Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכם.

לא ארחיב בבעיה הכל כך גדולה שלנו, של כולנו, בכבישי הארץ.

אין נסיעה שלא מלווה בעבירה על התנועה, תאונה, זלזול, וסכנה מתקתקת, לפעמים אף אצלנו, אצל הנוהגים כחוק.

איך ניתן לשנות זאת? הזלזול בחוק? חיי האדם שנגמרים?!

חשבתי בדרכי הביתה היום, אולי בזמן החדשות, במקום לראות את הפרסומות המשעממות, המדינה תראה לנו את אותם התאונות, האסונות, העבריינות!

שתזעזע אותנו, תפחיד אותנו, תפכח את עיניינו.

היכן המשטרה?!

נהג יכול להתחיל נהיגה במטולה, לסיים באילת, ולא תהיה ניידת אחת בכביש.

אני רק רוצה לומר דבר אחד.

די.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהגי ישראל לא יודעים לנהוג, אני בטוח שילד בן 17 יכול לנהוג יותר טוב מגבר בן 50 עם המצב של הנהגים היום.

דבר שני , לפני כמה ימים ראיתי אוטו שחור ישן שהבעלים שלו כנראה חושב שהוא עבריין , הגיע לכיכר מסובכת שנמצאת בעיר שלי , משטרת תנועה עשתה בה סיבוב והוא נכנס תוך כדי ולא נותן זכות קדימה לשוטר . השוטר המשיך כאילו כלום לא קרה.

זה אומר הכל.

פורסם

איך? רק אם המשטרה תתעורר ומערכת המשפט תתעורר ויפסיקו העונשים המגוחכים.

אנשים שהיו אמורים לקבל שלילה יוצאים עם אזהרה וקנס של כמה אלפי שקלים בעזרת עורך דין, לא מספיק מאיים, מערכת המשפט מוותרת והיד קלה מדי.

זה שיש חוקים זה יפה, אבל אם אף אחד לא אוכף זה לא שווה כלום.

אני משתדל לנהוג נורמלי וחוקי (כמה שניתן עם הנהגים בארץ) וגם מנסה להעביר את ההשקפה שלי לקרובים אליי או לאנשים שאני מכיר ממסגרות שונות (ואני גם נכנס בגלל זה לויכוחים בנושא עם אנשים מסוימים), אבל אני לא תחליף למשטרה שתתחיל לאכוף את העבירות.

אני חושב שאחת ממכות המדינה היא הטלפונים, הורג אותי ומעצבן אותי יותר לראות מישהו שיש לו מערכת מולטימדיה ברכב משתמש בטלפון, דחיל ראבק, אי אפשר לנהל שיחה מהדיבורית?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כמה דברים:

1. נושא הפרסומות לבטיחות בדרכים הוא לא מקרי אלא תוצאה של החלטות אסטרטגיות. לדוגמא הוחלט על אסטרטגיה שבה האחריות היא 100% על הנהג ("חפש את רוכב האופנוע" וכו'). טוב? רע? תלוי דעה של כ"א מאיתנו. [אישית אני אוהב את האימרה מהצבא שאחריות מתחילה ב-א ונגמרת ב-ת והמשמעות היא שבראש ובראשונה כ"א אחראי על עצמו קודם כל].

2. שוב כחלק מהאסטרטגיה אין בארץ פרסומות מהז'אנר של הפחדה-אימה. כמו כן שים לב שנדיר שיום אחרי תאונה שדווחה בחדשות יגיע דיווח עם תוצאות התחקיר-אגב זה היה יכול מאוד לעזור, זה כמו פידבק בלמידה-הצופה יוכל ללמוד ולהפיק לקחים. אני חושב שהסיבה שזה כך היא הפגנת רגישות.

3. לגבי מה ניתן לעשות ומה שורש הבעיה לעניות דעתי אסביר דרך סיפור - לא מזמן שהיתי תקופה של כמה חודשים בארה"ב באזור כפרי ובצורה די אובססיבית עקבתי אחרי הרגלי הנהיגה שם (עשרות נסיעות עירוניות ובין עירוניות באובר וטרמפים, ובתוך העיר כהולך רגל בחנתי מה קורה). מצד אחד הם נוהגים גרוע - ממש כולם כל הזמן עם הטלפון ביד אפילו לא מנסים להסתיר מתחת לגובה החלונות, אין יותר ניידות מאשר בארץ (שוב, לא הייתי במנהטן, ארה"ב מקום גדול), נוסעים בשמאלי כולל משאיות, עוקפים מכל כיוון, שום תכנון נסיעה-מלא בלימות חירום (את רובן ניתן למנוע אם למשל היו מודעים לכך שכשאורות הבלם ברכב שלפניך נדלקות לפחות תוריד רגל מהגז להבין מה קורה), אין להם מושג איך להשתמש במראות-הם מפנים את הראש לאחור להסתכל בחלון (זה אחד הדברים שממש הדהים אותי-אשכרה כל הנהגים שם עשו את זה, לא ברור לי. אתה נוסע על כביש מהיר והנהג לפני מעבר נתיב 2 שניות עם הראש מסתכל לאחור).

אבל הנה הצד השני - הם מאוד סבלניים, ולדעתי זה נובע משקט פנימי ובטחון עצמי פנימי אמיתי. הם לא צריכים להוכיח שום דבר לאף אחד - הם שלמים עם עצמם לחלוטין, הם לא באים לכביש להרים את האגו או את ההרגשה ולא מחפשים הזדמנויות לסגור חשבון עם אף אחד. וכשזה המצב - אז לפני כל זברה ב- downtown זה כמו תמרור עצור - עוצרים ומסתכלים, אין לאן למהר. לדוגמא נדיר שב- downtown שמעתי רעש של האצה פתאומית. אז איך נוכל להגיע לזה אצלנו פה? חינוך לתרבות.

4. לגבי הנהגים בארץ יש 2 סוגים שמאוד מפחידים אותי: הראשון זה אלה שמודעים לחוקים אבל בכוונה בוחרים לנהוג בפרעות ולבצע עבירות תמוהות-כל מיני פולשטיקים של כניסה באין כניסה למצוא חניה וכו'. הבעיה פה זה שיש כוונה תחילה ומודעות שבסוף נובעים מזלזול במשתמשי הדרך האחרים (עניין של תרבות) "אני חכם יותר, אקמבן, אכנס באין כניסה כי הנה מיד יש מקום חניה". פה זה לחלוטין proxy של התנהלות יום יומית בכל תחום אחר בחיים, לא משהו מיוחד לנהיגה.

הסוג השני זה נהגים שבגלל עצלנות מדהימה או טיפשות לשמה לא מכירים את החוקים, לא לוקחים את הזמן ללמוד להכיר איך לתפעל את הרכב (והיום כמות המערכות רק גדלה-לדוגמא כל ה- ADAS האקטיבי וכו') - הדוגמא הכי בולטת זה אלה שנתקעים עם אורות גבוהים. הם מבצעים עבירות מסוג אחר לגמרי כמו למשל כשנתיב נגמר ומשתלב לנתיב אחר הם לעולם לא יקדישו מחשבה להבין שזה הנתיב שלהם שנגמר והם עכשיו אלה שנותנים זכות קדימה.

5. לגבי משטרה - התיאוריה היא שרובנו אזרחים שומרי חוק ומראה השוטר מרתיע אותנו ולכן נראה ניידת וניסע כחוק. אתן דוגמא את ציר חיים בר לב בירושלים-כביש עירוני מודרני שעבר שיפוץ כולל לטובת הרכבת הקלה, 2 נתיבים לפחות לכל כיוון, מפרצים גדולים לתחנות אוטובוס וכו'. ובגלל המטה הארצי שנמצא סמוך יש תנועה קבועה של ניידות כולל מתנ"ע - כולם יודעים שכשנוסעים שם כמעט בטוח פוגשים ניידת. מנגד אני לא רואה שום שינוי בתרבות הנהיגה בכביש הזה - לגמרי כמו בכל כביש אחר בארץ.

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם

הכל מתחיל מהבית,גם מיליון שוטרים לא ימנעו את זה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

להפסיק את העבריינות בכביש? לקרוא לגנדלף שיעלים אותה בכוח הקסם.

לצמצם אותה למימדים סבירים? אכיפה חזקה ויעילה (לא מהירות בכביש הפתוח), חינוך ובעיקר - הכשרה, הכשרה ועוד הכשרה.

בינתיים (והאמת שגם אחרי), אנחנו יכולים לנהוג בצורה מגננתית ולהניח שכולם בכביש, כולל אנחנו עצמנו, הם בחזקת אידיוטים עד שיוכח אחרת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הכל מתחיל מהבית,גם מיליון שוטרים לא ימנעו את זה.

כשאנשים יקבלו דו"חות ויכאב להם בכיס אולי חלקם יתחילו לנהוג כמו שצריך.

מבחינתי גם יהיה מבורך להעלות את הקנסות על שימוש בטלפון בזמן נהיגה ל-3000₪ ואף 5000₪, אין שום סיבה שאף אחד יתעסק עם הטלפון שלו בזמן נהיגה, אם משהו כל כך דחוף אפשר לעצור בצד ולדבר או להשתמש בדיבורית, רוב האנשים שמדברים הם כנראה לא מנתחים בכירים בדרך לניתוח חירום ולא מפקדי חטיבה שעומדים להילחם עוד שעה בעזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

חינוך להתנהגות נכונה בכביש מגיל גן.

כשהילד בן ה 8 יטיף מוסר לאבא הערס שלו, אולי זה יעזור. אולי זה לא יעזור לאבא, אבל סיכוי גבוה שהילד יפנים וכשיגיע תורו, הוא ינהג אחרת.

שום פתרון קסם אחר לא יעבוד על עדרי הערסים והאינפנטילים.

קנסות רק יגבירו את האנטיגוניזם של הערס וחבורתו כלפי החוק והמשטרה.

בלי קשר, שיפור תשתיות ובמיוחד ביצוע הפרדות מבניות בכבישים ללא הפרדה בין הנתיבים זה צו השעה, במקום להאשים את הגורם האנושי.

פורסם

מדיניות החלונות השבורים.

אכיפה דרקונית של כל החוקים, למשך כמה שנים לפחות.

היום המשטרה מתמקדת בעבירות איכותיות, מה שגורם לאנשים לזלזל בשאר העברות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תבדילו בין חינוך והכשרה.

אם אתם רוצים שלא יחתכו אתכם בקצה הטור שמזדחל לאטו לפניה שמאלה - אתם צריכים חינוך במובן הערכי. תשיגו יותר נחמדות בכביש, אבל לא ברור איזו ירידה בכמות ההתנגשויות תשיגו.

אם אתם רוצים שלא יתנגשו בכם נהגים שדיברו בטלפון כשהם מתקרבים לטור שבו אתם עומדים או חוצים את דרככם בצומת - אז אתם צריכים הכשרה טכנית לנהיגה. למשל, העלאת מודעות לסכנה של דיבור בטלפון בנהיגה, והטמעת פתרונות כמו דחיית השיחה לעצירות ארעיות כמו רמזורים.

במקרה הזה, תקבלו ירידה ניכרת בכמות ההתנגשויות, אבל לא בטוח שהכביש בהכרח יהפוך למקום הרבה יותר ״נעים.״ עכשיו השאלה היא מה חשוב יותר, כמה נעים לנהוג כל עוד לא קרה כלום, או שלושת מאות ההרוגים מדי שנה?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא לגעת בטלפון בזמן נהיגה זה חינוך ולא הכשרה טכנית לדעתי , אם אני ועוד רבים מצליחים חצי שעה - ארבעים דק' או כל כמה זמן שהם על הכביש בנסיעה לא להתעסק עם הטלפון אז אין סיבה שכולם לא יעשו את זה.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

פורסם
תבדילו בין חינוך והכשרה ... עכשיו השאלה היא מה חשוב יותר, כמה נעים לנהוג כל עוד לא קרה כלום, או שלושת מאות ההרוגים מדי שנה?

לדעתי זה אותו דבר ופשוט נקרא תרבות. והסיבה לצורך בתרבות היא רצון להתנהגות סוציאלית בחברה - הבסיס להתנהלות בין אנשים בחברה תקינה. כשיש תרבות בין אנשים (לא להידחף בראש התור בכוונה), אז יש לדוגמא סבלנות וכבוד הדדי (מישהו שהתבלבל - לתת לו להיכנס באמצע) ובאופן כללי מתפתח תת הזרם שנקרא "תרבות בכביש".

עכשיו לגבי הכשרה? טלפון זה לא הכשרה זה חוק פשוט. אם כבר אז יותר בכיוון של קורסי נהיגה מתקדמת-שזה מדהים שעדיין יש אנשים שמופתעים לגלות שם מה זה ABS כשכבר מזמן העולם התקדם ועכשיו צריך לדעת ללמוד מערכות הרבה יותר מסובכות כמו בלימה אוטונומית ותיקון סטיה מנתיב אוט' שיכול להיות מאוד מבהיל לפעמים.

פורסם
חינוך להתנהגות נכונה בכביש מגיל גן.

כשהילד בן ה 8 יטיף מוסר לאבא הערס שלו, אולי זה יעזור. אולי זה לא יעזור לאבא, אבל סיכוי גבוה שהילד יפנים וכשיגיע תורו, הוא ינהג אחרת.

שום פתרון קסם אחר לא יעבוד על עדרי הערסים והאינפנטילים.

קנסות רק יגבירו את האנטיגוניזם של הערס וחבורתו כלפי החוק והמשטרה.

בלי קשר, שיפור תשתיות ובמיוחד ביצוע הפרדות מבניות בכבישים ללא הפרדה בין הנתיבים זה צו השעה, במקום להאשים את הגורם האנושי.

שיפור תשתיות? הכבישים בארץ לא ברמה כזאת גרועה כמו שעושים מהם, ללא הפרדה, נו אז מה? כל כך קשה לשמור נתיב ולא לסטות לנתיב מולך?

ואם המשטרה פה תתחיל לקבל מעמד (כמו בארה"ב למשל), אז לא מעניין אותי איזו תגובה זה יצור, כל עוד מספר העבריינים על הכביש יפחת זה מבורך בעיניי.

הגיע הזמן לתת כאן לשוטרים סמכות לטפל בבעיות האמיתיות ולא באיזה אחד שנוסע 130 קמ"ש על כביש 6, שכן כל כביש נורמלי באירופה ברמה דומה זוכה למהירות של 120 קמ"ש לפחות. (לעיתים גם 130 קמ"ש)

וכמובן לא הגיוני שנהג שאשם מקלל שוטר ועוד יוצא בסדר, המשטרה צריכה לעצור אנשים כאלו.

לא לגעת בטלפון בזמן נהיגה זה חינוך ולא הכשרה טכנית לדעתי , אם אני ועוד רבים מצליחים חצי שעה - ארבעים דק' או כל כמה זמן שהם על הכביש בנסיעה לא להתעסק עם הטלפון אז אין סיבה שכולם לא יעשו את זה.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

מסכים איתך לגמרי, הקטע שאנשים לא מסוגלים להיפרד מהטלפון ואני לא מצליח להבין מה כל כך דחוף להם להתעסק איתו בזמן נהיגה. ואנשים עוד חושבים שהקנס הנוכחי הוא מוגזם, אני בעד העלאה שלו גם ל-5000₪ אם יאכפו אותו.

פורסם
שיפור תשתיות? הכבישים בארץ לא ברמה כזאת גרועה כמו שעושים מהם, ללא הפרדה, נו אז מה? כל כך קשה לשמור נתיב ולא לסטות לנתיב מולך?

ואם המשטרה פה תתחיל לקבל מעמד (כמו בארה"ב למשל), אז לא מעניין אותי איזו תגובה זה יצור, כל עוד מספר העבריינים על הכביש יפחת זה מבורך בעיניי

שיפור תשתיות מתחיל בסימון כבישים כמו שצריך, שילוט נכון, טיפול במפגעי אספלט וכמובן הפרדה.

מה כל כך קשהה לשמור על הנתיב? מסכים איתך. לא קשה.

אבל בוא נניח לרגע שהנהג מטומטם/עבריין/טיפש/דביל/ערס או אחד שקיבל התקף לב, וסטה לנתיב הנגדי. במקום להרוג חף מפשע שהגיע ממול, הגדר תחזיר אותו לנתיב שלו בנזק מועט ככל האפשר. (גופני. נזק לרכוש לא מעניין)

התפקיד של התשתית היא להגן על הנהג שעשה טעות ולנסות להוציא אותו חי ככל האפשר וגם את סביבתו. התשתית הנכונה לא תמנע ממך לסטות או להחליק אבל תמנע תוצאה קשה עד כמה שאפשר.

התאונות הקשות ביותר הן החזיתיות, ובזה אפשר לטפל.

בנוסף גם גדרות הבטיחות בשוליים יכולות לעזור בתאונות אופנועים במקום לחתוך את האופנוען ל2.

ובהחלט מסכים לגבי המשטרה. הבעיה שלנו כאן היא התקשורת הצהובה ובתי המשפט שמסרסים את השוטרים.

אבל שוב, עדיין, רוב רובם של עברות התנועה ניתנות למיגור עם חינוך נכון מגיל 0.

פורסם

שמעתי היום פרסומת של הרשות הלאומיות לבטיחות בדרכים. המשפט היה פחות או יותר "אם תורידו את הרגל מהגז, כבר יהיו פחות תאונות". די עלוב.

תכלס אין מה לעשות, חוץ מלדבר ולהתמרמר בפורום. בעולם אידיאלי, הפתרון זה תחבורה ציבורית יותר טובה וניסיון של המדינה לצמצם את כמות המכוניות על הכביש. בתוך זה, אישית לו הייתי דיקטטור או ראש ממשלה חזק מספיק, כנראה שהייתי מקשה על הוצאת רישיון ופועל כדי לצמצם את כמות הדו"ג על הכביש ל-0. חינוך? במדינה בה אנשים מנסים לעבור דרכך בכניסה למעלית, כי עקרונות נשגבים כמו לתת לאנשים לצאת, לפני שנכנסים, לא התפתחו כאן עדיין, זה לא רציני לחשוב שדווקא בכביש זה יהיה שונה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...