רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 931 צפיות
באילו רכבים "עממיים" של קבוצת פולקסווגן אפשר למצוא תיבת בעלת 6 הילוכים ולא 7 ?
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
עם מחיר התחלתי שטיפס ב-2,000 שקלים, אבל קומפורטליין שהוזלה ב-1,000, בקרת שיוט אדפטיבית כסטנדרט ואותם מנועים מהדגם היוצא, פולקסווגן גולף נוחתת בישראל. חושבים שהיא תמשיך להיות קובעת הרף של הסגמנט או שלדעתכם היא יקרה שלא בצדק?
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן חבר'ה רוצה לשתף במקרה שהיה לי היום . לאחר שפירקתי את הרדיו מקורי cd 6000 כדי לחבר לו מתאם ל USB ׁ(בידיעה מראש שאין לי את הקוד). חיפשתי באינטרנט כול מיני אתרים שיחזירו אותו לחיים, בחיפוש כול האתרים היו בתשלום, אמרתי לעצמי למה לשלם שאפשר אולי בחינם, ומשם נסעתי למוסך מורשה פורד מאזדה באשדוד שיאתרו לי את הקוד. לאחר חיפוש של של הקוד בתא הכפפות ללא הצלחה , הציעו לי הצעה "מפתה", של קבלת קוד תמורת 300 שקל!!!! לאחר שקיבלתי חום, הנעתי את הרכב, מזגן ,חזרתי לחיפוש אחר אתרי האינטרנט. אתר ראשון שמצאתי 40 שקל דרך PAY PAL שמשום מה נתקע באמצע התהליך, לאחר חיפוש נוסף, נמצא האתר המושיע! 14 שקל דרך PAY PAL ואחריי שעה הקוד באיימל http://ukbo…
הודעה אחרונה מאת elyashiv, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת איזה רכב זה ומה מחירו לחדש מהסוכנות?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי פנס בטרקטור. בפנס יש את הנורה המצורפת כאן. איזו נורת לד אני יכול לשים שתחליף את הנורה הזו? תודה
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 855 צפיות
שאלה- יכול לקרות מצב שרכב שעבר בדיקת משכון/ שיעבוד ויצא תקין לא יעבור בעלות?
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
-
לא שאני סוכן של קרסו אבל היום היתי באחד מאולמות התצוגה וראיתי את המגאן החדשה או איך שלא יקראו לה בארץ. מדובר ב 4 דלתות ולא ב 5. למי שמעוניין.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם. המליצו לי על צמיגים מסוג:Falken Ziex ZE914 215/65R16 98H מה דעתכם? אגב האם אני חייב לשים צמיגים שמיועדים ל 4x4 ? האקסטרים היחיד שאני עושה עם הרכב זה עולה לפעמים על מדרכות
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 836 צפיות
http://meir.tomigo.com/itay.puterman
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 583 צפיות
https://my.tomigo.com/p/w6ZIF
הודעה אחרונה מאת itayosef, -
- 1 תגובות
- 761 צפיות
לא יודע עדיין מה לחשוב על זה. מצד אחד זה יעזור לקדם את הטכנולוגיה של עולם הרכב, מצד שני, זה מוציא לחלוטין את הנהג מהמשוואה.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
.אני מעדיף גרסאת דיזל אבל קשה למצוא אותם.. הבנתי שהגיר 7 הילוכים בעיתי? את ה6 הילוכים הרטוב אפשר למצוא רק ב2008 tsi או רק בדיזלים?.. דיבורים על מנוע שאוכל שמן? Sent from my LG-H850 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת locus, -
ערב טוב לכם. לא ארחיב בבעיה הכל כך גדולה שלנו, של כולנו, בכבישי הארץ. אין נסיעה שלא מלווה בעבירה על התנועה, תאונה, זלזול, וסכנה מתקתקת, לפעמים אף אצלנו, אצל הנוהגים כחוק. איך ניתן לשנות זאת? הזלזול בחוק? חיי האדם שנגמרים?! חשבתי בדרכי הביתה היום, אולי בזמן החדשות, במקום לראות את הפרסומות המשעממות, המדינה תראה לנו את אותם התאונות, האסונות, העבריינות! שתזעזע אותנו, תפחיד אותנו, תפכח את עיניינו. היכן המשטרה?! נהג יכול להתחיל נהיגה במטולה, לסיים באילת, ולא תהיה ניידת אחת בכביש. אני רק רוצה לומר דבר אחד. די.
הודעה אחרונה מאת yosy b, -
בקצרה- 840 סוסים, 2.3 שניות 0-96 ב1.8 G, את הדראג רייס (400 מטר) היא מסיימת ב 9.65 שניות וכל זה לרכב עם אחריות יצרן! רכב פסיכי לגמרי. carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2772/חדשות/דודג'-דימון---נולדה-לרמזור
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כבר זמן מה חיפשתי את המקור למידע הנ"ל ואף פתחתי מספר דיונים בפורום (אשר כולם לא נענו) בסופו של דבר דודי מדיטק קישר אותי לקובץ xml שמפורסם באתר של משרד התחבורה מדי חודש. נכתב קוד Python קצר שמעבד את ה xml והתוצר לפניכם. כמובן שייתכנו באגים שכן לא עברתי ידנית על כל אלפי השורות בפלט, מרפרוף מהיר זה נראה תקין. (ברור לי שאפשר לעשות את זה הרבה יותר טוב\יפה) לא ניתן לצרף קבצי xml לפורום, לכן אני מצרף הורדה מגוגל-דרייב
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
זה העיצוב העדכני: מה מזכיר לכם הרכב הזה? אבי טיפוס הראשונים ניראו ככה: לי זה מזכיר רפליקה סינית לרולס רויס, הרכב באמת נעשה בהשראת עיצוב אנגלי. תא המנוע הקצר זה כל כך אנטי יוקרתי. הרכבים האמיתיים: והרפליקה הסינית: על פניו הרכב הרוסי יכלול נתונים מרשימים כמו הנעה אחורית או כפולה, מנועים V8 וV12 טורבו. הם פיתחו פלטפורמה שעל בסיסה יהיה קרוסובר, מיני בוס, סדאן ולימוזינה. זו הכתבה המקורית (ברוסית) למי שמעונין: http://www.kolesa.ru/news/sedan-iz-proekta-kortezh-novye-izobrazheniya רכבי יוקרה עבור הממשל זה לא דבר חדש ברוסיה. לפני הפריסטרויקה, אנשי הממשל נסעו לא על מרצדסים אלא עם ZIS מדגמים שונים וCHAIKA. הרכבים היו…
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
לפני איזה שבוע גיליתי שיש אוטומוטור שוב, המחיר הפעם עלה בכמה שקלים ובקופות כניסה במחיר מלא תעלה 109 ש"ח. מחיר מוגזם בהגזמה בהתחשב במה שהיה שם שנה שעברה,ושנתיים... היה מבצע 1+1 בלאומי קארד ובשביל 55 לכרטיס אפשר לעשות סיבוב ולראות מה הולך שם. היינו בטוחים שיהיה עמוס ומפוצץ,בכל זאת בוקר של יום ראשון-הקופות היו ריקות לגמרי!!! האולם הראשון: ערבוביה לא ממש מובנת של רכבים מכל מיני סגמנטים,צבעים ושנתונים. לא מצאתי שום מכנה משותף מלבד המחיר הגבוה שהן עולות. פורשה 911 לצד אאודי A8(כן,כן,A8...לא S) מיצובישי קולט אפורה ויגואר קלאסית. כל מיני סדנאות שכנראה התקשרו ללקוחות הקבועים ותמורת טיפול קוסמטי ואולי תשלום כלשהו העמידו זה לצד זה רכבים יקרים. …
הודעה אחרונה מאת Arthur85, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ערוץ 2 20:40 בערב, פרסומת לאופל אדם, בחור עם פיאט 500 שבצילום עשו אותה לא יפה בעליל, החתיך מסתכל סביבו ונפתחו עיניו למראה אופל אדם נוצצת חתיכית ,יוצא מרכבו עם מפתח ושורט את האופל במעשה מטופש ואווילי...למה? אני מבין שרוצים תדמית שובבה, דינאמית, צעירה וכו' ...אבל למה לקחת מפתח לשרוט את הרכב שרוצים לפרסם?... למה? מה זה נותן? מטופש לטעמי.
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 612 צפיות
טוב אז נראה לי שהשטיחים לא הוחלפו מעולם... (הם פשוט כבר קרועים לגמרי, לפחות מושב נהג) וחשבתי כבר לנצל את ההזדמנות ולקנות חדשים לכל הרכב אשמח להמלצה לקנייה עדיף מ ALIEXPRESS
הודעה אחרונה מאת arik100, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
טוב, אז עברו שנתיים וחצי מרכישת הרכב, חשבתי שיהיה נחמד לשתף בעלויות אחזקה של הרכב לאורך התקופה. מדובר בסובארו B4 שנת 2004, מנוע 2.0i עם 137 כ״ס, תיבת הילוכים 4EAT אוטומט 4 הילוכים. הרכב נקנה לפני כשנתיים וחצי מאדם מבוגר שקנה אותה מהחברה, אני יד 2 (01 ברישיון). הרכב נקנה עם 202,000 ק״מ, כעת יש לו 253,000 ק״מ, מנוע וגיר מקוריים. טופל מיומו הראשון במוסך המרכזי של סובארו, כך שיש לי היסטוריית טיפולים מלאה. מלבד טיפולים שוטפים כל 15,000 ק״מ, ניתן לראות שהחליפו במוסך: חיישן חמצן ב100,000 ק״מ טיימינג ב90,000 וב 170,000 ק״מ. מנעולי דלתות - פעמיים. בולמים קדמיים ב110,000 ק״מ. ברגע שהרכב נרכש, ביצעתי יישור קו הכולל: 202,000 ק״מ: שמן מנ…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הצעת ביטוח רכב בחב' בת של היבואן מעלה מחשבות אם בכלל כדאי לחשוב בכיוון. אם חלילה יאלץ בעל הפוליסה להפעיל את הביטוח הוא יפגוש את השמאי , עובדי המוסך ואת פקידי חב' הביטוח, בידיעה שכולם כך או אחרת עובדים אורגנית אצל היבואן, בעיה. לכאורה במצב כזה יש כאן ניגוד ענינים אמיתי שקופץ לעיניים ובגדול. האם מישהו חווה בעיתיות עם ביטוח כזה ובכלל מה דעתכם בנושא.
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
-
מספר של מונית 1 2
מאת NIR4444- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 27.1 אלף צפיות
ערב טוב.. אשמח לקבל מידע בנוגע לקניית מס' מונית. הבנתי שמספר עולה סביבות 250K רציתי לדעת בכמה אפשר להשכיר אותו? וכמה הוצאות יש לשלם? וכמה נטו מקבלים מההשכרה? תודה.
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברשותי דייהטסו סיריון 07 ואני רוצה לקנות גגון, מחפש משהו זול אבל טוב (שלא יעוף לי מהגג למשל) בקיצור, יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 16.8 אלף צפיות
שלום קראתי ש i30cw יש עכשיו גיר רובוטי אוטומטי מתי הם החליפו את הגיר האוטומטי 6 ההילוכים הרגיל? הוא היה מצויין! איך הגיר הרובוטי החדש? אני זוכר שבפוקוס ובמכוניות נוספות היו המון בעיות עם הרובוטי בשנים האחרונות האם גם בקייה סיד המקבילה יש רובוטי? תודה ערן
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
-
קאדילק XT5 משתמש בארבעה שלבים כדי לגרום לכם להעדיף אותו על המתחרים שלו. זה אולי נשמע כמו סלוגן של דיאטה, אבל בפועל זה כולל מלא כוחות סוס ורשימת אבזור שלא הייתה מביישת את ה-USS אנטרפרייז (או המילניום פאלקון, תלוי בקטגוריית החנוניות שלכם). המבחן המלא בלינק.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 0 תגובות
- 868 צפיות
נתקלתי בהמלצה למצלמה הנ"ל מעליאקספרס. למישהו יש ניסיון איתה? הצעות אחרות? תודה רבה. להתקנה על מזדה 3.
הודעה אחרונה מאת stass, -
עצירה בכביש
מאת lsdaniel- 3 תגובות
- 785 צפיות
יש לי שאלה עצירה בכביש דו סיטרי עם קו מקווקו מותר לעצור לשם אסיפת בנאדם מבלי שיש עיקוב תנועה (אין רכב מאחור). ואם לא מה קנס על דבר כזה והאם זה כולל ניקוד ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חמי שואל אותי, בתור "המומחה" במשפחה בתחום הרכב... הוא נסע בפקק איטי, כאשר מישהו התנגש בו קלות מאחור. הם עצרו והחליפו פרטים, אח"כ יצרו קשר, וההוא אמר שיש לו חבר שעובד באיזה מוסך פחחות רכב, אליו הוא יעדיף לקחת. חמי הסכים. הם הסכימו שהם יחליפו לו את הטמבון, והכל נשמע בסדר. בשלב מסויים היה נשמע לחמי שזאת לא הפעם הראשונה שההוא נכנס לאחרים, והתחיל לחשוש שאולי זה דרך שהם מנסים להכניס רכבים זרים למוסך, ולקחת לו חלקים או משהו כזה, בשביל איזה עקיצה. האם מישהו שמע על משהו כזה, שיש לחשוש ממנו?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 5 עוקבים
- 19 תגובות
- 16 אלף צפיות
אני מניח ומקווה שיהיו יותר רכבים חשמליים על הכביש בשנים הקרובות מאוד, לצערי הבנתי שלא ניתן לייבא רכב חשמלי כמו טסלה לארץ, לכן חיפשתי בגוגל ובפורום לגבי הסבת רכב לחשמלי ולא מצאתי תשובה חד משמעית, האם ניתן להסב רכב "רגיל" לחשמלי 100% מבחינה חוקית ? במידה וכן האם יש הבדל בין רכב חדיש לאספנות מבחינה חוקית? אני מניח שאפשרי מבחינת היתכנות אבל השאלה הראשונה היא לגבי חוקיות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי. אני מהרהר בשאלה, האם קצב ירידת מחיר הרכב באחוזים נשאר קבוע לאורך חיי הרכב (נגיד ב-5 השנים הראשונות). ואמחיש זאת בדוגמה. נגיד רכב חדש מאבד 30% מערכו בשנתיים הראשונות. האם גם רכב בן שנתיים יאבד כ-30% מערכו בשנתיים הבאות (בשנה ה-3 וה-4 ביחד)? שימו לב שאני מדבר על חישוב באחוזים ולא בשקלים
הודעה אחרונה מאת Trilandian, -