Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוי ואבוי מה שאתה אומר פה. אתה טוען שאם תיקח נקודה על הג'אנט ונקודה על הצמיג, המהירות הסיבובית של נק' אלה תהיה שונה???

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני טוען מה שטוענת הנוסחה והוא שמהירות הרכב ומהירות הצמיג כמעט לעולם אינן זהות, והיחס בין זה לבין כוח ההאטה הוא סוג של עקומת פעמון.

מערכת ABS משאירה את כוח הבלימה מעט מתחת לראש העקומה מאחר והמעבר מבלימה לגלגלים נעולים הוא חד מדי בשביל המערכת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עדיין חושב שאתה טועה, אתה משליך את הנוסחה והנתונים לכיוון לא נכון (גמישות דופן צמיג).

מדובר בהחלקה (תוך כדי גלגול) על הכביש עקב כוחות ההאטה/תאוצה על הגלגל.

מהירות הצמיג גבוהה ממהירות הרכב כי הוא מחליק על הכביש תוך כדי תאוצה (מה שקוראים פירפור) או נמוכה ממהירות הרכב עקב החלקה (ואז מהירות הצמיג 0 בזמן שמהירות הרכב היא אלף קמ"ש).

אין קשר כלל לדופן הצמיג.

וכשרות לקהילה, קבל:

-17-638.jpg?cb=1366196173

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

:lol:

עדיין חושב שאתה טועה.

מדובר בהחלקה (תוך כדי גלגול) על הכביש עקב כוחות ההאטה/תאוצה על הגלגל.[...]אין קשר כלל לדופן הצמיג.

יכול להיות. אני אבדוק. יש לי את הספר של Pacejka מסתובב איפשהו.

בכל מקרה, הפואנטה היא בגרף, לא בנוסחה.

פורסם
אני טוען מה שטוענת הנוסחה והוא שמהירות הרכב ומהירות הצמיג כמעט לעולם אינן זהות, והיחס בין זה לבין כוח ההאטה הוא סוג של עקומת פעמון.

מערכת ABS משאירה את כוח הבלימה מעט מתחת לראש העקומה מאחר והמעבר מבלימה לגלגלים נעולים הוא חד מדי בשביל המערכת.

אז אתה כלל לא מבין מה הנוסחה טוענת, כי אין שם שום זכר למהירות יחסית בין הרכב לצמיג. אתה מבולבל ומטעה את האנשים פה.

יש שם מהירות זוויתית של הגלגל, רדיוס אפקטיבי שמחושב לפי סל"ד המנוע ומהירות משיקית.

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם

עניין הגדלת מרחק הבלימה על אספלט כתוצאה מנעילת הגלגל ברורה מהבנת פיזיקה בסיסית מאוד.

מקדם החיכוך הסטטי גבוה מזה הקינטי.

ברגע נעילת הגלגל הצמיג עובר מחיכוך סטטי לקינטי ולכן רמת אחיזתו בכביש יורדת.

(לא להתבלבל, כאשר הגלגל מסתובב הוא לא מחליק ולכן החיכוך הוא סטטי).

בנוסף לזה, כאשר כוח הבלימה פוחת כך גם יש "משקל" קטן יותר על הצמיגים הקדמיים מה שבעצמו מוריד עוד יותר את האחיזה.

פורסם (נערך)

להעברת המשקל אין קשר לעניין. רק לשינוי של מקדם החיכוך.

העברת משקל יכולה רק להקטין את מעטפת הביצועים, לא להגדיל אותה.

זו הסיבה שיצרנים עושים הכל כדי להקטין את העברת המשקל. לכן, כיום זה כבר לא גורם כל כך משמעותי בקביעת התנהגות הרכב.

פורסם

(לא להתבלבל, כאשר הגלגל מסתובב הוא לא מחליק ולכן החיכוך הוא סטטי)..

חוץ מאשר בירידות מירושליים כשנהג (דמיוני כל שהוא) משחרר לניוטרל ונותן לרכב להתגלגל במורד עד לנתבג, בנסיעה נורמלית כאשר הילוך משולב ונוהגים בעזרת כח המנוע, לעולם לא תקבל ערך 0 (אפס) במד ההחלקה של הצמיג.

החלקה מינימלית כל שהיא תמיד תהיה והיא עולה כתוצאה מהאצה/בלימה.

גלגול חופשי נטול החלקה זה רק בשאלות במבחנים בלימודי פיזיקה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
חוץ מאשר בירידות מירושליים כשנהג (דמיוני כל שהוא) משחרר לניוטרל ונותן לרכב להתגלגל במורד עד לנתבג, בנסיעה נורמלית כאשר הילוך משולב ונוהגים בעזרת כח המנוע, לעולם לא תקבל ערך 0 (אפס) במד ההחלקה של הצמיג.

החלקה מינימלית כל שהיא תמיד תהיה והיא עולה כתוצאה מהאצה/בלימה.

גלגול חופשי נטול החלקה זה רק בשאלות במבחנים בלימודי פיזיקה.

אתה אכן צודק וביצעתי כאן הזנחה יחסית גסה, עם זאת העקרונות הכללים נשמרים.

לגבי העברת משקל בעת בלימה אני מעט בדילמה:

1. מצד אחד כאשר המשקל עובר קדימה כוח החיכוך גדל (בהזנחות גסות זה מקדם_חיכוךXמשקל על הגלגלים).

2. מצד שני כאשר זה קורה המקדם החיכוך של הצמיגים האחוריים פוחת.

מכיוון שאיני בקיא ביכולת המכונית לווסת את עוצמת הבלימה כתלות ברמת האחיזה, איני יכול להכריע האם העברת משקל זו משפיעה על מרחק הבלימה.

בהנחה שהABS אכן יודע לווסת את הבלימה כך שגם באחוריים וגם בקדמיים עוצמת הבלימה היא "רגע לפני נעילה" אז אכן לגורם העברת המשקל אין השפעה.

פורסם (נערך)

ושכחת את 3. יורדת קצת יותר אחיזה מהאחוריים מכפי שנוספת לקדמיים. דוגמה קיצונית להמחשה: רכב מניף גלגל בזמן העברת משקל הצדה בפניה. נראה לך שהגלגל השני יכפיל את אחיזתו?!

יש עוד סיבות (חשבת למשל שהשפיעה של הגלגלים הקדמיים כאשר המתלה הקדמי דחוס עד הסוף לא בדיוק תעזור לבלימה?) אבל בסוף הנקודה היא שהעברות משקל רק מזיקות לביצועי הרכב והיצרן עושה הכל כדי לצמצם אותן. יוצא הדופן היחיד הוא האצה ברכב הנעה אחורית.

פורסם

אם הבנתי אותך נכון, אזי מצב תיאורטי בו אין כלל העברת משקל קדימה בעת בלימה מה שייצר עוצמת בלימה אחידה בכל הגלגלים, עדיף על המצב הקיים כיום בו העוצמה גדולה יותר בציר הקדמי?

כי במצב הראשון אתה למעשה מפחית עוצמה מהקדמיים ו"נותן" אותם לאחוריים, זה באמת מייצר בסה"כ בלימה טובה יותר?

פורסם (נערך)

בהנחה שחלוקת עוצמת הבלימה וכיוון הגלגלים מתאימים לכך - בוודאי.

• תוכן חדש...