Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז מזה תקופה של כמה חודשים ידעתי שאחותי תצטרך לקנות רכב לתקופה של כמה חודשים בשל מעבר זמני של מקום העבודה שלה לחור שלא ניתן להגיע אליו בתחבורה ציבורית ובשל העובדה שהיא מסתדרת לא רע עם היונדאי שלי, הצעתי לה לקחת אותו לתקופה שהיא תצטרך את הרכב ואני אקנה לעצמי רכב אחר.

הייתי די נעול על הקליאו הידנית 1.2 (קליאו III Extreme) אך לקח לא מעט זמן למצוא אחת במצב סביר.

האמת שהיו מספר אקסמפלרים שנראו לכאורה לא רעים ביד 2, אך לאחר פגישות לא מעטות עם בעלי הרכבים הללו, מסתבר שהמשימה למצוא רכב שמור במצב טוב לא פשוטה בכלל: אחד אחרי תאונה עם פגיעת שסי, אחד נראה מבפנים כאילו עבר ניסוי טיל חץ, כל הדשבורד סדוק, ההגה מקולפ, ידית הילוכים שבורה, וכך מצאתי את עצמי במשך 4 חודשים תר אחר הרכב הנכון עד שהגעתי לקליאו מודל 2012, עם K52 ק"מ, שיחה טלפונית עם בן אדם שנשמע הגון וישר, פגישה אחרי כמה ימים לראות את הרכב שאכן נראה מתוחזק, נקי ושמור.

בבדיקה הרכב יצא פרפקט – שלדה נקייה, אין בעיות כלשהן, מנוע וגיר תקינים, משם להעברת בעלות וסוף סוף אני בעלים של רנו קליאו 1.2 ידנית.

הרכב נמצא אצלי כבר חודש וחצי אל להלן התרשמותי:

אבזור ובטיחות:

אז אמנם מדובר ברכב שכחדש עלה 70 אלף ש"ח, אך הרכב כולל לא מעט חידושים וטכנולוגיות שלא היו מביישות הרבה מאוד מכוניות חדשות גם היום, כדוגמת: קרוז קונטרול, מגביל מהירות, שליטה מלאה על הרדיו מההגה, מחשב דרך מלא ומפורט, פנסי ערפל קדמיים, גלגל הגה עם תפירה איכותית, 6 כריות אוויר, ABS ובקרת יציבות; כמו כן הרכב זכה ב 5 כוכבי בטיחות במבחני הריסוק.

מצד שני יש רק 2 חלונות חשמל (מאחורה החלונות ידניים), רדיו דיסק עם כניסת RCA אך ללא יציאת USB. בסדר, לא כזה קריטי כי סה"כ ברוב הנסיעות שלי אין יושבים מאחורה וכניסת USB התקנתי דרך המצת כך שניתן לשמוע מוסיקה דרך דיסק או קי.

בסה"כ האבזור נאה ונדיב ביחס למחיר של הרכב ויש פה גם טכנולוגיות ותוספות שכיום אינן מגיעיעות כסטנדרד אפילו עם רכבים חדשים.

נוחות וחווית נהיגה:

נתחיל בנוחות של הרכב – מושב הנהג נוח מאוד, המושב מתכוונן לגובה ולעומק, המושב רך במידה הרצוייה וגם אחרי נסיעה ארוכה לא מרגישים עייפות או כאבים בגב; גם המושב של הנוסע על יד הנהג מרגיש נוח.

מאחור יש 3 מקומות ישיבה והרכב יחסית מרווח, נכנסו מאחור 2 מבוגרים (גבוהים וגדולים) ולא היו תלונות על צפיפות או מרווח ברכיים בעייתי.

תא המטען די גדול ( בערך בגודל של יונדאי 30I הצ'באק) ויש מקום להכניס הכל, ניתן גם להעמיס דברים גדולים ע"י פירוק המושב האחורי אך לא ניסיתי זאת כי אין לי צורך בכך.

מבחינת נוחות הנסיעה הרכב דיי שקט ונעים לנסיעה (בנסיעה עד 110 קמ"ש), במהירות גבוהה יותר ניכרים רעשי המנוע אך לא בצורה שתגרום להגביר את הרדיו משמעותית או להרים את הקול על מנת שהיושבים ברכב יישמעו אותך.

בולמי הרכב טובים, לא מרגישים כל אבן או באמפר שעל הכביש ובהחלט אפשר לומר שהבולמים שלה טובים יותר מזו של היונדאי שלי.

אני גר בחיפה, עיר עם לא מעט עליות והרכב בולע את העליות בלי בעייה, הילוך 2 או 3 לעליות חזקות מאוד והילוך 4 לעליות מתונות יותר, אז אולי לא הכי מהר אבל ללא שום בעייה מטפס כל עלייה כמו גדול.

מזגן טוב מאוד, חום קור, ייבוש שמשה קדמית / אחורית עובד כמו שצריך, טפו טפו.

צריכת דלק:

אז פה מגיע החלק הכי מעניין של הרכב. עד כה תדלקתי פעמיים:

בפעם הראשונה נסיעות 50 אחוז עירוני (מזכיר שוב, גר בחיפה, הרבה עליות, הרבה פקקים, הרבה פקקים ביעליות) ו 50 אחוז בין-עירוני שזה אומר חיפה מגדל העמק (נחשב נסיעה בין עירונית אך חצי מהזמן פקקים וגם יש בדרך כמה עליות רציניות) וצריכת דדלק מדודה במשאבה – 1 ל 15.4 ק"מ לליטר.

בפעם השנייה שתדלקתי עשיתי חיפה ת"א הלוך חזור עם נסיעה בתוך ת"א על כל פפקיה והרבה זמן עמידה במקום ולא מעט מזגן דלוק על קירור, וצריכת הדלק המדודה במשאבה – 1 ל 17.5 ק"מ לליטר.

אז כן, הרכב פשוט מדהים בחסכונות שלו, תענוג!!!

עכשיו נעבור לחסרונות, לצערי יש כאלו, אך לשמחתי מעט מאוד:

אז קודם כל משהו מאוד מוזר אך יכול להיות מציק זה עניין הגלגל הרזרבי שיושב מתחת לתא המטען ומוחזק ע"י כבל ובמקרה הצורך לא פשוט לפרק ולשלוף אותו, מקווה שלא אזדקק לו יותר מדי אך מצפייה בסרטון יוטיוב נראה שזה די מעצבן לשחרר את הגלגל הרזרבי, מקווה שלא אזדקק לו יותר מדי.

עניין נוסף שמציק לי אישית הוא הקלאץ. אמנם כשהוצאתי רשיון נהגתי על ידני כמה שנים טובות והסתדרתי מעולה, אך לאחר 8 שנים על אוטומט פלוס בעיות ברכיים (כן כן, גם אני הייתי פעם כדורגלן...) עניין הקלאץ לא מיטיב עימי ומשום מה נראה לי שדוושת הקלאץ קצת קשה, למרות שבבדיקה שלקחתי את הרכב לאחר הקנייה נאמר לי שככה הקלאץ ברכב והוא תקין לחלוטין אבל אם הוא טיפה היה יותר רך זה יכול היה לעזור לי.

זהו בינתיים, כאמור הרכב אצלי חודש וחצי, אני מאוד מרוצה עם הרכב, קודם כל חסכון משמעותי בצריכת הדלק, ובנוסף לכך הוא נוח מאוד מבחינת ישיבה, בולמים, מרחב ראייה וכאמור די זריז ומאובזר היטב כך שאין על מה להתלונן.

אשמח לתגובות / שאלות / ושאר פניות.

פורסם

תתחדש,אכן הרכב נוח לנסיעה אבל לדעתי מעל 100 קמש בגלל הסלד העסק מרגיש רועש ואני דווקא מגביר את המוסיקה.

מבחינת הדלק אכן הרכב חיסכוני למרות שעובד בסלד יחסיצ גבוה.

תעלה קצת תמונות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תתחדש,אכן הרכב נוח לנסיעה אבל לדעתי מעל 100 קמש בגלל הסלד העסק מרגיש רועש ואני דווקא מגביר את המוסיקה.

תודה.

כן, ב - 100 קמ"ש הרעש מתחזק אבל בקטנה, אצלי זה טיפה יותר משמעותי ב 110 קמ"ש ומעלה.

פורסם

איך הרכב מסתדר עם העליות של חיפה? הניסיון הקצר שלי עם דגם דומה (1150 סמ"ק, 75 כ"ס) בסלובניה ההררית היה שהרכב מתקשה להסתדר על עליות, אפילו בשיפועים מתונים התקשה לעבור 100 קמ"ש.

חוץ מזה, יש לנו חבר פורם שנהג בדבר הזה 3-4 שנים והרבה קילומטרים, נמתין להארותיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תלוי איזה עליות,למשל עליה מנהריה למעלות הרכב מצליח לעלות בהילוך 4 על 100.

אבל את העליה הארוכה מכרמיאל למעלות יותר קשה ולרוב אני עולה אותה על 70 הילוך 3.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
איך הרכב מסתדר עם העליות של חיפה?

מסתדר לא רע בכלל, אמנם אני לא אם רגל חזקה על הגז אבל עולה יפה מאוד, כמו שיוליאן ציין תלוי איזה עלייה אבל למשל את כביש פרויד שזו עלייה חזקה ומלאה בסיבובים הוא עולה ברובה על הילוך 4 על מהירות סביב ה 80.

פורסם

פרויד דווקא לא דוגמא טובה, משו מה המבנה שלו מאפשר האצה טובה. מה לגבי, נניח, נחל גיבורים, שמשום מה איטי יותר?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדכון עליות: אז ככה, כמו שאמרתי בכביש פרוייד הרכב מטפס טוב מאוד, רוה הזמן הילוך 4 מהירות סביב ה 80.

בכביש הגיבורים ( שכלל ברכב אותי ועוד 2 מבוגרים) שזו עלייה ממש קשה מתחיל בהילוך 4 עם התנופה מלפני ככה סביב ה 85 קמ"ש, לקראת אמצע סוף מוריד להילוך 3.

בעלייה מקרית אליעזר לסטל המריס כל הדרך על מהירות 70+ (אפשר גם יותר בלי בעייה אבל בכל זאת זה כביש עירוני, לא צריך להגזים).

אז זה לא הרכב הכי חזק אבל עדיין מתמודד בכבוד ובהצלחה עם כל עלייה.

כמובן שבעליות אני משתדל לסגור את המזגן על מנת לא להכביד יותר מדי על הרכב.

• תוכן חדש...