רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
בעוד כשעה נפגוש את הגרסה המחודשת של מיצובישי אאוטלנדר PHEV, שנוחת בישראל אחרי הפסקה ארוכה בשיווק. מה אתם רוצים לדעת עליו, מה אתם רוצים שנשאל את אנשי כלמוביל? כל הפרטים בכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת outlander, -
למי שראה את ההודעות בפורום יעוץ לפני רכישה ראה שכבר בתחילת השנה שמתי עין על המיצובישי אאוטלנדר. עשיתי נסיעת מבחן ברכב המתחרה מאוד הניסאן אקסטרייל אבל התקרה שדפקה לי בראש והמנוע דיזל שאני לא מחבב והבדיחה בשורה השלישית הטו את הכף לכיוון מיצי וגם... יש כל כך הרבה כאלה על הכביש זאת אומרת חלקים בבא העת לא יחסרו. אז ניסיתי לחסוך כמה אלפים טובים ולרכוש מיד שניה 0 קילומטר והזמנתי רכב בצבע האהוב עלי (שחור... אני יודע דיטיילינג נוראי) חיכיתי 20 יום עד שהרכב הגיע, הגעתי לסוכנות שמח ומאושר... אמאמאה הרכב בא בלי מערכות הבטיחות המובנות ועם המובילביי המציק והמצפצף הזה ובלי אנטנת כריש... למרות שישבתי לסוכן מכירות על הראש וביקשתי במפורש my17 לא רק שנת עליה לכביש 17 אבל הוא מה הוא מבין…
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
קיבלתי שאלות בהודעות פרטיות, אז החלטתי לרשום את רשמיי באופן פומבי. אנסה גם לענות על השאלה בהודעה שפתחה את שרשור הקנייה "האם ניתן להחזיק מרצדס בעלות שפויה?". אתחיל בגילוי נאות: הרכב נרכש מאבא שלי ונסעתי רק 8,000 ק"מ (כמעט הכל בעיר, קניתי את האוטו עם 225 אלף ק"מ ועכשיו אני עם 233 אלף ק"מ), כך שאני לא דוגמה לאחד שרכש את האוטו ממודעה ביד2 ונסע הרבה. אבא שלי טיפל כל השנים במוסך היבואן, שיש רק מילים טובות להגיד עליו, למעט המחיר. את הטיפול הראשון לאחר שקניתי את האוטו עשיתי במוסך רם בת"א. שמן מנוע, פילטר שמן ופילטר אוויר בסביבות 1,000 ש"ח כולל עבודה. זול. מכיוון שהעברתי לאחר מכן את הבעלות על שמי, קיבלתי שובר לטיפול במוסך יבואן, אותו ביצעתי בשבוע שעבר. שמן מנוע, …
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות התערבות עם חבר... לאיזה רכב שייכת המראה המצורפת תודה!!
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
מחירי ביטוח מקיף עלו? 1 2
מאת locus- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום, ידוע לכם האם עלו מחירי הביטוח? שנה שעברה על סובארו B3 2010 מקיף + חובה + ביטוח לכל נהג מעל 24 עלה לי 3582. אין לי שום תביעות או שלילות. השנה המחיר המינימלי באותם תנאים הוא 3940. לא יודע עם קשור, סתם מרגיז, אבל לפני שנתיים שילמתי על פחות על ביטוח מקיף+חובה לסופרב 2009. בדיקה נעשתה בוובי ובביטוח ישיר (שם מבוטח כיום). יש לסירוגין סוכן ממולץ במקום הביטוח הישיר? או כל המלצה או תובנה אחרת? תודה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
כידוע הדגם מגיע רק עם גיר אוטומט. יש למישהו מושג, מתי הגרסה הידנית צפוייה להגיע ? וכמה בערך תעלה. תודה
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בזמן האחרון אני נתקל בפייסבוק בשטות הזאת וזה אפילו דיי משעשע עד למשפט הזה: "הגדלת מרווח הטיפול מ15 אלף ל20 אלף" זאת אומרת שהם משקרים לאנשים בפרצופ ויכול להיות שיסבו נזק לרכבים של אנשים רק בשביל למכור את השטות שלהם
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 60 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
ויש אסמכתא - דו"ח של משרד האוצר. כתבה מהשעה האחרונה - http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.3936926 בשורה התחתונה - שיעור רווחיות חריג של יבואני הרכב, תחרותיות נמוכה, ועם ישראל ממשיך לקנות בלי לחשוב יותר מדי כי האשראי זול.
הודעה אחרונה מאת arco1, -
-
אחד מהדברים החשובים שקוסמים לי אישית ברכב מלבד נוחות ופינוק הינו בידוד רעשים מצוין. השילוב הזה של התחום מוגדר בעגה המוטורית כ NVH- רעש,רעידות,נוקשות(מתלים), מעטים הרכבים שמצליחים לבודד בהצטיינות את השילוש הקדוש: 1. רעשי כביש/גלגלים. 2. רעשי רוח במיוחד ממהירות תלת ספרתית. 3. רעשי מנוע. בסקירה של פבל ברכב כמו ה BMW 330E למשל במצב חשמלי לא יהיו רעשי מנוע, עם זאת מהתרשמות שלו ושל האחרים שעשו נהיגת מבחן אני לא בטוח שהבידוד דומה לאחות הגדולה מסדרה 5 או 7. סקודה סופרב למשל מוזכרת לטובה בסגמנט שהוא מעט מתחת לרכבי היוקרה הגרמניות אודי, מרצדס, BMW הסלוניות האם ניתן להזכיר אותן באותה נשימה... איזה רכב היה לכם או בחנתם-נסעתם בו באופן חד פעמי שהרשים אותכם באופן מ…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
חסימת חנייה ציבורית 1 2
מאת VVWpolo-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
אהלן חברים, יש אצלנו ברחוב בעיית חניה. מדובר ברחוב דו סטרי עם נתיב אחד לכל כיוון ושטח הפרדה. אחד השכנים מחנה באופן קבוע את רכבו באחת החניות וכאשר מעוניין לצאת מחליף בין רכבו לבין הקולנועית שלו. הוא שם את הקולנועית באמצע החנייה כך שלא ניתן להחנות שום רכב וחוסם כמעט 2 חניות. האם המעשה חוקי? בעייריה טוענים כי מדובר בחוק עזר כלשהו ומשום שמדובר "בכלי-רכב" מותר לעשות זאת. האם יש מה לעשות בנידון?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום חברי הפורום. ברשותי רכב מסוג סובארו xv-1.6 שנת 2016. לאחר 7000 ק"מ נדלקו מנורות אזהרה של חוסר שמן, בבדיקה שלי את המדיד כלל לא היה שמן במנוע. לאחר מילוי שמן ע"י מוסך מורשה של סובארו, שוב חזרה אותה אזהרת חוסר שמן לאחר כ14600. בבדיקה שלי את מדיד השמן הבחנתי שכלל אין שמן במנוע. תופעה של חוסר שמן בכזו צורה נראית לי חריגה מאוד. האם משהו מחברי הפורום נתקל או שמע על תופעה שכזו? בברכה.
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אהלן, ההורים רכשו קרוסאובר טורבו חדשה שצפויה להגיע בשבוע הבא. אני עושה סקר שוק לגבי ביטוח לרכב ומגלה שיש כמה חברות ביטוח שלא מסוגלות לספק הצעת מחיר מכיוון שהרכב עדיין לא קיים במאגרי מידע שלהם אני רגיל לבדוק מחירים באתר Wobi ולהתקדם משם אבל להפתעתי הדגם החדש כלל לא מופיע באתר. על הדרך כמה שאלות, האם יש למישהו נסיון עם חברת הביטוח של היבואן "מכשירי תנועה" שנקראת "מתיב"? האם יש יתרונות לעשות ביטוח דרך סוכנות של היבואן? מישהו שרכש קרוסאובר טורבו וכבר ביטח אותה? אשמח לשמוע השגות בעניין. תודה!
הודעה אחרונה מאת yossy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
אפילו לפני שהיא הגיעה למערכת, יוליאן החליט שהוא לא מתאפק ומארגן לעצמו נסיעת מבחן על סיטרואן C3 החדשה. בואו לקרוא מה הוא חשב עליה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. היום נכבה לי המנוע באמצע הנסיעה, וכשניסיתי להתניע שמעתי תקתוקים, גם נורת המנוע הבהבה ב"תקתוקים" והמנוע לא התניע. בצג הופיעה ההודעה stabilitrak service. אחרי שעה הצלחתי להתניע את הרכב כאילו לא קרה כלום... נסעתי קצת ואחרי חצי דקה שוב אותו דבר... סריקה שניסיתי לעשות ב-Torque לא הראתה שום תקלה. כמו כן לא היו תקלות כלל, לא התחמם מנוע וכו'. השאלה היא האם זו באמת תקלה במערכת בקרת היציבות? מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת miatanc, -
חלקכם בטח נתקלו בתוכן השרשור במס' פורמים משניים, אך אני מעלה את הכתבה כולל סיכום שנה ותמונות חדשות. הערות (לחיוב ולשלילה) על כל נושא כלשהו, אשמח לקבל בשמחה. מבחן מתמשך- שנה ביחד: סקודה פאביה החדשה חוגגת 12 חודשים על הכביש עם בקשה אחת בלבד: אל תקראו לה מותק שנה חלפה לה מאז שהפאביה הצעירה עלתה על כבישי ארצנו המשובשים, וכעת הגיע הזמן לסכם את התקופה. בנקודה הראשונית של קבלת הרכב הרכב הספיק לגמוע 14 ק"מ, בנקודת החודשיים ביחד גמע הרכב 636 ק"מ, בנקודת החצי שנה ביחד הספיק הרכב לגמוע 1350 ק"מ ובנקודת השנה ביחד גמע הרכב 6510 ק"מ - נסיעה מעטה אך איכותית. דגם הרכב הנבחן הוא "ספורט". ששם הדגם לא יטעה אתכם: זהו לא רכב ספורטיבי אלא בעל אבזור כזה, למרות שלעית…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
היום(שלישי) בערב, צפויה להיחשף סיאט איביזה החדשה, אשר את תמונותיה אתם כבר יכולים לראות להלן. איביזה החדשה תגדל - במקביל באורך ובבסיס הגלגלים - בכ-10 ס"מ, לטובת תאי מטען ונוסעים מרווחים יותר. לעת עתה, המכונית תוצג בגרסת 5 דלתות בלבד. עיצובה החיצוני מצועצע משהו אך נאה - תמהיל של 70% לאון עם 30% פאביה. עיצוב הפנים, לעומת זאת, משעמם. המנועים ותיבות ההילוכים מוכרים מהאיביזה הקיימת, בעוד שהפלטפורמה - גירסה מקוצרת ל-MQB - עורכת הופעת בכורה באיזושהי סופר-מיני של ואג. התמונות לקוחות מ-SEATPASSION
הודעה אחרונה מאת Meirizon, -
אחרי 7 שנים הגיעה המחליפה של אחת המכוניות הנמכרות בארץ לא רק בקטגורית המיני אלה גם בכללי. אישית לא ממש אהבתי את הפיקנטו הקודמת,ב2011 העדפתי לקנות את הפנדה ולא אותה, משהו בנוחות של המושב לא הסתדר לי,אבל בהחלט היו לה כמה קלפים טובים לעומת המתחרות במיוחד בגירסה האוטומטית. אז לקחתי את הפיקנטו לנסיעת מבחן קצרה לראות מה השתנה והאם למתחרות יש ממה לחשוש. מבחינה חיצונית אין פה איזו מהפכה אבל ללא ספק אחרי אלפים על גבי אלפים נחמד לראות פיקנטו אחרת,מאחור יש עידכון נחמד של יחידות הפנסים מקדימה השינוי מהותי יותר אם כי יש דימיון לשברולט ספארק,סך הכול בסדר. אולם השינוי הגדול ביותר הוא בפנים,אמנם איכות החומרים עדיין פשוטה אבל העיצוב לדעתי הטוב בקטגוריה,הכפתורים מרגישים…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 585 צפיות
אני מנסה לעשות סטטיסטיקות שקשורות לתעשיית הרכב בארץ והייתי מעוניין לדעת כמה רכבים יד שניה מחליפים ידיים כל שנה. איפה אפשר למצוא את הנתון הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת preshel, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, מאז שהרכב נרכש לפני כמעט כחודש, התקשתי למצוא תנוחת נהיגה נוחה. תחילה לא חשתי שחסרה תמיכה בגב התחתון אך הרגשתי חוסר נוחות בברך ובשריר האחורי ברגל שמאל. בעזרת טיפים שקבלתי כאן בפורום, הצלחתי להעלים את חוסר הנוחות ברגל שמאל. שיניתי את הזווית בין הכרית העליונה לתחתונה- הזזתי את הכרית העליונה כלפי מטה ואת הכרית התחתונה הנמכתי כמו כן, הזזתי את המושב אחורה. לאחר מכן,במפתיע התחלתי לזוז במושב בזמן פניות חדות במקצת או אפילו האטות ברמזור , לא הבנתי מה קורה עד ששמתי לב שהגב התחתון לא נצמד לכרית העליונה בזמן התמרונים השונים. החלטתי לנסות פתרון אפטרמרקט לשיפור תמיכה בגב התחתון-lumbar support . כצעד ראשון היה צריך לוודא שאותו פתרון תמיכה לא יפגע בבטיחות. בדקתי בספר …
הודעה אחרונה מאת Uri-V, -
אאודי A5 עושה הכל, אבל ממש הכל, נכון. עזבו נכון, היא עושה הכל טוב, מצוין אפילו. אבל היא לא מצליחה להיות וואו. איפה היא נופלת? כל התשובות במבחן המלא.
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אשמח להסבר כללי על התהליך, הרכב - רנו קליאו 2003 ידנית ש"הלך לו המנוע" מה סדר גודל המחיר שאפשר לקבל עבורו?
הודעה אחרונה מאת corola98, -
- 1 תגובות
- 571 צפיות
שלום לא יודע אם זה התת פורום הנכון אני מעוניין לרכוש רכב יד שנייה מאדם שהרכב שמור והכל כבר בדקתי את הרוב, עכשיו זה רכב יחסית ישן והוא 90 ק"מ והוא טוען שהוא עשה טיימינג ב73 קמ , בהתחלה הוא אמר שהוא לא יודע והוא בדק עם המוסך, אין לו ספר טיפולים, האם אני יכול להתקשר לאותו מוסך עם הפרטים של הרכב, מספר וכו... ולבקש לדעת מה הטיפולים שנעשו במוסך שלהם?
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
- 14 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם! אבא שלי חיפש כבר הרבה זמן להחליף את הסיוויק הידנית שלו ברכב חזק לא פחות וידני. כשלא הצליח למצוא וקפצה המודעה של חבר על מאזדה החליט לבצע נסיעת מבחן, אליה הצטרפתי בשמחה. התקבלנו במהירות באולם בתל אביב ולאחר כניסה לדגם החדש והקודם פנינו לביצע נסיעת מבחן. הרכב עליו נהגנו היה מאזדה 3 דור קודם (לא 2017) אוטומטית מן הסתם, 2 ליטר. הבחור שיצא איתנו הבין בדיוק לאן נושבת הרוח, לא חפר על המולטימדיה או הפיצ'רים ונתן להרגיש את המנוע תוך כדי הסברים על הטכנולוגיות החדשות של מאזדה. הנסיעה הייתה חיובית לאבא שלי שלקח כמה ימים לחשוב על זה וחזר לסניף לבצע הזמנה. כשאתה מזמין רכב עם חבר (פעם שלישית שלנו כולל הרכב שלי) אין יותר מידי מה לדבר על המחיר\איבזור. ההצ…
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 2 תגובות
- 973 צפיות
http://up416.siz.co.il/up3/ymmmi2it02lq.jpg נתקלתי ברשת בתמונה של המיצובישי הזאת ולא היה רשום איזה דגם זה תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 884 צפיות
ברשותי 206 ידנית ואני לא מצליח למצוא תנוחה נוחה הכל בסדר רק התמיכה של הגב התחתון לא טובה, מה עושים בנידון?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש רכב שאני מעוניין לשאול את בעליו אם הם מעוניינים למכור, איך אני יכול לדעת מי הבעלים של הרכב?
הודעה אחרונה מאת אלעד 2020, -
- 2 תגובות
- 903 צפיות
ערב טוב חברים ברשותי כבר מספר שנים ביואיק סנצו'רי 1993 מנוע 3300 ופעם ראשונה הכשילו אותי בטסט על זה שלא מצאו את מספר המנוע, לא עזר לי כלום. ניגשתי למוסך שלי אך גם הוא לא מצא ניסיתי למצוא באינטרנט בחו"ל אך גם שם לא מצאתי. יש למישהו מושג היכן אני מוצא את המספר? יצויין כי זה רכב שנקנה בישראל וזהו המנוע המקורי של הרכב. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! יש לי הונדה ג'אז בת 5 חודשים. היום הייתה לה תאונה קלה בחניה - פגיעה בפגוש בלבד, אבל עדיין חבל. על איזה מוסך הייתם ממליצים בירושלים. להלן מוסכי ההסדר של AIG: אבי זליג יחזקאל ובניו שני אומנים טורינו אופיר אדיב קרסו תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת sh1506, -
הסיכום ממש לא מייצג בגלל הנסועה הקצרה, אבל בכל זאת 5 שנים הן תקופה. הרכב משמש את אשתי ביום יום ולנסיעות משפחתיות. קדמו לו 2 משפחתיות אחרות - מאזדה 5 עד לפני 8 שנים, ואח"כ S_MAX 2.3. שתיהן בליסינג. את ה S_MAX רציתי לרכוש מחברת הליסינג אבל שמו עליה עין ואחד המקורבים שם רכש לעצמו. הנוכחית היא פרטית. דגם טיטניום שזו גרסה מאובזרת ועם גרסת מנוע חזקה. (240 כ"ס ו 35 קג"מ). כל השנים הרכב טופל במוסך המרכזי בניר צבי. מכיוון שהנסועה מאוד נמוכה, בד"כ נפגשנו אחת לשנה. אחרת זה היה תיק עבורי. כי זה קצת חור. יחד עם זאת המוסך עושה הכל כדי שזה לא יהיה כך. יש שינוע רכב, הסעות או מימון מונית עד 100 ש"ח. רק שאני מעדיף שלא ינהגו לי ברכבים וגם לראות את המקום. יחד עם זאת, זה ממש לא מ…
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
איזה מותג רכבים בארץ מספק חלפים במחירים הוגנים? ולמה חלקים לרכב עולים פי כמה מבארצות אחרות? לדוגמא סט מיסבים חליפי קדמי לרכב שלי עולה בין 35 ל60 פאונד באנגליה, בארץ אותו סט שעולה 50 פאונד עולה 810 שקל. לא מוזגם קצת? מה עושים?
הודעה אחרונה מאת Vladigo101,