Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - אאודי A5

פבל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהבתי את המבחן, כתוב היטב והתמונות מעולות.

אני מסכים עם הכתוב, לדעתי אותו X פקטור הינו אותו x factor שיש ברוב דגמי אאודי- הם משעממים לא פחות ממה שהם טובים.

המון מהירות, המון אחיזה, המון איכות והמון שעמום עבור מי שמחפש טיפל'ה אתגר בנהיגה.

וזו הבעיה- למעט חלק מהגרסאות החמות, אאודי לא מספקת אפילו את ה"טיפל'ה" הזה בדגמים הרגילים, וחבל כי קצת יותר פאן בנהיגה והן היו עושות צרות לב.מ.וו בכל הנוגע להנאה מנהיגה.

דבר אחרון, ה-A5 הקודמת היתה מכונית מרהיבה, כזו שגם אם לא נמנית על חובבי המותג היתה גורמת לך לחשוב בלב "אני רוצה כזאת!".

זאת, פשוט לא.

היא מכונית נאה, אבל בניגוד לקודמת שהיתה מבודלת מאוד עיצובית מאחותה בעלת הדלתות הנוספות, זאת פשוט A4 קופה, מכונית נאה אבל כבר לא כזאת שמדגדגת בצורה "מעצבנת" בבלוטות החשק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קראתי את ההתרשמות של חבריי, וכמובן את המבחן של פבל, וזה אחד המקרים הנדירים שבהם נראה שיש הסכמה די גורפת באשר למכונית.

גם אני מאד אהבתי את ה-A5 הקודמת. עיצוב אצילי, יפהפה, כוחני ומאופק כאחד - כך, בעיניי, צריך להיראות רכב קופה GT. הנוכחית? זה לא שהיא מכוערת, היא לא, אבל אין את אפקט ה"וואו" של הקודמת. עם זאת, היא בהחלט נעימה לעין.

נכנסים פנימה - פנים מעולה. איכות מוקפדת, עיצוב נהדר, האלומיניום המוברש פשוט פורנו. מדהים. השוס מס' 1 - לוח המחוונים החדש. לדעתי הוא נהדר, ואני מאד מקווה ששאר היצרנים יחקו אותו ויאמצו לדגמים שלהם. תצוגת המפה מול העיניים מאד נוחה, וכשרוצים להנוג טיפה יותר נמרץ, אפשר להגדיל את מד הסל"ד ומד המהירות. פשוט מעולה!

בצד השלילה - ההגה. הוא גדול. אמנם אני רגיל להגה גדטח מהג''ולייטה, אבל גם שם לדעתי הוא לא לעניין.

מתחילים לנסוע. כמו שאמרו החברים - הכל מעולה, בלי שמץ ריגוש. זה מצד אחד. מצד שני יש המון הערכה לטיב שבו העסק מתבצע. אחיזת הכביש נהדרדת (לא פלאף צמיגי 255/35R19 בארבעת הפינות) וכיול המתלים מעולה. כמו כל קרוזרית אחרת מהסגמנט, במהירות עירונית היא טיפה נוקשה, אבל במהירויות שיוט היא בדיוק מה שצריך. המנוע חזק ויש כוח בכל מצב. הגיר גם כן מעולה וחלק.

נכנסים לכביש מפותל איטי, והקצב שאותו ה-A5 מפתחת בהחלט מעורר כבוד. מה שכן, שוב, בלי דרמה (חוץ ממקרה אחד שבו כנראה מערכת השמירה על נתיב קראה לא נכון שיבושים בכביש והכניסה את האוטו לתזוזות לא נעימות בבלימה לקראת היירפין, אבל זה לא חזר על עצמו). אין תת היגוי, אין היגוי יתר תחת כוח. המון אחיזה, המון מהירות. מה שכן, באופן די מפתיע לרכב לא ממש קטן ולא ממש קל, הורדת גז חריפה תוציא את התחת. לא דרסטי, אבל חביב.

כביש מפותל מהיר, כמובן הכל ממשיך באותה הרוח, עם תוספת של ממש לקצב. הכל מרשים, הכל נטול דרמה. נהגים שמזהים אותה במראה מפנים את הדרך עוד לפני האיתות - לבן זה השחור החדש, לא? :wink:

לסיכום - אודי טיפוסית, כמו שאודי צריכה להיות וכמו שמצופה ממנה. מבצעת לעילא, ולצד חוסר הדרמה יש אפילו קסם מסויים בחוסר המאמץ שבו היא מבצעת. מכונית מצוינת, באמת. הבעיה שלה מתחילה בסביבות 70 ק"מ דרומה לאינגולשטט, בעיר מינכן, שם מייצרים 430 ו-240, שעולות דומה או פחות, ולא בטוח שנותנות פחות.

מכל מקום ולמי שפחות מחפש את היתרונות הדינאמיים של הבימריות, ה-A5 היא מכונית ראויה ביותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז לפני שאני מתחיל לבלבל ת'מוח, שאפו על הצילומים! עכשיו אני מבין למה היה לך תיק צילום ענק בתא המטען.

לגבי הבהמה הלבנה הזו, שיצא לי לנהוג עליה יחד עם פבל...

מבחוץ

בנסיעה נצפו לא מעט אנשים מגניבים מבטים עם קצת ריר בצד השפה. הרכב ללא ספק מרשים ונראה מתאים לקטגוריה. הבליטות על מכסה המנוע מוסיפות המון ונותנות תחושה ספורטיבית למתבונן מבחוץ. לא ואוו, אבל בהחלט מרשימה, אלגנטית ויפה.

מבפנים

נהגתי בכמה רכבים יקרים בשנים האחרונות, אבל רובם היו מכווני ביצועים ודי ספרטניים, לכן הצפיה שלי לפינוק מרכב שעולה כמעט חצי מליון שקלים וממוקד בפאר הייתה גבוהה.

הטוב:

פנים הרכב נראה מהודק ואלגנטי, אבל גם הוא אינו מייצר תחושה של "ואוו".

האס בעיצוב הפנים לדעתי הוא המסך אשר החליף את לוח המכוונים. היה קצת קשה להסתגל אילו בנסיעה של שעה, אבל בהחלט ראיתי את עצמי חי איתו יופי טופי ביום יום.

דבר נוסף העומד לזכותה של ה-A5 הוא בידוד הרעשים ובאופן כללי הבידוד מהעולם החיצון. אני מאמין שלאדם מן השורה יהיה קשה מאוד להבדיל בין נסיעה של 60 קמ"ש לנסיעה של 160 קמ"ש בעיניים עצומות. הרעש היחיד שחודר מעט אל תא הנוסעים מגיע מכיוון הגלגלים. המנוע ורעשי הרוח פשוט אינם קיימים.

הרע:

המושבים לצערי היו ממש מאכזבים. זה לא שהם היו גרועים, אבל לא נעים להגיד, במאזדה 6 הרגשתי יותר בנוח. בכל זאת, אנחנו מדברים על קטגוריית פרמיום ומחיר של דירה בבאר שבע, ציפיתי למשהו מפנק ולא סתם "נוח".

את הדשבורד מרכיבים כמה פלסטיקים קשיחים למדי, אך לפחות בעלי טקסטורה וצבע מעניינים שקצת מכסים על הפאדיחה.

תא המטען בעל נפח מרשים, אבל פתח ההטענה צר ונראה לא מותאם לפריטים גדולים במיוחד.

בנסיעה

כששמעתי את הנתונים היבשים (250 כ"ס / 1600 ק"ג) חשבתי שהרכב לא ממש יזוז, אבל טעיתי. הרכב מייצר מהירות מהר מאוד ובלי הרבה מאמץ. אותו המנוע שאמנם יודע לייצר מהירות, אינו יודע לייצר תחושה ספורטיבית בשום צורה, לא הסאונד האנמי ולא השהיית הטורבו שמורגשת מצויין מרגע הלחיצה על הדוושה ועד לרגע שבו שהסוסים מתעוררים לחיים.

ההגה מדוייק אבל חסר פידבק וחדוות נהיגה לחלוטין, כמצופה מאודי. לא ציפית למשהו אחר אז גם לא התאכזבתי.

ציפיות מול מציאות

אז כנראה שהגעתי עם ציפיות גבוהות מידי למבחן. כששמעתי שהרכב עולה כמעט חצי מליון שקלים, ציפיתי לפאר כיד המלך, אך במציאות זה הרגיש כמו מאזדה 6 עם כמה נגיעות. פה לד סגלגל ליד ידית הדלת, שם מסך מגניב במקום לוח מחוונים.

כדי להצדיק מחיר של פי 2.5 ממכוניות סדאן כמו מאזדה 6 פרמיום+, או פי 2 מסקודה סופרב 4x4 L&K, אני צריך יותר ממה שהאודי נתנה.

אם הפרוטה הייתה בכיסי, במחיר הזה כנראה שהייתי בוחר באחת המתחרות הישירות, או שהייתי בוחר במכונית יותר עממית ונשאר עם עודף שמספיק לטיול מסביב לעולם, פעמיים.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

אז אני היחיד שאהב את הנוכחית יותר? טוב, אולי צריך לראות פנים-אל-פנים כדי להבין.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
אז אני היחיד שאהב את הנוכחית יותר? טוב, אולי צריך לראות פנים-אל-פנים כדי להבין.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

אני איתך, הקודמת הייתה עוד אאודי, זאת טיפה יותר ייחודית ובאופן כללי היא פשוט יפייפיה.

אותי תא הנוסעים הרשים, הרבה פחות מצועצע ממה שמקבלים במרצדס אבל לדעתי לא פחות איכותי. לא היה כפתור אחד סורר, הכל עבד בדיוק כמו שמצפים, החומרים נהדרים, במיוחד העור של המושבים, באמת שבתחום הזה לא מצאתי על מה להתלונן.

פורסם

אני אוהב את איך שהיא נראית. האם היא נראית יותר או פחות טוב מהקודמת אני לא יודע, כי לקודמת כבר התרגלנו והגיע הזמן לשינוי.

אני חושב שהמתחרה שלה מבית, הפולקסווגן ארטואן (מחליפת הCC) שזכיתי להכיר בג׳נבה השבוע מרשימה מאוד.

היא משמעותית מרווחת ממנה, עם בגאז׳ ענק, נראית מצוין, ואני מניח שתהיה זולה משמעותית.

2dc5d9fa92791318125e0ae4d27e7b95.jpge0faf58135dca79292d54adb2f9d7997.jpg

פורסם

שפו לצלם , ראשית כל אני מאוד אוהב את עיצוב האודי החדשים ובמיוחד לA5 A7 , והכי מדהים זה כמו שהוא ניראה מבפנים ככה הוא מרגיש גם !!

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אני נהגתי כ-35 דקות כך שההתרשמות שלי לא תהיה מדי מעמיקה.

הדור הקודם היה יותר אולד-סקול בעיצוב ואני אוהב את זה, אבל אין ספק שלחדשה יש אפקט הגעה מכובד לא פחות, במיוחד בלבן הזה וכשפבל יוצא בשעטה ממעגל התנועה שליד מקום מגורי..

נהיגה: אין הרבה מה לחדש. האוטו סופרמן, נושם מעולה, יושב מעולה, אני אהבתי דווקא את השהיית הטורבו הקלה ואז 'בעיטה בישבן מותק'..

הגיר ללא ספק הדו מצמדי הטוב ביותר שנהגתי בו. (כמובן אין לדעת איך תהיה האמינות בעתיד..)

מושב נוח בהחלט, שקלתי לרגע להצטרף לפבל לנסיעה לצפון ולשרוף את כל היום..

אני רוצה להתייחס לקטע של בקרות הנהיגה האקטיביות:

בקטע הטכנולוגי זה מאד מעניין ואף מגניב, ומן הסתם מועיל לחלק מהאנשים, אבל מבחינתי זה מציק--או שאני נוהג נטו, או שהאוטו אוטונומי ואני במושב הנוסע.

האמת היא שהייתי שמח לקבל את האוטו הזה, מבחינת מנוע-גיר-שילדה, אבל עם ממשק נהג של קורולה sun. אבל זה אני..[emoji57]

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

טוב, זה הרי ברור שחוסר הריגוש באוודי ה"סטנדרטיות" הוא פיצ'ר ולא באג.

הדבר הכי קל בעולם הוא לשים דוד שיעשה רעש נחמד ולחדד את ההגה והמיטלים בלחיצת כפתור, פשוט זה כלל לא לאן שאוודי מכוונים ברכבים ה"סטנדרטיים" שלהם.

רוצה ריגוש רעש ופידבק? קח S5.

רוצה "מה זאת המפלצת מלחמה המפגרת הזאת"? קח RS5.

אצל אוודי כל עוד זה לא S ולא RS, את הA5 אתה תקבל מהוגנת וסולידית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

הבעיה שלה מתחילה בסביבות 70 ק"מ דרומה לאינגולשטט, בעיר מינכן, שם מייצרים 430 ו-240, שעולות דומה או פחות, ולא בטוח שנותנות פחות.

זו לא בעיה, זה אתגר. ובזכות האתגר הזה, ל-A5 הנבחנת יש יכולת דינמית מספיק גבוהה, כזו שלא הייתם נתקלים בה בשום מכונית של אודי בעשור הקודם, אלא אם היתה זו אותה למבורגיני בתחפושת, הידועה גם כ-R8.

התחרות, כמו שאומרים, משפרת את הגזע או משהו בסגנון.

אומר זאת כאן ועכשיו, כי אינני חסיד גדול של תוצרת אינגולשטאדט, אותה אני מוצא סטרילית, קרה וצפויה מדי, סוג של טלפון סלולרי מוטורי שמתעדכן כל הזמן. לפיכך, לו הייתי בשוק למכונית קופה בתקציב הזה, הייתי בוחר ב-240 ושומר את העודף למכונית קלאסית מהנה, לסופי השבוע...

אבל.

תארו לכם שכל העולם היה נוקט מעשה דורקי ונוהג בבימרים. העולם היה מקום משעמם יותר ואולי היינו מעריכים יותר משהו שהוא שונה במהותו.

אם בעבר הייתי משכנע אנשים למה לא אודי, A5 החדשה גרמה לי להעריך את יכולותיה - ולהבין מדוע אנשים יעדיפו אותה על פני בימר מקבילה. כי מתחת לסטריליות ולחוסר המאמץ והרגש, מסתתרת יכולת גבוהה, שתורמת ליכולת כיסוי מרחקים מרשימה במהירויות גבוהות. באודי הזו יש כבר דיוק, יש מעט מאוד תנודות מיותרות על המתלים - ואם מנתקים את הבקרות שלה לחלוטין (שומעים, אלפא רומיאו? הגיע הזמן להסיר את חגורת הצניעות מהג'וליה), מגלים מכונית שלא זזה יותר מדי, אך כן ננהגת מעט על המצערת, לקראת יציאה מהפנייה כטק"ק. חלוקת המומנט של הקוואטרו הזו היא 40/60 לטובת החלק האחורי - ואם אופציית ה-LSD מאחור היתה מותקנת, סביר להניח שהאצה חזקה מפניות בהילוכים נמוכים היתה תורמת מעט למחלקת הדרמה.

לא כל אחד מחפש הגה תקשורתי או זנב שמגלה סימני חיים גם כשהבקרות עובדות. לא כל אחד מתחבר לעיצוב שהפך מוכר מדי וגנרי. כריס באנגל לפחות העז וניסה, מחליפיו בחרו בשמרנות יתר.

אישית, אני מבין את הנקודה לעניין עיצוב A5 המקורית, רק שלזכותה לעולם תעמוד זכות ראשונים - וזה קצת לא הוגן כלפי מחליפתה, שנראית דינמית ונאה למדי(אם כי השילוב של הצבע הלבן והחלונות האחוריים הכהים והאופציונליים של מכונית המבחן לא עשו לה טוב). ל-A5 עיצוב אלגנטי ומוקפד, גם בפנים - ובוודאי שאינה נראית מאולצת כ-C קלאס קופה, מכונית שנראית כ-S קופה שמישהו כיווץ בשקל תשעים. התמונות הטובות בכתבה, אגב, עושות עימה חסד.

אז אני לא הייתי בוחר באודי הזו, כי בכל זאת חסר לי החיבור הרגשי והתחושתי עם המשינה. אבל אני כן יכול להבין - וגם להעריך - את הבחירה בה על פני 240 או 430.

עריכה אחרונה על ידי 504L

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מה שכתבת הוא בגדול מה שאני מרגיש וחושב, פרט לעניין עם כריס באנגל - לנסות לא מספיק, צריך להצליח. הוא הרי יודע לעצב (ע"ע פיאט קופה).

לגבי האודי - Spot on. ה"גנריות" שלה בהתנהגות הכביש מעוררת כבוד - צריך הרבה עבודה והרבה ליטוש כדי להגיע לשם. היכולת גבוהה. גם הסאלון, ברמות האלה, מקיים את מה שמבטיחים חובבי הקונצרן שקיים בכל הדגמים (ולא, לא קיים בכל הדגמים. כאן - בהחלט). רכב מצוין, וגם אם הוא לא הבחירה הראשונה שלי בתקציב או בסגמנט, הרי בחירה ב-A5 ראויה כשלעצמה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תמונות מעולות של מכונית יפהפיה (היא אכן יותר יפה כשרואים אותו במציאות ולא בתמונות\ סרטונים).

סתם מעניין- במבחן הזה, ווטסון טוען שהמכונית לא נמכרת עם מראות חשמליות מתקפלות בחלק מהגרסאות הפשוטות- האם זה קיים בגרסה הבסיסית בארץ?

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

monopusto, לפחות מהמפרט שקיים אצלי זה סטנדרט בארץ.

מעבר לים נמכרות גרסאות בסיסיות בהרבה ממה שמקבלים בארץ.

רק החוסר בחימום למושבים היה קצת מוזר אבל כמובן שהייתי מוכן להתמודד עם זה אם הייתה לי יכולת לקנות אחת כזאת :twisted:.

• תוכן חדש...