Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שלבקש את רכב השקט ביותר בלי להתיחס לקטגוריה שאליה הרכב משתייך ו/או קבוצת מחיר דומה ההשוואה חסרת תכלית

אין דינה של רינג רובר ודינה של טסלה אותו הדבר , גם אם הם על משבת מציר דומה , ואני לא מדבר על מחירים בארץ הקודם.

רכבים גבוהים יוצר עם צמיגים רחבים יותר יכניסו לרוב רעש כביש גדול יותר עקב מבנה הרכב .

אינני מבין את מטרת פוטש בחיפוש אחר הרכב השקט ביותר.

אני דוקא מבין. יכול להיות קונה שהדבר העקרי והכמעט יחיד שמעניין אותו זה בידוד רעשים.

ואז מבחינתו אם יגלה (נניח) שגולף שקטה יותר ממרצדס S אז עבורו זה רכב עדיף. מה לא הגיוני בזה? מנוע ואבזור לא מעניינים אותו...

כמובן שזה תיאורטי ויכול להיות שלא רק בידוד רעשים מעניין אותו. אבל זה נתון משמעותי והוא רוצה לשמוע דיעות בעניין ואת שאר הפרמטרים הוא כבר ישקלל בעצמו

נניח שזה כמו מישהו שהדבר היחיד שמעניין אותו זה 0-100. לא מעניין אותו היגוי, בלימה, אחיזה, מחיר, אמינות וכו. הוא מבודד משתנה אחד וזהו. מבחינתו היתרון היחיד של פרארי על פיז'ו 208 GTI זה הנתון המסויים הזה.

אבל 0-100 לא מצריך שום שרשור כי הנתון פחות או יותא ידוע ומוכר ומפורסם. אבל בידוד רעשים זה עניין יותר סובייקטיבי ומכאן השרשור

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קישור מעולה ! תודה רבה. אני מגיע מתחום של אודיו אז העובדות לגבי הכפלה בעוצמת רעש ידועות לי יחד עם זאת נחמד מאוד שציינת זאת על מנת שאחרים ידעו.

גדוש גדשתי רז. תודה :mm_yeah:

אז מתוך הקישור לאתר אלו עשרת הרכבים השקטים ביותר שיש בסדר יורד:

1. Lexus LS 2013.

2. Lincoln MKT 2010.

3. Lexus ES 2012.

4. Mercedes S 2016.

5. Lexus GS 2014.

6. Cadillac CTS 2014.

7. Audi A8 2013.

8. Acura RLX 2013.

9. Mercedes E 2016.

10. BMW 7 2016.

ובכן כפי שניתן לראות חלק ניכר מההמלצות שניתנו פה מגובות במדידות מוכחות קרי A8, קאדילאק,לקסוס,לינקולן,וכו'.

מה שאותי הפתיע זה שכמות די ניכרת של בוחנים מאתרים מקצועיים (ניתן לראות ביוטיוב) טוענים שהלקסוס אף נוחה ומבודדת יותר מהגרמניות אודי מרצדס ו BMW מסדרות הסלון ! בהחלט הפתעה בשבילי.

היה מועיל אם היית עושה רשימה של טופ 10 רכבים שעולים עד 250K - מה שנקרא רכבים עממיים, ברשימה שהבאת פה 80% לא רלוונטי לרוב הציבור, היה נחמד לדעת מי הם הרכבים השקטים ביותר שרוב האזרחים הפשוטים בישראל יכולים לקנות.

וכן זה ידוע שהבידוד רעשים בלקסוסים זה משהוא ברמה שלא רואים גם בהרבה רכבי יוקרה.

פורסם
אני דוקא מבין. יכול להיות קונה שהדבר העקרי והכמעט יחיד שמעניין אותו זה בידוד רעשים.

ואז מבחינתו אם יגלה (נניח) שגולף שקטה יותר ממרצדס S אז עבורו זה רכב עדיף. מה לא הגיוני בזה? מנוע ואבזור לא מעניינים אותו...

כמובן שזה תיאורטי ויכול להיות שלא רק בידוד רעשים מעניין אותו. אבל זה נתון משמעותי והוא רוצה לשמוע דיעות בעניין ואת שאר הפרמטרים הוא כבר ישקלל בעצמו

נניח שזה כמו מישהו שהדבר היחיד שמעניין אותו זה 0-100. לא מעניין אותו היגוי, בלימה, אחיזה, מחיר, אמינות וכו. הוא מבודד משתנה אחד וזהו. מבחינתו היתרון היחיד של פרארי על פיז'ו 208 GTI זה הנתון המסויים הזה.

אבל 0-100 לא מצריך שום שרשור כי הנתון פחות או יותא ידוע ומוכר ומפורסם. אבל בידוד רעשים זה עניין יותר סובייקטיבי ומכאן השרשור

היטבת לתאר :mm_yeah::mm_yeah: שאר הנתונים החשובים מופיעים במספרים או בנתונים שמכמתים בביקורות לרכב, נקודה חשובה היא שבידוד רעשים ברכב זה משהו שנכתב באופן גנרי/חוויתי על ידי סוקרים ולא מגובה בנתונים טכניים.

בפתיחת השרשור ניסיתי להבהיר מה חשוב לי בחוויה האישית שלי מחד, ומאידך חשבתי שאחרים ירצו לשתף את ניסיונם האישי גם אם אין קשר ישיר לצרכיי, לדידי המטרה מתקיימת.

היה מועיל אם היית עושה רשימה של טופ 10 רכבים שעולים עד 250K - מה שנקרא רכבים עממיים, ברשימה שהבאת פה 80% לא רלוונטי לרוב הציבור, היה נחמד לדעת מי הם הרכבים השקטים ביותר שרוב האזרחים הפשוטים בישראל יכולים לקנות.

וכן זה ידוע שהבידוד רעשים בלקסוסים זה משהוא ברמה שלא רואים גם בהרבה רכבי יוקרה.

לצערי לא אני הרכבתי את הרשימה, העתקתי והקלדתי מתוך מה שהם דירגו באופן כללי. יש למשל רשימה הפוכה של עשרת הרכבים הרועשים ביותר ,אבל זהו מבחינת דירוגים.

במידה ויעניין אותך תיכנס לקישור יש מבחר די גדול של סוגי רכבים גם העממיים שיש בארץ ואתה יכול להוציא נתונים לגבי דגם ספציפי שמעניין אותך.

פורסם

הסופרב מבודדת די טוב סה"כ.

נסעתי גם בפאסאט ובעוד די הרבה רכבים באותה קטגוריה ולא יכל להגיד שהיא נופלת מאחד מהם.

לטעמי מתעלה אבל זה כבר כמובן סובייקטיבי , מה שכן הצמיגים המקוריים שמגיעים עם הרכב לא שקטים בעליל , החלפה לצמיג שקט יותר תעשה נפלאות (נסעתי על רכב כמו שלי שכבר הוחלפו בו צמיגים הייתי מופתע מאוד מאוד לטובה).

אגב סתם לשם השוואה במהירות של 85 מייל :

פאסאט - 69.6

סופרב - 69.3

ככה שמי שרשם שהפאסאט מבודדת יותר מדבר שטויות.

2017 Type R

פורסם (נערך)

המספרים באתר הזה לא בדיוק מסתדרים בהרבה דגמי רכב עם רוב מבחני הרכב ומחוות הדעת שקראתי ושל אנשים שקנו אותם

עריכה אחרונה על ידי בוני03
פורסם

חשוב גם להתייחס לדרגת הרעש במהירות רלוונטיות לנהיגה שלך ולא באופן ממוצע.

להשוות רמת דציבלים ב-85 מייל(140 קמ"ש) זה לא רציני כי אני בספק אם יש אנשים שנוסעים במהירות כזאת באופן קבוע(אם בכלל)

פורסם

בידוד רעשים זה תחום שאני מתמחה בו - מי שעוקב אחרי שרשורים שלי בפורום אודיו יודע על מה מדובר.

כשמדברים על בידוד רעשים ברמת היצרן, אני חייב לאמר שאיפשהו באזור 2010 חלה תפנית מטורפת אצל הרבה מאוד יצרנים בפן הזה ונראה שגם יש תודעה הרבה יותר גדולה לנושא וגם יש פיתוחים טכנולוגיים הן בפן עיצוב הרכב והמבחנים שהוא עובר בזמן התכנון והייצור הראשוני ועד להשתקת רעשים אקטיבית.

קודם כל ישנו הבדל בין השתקת רעשים פסיבית לאקטיבית

בידוד פסיבי - שימוש בחומרים בזמן ייצור הרכב או לאחר ייצור הרכב לצורך בלימת רעשים (חסימת רעשים) וספיגת רעשים או פיזור רעשים.

חומרים כמו שטיח מצמר כבשים (רולס רוייס למשל)

דבקים מבוססי בוטיל.

תוספת מסה בעזרת מטילי מתכת (אלומיניום בד"כ)

שימוש בספוגים מכל מיני סוגים ותרכובות של פולימרים כאשר הנפוצים בינם כיום יהיו פוליאורטין, ניאופרן, תרכובות CCF, פלציב, כותנה מטופלת נגד חום ואש וכך הלאה וכך הלאה

ואז מגיעים לבסוף לחסמי הרעש כאשר המוכר והנפוץ בינם הינו ויניל צפוף מסה או במילים אחרות MLV.

ברכבים גרמניים בעיקר גם ניתן למצוא שמשות מזכוכית בעובי כפול - להרבה רכבים ניתן למצוא קיט כזה ע"י פניה ליצרן במידה והרכב לא יצא כך בהזמנה המקורית שלו.

גומיות - תוספת של גומיות משלל סוגים לאורך חריצי המכסים והדלתות של הרכב.

בידוד רעשים אקטיבי

תכנון מרכב הרכב מראש להיות שקט יותר - מרצדס S קלאסס למשל היא דוגמא נהדרת לכך.

ביטול רעשים בעזרת גל הופכי - אאוודי למיטב ידיעתי היו החלוצים בתחום הזה, כיום ניתן למצוא את הטכנולוגיה גם ברכבים עממיים כמו אופל ופורד ואולי גם יצרנים נוספים.

בידוד רעשים מתחיל באספלט עצמו - ככל שאיכות האספלט טובה יותר כך גם הרכב יהיה שקט יותר.

דוגמא - כביש 5 לכוון מזרח - איפשהו אחרי היציאה של פתח תקווה ובין מחלף קסם - יש מקטע עם אספלט חדש לחלוטין, שקט מופתי כאשר נוסעים במקטע הזה, מיד לאחר מכן יש כרגע קטע כביש מקורצף ולאחריו מקטע עם אספלט ישן יותר בכניסה לראש העין ובהמשך הדרך לאריאל - תשימו לב, מי שנוסע בכביש הזה - להבדלים העצומים בין מקטע למקטע.

וממשיך בצמיגים - צמיגים הם פקטור עיקרי בבידוד רעשי דרך.

ומשם מגיע לרכב ומה שמיושם בו בין עם ע"י היצרן או בהתערבות אישית של בעל הרכב.

ההבדל בסובארו שלי למשל לפני ואחרי בידוד הגיע לאזור ה20 דציבל - אמיתי!

הרכבים שהכי הפתיעו אותי בבידוד הרעשים שלהם -

יונדאי טוסון החדשה או קיה ספורטאז' החדשה - פשוט וואו! ב1.6 המנוע רועש כשהוא מתאמץ אבל מעבר לזה שקט מופתי.

פורד פוקוס מהדורות האחרונים - התרשמתי מאוד לטובה.

גולף דור 6 ודור 7 - פשוט מדהים כמה הרכבים האלה שקטים, נהגתי על TDI ידנית ולא שמעתי את המנוע כמעט בכלל.

השילוש הגרמני של אאוודי, בימר ובנץ - אין מה לאמר, הם יודעים את העבודה.

למען האמת BMW בשנים האחרונות כל כך שקטות שבדגמי הביצועים שלהם הם מעבירים את רעש המנוע דרך הרמקולים!

רכבים אמריקאיים תמיד היו שקטים - ביואיק וקאדילק ולינקולן בעיקר.

היתה לי אוונסיס שהיתה שקטה להפליא - בכלל כל קונצרן טויוטה מייצרים מנועים שקטים ולכן, כאשר מגיעים למותג היוקרה שלהם לקסוס - אין כאן פלא שהרכבים שקטים להפליא.

ואפשר לכתוב עוד הרבה אבל נראה שהמגמה היא חיובית בתחום הזה באופן גורף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
דוגמא - כביש 5 לכוון מזרח - איפשהו אחרי היציאה של פתח תקווה ובין מחלף קסם - יש מקטע עם אספלט חדש לחלוטין, שקט מופתי כאשר נוסעים במקטע הזה, מיד לאחר מכן יש כרגע קטע כביש מקורצף ולאחריו מקטע עם אספלט ישן יותר בכניסה לראש העין ובהמשך הדרך לאריאל - תשימו לב, מי שנוסע בכביש הזה - להבדלים העצומים בין מקטע למקטע.

כן, אני נוסע בקטע הכביש הזה כל יום. גם הייתי עד לתחילת העבודות שם. האספלט גומי החדש שהם שמו שם באמת משהו. בפעם הראשונה שעליתי עליו זה הרגיש כאילו מישהו כיבה את הווליום של הצמיגים. הבדל של יום ולילה יחסית לאספלט הסטנדרטי הישן.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

אגב סתם לשם השוואה במהירות של 85 מייל :

פאסאט - 69.6

סופרב - 69.3

ככה שמי שרשם שהפאסאט מבודדת יותר מדבר שטויות.

סופרב 71.2, אבל נו, הרי בפורום הזה יותר חשוב להיות צדקן מאשר צודק.

פורסם

אחרי בדיקה נוספת אכן יש שני נתונים לסופרב משום מה ככל הנראה רמות גימור שונות , אבל הי הרי יותר חשוב להיכנס לקטנות ולהפנות אצבע מאשר לבדוק כמו שצריך.

Superb.PNG

2017 Type R

פורסם

ברור לכם שנתוני המדידה האלו הם משהו שאתם לא יודעים בוודאות איך, איפה, מתי נמדדו?

יכול להיות שהמדידה נלקחה בין שני רכבים זההים אבל באחד הצמיגים היו קרים ובשני חמים - נחשו איזה רכב יהיה שקט יותר?

מיליון משתנים יכולים להשפיע על זה ומספיק שתחליפו צמיגים ברכב וכל המדידה הזו שווה ל- יאפ, ניחשתם נכון.

אפילו האקלים משפיע על הנתונים האלה ואם חס וחלילה המיקרופון קיבל רעידה הכי קטנה שבעולם - הוא ירשום תוצאה שונה.

אם אתם רוצים לקרוא קצת על בידוד לרכב תנסו למשל את השרשור הזה.

אם אתם רוצים לראות מה נעשה ברכב שלי - תריצו כאן (פורום אודיו) חיפוש על פרוייקט OPTIMUS

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אאודי q7. באולם תצוגה היה רדיו שהתנגן בקולי קולות, סגרתי את הדלת ולא שמעתי כלום.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אדי,

כמובן שאתה צודק , אנחנו פשוט יוצאים מנק' הנחה שהבדיקות שלהם נעשות באותם תנאים ע"י אותו מכשור.

ולגבי הצמיגים בפרט אכן הם עושים שינוי מאוד משמעותי אם לא הכי משמעותי.

עוד דבר שצריך לקחת בחשבון הוא שלא בכל המדינות הרכב מגיע עם אותם צמיגים.

2017 Type R

פורסם

יש היום מספר סוגים של אספלט ממה שאני שם לב, יש כאלו שגם משלבים בהם רסיסי זכוכית או מתכת - יום אחד נסעתי לבקר חבר (יותר נכון ערב) ברחוב הלסינקי בתא ושמתי לב שהריצפה מנצנצת - בחיי.

כמו אפקט לקיר :-P

לא יודע אם צודק או לא אני פשוט יוצא מתוך נקודת הנחה שאם יש מחקר תמיד צריך לפקפק בו וגם להבין מי הזמין את המחקר מלחתכילה ואת מי באמת הוא נועד לשרת.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...