Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^ אין לזה תקציב.

אבל איך יכול להיות שמדברים סטטיסטיקה ואתה לא מזכיר את החבר שתבע בנהר? ;)

אחרי שהחבר שלי טבע הוא תבע את הרשות ששמה את השלט המטעה על גדת הנהר.

יש תקציב להכל רק הדגשים הם לא לכיוונים הנכונים.

כך לדוגמה גייס אלפים לעבוד במס הכנסה ותראה איך יורדים בהעלמות מס במיליארדים

הנזק שנגרם מתאונות דרכים הוא אדיר הרוגים נכים ונזקי רכוש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הפעם האחרונה שהצליחו להכניס נורמה חדשה לעם הזה הייתה לא קוטפים פרחי בר שמורים.

זה היה מזמן וזה התחיל מהילדים בגנון שפשוט לא נתנו להוריהם לקטוף.

ואם הניסוי שתואר בהודעה 38 הוא אמיתי אז צריכים לגייס אלפי שוטרי תנועה על ניידות אופנועים וכו'.

הניסוי הוא אמיתי והתוצאות אכן קרו אבל אני לא יודע כמה אפשר להסיק סטטיסטית על ניסוי התרחש שלושה ימים בסך הכל.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם (נערך)
קרוב לוודאי שלא

בעצם בטוח שלא

אבל למה לרשום דברים שאתה לא יודע למה?

כל שנה, בדרך אל הכינרת, ובדרך מהכינרת, מעמידים מחסומים וסוגרים את כל הכביש ומשאירים נתיב אחד ובודקים נהג נהג!

נכון המחסום לא פועל 24 שעות ביממה אבל הוא קורה כמה פעמים במהלך היום ויותר במהלך הלילה!

בכל צומת יש ניידת שיטור או אופנוע. במהלך הדרך יש אינסוף ניידות עם לייזר.

יתרה מכך, הייתי עד לתאונה חזיתית לפני יומיים ליד התחנת דלק בדוגית. משפחה התנגשה ב2 תיירים. פולו ברכב גדול שאינני זוכר עם נגרר. הייתי הראשון במקום לעזור לפצועים. לניידת לקח 2 דקות על השעון להגיע ולאמבולנס 3 דקות. הם נמצאים בכל מקום והם יודעים שמליון אחד נמצאים שם בחג ולכן התגבור המסיבי.

מניסיון של שנים לא מבלבולי ביצים פה של אנשים ממורמרים.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי or10cohen
פורסם
אני לא יודע מה יגרום לנהגים להבין שיש חוקים שחייבים לציית.

ביום שישי האחרון נסעתי לבית הורי, אני רוצה לעקוף רכב מהנתיב הימני, תוך כדי עקיפה רכב מזאדה נוסע במהירות גבוה לתנאי הדרך, הנהג מהבהב לי עם האורות לעקוף את הרכב מהנתיב הימני, מחכה כמה שניות ועוקף בשולים. על הדרך פוגע ברכב שלי. אילו לא היה לי מצלמת דרך, הייתי רק כותב ולא הולך למשטרה.

הלכתי למשטרה עם הסרטון ואמרו לי "זה יעבור למחלקת תנועה". אבל באתר אינטרנט כתוב שהם מקבלים קהל ביום שישי וערבי חג.

אני מעלה את הסרטון, שתוכלו לראות שיש גם נהגים שהמהירות יותר חשובה להם.

לא שאני מצדיק את נהג המאזדה, אך מאיזו סיבה נתקעת לזמן רב כל כך בשמאלי?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אתה לא רואה, כי הסרטון ערוך:

1. הגעתי לצומת והתקדמתי ונכנסתי לשמאל בתקווה שאולי הרמזור יעבור לירוק כאשר אגיע ואעקוף את המכונית הימני. זה לא קרה.

2. ניסיתי לעקוף אותו, לפי הסרטון המקורי, רואים שלא יכלתי לעקוף אותו.

3. אילו נהג המאזדה היה קצת סבלני ומחכה עוד כמה שניות, יכלתי לעקוף את הנהג בצד ימין ולעבור לימין.

4. בסך הכל מאז שהרמזור נהיה ירוק ועד התאונה עבר 40 שניות. האם 40 שניות הגיוני לעקוף רכב? כן ולא, תלוי ברכב. במקרה שלי (גטס), לדעתי הגיוני (אני לא הולך ללחוץ על הגז בשביל נהג חמום מוח).

פורסם

40 שניות ממש לא הגיוני לעקיפת רכב. אולי 10-15 שניות גג. אם הרכב שלך כל כך חלש שלוקח לו 40 שניות לעקוף אז אל תצא לעקיפות. לא רוצה לחשוב בכלל על 40 שניות בכביש דו סטרי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

סלח לי, אבל למיטב ידיעתי אתה לא ביבי מלך ישראל ולכן אין לך הסמכות לקבוע באיזה מהירות תתבצע העקיפה שלו.

עקיפה צריכה להתבצע כמה שיותר מהר אבל זה כמובן משתנה בהתאם לסיטואציה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צריך להתחיל בכך שאנשים בכלל יהיו מודעים לכך שהם עברייני תנועה. מי שנוסע 160 קמ"ש, יודע כי כל היום מדברים על זה אך מה עם המתנחל מהנתיב המרכזי? הוא בטוח שהוא יותר מבסדר במיוחד אם הוא מקפיד על המהירות המותרת וה"מטורפים" האלו שעוקפים אותו מימין הם רוצחים שיש להוריד מהכביש.

פורסם

עם ובלי קשר לקונטקסט של ההודעות הקודמות, יש לצערנו מספר רב של עבירות שהן הרבה אבל הרבה יותר מסוכנות (לא מעצבנות, מסוכנות) מאשר אי שמירת ימין.

מנקודת מבט של אכיפה בעולם של משאבים מוגבלים, יש הרבה במה לטפל קודם. להתמקד בזה זו קטנוניות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מוכרח לציין שאני קצת המום מהסיקול הממוקד שgbguy חוטף בקומרודס בפייסבוק (למי שטרם ראה). אנשים שם אשכרה מצדיקים את החבוב שפגע בו מאחר ו"התנחל" בשמאלי.

Sent from my OnePlus 3T

פורסם

מסכים עם אלפא. אין שום הצדקה להתלהמות כלפי מעלה הסרטון. אפס הצדקה.

אני חושב שאין פה (בשרשור) טועים. לא ראיתי מישהו אחד שמאשים את GBGUY בתאונה הזו. אני מציין כבר עכשיו, שלדעתי

האשמה היא 100% של הנהג שעקף מהשוליים.

אבל,

אני (ועוד כמה כותבים פה) דוגלים בגישה שזה בסדר לתחקר אירוע שאתה לא אשם בו ב-100% כדי לדעת להבא כיצד להימנע מאי-נעימות דומה. כלומר, אין שום בושה לחפש דרכי שיפור גם כשביצעת הכל כחוק. זה נובע מהסיבה הפשוטה שלפעמים החוק לא תואם במאת האחוזים את הבטיחות או (חן קבל) את עקרונות הנהיגה הדפנסיבית.

ואם הייתי רוצה לתחקר לעצמי אירוע כזה, הייתי מזכיר לעצמי שאמנם אני בסדר גמור מבחינת חוק, אבל נהגתי כאן באופן לא תרבותי ואולי זה מה שתרם לעצבי הנהג מאחור. מה הכוונה? שכאשר אני מבצע עקיפה, אני אתחשב בשאר הנהגים ואשתדל לעשות אותה מהר. לדעתי האישית, עקיפה של 40 שניות היא רחוקה מלהיות תרבותית. לכן, אם אני פות"ש, להבא אני עוקף בזריזות יתרה, או לחלופין זז ימינה וממתין לכביש פנוי כדי לצאת לעקיפה "משאית עוקפת משאית". אבל זה רק אני. אני אוהב לנסוע 90 לפעמים בימני ואז כשאני עוקף משאית שנוסעת 85 אני מאיץ גם עד 110 ומסיים את העקיפה זריז (למרות שיש 3 נתיבים ועדין אפשר לעקוף). סתם כי זה משהו שאני מקפיד לעשות. אני חושב שזה מונע ממני הרבה אי-נעימות, ולראייה, לא זוכר מתי צפרו לי או הבהבו לי באורות גבוהים.

שוב, התגובה שלי מופנית רק למי שמעניין אותו איך אפשר להשתפר גם כשאתה 100% מבחינת חוק. מי שלא מוזמן לדלג הלאה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כלומר, אין שום בושה לחפש דרכי שיפור גם כשביצעת הכל כחוק. זה נובע מהסיבה הפשוטה שלפעמים החוק לא תואם במאת האחוזים את הבטיחות או (חן קבל) את עקרונות הנהיגה הדפנסיבית.

485488.jpg

ואם הייתי רוצה לתחקר לעצמי אירוע כזה, הייתי מזכיר לעצמי שאמנם אני בסדר גמור מבחינת חוק, אבל נהגתי כאן באופן לא תרבותי ואולי זה מה שתרם לעצבי הנהג מאחור. מה הכוונה? שכאשר אני מבצע עקיפה, אני אתחשב בשאר הנהגים ואשתדל לעשות אותה מהר. לדעתי האישית, עקיפה של 40 שניות היא רחוקה מלהיות תרבותית. לכן, אם אני פות"ש, להבא אני עוקף בזריזות יתרה, או לחלופין זז ימינה וממתין לכביש פנוי כדי לצאת לעקיפה "משאית עוקפת משאית".

לעקוף בזריזות זו עצה נכונה, אם כי יש לציין כמה סייגים:

יש להתחיל ולסיים את העקיפה ברווח בטוח (1.5 שניה ומעלה). ביציאה לעקיפה אין לצמצם את הרווח לטובת העקיפה ולו באופן רגעי או בחפיפה קטנה עם הנעקף.

כמו כן, לעתים יש צורך להשתהות כמה רגעים מאחורי ומשמאל לנהג הנעקף ואז להתחיל את העקיפה. ושלישית, הפרשי מהירות גדולים מאוד זה אף פעם לא טוב.

לפעמים פשוט שווה לזכור שלא חייבים לעקוף רכב אטי. הרבה פעמים אם מחכים וחושבים לרגע מגלים שתיכף יש האטה או שהנהג עומד לרדת ביציאה הקרובה.

פורסם

סלחו לי שאין לי כסך לפורשה.

עמדתי ברמזור יחד עם הנהג בצד ימין. מאז שהרמזור התחלף לירוק ועד לתאונה עברו 40 שניות. אני הרים סל"ד גבוה ואהרוס את המנוע כי אולי יש נהג דביל שנחוץ לו לנהוג בצורה מופרעת.

הגיוני או לא הגיוני (על 40 שניות), או תרבותי או לא, זה לא העניין. העניין הוא אחר לגמרי: נהג המאזדה נסע במהירות מטורפת (שחלק ממנה היא במהירות שקצת גבוה ממהירות עירונית). היבהב עם המנורות, חיכה כמה שניות, וחתך.

אני גם מתעצבן על הנהגים בצד שמאל, גם אני עוקף לפעמים בימין, גם אני רוצה תרבות נהיגה טובה יותר, אבל בחיים לא אגרום לנזק בכוונה ואברח.

פורסם

מה שאתה אומר מתקבל על הדעת. אני לא חושב שארבעים שניות של עקיפה זה אנטי סוציאלי.

כל מה שנאמר הוא מנקודת מבט של נהיגה מגננתית.

• תוכן חדש...