Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהירות מותרת בכבישי הארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

מישהו כאן יכול להסביר לי למה בכביש 20 לכיוון צפון, מראשל"צ ועד חולון, המהירות המותרת עומדת על 70 קמ"ש בלבד? ועוד במחלף קוממיות היא נאכפת ע"י מצלמה.

נוצר מצב שאנשים נוסעים על 100 ואף מעט יותר, בהתאם לכביש מהיר שמאפשר מהירויות כאלה כמו נתיבי איילון, ומגיעים למצלמה כשהם צריכים להאט 30% מהמהירות בזמן קצר.

נשמע לי לא סביר בעליל.

דבר דומה קיים בכביש 44 באיזור חולון. מה הקטע ששם המהירות המותרת היא 70 קמ"ש? ואותו סיפור עם מצלמות...

למה לא לשים 90 בשני המקרים?

אני אתן דוגמאות הפוכות, שעובדות מצוין:

בכביש 75 באיזור רמת ישי, המהירות המותרת היא 90 קמ"ש והכביש שם בחלק מהקטעים שלו בעל פניות יחסית חדות, השתלבות של תחנות דלק ויציאות, צר הרבה יותר מנתיבי איילון ומכביש 44, צמתים חצי עירוניות וכו'.

עוד דוגמא, כביש החוף לכיוון דרום ביציכה מחיפה, 2 נתיבים בלבד, עם מהירות מותרת של 100 קמ"ש.

ויש לי עוד דוגמאות לכאן ולכאן.

למה מקשים עלינו את החיים? צריך לדרוש שתעלה המהירות המותרת בנתיבי איילון ובכביש 44 ל 90 לפחות.

מהירות חוקית איטית בכביש רחב ובנוי למהירות גבוהה הרבה יותר, בשילוב מצלמות אכיפה- מתכון לתאונות ומשבש את התנועה.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם (נערך)

שמע, גם אני לא מבין מה הסיפור באיילון צפון, פתאום זה 70, ואז 90, ואז קצת לפני לירידה של צומת חולון זה 70/80 כאשר יש לך את ההיכול הזה (למקרה שכתבתי לא נכון, זה חצי העיגול כזה ואז נהיה ישר עוד פעם, מקווה שמבינים, חח) גם ככה כולם טסים שם שמים זי* גדול .

לגביי 44, אני חושב שזה בגלל הרמזורים, תחשוב מה היה קורה אם היה מותר 110 כמו בכביש 1 (שפה בארץ 110 זה אומר לפחות 130) ואז פתאום היה לך רמזור צהוב.... אתה יכול להבין לבד מה היה קורה...

עוד פעם, חושב שזה בגלל זה, לא בטוח.

עריכה אחרונה על ידי kurko1992

פורסם (נערך)
שמע, גם אני לא מבין מה הסיפור באיילון צפון, פתאום זה 70, ואז 90, ואז קצת לפני לירידה של צומת חולון זה 70/80 כאשר יש לך את ההיכול הזה (למקרה שכתבתי לא נכון, זה חצי העיגול כזה ואז נהיה ישר עוד פעם, מקווה שמבינים, חח) גם ככה כולם טסים שם שמים זי* גדול .

לגביי 44, אני חושב שזה בגלל הרמזורים, תחשוב מה היה קורה אם היה מותר 110 כמו בכביש 1 (שפה בארץ 110 זה אומר לפחות 130) ואז פתאום היה לך רמזור צהוב.... אתה יכול להבין לבד מה היה קורה...

עוד פעם, חושב שזה בגלל זה, לא בטוח.

טוב שהזכרת את זה! בעיקול הזה המהירות המותרת היא 80 קמ"ש!!!!!!! מה ההיגיון ששם זה 80 ובחלק הישר של הכביש זה 70?

איך אילנה דיין אמרה: "מה אומרים? לא אומרים"

לגבי 44- זהו כביש דו סטרי עם הפרדה בנויה באמצע, שלושה נתיבים או יותר לכל כיוון.

זה מקרה קלאסי ל-90 קמ"ש. רמזורים? בכל כביש כמעט יש רמזורים, לא הכל זה מחלפים

עריכה אחרונה על ידי roeyd102

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם
טוב שהזכרת את זה! בעיקול הזה המהירות המותרת היא 80 קמ"ש!!!!!!! מה ההיגיון ששם זה 80 ובחלק הישר של הכביש זה 70?

איך אילנה דיין אמרה: "מה אומרים? לא אומרים"

לגבי 44- זהו כביש דו סטרי עם הפרדה בנויה באמצע, שלושה נתיבים או יותר לכל כיוון.

זה מקרה קלאסי ל-90 קמ"ש. רמזורים? בכל כביש כמעט יש רמזורים, לא הכל זה מחלפים

בכל כביש יש רמזורים, אבל לא בכל כביש של 90/100 אחי...

זה הבדל גדול בעניי.

אתה בטח מכיר את העלייה של וולפסון לכיוון תל אביב, יש שם רמזורים, אבל מותר 70 רק, וגם יש שטח הפרדה...

טוב, כל זה לפני שהתחילו את השיפוצים, מקווה שיסיימו בקרוב, כבר מעצבן אותי לנסוע שם בצהריים.

Enviado desde mi ONEPLUS A3003 mediante Tapatalk

פורסם
בכל כביש יש רמזורים, אבל לא בכל כביש של 90/100 אחי...

זה הבדל גדול בעניי.

אתה בטח מכיר את העלייה של וולפסון לכיוון תל אביב, יש שם רמזורים, אבל מותר 70 רק, וגם יש שטח הפרדה...

טוב, כל זה לפני שהתחילו את השיפוצים, מקווה שיסיימו בקרוב, כבר מעצבן אותי לנסוע שם בצהריים.

Enviado desde mi ONEPLUS A3003 mediante Tapatalk

אני מדבר על כבישים בין עירוניים. כל הדרום ואפשר להגיד כל הארץ מלאה בכבישים שכאלה.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

פורסם (נערך)
כי למה לא להוציא כסף?

אני לא זוכר שאי פעם נסעתי במקום הזה על יותר מ40 (תמיד יש שם פקק).

אגב לפי החוק, המהירות המותרת היא 50 בעיר, 80 בכביש בין עירוני ללא הפרדה בין נתיבים, 90 בכביש עירוני בכביש עם הפרדה בין נתיבים, 110 בכביש שהוגדר כ"כביש מהיר" (לאופנועים, רכב פרטי ומשא קל).

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

נכון, וכביש לא מוגדר ככביש מהיר באופן שרירותי. יש צורך לעמוד במספר קריטריונים חשובים שלא כל כביש מרובה נתיבים עם הפרדה עומד בהם.

זו הסיבה שבכבישים כמו כביש 4 ו-2 (לא מהירים) מגבלת המהירות היא כתשעים קילומטרים לשעה (תלוי בקטע), ובצדק. לנהוג 120 בכביש החוף זה לא אותו דבר כמו לנהוג 120 בכביש 6.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הדוגמא שנתנה על מהירות נמוכה מידי בכביש איילון צפון לכיוון חולון וכביש 44 מגדישה את האבסורד בכבישי ארצנו. חלם זה כאן.....70 קמ"ש באיילון צפון, חלם.

פורסם
הדוגמא שנתנה על מהירות נמוכה מידי בכביש איילון צפון לכיוון חולון וכביש 44 מגדישה את האבסורד בכבישי ארצנו. חלם זה כאן.....70 קמ"ש באיילון צפון, חלם.

למי פונים בסוגיה זו?

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

פורסם

הקטע עם איילון צפון ממש לא ברור, באותו כביש רק לכיוון דרום המהירות היא 90 קמ"ש. גם לכיוון צפון זה היה 90 פעם, אבל הורידו את זה בשלב כלשהו. אם מישהו זוכר מה היו השינויים בדיוק כשהורידו את המהירות, אז זו תהיה הסיבה. יכול להיות קשור לתחבורה ציבורית איכשהו?

פורסם

אחד הכבישים הכי לא מובנים שיש (ראשלצ-חולון-ת"א), אבל למדתי לחיות עם זה. כביש של 2-3 נתיבים על 70 קמ"ש. זה דיי מצחיק ואבסורדי כי אין שום דבר מיוחד שקורה בו הנתיבים גם ככה ישרים כמעט לחלוטין.

Opel Adam S 2017

פורסם
אחד הכבישים הכי לא מובנים שיש (ראשלצ-חולון-ת"א), אבל למדתי לחיות עם זה. כביש של 2-3 נתיבים על 70 קמ"ש. זה דיי מצחיק ואבסורדי כי אין שום דבר מיוחד שקורה בו הנתיבים גם ככה ישרים כמעט לחלוטין.

צריכים כסף - נקודה.

לכן אכיפה מטופשת והרסו את הנסיעה בכביש הזה. כל פעם שאני עובר שם וצופה באורות בלמים של כלי הרכב שלפני נדלקים וכמובן אני אחריהם מאט.

קובי

:-)

פורסם
אני לא זוכר שאי פעם נסעתי במקום הזה על יותר מ40 (תמיד יש שם פקק).

אגב לפי החוק, המהירות המותרת היא 50 בעיר, 80 בכביש בין עירוני ללא הפרדה בין נתיבים, 90 בכביש עירוני בכביש עם הפרדה בין נתיבים, 110 בכביש שהוגדר כ"כביש מהיר" (לאופנועים, רכב פרטי ומשא קל).

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

איילון בתל אביב הוא כביש מהיר ובכל זאת מוגבל ל90.

• תוכן חדש...