רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,584 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השאלה נשמעת אולי קצת מפגרת, אבל אחרי שאני בוחר במחירון את היצרן ואת הדגם זה נותן לי מספר אפשרויות של דגם משנה, כשבהרבה מקרים השמות ממש דומים ואין לי מושג מה זה הנכון מביניהם. ביד 2 לרוב בדגם משנה מפורט ממש בקצרה. נגיד חישפתי איביזה, דגם משנה רפרנס ובמחירון יש איזה 6-7 אפשרויות עם השם רפרנס. אותו דבר לגבי פונטו איבו MULTI AIR DYNAMIC ורכבים נוספים שחיפשתי. אני מעדיף לדעת את המחירון של הרכב לפני שאני מתקשר למוכר... אודה מאד על עזרה.
הודעה אחרונה מאת serginho, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני כל בוקר נוסע בכביש 40 לכיוון רמלה מפתח תקווה ויש מצלמת מהירות נורא בולטת בצומת גינתון (מכיוון צפון). אני יודע שהיא לא פעילה כי אני עובר שם כבר כמה שנים ובדרך כלל אנשים שם נוסעים יחסית מהר. הבוקר קיבלתי דו"ח שהמצלמה קלטה אותי על 113 קמ"ש שהמהירות המותרת שם היא 90 קמ"ש. מישהו יודע האם מדובר בפרויקט של המשטרה לחדש מצלמות ישנות או שמא זה סתם ביש מזל והפעילו אותה לא מזמן? אשמח לעזרה. (אגב, השרשור של המצלמות מהירות כבר בן שנה אז לא רציתי להקפיץ אותו).
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לאחי יש פיג׳ו 308, שנת 2012 עם בערך 90K ק״מ. הרכב נרכש מהחברה ומאז היותו חדש, היו מקרים של שמן שפשוט נעלם. אין סימנים שהמנוע אוכל שמן, אין עשן כחול מאגזוז. כיום זה הגיע לכך שכל 500 ק״מ, צריך למלא שמן באוטו כי הוא נעלם. הייתי במוסך (לא ראשי) ונאמר כי יש צורך לפרק מנוע לבדיקה וטיפול ויש סיכון שזה לא יעזור ובכך המנוע ילך כליל. בחיפושים באינטרנט, מצאתי שזו מחלה של המנוע הזה, פיתוח של פיג׳ו וב.מ.וו יחדיו. (מנוע 1600) חשבתי לפנות בתלונה לפיג׳ו העולמית, בנוגע לרכב הזה, אולי ידעו מה להגיד ורציתי לשאול האם מישהו התנסה בכך?, יצא עם ידע חדש בנושא?, לאן הוא פנה?. אשמח לשמוע רעיונות.
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
שלום לכולם, רכשתי רכב חדש בכ- 250K וקיבלתי אותו לפני שבועיים. במעמד המסירה בדקתי אותו עד כמה שיכולתי אבל בגלל התאורה באולם ושזה היה לפנות ערב לא הצלחתי לבדוק כמו שצריך. כבר בשטיפה הראשונה שמתי לב שהצבע מלא בסוורלים (שריטות ממש קטנות בצבע, בד"כ רכב שעבר מספר שטיפות "זולות"), הם הופיעו גם בפלסטיק בין הדלתות (מסגרת החלונות). בספויילר מאחורה היו כתמים קטנים צהובים שהצלחתי להוריד, אבל נשארו סימנים כמו צריבות. בחלון שמש יש כתמי מים שלא הצלחתי להסיר. בנוסף חלק קטן מהטמבון מאחור לא מיושר עם הפח (יוצא קצת, כאילו הקליפס שתופס אותו שם דפוק), לא נעשו בארץ התקנות נוספות הכל מקורי מהיצרן. אתמול היו לי אדים על החלון הקידמי ושמתי לב שיש מספר סימנים של זרוע וואקום מבפנים…
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קיבלתי הצעה לביטוח מקיף+חובה הכוללת נהג צעיר מאוד גבוהה ( מעל 9500שח) עבור ויטארה 2016. מסתבר שהחברה בודקת את התעריף עפ"י קוד משרד התחבורה. אצלי מופיע ברשיון 0299-0062. מסתבר שלאותה ויטארה יש עוד שני קודים. 0299-0071 0299-0053 ששם הצעות המחיר היה סביב ה- 6500 שח. למה בכלל קיימים קודים שונים עבור אותו הרכב בדיוק ובכלל בסוכנות סוזוקי שבה קניתי אותה לא ידעו להסביר איך מתקבל הקוד ממשרד הרישוי...
הודעה אחרונה מאת mpol, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי פולקסווגן בורה 2002, עם מערכת נעילה מרכזית אבל בלי שלט. לא מזמן היה לי שלט של חברת פוינטר עם קודן, אבל זה גרם לדליפת זרם והתרוקנות המצבר, הלכתי לחשמלאי והציע לבטל את השלטים ואת הקודן ולראות אם המצבר מפסיק להתרוקן ואכן זה מה שהיה וגם לא חזרתי אליו. לאחרונה קניתי ערכת שלטים אוניברסלית מאיביי ואני מעוניין לחבר אותה. אני לא רוצה אזעקה לא רוצה נורית ביקורת ולא הבהוב וינקרים ולא מרים חלונות, בסה״כ רוצה לנעול ולפתוח את דלתות הרכב. למיטב ידיעתי אני צריך בסה״כ 4 חוטים, פלוס מינוס ועוד חוטי פתחיה ונעילה של הרכב. השאלה שלי היא איך אני מחלץ את שני חוטי הנעילה ופתיחה של הרכב מהצמה הקיימת? איך אני יודע שאלה הם שני החוטים שאני צריך? הצמה הקיימת היא של חבר…
הודעה אחרונה מאת salalha, -
- 2 תגובות
- 879 צפיות
שלום אני מעוניין לקנות רכב ומחר אני הולך לראות אותו, הבעיה שהבחור לא ממהר למכור והוא רוצה למכור לי אחרי החג, ובמידה ואני באמת רוצה לקנות אני רוצה לעשות זכרון דברים שלא ימכור למישהו אחר וגם עם הבדיקה כללית שלה אוטו יוצא לא תקין המוכר ישלם את התשלום על הבדיקה אתם יכולים לייצר לי אחד כזה?
הודעה אחרונה מאת iliahrom, -
- 0 תגובות
- 813 צפיות
שלום לכולם, ברשותי רכב מסוג גולף קומפורטליין תוצרת פולקסווגן גרמניה שנת ייצור 2002. הרכב הובא לארץ כשהוא מצוייד בשמונה כריות אוויר ומערכת בקרת יציבות (ESP). ברישיונות הרכב של השנים האחרונות נוספה טבלת פירוט אביזרי בטיחות. משום מה אצלי רשום שיש רק ארבע כריות אוויר ואין בקרת יציבות. כנראה מישהו במשרד התחבורע לא עשה עבודה מספיק טובה... או שפשוט לא היה דיווח כזה מצד יבואני הרכב בזמן שהרכב נרשם בארץ. היום ניסיתי לחדש ביטוח חובה והסוכן שאל אותי אם רשום לי מערכת בקרת יציבות ברישיון הרכב. מסתבר שיש לזה הבדל של כמה מאות שקלים בתעריף הביטוח. האם מישהו נתקל במצב כזה וניסה לעדכן פרטים אלו במשרד הרישוי? אם כן מה הפרוצדורה? תודה מראש, אדריאן.
הודעה אחרונה מאת bmf1972, -
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי, חדש פה וקצת בור בענייני רכב אז מקווה שתוכלו לעזור לי. קניתי סקודה פאביה סטייל חדשה במבצע של "חבר" ואני אמור לקבל אותה בעוד כמה שבועות. האוטו מגיע עם מיגון איתוראן סייב אבל בלי קודנית. השאלה שלי היא אם לא צריך להוסיף גם קודנית? הרי גנב שפורץ את הדלת יכול פשוט לפרוץ את הדלת, ללחוץ על הכפתור התנעה ולצאת לדרך... אגב בביטוח מסתפקים רק באיתוראן ולא מחייבים גם קודנית.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
קפצה לי בפייסבוק פרסומת שהטיפו האצ׳בק כבר בארץ ותושק בפסח במסגרת מבצע מכירות עם מערכות בטיחות אדפטיביות (כך בפרסום). מישהו יודע עוד פרטים? קצת תמוה שהיבואן לא פרסם את זה באופן רשמי עדיין בשום מקום, בייחוד שהיא אמורה להגיע עם ה 1.4 טורבו וגיר ידני להבנתי. היא גם נראית הרבה יותר טוב לטעמי. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 678 צפיות
היי שאלה קטנה אם הגעתי לצומת T ומצד שמאל שלי הגיעו שני רכבים עכשיו הראשון היה אלטזעכן והוא נסע ממש לאט האם במקרה כזה אני יכול לעבור את הצומת ? הרכב השני לא ניסה לעקוף ובכל זאת עצרתי בצומת אך ראיתי שהרכב של האלטזעכן לא מיהר לחצות היה בערך על 10~20 קמ"ש אפילו פחות ..
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 8 תגובות
- 915 צפיות
אז אנחנו נוסעים לקנדה זוג עם תינוקת מה שאומר כנראה 3 מזוודות גדולות, 2 טרולי, סלקל ועגלה. אני רוצה להשכיר רכב שיכיל את כל הבלאגן הזה. מכיוון שאני מעדיף להזמין כבר מהארץ כדי לא להסתמך על רכבים הקיימים באותו הרגע אשמח לדעת איזו קטגוריה אני צריך מבחינת הגודל (מן הסתם במיני וקומפקטיות זה לא יכנס לגבי יותר גדולות אני כבר לא יודע). תודה רבה
הודעה אחרונה מאת danbr, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
משהו שסיקרן אותי לרגע. בדיוק הזמנתי פנס כיס לד מאיביי ובמפרט צויין שאורך החיים של הלד הוא 100 אלף שעות. האם ברכבים הנתון הזה מפורסם ע"י יצרן כלשהו? יש דרך כלשהי לבדוק את איכות תאורת הלד או שפשוט צריך לקוות לטוב בעניין הזה?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שאלה לגבי הקוגה 2017,האם תהייה מתיחת פנים או שידרוג לגבי 2017? האם כדאי לחכות למתיחת פנים? או שלא תהייה כלל מתיחה?
הודעה אחרונה מאת noamturbo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן, בקרוסאובר טורבו החדשה (של הוריי) לא ברור לי כיצד עובדים אורות הערפל. באור יום בנסיעה ללא אורות דרך, פנסי הערפל דולקים אוטו'. לא ברור לי האם זה תקין / חוקי וכיצד לבטלם. אשמח להסבר
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
מתי המכוניות אוטונומיות יגיעו לייצור סדרתי, איזה חברות ייצרו אותם וכמה הם יעלו?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, נהגתי בטויוטה קורולה ידנית ושמתי לב שאם מצמידים את דוושת הגז לרצפה מרגישים במין כפתור שמאפשר עוד לחיצה קטנה, ממה שהבנתי זה כפתור קיק דאון שאמור להיות באוטומט... אבל למה הוא נמצא ברכב ידני? הרכב שנת 2015.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
אייל כרמי שלנו הצטרף לאודי עציון ושניהם עימתו בין פיג'ו 2008 לסוזוקי קרוסאובר. שני ג'יפונים קטנים עם הבדל של מיליון קילומטר בין הגישות.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, בשעה טובה קיבלתי הרכב. הכל נחמד חוץ מהגיר הלא ברור. שילוב הילוכים בגיר כל כך מעורפל, נראה מוזר. אחרי שנתיים בפוקוס אקובוסטעם גיר מדוייק ונעים, להגיע לדבר כזה נראה מוזר.... שלא לדבר על ההיגוי, שממש שונה מהפוקוס. מישהו יכול להביע דעתו האם אני טועה או שכך הוא הדבר?
הודעה אחרונה מאת AvielT, -
חברתי הכניסה את הרכב למוסך, להחלפת שמן מנוע ופילטר שמן. בנסיעה חזרה מהעבודה הרגישה שהגיר מחליק, ולאחר מכן נדלקה נורת תקלה, סורק פשוט הראה תקלה P0733- Gear 3 incorrect ratio. מוציא מדיד שמן מנוע - למרות שהמפלס עלה מהחצי למקסימום, השמן לא נראה חדש. מחכה לשמוע את חוות דעתכם, אם אפשרי ששמן חדש נראה ככה אחרי כמה קילומטרים. (מודע כמו מה זה נראה בתמונות ) מוציא מדיד שמן גיר - המדיד ריק, גם כשהרכב מונע (הדרך הנכונה לבדוק) וגם כשהרכב כבוי. מוסיף בהדרגה ליטר וחצי שמן גיר שהיו בביתי, המפלס עולה, מכניס לD לכמה שניות ובודק שוב - המדיד ריק לחלוטין. הרכב נכנס לטיפול עם מפלס שמן גיר תקין, אין לו נזילות, המפלס נבדק השבוע. הרכב אומנם לא נסע הרבה, אבל יתכן שנגרם …
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן רציתי לדעת אם עלייה על מדרכה עם פס אדום לבן בשל מעבר אל תוך החנייה של הבית זה נחשב לעבירה ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בזמן שדודג' עסוקה בלייצר סרטונים פוטוגניים ומעוררי תאבון של הצ'אלנג'ר Demon שלה, הנסי החליטה פשוט ללכת ולייצר מגרש שדים. שברולט קאמרו עם 1000 כ"ס.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש את הרכב הנ"ל (מנוע דיזל )ואני קצת חושש בגלל שלדגם הקודם היה מלא בעיות והשוק שלהם על הפנים אז אשמח אם תוכלו לייעץ לי לגבי הדגם החדש תודה רבה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת rico1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אהלן , יש לי שאלה שקצת מעניינת אותי .. עלייה על קו הפרדה כפול רצוף לשם עקיפה של בנאדם שהולך על הכביש או אופניים אפילו נקראת עבירה אם לא חציית אותו לגמרי,הכוונה שהרכב היה ממש באמצע של הקו הכפול אך לא עבר לצד השמאלי של הקוו .. זה נחשב לעבירה ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אבד לי מחזיק שנדבק לשמשת הרכב (עשוי פלסטיק עם מדבקה) למצלמת דרך מדגם A118C. מישהו יודע היכן לקנות כזה מחזיק או לאלתר משהו? או לחילופין, אם יש למישהו מצלמה ישנה כזאת שלא עובדת, אז אני מוכן לקנות ממנו את המחזיק הזה. תודה
הודעה אחרונה מאת Dirty, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 110 תגובות
- 19.9 אלף צפיות
שלום לכולם, גמלה בליבי ההחלטה להפסיק לנסוע כמו שומאכר בכבישים ולבדוק עד כמה קליאו 1.2 טורבו יכול להיות חסכונית. הרכב הגיע אליי מסניף אלדן אשר ממוקם בעיר חיפה. לחיוב אציין שהרכב הגיע נקי ואפילו עם ניילונים אשר הולבשו על הכיסאות, אך לשלילה אציין כי הרכב הגיע ללא רפידות בלם. לאחר נסיעה מנהלתית נמרצת,שכללה גם טיול בדרך נוף גלבוע והעליות של מבוא חמה, הראה מד הדלק של הצרפתיה החמה 13.8L/100KM . דין ודברים עם עצמי הובילו את עצמי למסקנות הבאות: א.קשה לבלום כשאין רפידות ולכן רוב הזמן נעזרתי בבלם היד. ב.כשנוסעים ממש מהר צריכת הדלק עולה פלאים. לכן, החלטתי להשתמש בכישורי האקדמים, אותם רכשתי במרכז האקדמי כרמל,אשר בחיפה, במסגרת לימודי ערב במסלול ישיר לBA במנהל עס…
הודעה אחרונה מאת vday, -
-
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
חברי פורום יקרים, לכבוד חג הפסח ובמהלך השבוע הקרוב בלבד, תינתן הנחה בגובה 10% על כל המותגים ועל כל כמות צמיגים. ההנחה תינתן אוטומטית בעת הוספת הצמיגים לסל הקניות. המבצע יתקיים בין התאריכים 2.4.17 עד 8.4.17 בלבד. אין כפל מבצעים. חג שמח!
הודעה אחרונה מאת TIRE CLUB, -
כבר שנים שאני משתעשע עם רעיון של רכב שני בבית כדי להפסיק את הריבים על הרכב שלי, מה גם שלא מעט פעמים אני נתקע "בין רכבים" עם תח"צ או רכב בהשכרה או פתרונות יצירתיים אחרים. אז רכב בסכום סמלי יסגור פינה מפה לשם שמתי עין על הרכב של Fitch לפני הרבה זמן, חשבתי אולי יצוץ בפורום מכירה משהו יותר טוב, וואלה לא. היום ב10 בבוקר יחד עם הקפה החלטתי שאני שולח לו הודעה, שעתיים לאחר מכן הרכב היה בבעלותי. אז תודה רבה לזוג החביב על שיתוף פעולה זריז ומקווה שלא תבזבזו הכל במקום אחד הרעיון של השרשור הזה הוא לעדכן בכל מה שקשור לרכישה ועלויות של רכב כזה ישן, אולי זה יעזור למישהו להתלבט אם להיכנס לזה או לבחור בדרך אחרת, הכנתי כבר קובץ אקסל ואני מתכוון להעלות אותו לפה מדי פעם כאשר…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
בהנחה שהמספרים שפורסמו בכתבה ב"אוטו" אתמול נכונים, אז לעניות דעתי 530e מתומחרת ברמה (ישראלית) מעניינית ביותר, בהתחשב ברמות האבזור - 420K לדגם ה"כניסה" (אם אפשר לכנות אותו כך) ו-450K לרמת הגימור הגבוהה. אוקיי, שום מכונית לא יכולה להיחשב מציאה עם 6 ספרות ש"ח שמתחילות ב-4, אבל באופן יחסי אני חושב שיש כאן תמחור אטרקטיבי לז'אנר.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 2 תגובות
- 855 צפיות
שלום רב! אפשר לקבל הסבר לגבי נורות ברכב? יש T, יש H, וכו'. מה מתאים למה
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 372 אורחים (הצג רשימה מלאה)