רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
כמו נהר על חלוקי נחל, סוזוקי משנה את המכוניות שלה לאט לאט. והוספת מנוע טורבו לקרוסאובר כנראה היתה הקפיצה הכי גדולה שהיצרנית עשתה - או תעשה - כמה שנים טובות. אז איך יצא להם? יצאנו לבדוק.
הודעה אחרונה מאת yt09, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מישהו מבעלי הסניק 3 בעבר או בהווה מכיר דרך להרים את המגבים הקדמיים (על מנת לנקות את השמשה, את המגב, וכו')? יש שתי בעיות: א. הם מוסתרים בחלקם מתחת למכסה המנוע ב. יש להם מין בליטה כזו בזרוע שלא מאפשרת את ההרמה שלהם. ניסיתי לחקור את הנושא ברשת ולא ממש מצאתי מידע מועיל, וגם ספר הרכב לא מדבר על זה.
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, שמתי לב לחריקות (כמו של קפיצים במזרון), בכל פעם שאני נכנס ויוצא לרכב, החריקות מגיעות פעם מכיוון הגלגל הקידמי שמאלי ופעם מגלגל אחורי שמאלי. לפני שאגש למוסך, רוצה לשאול את המומחים פה, מה יכולה להיות הבעיה? בולמים? לכלוך/חול? מדובר ברכב חדש בן חצי שנה בערך. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת crazyj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יום המתיחות הבינלואמי - הראשון באפריל, עבר אצלנו קצת ליד האוזן - שבת וזה. אבל יצרניות הרכב לא ויתרו על ההזדמנות לצחוק קצת על העולם ועל האנשים שנוהגים במכוניות שלהם. השנה בתוכניות היו משפחה להשכרה, ציפוי נוצות, מנקה נתיבים שמאליים ועוד. כל השטויות הדביליות כאן.
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים, האם כדאי לקחת רכב בן חצי שנה לבדיקה עצמית לפני קניה? הרכב עלה לכביש בסוף 2016 ועשה 10,000. המוכרת היא סוכנות טרייד אין מוכרת במרכז הארץ.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 17 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
היי מישהו כאן יכול להסביר לי למה בכביש 20 לכיוון צפון, מראשל"צ ועד חולון, המהירות המותרת עומדת על 70 קמ"ש בלבד? ועוד במחלף קוממיות היא נאכפת ע"י מצלמה. נוצר מצב שאנשים נוסעים על 100 ואף מעט יותר, בהתאם לכביש מהיר שמאפשר מהירויות כאלה כמו נתיבי איילון, ומגיעים למצלמה כשהם צריכים להאט 30% מהמהירות בזמן קצר. נשמע לי לא סביר בעליל. דבר דומה קיים בכביש 44 באיזור חולון. מה הקטע ששם המהירות המותרת היא 70 קמ"ש? ואותו סיפור עם מצלמות... למה לא לשים 90 בשני המקרים? אני אתן דוגמאות הפוכות, שעובדות מצוין: בכביש 75 באיזור רמת ישי, המהירות המותרת היא 90 קמ"ש והכביש שם בחלק מהקטעים שלו בעל פניות יחסית חדות, השתלבות של תחנות דלק ויציאות, צר הרבה יותר מנתיבי איילון ומכביש 4…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
שלום, נסעתי אחורה ברוורס כאשר האוטו נוסע ישר אחורה. ולא ברור איך לא שמתי לב והתנגשתי באוטו שפשוט חנה מאחורי. עוצמת המכה היתה כזו שהיה בום ושבאותו היום הגב כאב לי קצת. כתוצאה מהמכה הלוחית של הרכב מאחורי התעקמה. בנוסף בעל הרכב טוען שעשיתי לו עיקום בפרונט של האוטו. אני טוענת שזו לא יכולתי להיות אני כי צריך משהו שיתן את המכה ואני נסעתי ישר אחורה ולא בזווית. בנוסף חסר צבע איפה שהמכה, ועל הרכב שלי לא רואים כלום. צרפתי תמונה עם המכה מסומנת באדום האם יתכן שאני עשיתי את זה? מה אמורה להיות העלות של תיקון דבר כזה? כמה עולה מספר חדש לרכב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
בוקר טוב! אנחנו בהשקת פיג'ו 308GTi. בעוד כמה דקות תתחיל מסיבת העיתונאים, בינתיים אתם מוזמנים להעלות שאלות שמעניינות אתכם. כל הפרטים בכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת Panizzi, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
היי שלום חברים אני מתכנן לעשות סאן רוף לרכב שלי , פוקוס 2008 האצבק . מושב גנות , זאת אומרת שהדבר מאושר ויאושר , השאלה היכן ? על פי דברי בעל העסק ניתן לאשר רכבים עד 2005 במכון רישוי והחל מ2005 צריך לאשר בעמדה 1 במכון הרישוי . הייתי קצת מבולבל מהנושא כי רוב המידע באינטרנט אינו מעודכן בחוקים החדשים כמו שינוי מידת צמיגים שניתן לשנות אותה היום גם במכון ולא צריך את משרד הרישוי ... התקשרתי למכון הרישוי ושם נמסר לי משהו שונה לגמרי מהפקידה , שניתן לאשר גג נפתח לרכב עד שנת 2008 במכון רישוי והחל מ2008 צריך את משרד הרישוי . יצאתי קצת מבולבל , מה גם שאין מידע באינטרנט בכלל . אשמח לעזרה מכם היכן מאשרים חלון גג ברכב 2008 ברישיון. תודה לעוזרים …
הודעה אחרונה מאת oorenn, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים. אתמול הצלחתי לפתור בעיה ברכב, ששיגעה אותי כבר יותר מחודש בצורה הכי מפגרת שיכולה להיות. כבר תקופה שאני שומע צלצולים מתחת/מאחורי הרכב וכבר התחלתי להסתגל לרעיון שזה מה יש. מה לא בדקתי. החל מתושבות עד למותחנים ופולים, חשדתי שיש למנוע דטונציות, נבדקו גם חופשים באגזוז כלום נדה גורנישט שום דבר לא הוביל לפתרון הבעיה. הכי מעצבן שלקחו לי כסף על בדיקה במורשה ולא מצאו כלום ושום דבר. אפילו לא הבינו על איזה צליל אני מדבר. איך הגעתי לפתרון? אז ככה. אתמול נשרפה לנו טלוויזיה. כשאני בא להעמיס את המפלצת החדשה למטען. אני מוריד את הכיסא האחורי כדי להגדיל את המטען, ומה אני מוצא תקוע בין הריפוד לפח של המטען?? מפתח 13 שחשבתי שהלך לאיבוד ולא מצאתי אות…
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
- 0 תגובות
- 724 צפיות
אהלן חברים , האם יש מישהו שמשתמש / השתמש בתוכנה הנ"ל או מכיר עוד תוכנה מלבד התוכנה הישראילת engie? הבעיה שאני נתקל בה , היא שהיא לא קוראת נכון את הצריכת דלק ברכב Jetta , שניסיתי אותה על טויוטה , זה אחד לאחד אולי סטיה של 1% אבל עדיין הוא מראה תקין לבין התוכנה לבין המחשב של הרכב בצריכה הדלק... בג'טה הסטיה היא לכיוון של ה20% , אם במחשב רכב הוא מראה לי שהוא עושה 5.0/100 ק"מ , בתוכנה הוא מראה שהוא עושה 7.5/100 עוד שאלה בקשר לג'טה, הסל"ד שיש בשעון תצוגה ברכב הוא 8000 אבל במפרט של הרכב רשום שהסל"ד עד 5000 ז"א שהוא לא יכול לעבור את ה5000? דרך אגב , באפליקצית אנג'י הצריכת דלק של המחשב רכב לתוכנה היא כמעט זהה , הסטיה הכי גבוה שהיתה בניהם היא 5% תודה
הודעה אחרונה מאת li0r, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, ברשותי סי 1 שנת 2013 עם 100 אלף קילומטר, לפני מספר ימים הקלאץ שבק חיים, לאחרונה בעקבות מעבר למקום רחוק, יש לי נסיעות של כמעט 80 - 100 ק״מ ביום, הרכב נשחק מהר מאוד מהנסיעות האינטנסיביות, חשבתי לרדת בשנתון על מנת להביא רכב עם מנוע גדול יותר, דוגמא מזדה 3-6 בעלות מנועי 2000, הונדה סיווק, B4 וכו׳ הבעיה היא, שאני מעוניין לבצע החלפה אצל סוחר/חברה מסויימת, הקלאץ כמובן יתוקן לפני ההחלפה, רציתי לשמוע לעצתכם, מבחינת שיקולים, הכי חשוב לי אמינות, פחות דלק. תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 860 צפיות
באאוטלנדר יש כל כך הרבה מקומות לכפתורים ובמקומם יש מכסה פלסטיק דמי. אני רוצה לשים באחד מהם כפתור שישמש לצופר משני חזק יותר מהצפצפת בימבה שיש במיצובישי. (רגיל לצופרים של וואג) מאיפה אני משיג כאלה כפתורים? באיביי לא מצאתי משהו מעניין.
הודעה אחרונה מאת doronli, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחר התקרית עם השוטר שנטפל אלי ,ואחרי שהתברר אותו יום שקיבלתי עוד דו"ח מהירות בחופשה באוסטריה חודש קודם, החלטתי שאלוהי היהודים נטפל אלי שוב -ויש להגביר התפילות בכנסיית הקבר שבירושלים. שוב אני מוצא את עצמי בירידות מירושלים לכיוון יריחו, כביש 1. הצומת של מצפה אדומים, משהו כזה, והפנייה ימינה לעיסאוויה. אני בנתיב של הממשיכים ישר. אני בוהה בשלט שלשמאלי שמורה על דרך בטחון (לכיוון מצפה אדומים). בזווית העין אני רואה ירוק- מחל בנסיעה. בשליש צומת אני קולט שיש לי אדום, והירוק הוא בעצם לנתיב של הפונים שמאלה. בנתיב ממול רכבים הפונים לעיסאוויה (שמאלה בשבילם) מתחילים נסיעה וצופרים לי, אני מדליק נורות מצוקה, משלב לרוורס וחוזר לקו עצירה. עם המזל שלי, כמובן שבצומת קיימת מצלמת …
הודעה אחרונה מאת Afek, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי שמעתי לא מזמן שמד המהירות בכל רכב מזייף בסטייה של מתחת ל10 קמש, זאת אומרת שאם אני נוסע על 100, המהירות בפועל היא פחות ב5 קמש (ברכב שלי) יש הוכחה לכך? כתבה או מקור? שיש מצלמת מהירות שמראה את המהירות של הרכב, יש סטייה קטנה אך חבר אמר לי שהמצלמה עצמה בגלל שהיא לא מדוייקת היא מורידה באופן אוטומטי. בוויז זה על פי לווין לכן זה גם לא מדוייק כלכך, אז יש משהו שיוכיח את הטענה הזאת?
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שמעתי לפני כמה ימים בחדשות ברדיו שטויוטה קוראת לבעלי הקורולה בשנים האלו לקריאת שירות עקב בעיה בכריות אוויר. לי יש קורולה 2011 האם הם יקחו כסף על הריקול ? Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בכביש איילון צפון באיזור מחלף רוקח יש שטח הפרדה בנוי שנמשך כמה קילומטרים טובים, זה בעצם מפריד את הכביש לשני חלקים ואף פעם לא הצלחתי להבין למה זה נחוץ שם. מישהו שם לב לדבר ויש לו תשובה?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
הסרטון שבידי הינו חלקי ומתעד רק חלק מהעצירה בשוליים ויחס כנראה לא הולם של שוטר, ויועלה ,אם בכלל, רק לאחר ייעוץ עם עו"ד בנושא תעבורה. שעת אחה"צ-ערב, קצת לפני שקיעה. ירידות מירושלים לכיוון הבקעה. אווירה מאוד רגועה. כביש 2 נתיבים לכל כיוון. עיקול שמאלה (ירידה כאמור). תוך כדי ירידה מבחין שבצד השמאלי- כנראה בשוליים וחסימה חלקית של הנתיב השמאלי- ניידות רבות (הרבה צ'קלקות). מאט קמעה- הייתי על המהירות המותרת. אני בנתיב הימני. ניידת שמאבטחת את אירוע התאונה, שנמצאת בתחילת הזירה בצד השמאלי ומיד אחרי העיקול, מתחילה נסיעה ונכנסת בצורה מסוכנת והחלטית לנתיב השמאלי וככל הנראה גם לחלק מהנתיב הימני בדיוק כאשר אני עובר שם. מה שבטוח הוא סיכן אותי. כמו לכל רכב שנוהג בצורה חס…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
- 1 תגובות
- 720 צפיות
!Fascination. enjoy Part 1 Part 2
הודעה אחרונה מאת niv, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 831 צפיות
כמו שרשום בכותרת. הוחלף מוט קישור למוט מייצב כי הם היו הרוסים אבל הבעיה לא נפתרה. זה מחלה ברכבים האלו כי אני שומע את זה כמעט בכל טויוטה מהמודל הזה שעוברת ברחוב. לפני שאני נכנס למוסך שיחליף לי דברים שלא צריך, מישהו מכיר את המחלה הזו ויודע להגיד לי איך פותרים אותה? תודה!
הודעה אחרונה מאת ModChiP, -
אז הגיע הזמן הזה בשנה, נסעתי להעביר את הרכב טסט היום. אני אפצל את ההודעה ל 2 חלקים, האחת פריקת תסכול והשניה שאלת תם. 1. היום כפי שרשמתי לעיל, העברתי את הרכב טסט, הבדיקה עברה בסדר עד בדיקת הזיהום. בזמן שהמתנתי לתורי, האיש שעמד מאחורי יצא מרכבו והלך לדבר עם הבוחן (באותו זמן הנחתי שהם חברים,עוד נגיע אליו). כשהגיע תורי, הבוחן התחיל להתעסק עם האזוז שלי ולהתלונן שמשהו במערכת שלו לא בסדר (הלך להתעסק בחוטים), בזמן זה אני רואה במחשב רק מדידה בסל"ד סרק (עם מספר הרכב שלי). לאחר שהבדיקה נגמרה אני שם לב שהוא לא משחרר אותי, אלא מעביר במחשב את הבדיקה לרכב הבא (לפי מספר הרכב שמופיע במסך,במקרה של אותו אדון שדיבר איתו קודם), אחרי שזה גם יוצא תקין הוא משחרר אותי ואת הרכב אחרי. …
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב, אז מזה תקופה של כמה חודשים ידעתי שאחותי תצטרך לקנות רכב לתקופה של כמה חודשים בשל מעבר זמני של מקום העבודה שלה לחור שלא ניתן להגיע אליו בתחבורה ציבורית ובשל העובדה שהיא מסתדרת לא רע עם היונדאי שלי, הצעתי לה לקחת אותו לתקופה שהיא תצטרך את הרכב ואני אקנה לעצמי רכב אחר. הייתי די נעול על הקליאו הידנית 1.2 (קליאו III Extreme) אך לקח לא מעט זמן למצוא אחת במצב סביר. האמת שהיו מספר אקסמפלרים שנראו לכאורה לא רעים ביד 2, אך לאחר פגישות לא מעטות עם בעלי הרכבים הללו, מסתבר שהמשימה למצוא רכב שמור במצב טוב לא פשוטה בכלל: אחד אחרי תאונה עם פגיעת שסי, אחד נראה מבפנים כאילו עבר ניסוי טיל חץ, כל הדשבורד סדוק, ההגה מקולפ, ידית הילוכים שבורה, וכך מצאתי את עצמי במשך 4 חודשים תר אח…
הודעה אחרונה מאת ronaldo17, -
-
זה היה האוטו הראשון שלי. אוטו שעליו למדתי לנהוג, למדתי להכיר את הארץ, למדתי מכונאות וחשמל הורים שלי קנו אותו חדש ב 1994, הוא די מהר עבר אלי ובהמשך לאחי. נמכר לאחר 12 שנים במשפחה, בשנת 2006 מעל המחירון שהיה אז 10.500 ש"ח, קיבלתי עליו 11.000. האוטו היחיד עד היום שהצלחתי למכור מעל המחירון... זה היה הדגם הפשוט ביותר במבחר של הטיפו באותה שנה. מנוע 1.4 70 כ"ס זהה למנוע של פיאט אונו, גיר ידני, בלי חלונות חשמל, בלי מראות חשמל, בלי נעילה מרכזית. מזגן הותקן בארץ על ידי חברת רסקור. התקנה יחסית נקייה ונראה כמעט כמו מקורי אבל הוא לא קירר כמו שצריך מהיום הראשון והיה לוקח המון (אבל ממש המון) כוח מהמנוע. אבזור "מותרות" יחיד היה הגה כוח. אה, עוד משהו מעניין - הייתה לו תאורה בתו…
הודעה אחרונה מאת Giri Giri, -
זכור לי במעורפל שניטען כאן שטורבו מתאים במיוחד למנוע 3 צילינדרים. זה נכון? מה ההסבר?
הודעה אחרונה מאת Nico62, -
כבר שבוע ימים אני חושב על זה ומנסה להבין מה הקאץ. זה לא הגיוני. חברים אומרים לי מה אכפת לך להבין אבל כן חשוב לי להבין. הגעתי למסקנה שאם אני עושה את זה אז רק עם תשלום חודשי גבוה יותר מירידת הערך כי אחרת זו מלכודת שתהיה חייב כל הזמן יותר ויותר.. ובתקציב שלי עד 1500 לחודש אז רק רכב בן 3. רק רציתי לשתף. אני שמח שלא הקשבתי לאנשים אחרת הייתי מסתבך. מה שעשה את התמונה יותר ברורה שעוד שנה אני מסיים את התשלום על האוקטביה אבל מצד שני המחירון עוד שנה יגיע לאותו סכום ששמתי מקדמה. אז חזרתי לנקודת ההתחלה. אם הייתי משלם פחות אז הייתי עוד חייב, ואם הייתי משלם יותר אז אתקדם עם מקדמה יותר גבוהה.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
היום הרכב נימכר! לאחר שפירסמתי את הרכב שלי למכירה ביום ראשון האחרון, טלפון ראשון היה אתמול בערב והיום הוא נימכר פשוט ככה בלי בדיקה וקצת מעל המחירון. לא האמנתי... היתי סקפטי ובטוח שאני יעשה טרייד אין ויפסיד עוד 10,000 שח. לפחות יצא משהו טוב מהמיצובישי. Sent from my SM-N915F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נותן שנה מחיי כדי שדבר כזה יהיה אמיתי יום אחד
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. יש לי הונדה סיוויק 95 ולא רשומות כריות האויר ברישיון הרכב. יש ברישיון הרכב טבלה עליונה וטבלה תחתונה, שבטבלה התחתונה רשומות כל המערכות הרלוונטיות כולל כריות האויר וגם קוד היצרן של הרכב. הייתי במשרד הרישוי ונאמר לי שם שרשמו כריות אויר רק משנת 2008. נאמר לי שאני צריך ליצור קשר עם חברת מאיר ולבקש את מסמכי הייבוא של הרכב שבהם בעצם כתוב המפרט שלו. דיברתי עם חברת מאיר והבחורה בשירות הלקוחות אמרה שהיא לא יודעת אם יש לה מסמכים כאלה אז ביקשתי בדיקה יותר מעמיקה ושיחזרו אליי. בכל מקרה, אני צריך את הפירוט הזה לצורך הוזלה בביטוח הרכב כי אם לא רשומות כריות אויר, הביטוח מתייקר. יש למישהו ניסיון עם זה? מה התהליך שאתם עשיתם? יש המלצות? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת האם דוח על מעבר חצייה באור אדום (הולך רגל) צובר נקודות על רישיון הנהיגה במידה ויש ? ושאלה שנייה מה הדוח בכלל על דבר כזה אם ידוע למישו ? ועוד שאלה אחרונה האם רק שוטר יכול להביא דוח כה במידה ועוצר אותך או שגם מצלמות במוצבות בצמתים ודברים כאלה ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם אני בבעייה? יכול להיות שמשרד הרישוי לא יאפשר את הורדת הרכב?
הודעה אחרונה מאת nir100,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 227 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- chrono
- chilcom
- פיזיקאי שימושי
- 3n
- ברווז
- meir_gi
- פאר האורה
- laviil
- lanosforce
- Haim_gds
- yor2
- amit54