רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,584 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אשמח לשמוע חוויות
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היינו היום עם טויוטה ורסו 2011 מטופלת ושמורה במכון בדיקה וקיבלנו תוצאות מפתיעות לרעה. הבעלים חזר עם האוטו למוסך טויוטה מורשה ובמוסך טענו שהמכון כותב אותו דבר לכולם. הבעיות שהמכון העלה: רעשים במנוע, נזילות שמן (שנאגרות רק במנוע ולא מטפטפות החוצה), חוסר נוזל קירור, נקישות במסרק הגה, השהיה במעבר לשלוב הילוכים (מדובר בגיר רציף) ורעש מתיבת הילוכים במוסך טענו שהמנוע רק "מזיע" וזה לא דליפה, ושאין מה לעשות עם זה כרגע , שהגיר בסדר גמור וככה הוא צריך להיות, ושלא חסר שום נוזל קירור. עכשיו אנחנו מתלבטים למי להאמין, כי אנחנו ממש לא רוצים בעיות בגיר ובמנוע. וגם לא ממש יודעים מה המשמעות של נקישות בהגה. הם גם כתבו בכללי שאין אחריות לתיבת הילוכים רציפה. מישהו י…
הודעה אחרונה מאת teyal, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6 אלף צפיות
היום ראיתי מכונית מאד מוזרה - סוזוקי סוויפט מתחילת שנות התשעים שעברה חיתוך לרמה שהפכה אותה לקבריולה... לוחית רישוי פולנית או גרמנית. מישהו כבר נתקל בארץ בדבר ההזוי הזה? Sent from my m2 note using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שבוע טוב הרכב שלי מבוטח עד סוף החודש הזה. אני לפני מכירה שלו. אם אני מעביר בעלות היום ומשאיר את הרכב אצלי עד סוף החודש צריך להודיע לחב' הביטוח או שלא? אני מתכוון לחובה ולמקיף. (הביטוח מסתיים ב 31 לחודש בדיוק)
הודעה אחרונה מאת yossy, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קראתי באיזו כתבה שמנהלים במאזדה רומזים על קאמבק של מנוע ונקל רוטורי אחרי שהם הפסיקו להשתמש בו מאז שהורידו מפסי הייצור את הrx 8. הפעם לפי הכתבה המנוע הרוטורי יהיה זעיר וישמש כגנרטור למכונית החשמלית שלהם ולא להנעה עצמה של המכונית. הנה הכתבה: http://www.thecar.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%99%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%94%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%98/
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 7 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם נסעתי ברחוב אבן יהודה בתל אביב ביום שבין שישי לשבת ב1 בלילה ושמתי לב שיש שלטים לאורך הכביש שיש אכיפה עם מצלמות למי שנוסע בתחבורה ציבורית וראיתי שיש גם שעות וימים מתי אסור. האם זה מצלם גם בשישי שבת בלילה? האם אני צפוי לקבל דו"ח? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
לאחר 3 שנים של הנאה וילד נוסף הגיע הזמן להיפרד. באופן אישי נהנתי מאוד מהרכב, עכשיו קשה לחזור אחורה ליפני/קוראני/אמריקאי, אבל אל דאגה, המאליבו שעכשיו יש לי (3.5 ליטר V6 שנת 2008 של המשפחה) היא רק זמנית עד ה AUDI הבאה. קצת פרטים על עלויות. אם יש שאלות בשמחה. מודל 2009, ספורטבק. קניתי אותה עם 22,000 ק"מ, מכרתי אותה עם 144,000 ק"מ. נמכרה בדצמבר 2013 צריכת דלק ממוצעת של 1:12 כאשר מרבית הק"מ היה בבין עירוני – אך אני עם רגל די כבדה והיו הרבה נסיעות לירושלים רישיון רכב יקר (קבוצה 6, חבילת שארפ) – 2,497 ₪. ביטוח שנתי (מעל גיל 24) – 1819 חובה, 3,922 מקיף וצד ג' טיפול כל 15,000 ק"מ במוסך של היבואן סה"כ טיפולים ב 2011 – 3,445 ₪ סה"כ טיפולים ב 2012 – 3,357 …
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז קניתי את השלט הזה ב-11 שח http://www.ebay.com/itm/191910059825?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=490972596876&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT והצלחתי לשכפל אליו את השלט לשער של החניון בעזרת המדריך הזה: הוא מרגיש איכותי והפותח לי את השער מרחוק. אבל לא בגלל זה פתחתי את השרשור הזה. ניסיתי היום לשכפל אליו גם את המפתח של האוטו ולא הצלחתי. האם קיימת לשלט של אוטו הגנה מסויימת ולא כל אחד יכול לשכפל? יש לי I30 CW 2013. מה יכול להיות לא בסדר? אולי התדר של השלט שלי שהוא 433MHZ לא מתאים וצריך שלט של 315MHZ? מחכה לפידבק שלכם
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 8 אלף צפיות
אשמח לשמוע מנסיונם של אחרים הגרים בבניינים משותפים ובהם חניון תת קרקעי - אילו צעדים עשו שעזרו לצמצם או למנוע גניבות רכבים מהחניון (ואין הכוונה רק למצלמות). למשל, שמעתי שיש חברה שמקבלת דיווח למוקד שלה בכל פעם ששער החניון נפתח. ואז מופעלת מצלמה המשדרת את התמונות למוקד. אם במוקד יש חשד לגנבים (נניח שמדובר בכניסה בשתיים בלילה והמצלמה משדרת שהנכנסים תקעו את השער על מב פתוח וכול') - המוקד שולח רכב סיור. האם מישהו מכיר את החברה הזו? אם יש עצות נוספות - אשמח לשמוע.
-
-
אחרי כמעט שנה וחצי בניכר, פולקסווגן טיגואן הגיע למבחן והצליח להשאיר אצל פבל טעם של קומפורט פוד. לא מרגש, לא מחדש, אבל מוכר ונעים. כמו... גולף, גדולה כזאת. על הקשר בין ג'יפון גרמני להמבורגר וצ'יפס אתם יכולים לקרוא במבחן המלא.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אחרי שחבר בעבודה סיפר לי על השוס של שטיפה חיצונית לרכב ב5 שקלים לאחר תדלוק הבנתי שאני רוצה גם הבעיה? הוא מהדרום ואני מאיזור חיפה אז מישהו מכיר באיזור חיפה תחנת דלק של דלק שנותנת שטיפה חינם/מוזלת לאחר תדלוק חשוב שזה יהיה של חברת דלק כי רק לשם יש לי דלקן
הודעה אחרונה מאת yehonatankapara, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
החברה מציינת את שנת המכירות הטובה בהיסטוריה שלה ומחלקת בונוס של 9111 אירו לעובדים. וכאן מפורסמת ההודעה הרשמית של החברה. מעניין כמה תורמת ארצנו הקטנטונת להצלחה אלי
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
מבצע "חבר" של סקודה 1 2
מאת MikMan-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם מישהו יכול להעלות את הפרטים של המבצע? Sent from my SM-N915F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
שלום לכולם. אבקש מראש לא לשנוא אותי. קר פה נורא. למי שזוכר, הייתה לי ניסאן 370Z למשך שנתיים, ואז מכרתי אותה. הייתה לי גם ב.מ.וו 318IS ענתיקה וגם אותה מכרתי. מאז אני בלי רכב. קרוב לחצי שנה. כן, גם אני בשוק מעצמי. זה היה אפשרי כי לחברה שלי יש גרוטאה בשם גולף דיזל שנת 1993 וכי אני גר 5 דקות הליכה מהעבודה, אבל לפני כמה שבועות החורף הגיע במלוא כוחו, הגולף שלה כבר לא מניעה ואין ברירה, צריך רכב חדש. חדש? לא בדיוק. לא התאים לי לקנות משהו בעשרות אלפי יורו כי אני רוצה רכב שלא יכאב לי עליו בחורף. אז שוטטתי בלוחות המודעות וחיפשתי ב.מ.וו 328 או 330 בעד 3000 יורו. מסתבר שזה לא פשוט. אלו שהתאימו לדרישות היו או גמורות או במקור מליטואניה, מה שאומר שהן ככל הנראה ש…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום קניתי רכב מליסינג ויש מפסק כסוף קטן מתחת להגה מצד שמאל, ליד הקופסא של הפיוזים איפה שבדרך כלל שמים קודן. כמראה משהו שקשור לחברה שהבחור עבד בה (כללית/מכבי משהו כזה) מישהו יודע מה זה? נתקל? תודה!
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
מחר, ממש אחרי השקת סובארו אימפרזה, אנחנו מדרימים הרחק הרחק לראשון לציון למתחם לובינסקי לאירוע ההשקה של סיטרואן C3 החדשה. שהצליחה לשבות את לבבותיהם של מעט אנשים, למרות שאפילו לא הספיקו לראות ב-"live". מה אתם רוצים שנשאל את אנשי סיטרואן? מה אתם חושבים שכדאי לנו להציע להם לעשות? ומה אתם רוצים שנצלם לכם מאירוע ההשקה? נתראה בקרוב. עדכון: כל הפרטים בכתבה המלאה
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לילה טוב, יש לי חבר שמחפש הרבה זמן לנסר מהשנים האלו, אחרי הרבה חיפושים הוא מצא היום אקזמפלר שמור ובמצב מצוין, אחרי בדיקה שיצאה תקינה ומו''מ הגיעו לסניף הדואר והתברר שאי אפשר להעביר בעלות על הרכב כי יש ריקול של כריות אוויר ברכב הנ''ל שלא בוצע, המוכר התקשר במקום למוסך מורשה מיצובישי שמטפל ברכב ואמרו לו שאין להם תור פנוי וקבעו לו לעוד חדשיים, חבר שלי מאוד מבואס כי הוא שרף המון זמן עד שמצא את הרכב הזה ולא בא בחשבון להמתין חדשיים. האם זה הגיוני שיהיה כזה זמן המתנה במוסך לתיקון הריקול, אני מאמין שאם הוא היה מגיע לטיפול היה מתקבל במקום ? האם יש לנסות בעוד מוסכי יבואן או שזו התנהגות כללית ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
**סליחה מראש אם זה לא מפורסם במקום הנכון** לא יודע מי מכם שם לב על ה"מבצע" שיש להם על ג'אנטים. זה שלא כדאי לקנות מהם ג'אנטים זה נושא אחר. אבל בכל זאת נגשתי אתמול לאחד הסניפים בדרום כדי לברר על מה מדובר. הנחתי שאם החל מ990 שקל מדובר ב''14 אז הקפיצות בין מידה למידה יהיו בסביבות 200-300 שקלים. בואו נאמר שעד ''16 צדקתי פחות או יותר- גודל 16 עולה 1600 שקלים. בפרסומת כתוב שהמבצע תקף גם על 17, והמחיר שקיבלתי הוא לא פחות מ3600 שקל!! כן,כן, מסתבר שהאינץ' הנוסף עשוי מיהלומים מצופים סגסוגת זהב וזעפרן. כנראה שגם בהטעיה יש משהו מועיל כי תמיד זה אם כבר אני פה נקנה משהו, וקניתי מים למתזים אבל כנראה שבמקרה שלי הקניה הייתה בשביל לשכנע את עצמי שלא נסעתי לשווא…
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
שלום. כרגע מצאתי במודעה ביד2 האוטו, שלפי התיאור מתאים אחד לאחד לאוטו שלי, שנגב לפני כחודש וחצי. אולי אני מכניס את עצמי לסרט מיותר, אבל כרגע אני רוצה להסיר את הספק, ולכן חשבתי להפגש איתו ולבדוק אם אכן מדובר באוטו שלי. מה שאני צריך לדעת זה איך אפשר לבצע את הזיהוי. כמובן הדבר המתבקש הוא לבדוק לפי הלוחית רישוי, אבל אני לא יודע אם הוא שינה אותה והצליח איכשהו לזייף רישיון רכב משלו. האם הדבר אפשרי לביצוע, או שלא תהיה לו דרך ככה לעביר בעלות על האוטו? לצערי זה המספר היחיד שאני זוכר, את המספר שלדה כבר אין לי איך לשחזר כי שלחתי את הרישיון שלי לחברת ביטוח.
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
ביום ראשון הקרוב אנחנו ממריאים לברצלונה לפגישה ראשונה עם סיאט לאון קופרה. הנה מה שאנחנו יודעים עליה: שינויי עיצוב קלים. עוד 10 כ"ס ל-300 בסך הכל. גרסת סטיישן עם - לראשונה - הנעה כפולה. כל הפרטים בכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 716 צפיות
אני מתעד לנסוע עם האשה לספרד, לטיול של שבועיים. יעלה לי הרבה שאין לי כל כך = ירח דבש. אם אפשר לחסוך במרכיב התחבורה, יעדיף. מה יותר כדאי? לשכור רכב, לנסוע באוטובוס, או טיסות פנים קצרות? כמה תעלה לי כל אלטרנטיבה בהתחשב בכך שבכל מקרה אלך על המינימום. אם מישהו יודע, אשמח. אפשר גם לצרף חוות דעת לגבי כדאיות. Sent from my A0001 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
נסיון עקיצה? 1 2
מאת tomy669- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
נתקלתי בהודעה הזו ביד 2. האם זה נסיון עקיצה המוכר ברשת?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
שלום, לאחרונה רכשתי רכב משומש עבור אשתי, מאזדה 3 מודל 2008. במעמד העברת הבעלות, קיבלתי שובר לביצוע טיפול ראשון חינם במוסך מורשה של מאזדה בכל הארץ. הטיפול כלל החלפת שמן, פילטר ועבודה. לא חשבתי שזה באמת שווה משהו, אבל הרכב היה צריך לעבור טיפול ולא היה לי יותר מדי מה להפסיד, כך שהחלטתי ללכת על העניין. קבעתי את הטיפול במוסך עד רעננה ליום שישי בבוקר, קיבל אותי נציג המוסך כמו כל לקוח וביצע את הרישומים של הרכב ולאחר מכן הכניס אותו לטיפול. הנציג הדגיש כי הטיפול אינו כולל בדיקה של הרכב(תוספת של 300 שח לטיפול מלא), כך שהחלטתי לוותר על העניין. לאחר שעה וחצי קיבלתי את הרכב בחזרה, הסבירו לי באופן מקצועי מה נעשה ברכב, הדפיסו לי אסמכתא על הטיפול ועל הדרך ביקשתי את הספר טיפול…
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
אז היום הייתי בקורס רענון נהיגה. והנה כמה מהגיגיו של המרצה. 1- ABS מאריך את העצירה, כי הרכב לא בולם בצורה רציפה אלא בהפסקות. 2-ABS נועד לשמור על יכולת היגוי בלבד בבילמת חרום. 3-ABS משווה בין יכולות הבלמים ברכב. וכך רכב עם המערכת לא יחליק לאחד הצדדים במקרה של בלימת חרום. (נאמר בצד ימין הרפידות חדשות ושבשמאל שחוקות. הוא משווה את מאמצי הבלימה) 4-ESP היא מערכת קטלנית בתוך העיר לנהג פרוע. כיון שבשעת פעולתה היא נוטלת מהנהג את יכולת ההיגוי. ולכך אם אתה נהג לא זהיר עדיף שתבטל אותה (הוא הוסיף שחברות השכרה לא לוקחות על עצמם את האחריות לתוצאות ההתערבות של המערכת ולכך תמיד מבטלים אותה) לא יודע זה לא ממש נראה לי מדוייק. אשמח להבהרות.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מצאתי את הרכב להלן ב-Carcost: https://www.carcost.co.il/deals/deal/1591 אודי Q5 החדשה, מנוע 2.0, ב-289K. למיטב ידיעתי המחיר הנמוך ביותר ל-Q5 הוא בסביבות 345K. שימו לב שלא מדובר על 0 ק"מ, אלא על רכב חדש שהקונה רשום כבעלים 00. ניסיתי להבין מהיכן מגיע המחיר הנמוך יותר, והדבר היחיד שראיתי הוא מנוע חלש יותר (180 כ"ס במקום 252). האם באמת זה העניין, או שיש פה עוד "פשרות"?
הודעה אחרונה מאת X9500, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז מה היה לנו שם, טיפו סטיישן עם מנועדיזל 1.3 ליטר עם 95כ"ס. הרכב אשר נמסר לי היה חדש לחלוטין עם 99מייל על השעון, חיצונית הרכב נראה טוב, דגם הסטיישן נראה טוב הרבה יותר מהסדאן אשרנמכר בארץ. האכזבה הראשונה היא בכניסה לרכב , חוסכיםעליך וזה בהחלט מורגש... הפלסטיק נראה זול , המסך 5" נראהכאילו נלקח מטלפון מיושן עם גרפיקה של פיאט משנות השמונים. הרכב מרווח מלפנים ומאחור אבל... המושביםלא נוחים בעליל , לא הצלחתי למצוא במשך 500 המייל שהרכב היה ברשותי פוזציה נוחהלאורך זמן. פתחי המזגן נמצאים במיקום תמוהה וזורקיםאויר לאיזור המרפקים והידים... לא נוח ומעצבן לאורך זמן. שילוב גיר + מנוע הוא לא יותר ממספק, הגירמזכיר לי את פיאט של פעם, מהלך ידית מעורפל ולא מדויק ומנוע 1.3 ליטר…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני צריך להעמיד את הרכב מחמישי הקרוב עד לחמישי שבוע הבא המצבר של הרכב בן חצי שנה בערך האם זה לא הכי בריא והשאלה אם סביר להניח שהוא יניע אחרי שבוע או לא ? אין באפשרותי להביא למישהו להניע לי באמצע השבוע .. ועוד שאלה קטנה האם מצבר פרוק יכול להשפיע על הקודן של הרכב ? כי לי זכור שאבא שלי פעם היה לו סיפור עם מצבר פרוק ואז הוציאו לו את הקודן .. אשמח לתשובות
הודעה אחרונה מאת green, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השאלה בכותרת, שבוע הבא אני במינכן לעסקים ועל הדרך חשבתי להתפנק במיטב התוצרת הבווארית לכמה ימים.. הבנתי שישנה אפשרות להשכיר שם מBMW עצמה רכבי M לכמה שעות של 'כיף' משהו שנקרא bmw on demand.. האם מישהו ניסה? המחירים בסביבות ה70 יורו לשעה לM5/M6 ו 45 לM3, האם אפשר למצוא דילים טובים יותר מחברות השכרה רגילות? תודה!
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קרסו, יבואנית ניסאן, התחילה בשיווק האקס טרייל עם מערכת הנעה כפולה ומנוע טורבו דיזל 2.0 ליטר. כל הפרטים בכתבה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, הבנתי שבשנת 2012 הגלאקסי עברה שינוי מתיבה אוטומטית לתיבה אוטומטית-רובוטית. יש לי ניסיון רע עם תיבה רובוטית של סיטרואן פיקאסו ורציתי לדעת האם הגלאקסי עלולה לסבול מתופעות דומות (בעיקר קפיצה בעת מעבר הילוכים). תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2,