Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין ספק שנושא העלמת שעון חום מנוע זה מעצבן, אבל זה כבר נהייה הסטנדרט ברכבים החדשים.

באיזה רכבים בדיוק? פיג'ו 205?

ולגבי מרימי חלונות - מדוע יש צורך? האם לחיצה ארוכה על השלט לא מעלה אותם? (ככה זה ב- VW; אני רואה שבסוף אפשר להגיע כמעט לאבזור ש- VW נותנים, פשוט צריך להוסיף כסף כדי שיעלה אותו דבר :-) )

חוצמזה, סקירה מקיפה (קצת יותר מידי אולי, לא באמת צריך לפרט את כל ה"תוספות" הסטנדרטיות), אבל בהחלט מעניינת. לטעמי הרכב מדכא ופשוט מידי מבפנים, אבל דעתי האישית לא חשובה כל עוד אתה נהנה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הסיבה שהרכב נראה כמו "ג'יפון" זה בגלל שהרכבים שמגיעים לישראל נחשבים לרכבים שמיועדים למדינות עולם שלישי ולכן מוגבהים.

:shock: אתה רציני?:roflmao:הזוי משהו... לא רק מספיק שאנחנו מקבלים מכוניות לשווקי עולם שלישי כמו פלואנס, מזדה 2 סדאן ודאצ'יה, אפילו רכבים רגילים עוברים התאמה לישראל?

----

בעניין אחר - 6,500 ק"מ בשנה?!

הלוואי על כל רכב בעלים רחמן כמוך...

Insane things comes from insanely people.

פורסם

משהו אחד, לא ברור לי.

רשמת שהרכב מגיע עם מרימי שמשות מהחברה...

לאחר כמה שורות, רשמת כי התקנת מרימי שמשות.

מבולבלים? גם אנחנו.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

בעדינות ידידי, 6500 ק"מ לשנה אתה לא מגזים קצת עם הנסיעות ? :lol:

לצערי מה שאתה עושה בשנה אני עושה בפחות מחודש וחצי :roll:

סע בזהירות ושמור על הסטרטר :-D

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
הוא עשה 6.5K!!!! אני חשבתי שלא יעבור 4.

מה קרה. גיא? ירדת לאילת לא באוטובוס? :lol:

האמת באילת עוד לא הייתי אף פעם, אבל המון נסיעות לאיזור טבריה וחזרה, פעמיים לירושלים (פעם דרך כביש החוף ואיילון ופעם שניה דרך כביש 6), פעמיים לנתניה למפגש (של מועדון פיאט), פעם אחת לרמת הגולן לטיול נהיגה, פעמיים בשבוע לכרמל, כמה נסיעות לעתלית וחזרה והריי לך 6500 ק"מ...

עם כל הכבוד 6500 ק"מ לא יכולים לתת כל אינדיקציה לעלות אחזקה של רכב כאשר הק"מ הממוצע השנתי בארץ עומד על 17,000 ק"מ..

נתראה בסיכום של שנה הבאה, הק"מ יהיה כפול :-).

באיזה רכבים בדיוק? פיג'ו 205?

ולגבי מרימי חלונות - מדוע יש צורך? האם לחיצה ארוכה על השלט לא מעלה אותם?

לגבי שעון חום מנוע ממליץ לך לעבור על השרשור הזה (ותוסיף לרשימה ההיא גם את מאזדה 3 החדשה). אצלי אין מרימי חלונות מקוריים ולכן התקנתי (באונו היה אז בפאביה לא יהיה?).

בעניין אחר - 6,500 ק"מ בשנה?!

הלוואי על כל רכב בעלים רחמן כמוך...

אז זהו, בחודש וחצי האחרונים נסעתי כ- 2000 ק"מ, כעת מעל 8K. בינתיים הפאביה לא מתלוננת, וזה לאחר שקיבלה את הווקס והשטיפה שהיא כ"כ אוהבת :lol:.

משהו אחד, לא ברור לי.

רשמת שהרכב מגיע עם מרימי שמשות מהחברה...

לאחר כמה שורות, רשמת כי התקנת מרימי שמשות.

הכוונה שבחברה (צ'מפיון) התקינו מרימי חלונות וכך הוצאתי את הרכב. חשוב להתקין אצלהם, אח"כ אם תתקין באופן פרטי ויהיו בעיות בחשמל הם יכולים להתנער מאחריות.

Citroën Visa, האם אתה בטוח?

אוראל ציין כאן שהחוק האירופאי לא מאפשר זאת.

מרימי השמשות באים יחד עם ההתקנה של העלוקה.

אני הבנתי שאצלו הרכב מאובזר מאוד, כולל מערכת מקורית, בקרת אקלים ואולי גם לוח שעונים המפואר (לא ממש זוכר, בכל זאת עברה שנה) , אז יכול להיות שהרכב הגיע גם עם מרימי חלונות.

בלי שום קשר, אני רואה שקהילת בעלי הפאביה הולכת וגודלת, לכן קבלו משהו שהכנתי. אמי מעת לעת מטלפנת אליי בשאלה "נדלקה לי מנורה, מה עושים?" (הדלת לא היתה סגורה), אז הכנתי לה מדריך ושמתי באוטו (המדריך שצ'מפיון נותנים קצת מעפן). אני מעלה אותו גם לכאן, לשימושכם.

87599891.jpg

88358413.jpg

זאת ועוד לבעלי הפאביה: יש לכם תושבת לדיבורית אך אין לכם דיבורית? כך תשמישו אותה:

מיני פרוייקט מצולם: קיבוע נגן MP4 לתושבת דיבורית מקורית

פורסם

חבל שהכתבה לא חידשה כלום. אני באופן אישי אוהב את הכתבות האלה, בסגנון "סיכום שנה" או "חודשיים עם הרכב החדש", אך כמו שנאמר כבר, 95% מהכתבה היא קטלוג והיתר די חוזר על עצמו...

מושב נהג המתכוונן גם לגובה

הגה המתכוונן לגובה ולעומק

נעילה מרכזית באמצעות המפתח

נעילת דלתות מתוך הרכב בלחיצת כפתור

תאורה בתא המטען ע"י נורה יחידה בצד שמאל

מאפרה

התראה לדלתות פתוחות

לא ברור למה הוספת את הפריטים האלה כ"איבזור". בשנת 88 הם היו איבזור. כיום, כולם כולל כולם הם דברים אלמנטריים ברכב, בערך כמו גלגלים ומנוע.

.בעליות הרכב ישמור על יציבות ולא ידרדר אחורנית, אפילו לא בעליות חדות במיוחד

אוטו אוטומטי לא מתדרדר אחורנית.

אני לא רוצה לעקוץ, חלילה, רק שלדעתי אתה מעמיס מידע לא הכרחי שפוגם בחוויית הקריאה.

מה שכן, הרכב ממש יפה

סע בדרכים טובות (ויש בעמק דרכים טובות ויפות)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט, אילו רכבים שנת 1988 אתה מכיר שהגיעו כסטנדרט עם מושב נהג המתכוונן גם לגובה, הגה המתכוונן לגובה ולעומק, נעילה מרכזית באמצעות המפתח, נעילת דלתות מתוך הרכב בלחיצת כפתור, תאורה בתא המטען והתראה לדלתות פתוחות? (מלבד רכבי יוקרה דאז שזה לא חוכמה, למעמד הנמוך והבינוני לא יצא לנהוג על המכוניות האלו בזמנו). דווקא יש לי ניסיון עם אופל קדט 88' המאובזרת ביותר, ושום דבר שמצויין כאן לא היה שם. הפאביה היא לא רכב יוקרה, אם הייתי עושה כתבה על מרצדס יכול להיות שלא הייתי מציין את האיבזור הזה כי שם זה הפך להיות סטנדרט.

בכל אופן באמת יכול להיות שלך היא לא חידשה כלום (אולי כי אתה מכיר את הרכב ואת האיבזור), אבל זה לא אומר שלאנשים אחרים היא לא חידשה (כבר נתקלתי בתגובות של אנשים ששאלו אותי: "מה, יש לך X ברכב?!") כמו שכבר נאמר אני לא מחסיר פרטים, אחרי הכל מדובר באיבזור מקורי ואני חייב לרשום זאת.

בנוגע לגיר פה מדובר על גיר אוטומט רגיל. מה קורה עם גיר רובוטי (מצמד אחד) בעליות ללא מערכת "היל הולדר"? בכל אופן אכן הרכב שלי לא מדרדר בעליות קשות, אבל בעליות קיצוניות הוא ידרדר קצת בכל זאת (במקרה הזה אני מושך בלם יד, למרות שאפשר לזנק גם בלי זה).

פורסם

עוד דבר בקשר לגיר, יכול להיות שזאת רק ההרגשה שלי, אבל הגיר יודע להשתמש לבד בבלימת מנוע.

בירידה תלולה אין מעבר להילוך גבוה יותר.

וממתי צריך למשוך הנדברקס (זינוק בעליה) בגיר אוטומט? בשביל מה לעשות את זה אם אפשר בלי?

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
Citroën Visa, האם אתה בטוח?

אוראל ציין כאן שהחוק האירופאי לא מאפשר זאת.

מרימי השמשות באים יחד עם ההתקנה של העלוקה.

כי גרמניה זה לא באירופה ולכן מרשים ל- VW להתקין אותם?

ניסית לבדוק אם זה עובד לך מהשלט? (או שאין לך שלט עם פתיחה ונעילה של הדלתות?)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
שביט, אילו רכבים שנת 1988 אתה מכיר שהגיעו כסטנדרט עם מושב נהג המתכוונן גם לגובה, הגה המתכוונן לגובה ולעומק, נעילה מרכזית באמצעות המפתח, נעילת דלתות מתוך הרכב בלחיצת כפתור, תאורה בתא המטען והתראה לדלתות פתוחות?

פספסת את הנקודה,זה בדיוק מה שהוא התכוון,שבשנת 88 זה היה איזה איבזור נדיר ומיוחד שהיה צריך לציין במפרט של רכב.

כיום כל רכב (כמעט) מצוייד באיבזור הנ"ל כסטנדרט כך שדי מיותר לציין את זה,בטח בפורום רכב של אנשים שדי "מבינים מכוניות".

בנוגע לגיר פה מדובר על גיר אוטומט רגיל. מה קורה עם גיר רובוטי (מצמד אחד) בעליות ללא מערכת "היל הולדר"? בכל אופן אכן הרכב שלי לא מדרדר בעליות קשות, אבל בעליות קיצוניות הוא ידרדר קצת בכל זאת (במקרה הזה אני מושך בלם יד, למרות שאפשר לזנק גם בלי זה).

שוב,אתה מפספס את הנקודה,מאחר וכתבת סיכום על הרכב הספציפי שלך,וציינת מראש שהוא אוטומט,אין צורך לציין שהוא לא ידרדר בעלייה.

אם היה לך גיר רובוטי היה מקום לציין עד כמה הרכב מדרדר.

כל הכבוד על ההשקעה בסיכום שנה,אבל מסכים עם אלה שכתבו שהיה בסיכום "OVER INFORMATION" (סליחה על הבוטות,את מי זה מעניין שהרדיו דיסק של קנווד עם תאורה ירוקה?...).

גם כתבים במגזינים רציניים שצריכים להעביר סיקור על רכב חדש לגמרי יודעים שהם צריכים להעביר את האינפורמציה החשובה באמת,בין אם בגלל מגבלת מילים לכתבה,ובין מהסיבה שלא רוצים לגרום לקורא לדלג על הכתבה מחוסר עניין (אל תעלב,אבל דילגתי על חלקים מהכתבה בגלל שהיא היתה עמוסה במידע לא חיוני).

מעבר לזה,רכב שגמע רק 6K קילומטרים במדינה שהממוצע הוא 15K-20K לא יכול לשמש אינדיקציה אמינה במיוחד.

קבל את זה באהבה ידידי.

ושוב,כל הכבוד על ההשקעה והעיקר תהנה מהרכב,זה מה שהכי חשוב!

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
שביט, אילו רכבים שנת 1988 אתה מכיר שהגיעו כסטנדרט עם מושב נהג המתכוונן גם לגובה, הגה המתכוונן לגובה ולעומק, נעילה מרכזית באמצעות המפתח, נעילת דלתות מתוך הרכב בלחיצת כפתור, תאורה בתא המטען והתראה לדלתות פתוחות? (מלבד רכבי יוקרה דאז שזה לא חוכמה, למעמד הנמוך והבינוני לא יצא לנהוג על המכוניות האלו בזמנו). דווקא יש לי ניסיון עם אופל קדט 88' המאובזרת ביותר, ושום דבר שמצויין כאן לא היה שם. הפאביה היא לא רכב יוקרה, אם הייתי עושה כתבה על מרצדס יכול להיות שלא הייתי מציין את האיבזור הזה כי שם זה הפך להיות סטנדרט.

במיצובישי לאנסר 89' היו כל פריטי האיבזור שציינת.

האיבזור של הפאביה שיגרתי לחלוטיןולא חורג לא לטובה ולא לרעה.

האמת שאני אישית די התאכזבתי מהפאביה, אולי בגלל שציפיתי ליותר, בין היתר בשל שירי ההלל שמושמעים כאן.

בנוסף לעיצוב שאותו אני לא ממש אוהב, התאכזבתי מרעש המנוע ומנוחות הנסיעה הבינונית.

אני מניח שהגירסה הידנית מבצעת טוב יותר, אך כחבילה כוללת היא נופלת מהפיאסטה לדוגמא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...