Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אבארט 124

ortes
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלומר - ספייס-סטאר, רכב ציי רכב קלאסי, הוזל למחיר שבו גם פרטיים יואילו בטובם לשקול אותו, ואוטלנדר 7 מקומות הוחזר למחירו הקודם. אצל טויוטה היו שתי הוזלות ולנד קרוזר, שהפך ממתומחר בטירוף למתומחר בטירוף, אבל קצת פחות. היתר העלו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
טוב נו, אם זה חייב להגיע לשלב ההוכחות...

דגמי 2017 – מי התייקר, מי הוזל

אחר כך הוזלה גם ה-C1.

למרות שמה שרומן כתב נכון ב100 אחוז, בוא נתעלם מזה לרגע, ולו לשם הדיון. סליחה רומן (לכאורה, ט.ל.ח, לא אמרתי בלבד וכו').

יוסי,

לפי הכתבה שנתת פה, הרוב המוחלט של הרכבים התייקר, למעט 3 דגמים ספציפיים?

אז יש מעט מאוד רכבים שמחירם ירד, יותר רכבים שמחירם עלה, אבל היה הכי חשוב לציין שסמל"ת העלו את המחיר טיפו ואף מיהרו לעשות זאת.

אני מתחיל לקבל את התחושה שדווקא ממש אהבת את הרכב הזה כשנהגת עליו, ואתה פשוט מסרב להודות בזה, אז החלטת לרדת עליו בכל הזדמנות אפשרית.

משהו בסגנון של למשוך לילדה בקוקיות, גרסת קארספורום 2017.

גם התגובה המצוטטת שלך נוטפת התנשאות (למרות שקשה להבין טון דיבור בכתיבה אבל זו תחושתי) כאשר בפועל היא רחוקה מלתמוך בטענותיך.

אגב, אני ביקשתי הוכחות בשיא הרצינות שכן אני לא שמעתי על הוזלות כלל ולחלוטין הייתי מסכים איתך במידה והיית מספק הוכחות כאלה, אך לא כך הדבר.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

יש הרבה רכבים שלא הוזכרו בכתבה, שמחירם דווקא נשאר זהה.

כשהכתבה פורסמה בתחילת השנה, שער המטבע היה גבוה, וכבר הרבה זמן מאז המטבע ירד, ושומר על ערך נמוך מאוד.

היה מספיק זמן לבצע הוזלות פה ושם, אז אני מניח שבמקום להוזיל במקצת, כולם,{היבואנים} מחכים ל"נס" בדמות קניית מטבע זר בשווי מיליארדים בידי נגיד הבנק, כדי "לשמור" על המחירים הקיימים.

אבל אני בטוח שאילו המטבע היה מטפס למעלה בחדות, כולם היו מתבכיינים ש"לא יכלו לספוג, ובצער רב נאלצו לייקר". גם באמצע השנה.

לגבי האיטלקיות.

בניגוד למה שאתה חושב,{אולי?}דווקא יש לי חיבה גדולה מאוד לרכבים איטלקיים. רציתי להזכירך, שבעבר היו לי יותר אלפות-לנציות-ופיאטים, מאשר היו ויהיו לך אי פעם. בקשר לטיפו, כמו שאומרים, כגודל הציפיות...את ההמשך תנסה לנחש.

הרכב אינו מצטיין בשום דבר, ומלבד "מבחן התצוגה" שמקבל אצלי ציון גבוה, במבחן המעשי והחשוב, הוא מקבל ציון נמוך מאוד.{שוב, אצלי כמובן}, יחסית למה שנדרש לשלם עבורו, כן?

ושוב אנחנו מגיעים לקטע הכואב{המחיר, כמובן}.

תתמחר נכון ותקבל תוצאות.

דוגמה: דאצייה. אנשים "שכחו" את סטיגמת הצרפתיות פתאום כשהמחיר היה פחות או יותר שפוי, ורואים הרבה דאצייות. מוכנים להתפשר על הרבה דברים וקונים את הרכב כי הוא נותן תמורה נאותה{יחסית} למחירו. מה היה קורה אילו הסנדרו 1200 הרגילה הייתה מתומחרת 65000 שקל, במקום מחירה כיום?

לגבי הטיפו הסיפור אינו שונה. כל אחד היה מוכן "לסלוח" לה על מגרעותיה, ולהתפשר, אילו המחיר אצל היבואן היה כפי שהוא מופיע כיד 1 "0" ק"ם בליסינג. רק שלא כך הדבר. וחבל.

ואם הזיכרון אינו מטעני, זה לא אותו יבואן שהצהיר שהרכב הספציפי הזה לא יגיע לעולם לחברות הליסינג?

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

אתה ממשיך לא להבין שיבואן לא קונה רכבים בבודדות, אלא בבאטצ'ים. לכן ירידת שער מטבע לא יכולה להשפיע מייד, אלא אם היא קרתה בדיוק לפני הסגירה התורנית.

לגבי הטיפו, אם היא כ"כ גרועה - מה מעניין אותך כמה היא עולה, האם ירדה או עלתה? ממילא היא הרי לא רלוונטית לך. קצת מזכיר את האובססיה של כמה חברים באוף-טופיק לעקוב אחרי טראמפ.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

היא הייתה רלוונטית, אפילו מאוד, עד שבחנתי אותה בעצמי.

ובמחיר הנכון, מבחינתי, היא יכולה להיות אופצייה מעניינת.

ובכלל יש כאן אובססיה מסויימת לאנשים מסויימים, כל פעם, שאסור להביע דעה שלילית, אפילו במקצת, על פיאט.

אז יש לי חדשות. הפוך על הפוך. הטיפו האוטומטית, רכב מצויין, באמת. כשמדובר על קנייה מהיבואן ישירות ב-87000 שקל.

לגבי המחירים, אל תשכח שאילו המטבע היה עולה, בקיצוניות, אף אחד לא היה מחכה יותר מדי זמן עם זה.

פורסם

אני לא טוען שום דבר לגבי טיבה של הטיפו, אפילו לא נהגתי עליה ולכן אני לא כל כך יכול לחוות עליה דעה, בסך הכל ציינתי שנראה שאתה ממש מתעקש לרדת עליה (ועל היבואן שלה במקרה הנוכחי) שזה מרגיש קצת כמו משיכה בקוקיות.

התגובה הנוכחית שלך, המגננה שנכנסת אליה כשאני בסך הכל מנסה לנהל דיון פורה, אפילו מחזקת אצלי את התחושה הזאת.

בוא נעזוב את זה רגע, ונתייחס לדברים יותר אמיתיים ופחות רגשיים.

אתה כתבת:

כשהכתבה פורסמה בתחילת השנה, שער המטבע היה גבוה, וכבר הרבה זמן מאז המטבע ירד, ושומר על ערך נמוך מאוד.

אז בוא נצרף גרף של שער היורו (באדיבות בנק ישראל):

sdfgsdfg.jpg

מהגרף ניתן לראות שב29/12/16 היורו היה בשיא מטורף של כ4.01 ש"ח, וכבר מספר ימים אחר כך קפץ כמו משוגע לכמעט 4.07 ש"ח!

אם זה לא מספיק, באמצע ינואר הוא בכלל טיפס לכמעט 4.09 ש"ח, ומשם באמת התחיל ירידה, מה זה ירידה - נפילה חופשית, והגיע בסוף פברואר עד לשפל משוגע של כ3.8 ש"ח.

ניתן לשים לב כי מאז הוא דווקא התחזק והיום עומד שוב על כ3.9 ש"ח לכל יורו אחד.

אכן יורו נמוך מאוד, רק שהוא תנודתי ולא בדיוק נשאר במקום אחד, כך שקשה לסמוך עליו.

לאחר מכן כתבת:

היה מספיק זמן לבצע הוזלות פה ושם, אז אני מניח שבמקום להוזיל במקצת, כולם,{היבואנים} מחכים ל"נס" בדמות קניית מטבע זר בשווי מיליארדים בידי נגיד הבנק, כדי "לשמור" על המחירים הקיימים.

אבל אני בטוח שאילו המטבע היה מטפס למעלה בחדות, כולם היו מתבכיינים ש"לא יכלו לספוג, ובצער רב נאלצו לייקר". גם באמצע השנה.

לגבי האיטלקיות.

איזה זמן היה לבצע הוזלות?

חברה כלכלית שמטרתה להרוויח כסף, לא תשנה את מחיר המוצר שלה בסוף כל יום מסחר, בטח כשמדובר במוצר כל כך יקר, אבל אתה כרגיל בשלך, היבואנים חזירים, גונבים אותנו, כולם חארות.

אם כבר, אז רכבים שהיבואן קנה בינואר, יעלו לך יותר מרכבים שהיבואן קנה במרץ, שכן בינואר היורו היה יקר יותר.

אחרי זה המשכנו לירידה אישית:

בניגוד למה שאתה חושב,{אולי?}דווקא יש לי חיבה גדולה מאוד לרכבים איטלקיים. רציתי להזכירך, שבעבר היו לי יותר אלפות-לנציות-ופיאטים, מאשר היו ויהיו לך אי פעם. בקשר לטיפו, כמו שאומרים, כגודל הציפיות...את ההמשך תנסה לנחש.

שמח שאתה אוהב רכבים איטלקים, גם אני.

שמח שהיו לך אלפות-לנצ'יות-פיאטים, שמח שגם היו לך יותר (למרות שאין לך מושג מה היה לי בעבר, אבל נזרום) רק שאתה לא יכול לדעת מה יהיה לי בעתיד. בוא לא נקפוץ למסקנות בסדר? אחלה, יופי, תודה.

ואז...

ואם הזיכרון אינו מטעני, זה לא אותו יבואן שהצהיר שהרכב הספציפי הזה לא יגיע לעולם לחברות הליסינג?

הופה, הצלחנו לתת עקיצה ליבואן. אתה צודק, אין ספק! היבואן אמר דבר אחד ובסופו של דבר עשה הפוך.

גם דלק מוטורס אמרו שלא יתנו הנחות על ב.מ.וו איך שהם קנו אותם, אז אמרו.

גם צ'מפיון מוטורס אמרו שיביאו את הקופרה, ובאמת הביאו, רק שזה לקח איזה שנתיים יותר ממה שהם אמרו בהתחלה. אז אמרו.

אפשר כמובן לתת עוד דוגמאות, אבל זה לא משנה, כי אתה אוהב לרדת ספציפית על סמל"ת. לבריאות. אין לי חיבה לאף יבואן זה או אחר למרות שאני עובד אצל אחד כזה.

חברות מנסות דברים על מנת להרוויח יותר. מאחל לך להיות מנכ"ל או יו"ר של חברה כזאת ולעשות בדיוק את אותם דברים.

Always go sideways

פורסם

יוסי, לא רק מותר - רצוי. הטיפו היא אוטו די בינוני, כמו כל חברותיה לקטגוריה, שכן זו קטגוריה שבה הרכבים מראש מיועדים להיות בינוניים. אמנם לא נהגתי בה, אבל כבר מהתרשמות סטטית ניכר שהיא מצטיינת במרווח פנים, וכנראה זהו. לכן, זה לא שאסור להביע ביקורת כלפי האוטו. מותר. יש לו יתרונות וחסרונות כמו לכל אחד אחר. מותר גם להביע ביקורת כנגד היבואן, שלא אחת לוקה בתמחור ולראיה המספר הנמוך של הרכבים שנמכרים היטב (כלומר, מתומחרים היטב - בגדול, רק ג'ולייטה ופיאט 500). זאת לא הבעיה. הבעיה היא שניכר מאד שאתה רוצה טיפו, או רצית טיפו, אבל לא רוצה לשלם עליה. לפחות לא מה שדורשים. אז אתה בוחר לפתוח שרשור/פוסט ממורמר מדי תקופה. שלא יהיה לך ספק, אף זו זכותך ולראיה, השרשורים והפוסטים לא נמחקים. אלא מה, זה נראה די מגוחך מהצד, ולראיה הפוסטים שאתה מקבל בתגובה.

זה האינטרנט, תחיה עם זה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
איך לדעתך סמל"ת מתמחרת את רוב רכביה?

מחירים נורמליים, או הזויים?

יש מחירים הזויים ויש מחירים נורמליים.

איך זה קשור לדיון? שואל ברצינות.

Always go sideways

פורסם

מה שקשור לדיון בסופו של דבר,הוא אבארט 124, או מחירה בארץ הקודש.

כמה לדעתך הרכב הזה שווה כאן בארץ, וכמה היית מוכן לשלם עליו?

ובנוסף באיזה סכום לדעתך יתומחר?

ואני מבטיח לך מעכשיו שכשהרכב הזה יגיע, התשובות שתיתן, יהיו חלומות.

ושוב, [בפעם המיליון] מקווה שזה יהיה מחיר שפוי. ואם כך הדבר, אתנצל כמובן.

פורסם

ל-124 לא יהיה תמחור שפוי בארץ כי תמחורה בחו"ל לא שפוי. אם כבר, תמחורה בארץ לא מובן (כלפי מטה) לעומת התמחור בחו"ל.

ולא אנחנו הכנסנו את הטיפו לדיון. אתה עורג לה יותר משאני עורג ל-75 טובה.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה קורה באמת עם הטיפו 5 דלתות 1.4 טורבו? סמל״ת דיברו מזמן על הכוונה לשווק אותה, ועל פניו מדובר בתחרות יותר הגיונית למשפחתיות המודרניות פה, אז למה משתהים עם זה? ממש חבל. היא גם נראית טוב יותר מהסדאן לדעתי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

עוד ממש קצת סבלנות. תגיע.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ל-124 לא יהיה תמחור שפוי בארץ כי תמחורה בחו"ל לא שפוי. אם כבר, תמחורה בארץ לא מובן (כלפי מטה) לעומת התמחור בחו"ל.

ולא אנחנו הכנסנו את הטיפו לדיון. אתה עורג לה יותר משאני עורג ל-75 טובה.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

רומן,

אני שאלתי שאלה על מחירים של ה-124...כי חזרנו אליה{מן הסתם}?

ואתה ממשיך לדשדש בטיפו המסכנה?

צא מזה.

פורסם

עניתי לגבי ה-124. גם אין לי ממה לצאת, אני לא אקנה לא 124 ולא טיפו.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...