Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תכלס, אנשים קונים מכוניות הרבה מעבר למה שהם צריכים בכסף לא שלהם.

אין צורך בהתערבות ממשלתית, מספיק לקנות רכב יד שניה בן שנתיים-שלוש ולהוריד את הביקוש ולאפס את היבואנים.

בלי קשר לחזירות המיסוי

אם לא יקנו רכבים חדשים, איך יהיו רכבים ישנים?מעבר לכך שמי שישלם את המחיר הוא רוכשי היד השנייה.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אנשים יחזיקו רכב 5-6 שנים ולא 3, יצטרכו לקנות פחות.

שוק הרכב מוצף, מחירון מכוניות יד 2 בריצפה. אני בטוח שאפשר למצוא מכוניות טובות.

אני לגמרי מבין את היבואנים, יש ביקוש, למה להם להוריד מחיר?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
שתי נקודות למחשבה:

1. כשרוב מחיר הרכב שאנו משלמים הולך למדינה - זה נשמע כמו זעקת הקוזאק הנגזל שמנסה להסיט ממנו את האש.

תוסיפו למדורה את העובדה שכ - 60% ממחיר ליטר בנזין הוא מס שהולך למדינה, אז חד משמעית שהשודד הראשי הוא משרד האוצר.

אתה בטוח לגבי הסעיף הראשון (לא בעניין הדלק)?. מס הקניה משולם ע"י יבואן על מחיר הרכב שהוא אחרי ההנחה המפליגה של היצרן. בסוף יש גם את המע"ם. אין לי גישה לאף יבואן, אז אין לי גם את המספרים המדוייקים, אבל אני ממש בספק שרוב מחיר הרכב הולך למדינה. כנראה זה יותר בכיוון 40-45% גג, שזה גם לא מעט כמובן.

פורסם
במקרה הזה ה״קרטליזם״ מתאפשר דווקא בזכות הרגולציה. פתיחת השוק לתחרות אמיתית מנטרל את הקרטליזם אוטומטית

לא תהיה תחרות במכירות רכב חדש, כי יבואנים מקבילים לא יקבלו את המחיר שהיצרן נותן ליבואן הרשמי.

זו לא הרגולציה שעוצרת אותם

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמובן שהמדינה היא המרוויחה הגדולה מכל העסק הזה אבל גם ליבואנים לא חסר.השוק הזה הוא מכרה זהב עם שבירת שיאי מכירה כל שנה.פתחו עיתון כלשהו או ערוץ 2 או 10 בפריים טיים ושימו לב כמה פרסומות הן של יבואני/סוחרי רכב כולל מגרשי טרייד אין וכו.כנראה שיש הצדקה ושומן להשקעה כזו בפרסום.

פורסם

כבר לפני 5 שנים פורסם דו"ח זילכה על שוק הרכב. כולם , אבל כולם מרוויחים בגדול חוץ מהצרכן שקונה. מסתבר, שבגלל המיסוי הגבוה בארץ, רוב יצרניות הרכב מוכרות ליבואנים במחיר מופחת יחסי. ולכן, אם תהיה הורדת מיסים, המחיר ליבואן יעלה והכיס שלנו ישלם אותו הדבר.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם

אני מצטער אבל כמה שאני לא קורא את זה, הכתבה הזאת היא פח אשפה.

רווחי היבואניות וחברות הליסינג ב-72% לעומת רווחי המדינה ממיסים שעמד על 16%. מה הקשר חברות הליסינג? האם הם גם משלמות מיסי יבוא על רכב? עד כמה שאני יודע לא. אז למה לכלול אותם בחישוב הזה?

עלו בשיעור של 72 אחוז בשנים 2007-2014? ביחס לאיזה תקופה? ל-7 שנים לפני? 50 שנה לפני? חודש לפני?

עיתונות במיטבה. כותרת מפוצצת בשביל רייטינג ו-0 אינפורמציה אמיתית.

פורסם

הכתבה אכן פח. אבל, כנראה שמשהו מתעורר (או שלא....), היות ובגלי צהל ראינו את זילכה על הדו"ח של הוועדה שלו.

פורסם
... רוב יצרניות הרכב מוכרות ליבואנים במחיר מופחת יחסי. ולכן, אם תהיה הורדת מיסים, המחיר ליבואן יעלה והכיס שלנו ישלם אותו הדבר.

אף אחד מעולם לא בדק את הטענה הזו לעומק. זו טענה שנשמעת שוב ושוב אך האם היא באמת נכונה? ואם כן, עד כמה? אם המחיר בישראל, למרות המס, היה דומה לדוגמה למחיר בגרמניה, אז הייתי אומר שההנחה מאוד משמעותית אך זה לא המצב וההפרש עדיין גדול מאוד. כלומר, גם אם ישנה הנחה סביר להניח שהיא הרבה יותר קטנה ממה שמנסים להציג לנו.

דרך אגב, המיסוי במגמת ירידה כבר שנים. אם לפני כעשור שלמת 84% מס קנייה על משפחתית ממוצעת, כיום זה כ-60% (זה תלוי בקבוצת זיהום).

פורסם

ועדת זילכה בדקה זאת. זו הייתה אחת המסקנות, ולכן הוועדה המליצה שורה של המלצות שלטענתה חייבים לבצע את כולן ולא רק חלקים.

מעבר לכך, כל פעם שיש פיחות אנחנו שומעים על העלאת מחיר המכוניות. כמה פעמים הייתה הורדה עקב התחזקות השקל (היו, אבל מעט מאד והרבה פחות מערך התיסוף)?

פורסם

יש יופי של תחרות, הם נלחמים על כל לקוח ליסינג.

הם מזמן שמים זיין על לקוחות פרטיים.

תשכחו משני יבואנים של אותה חברה, היצרנים לא מוכנים לזה.

הסינים מנסים לייבא יבוא אישי מארה"ב וחוסמים אותם

אייל

פורסם

היצרנים לא מוכנים לזה?

איזה מן טענה עקומה זו?

תטיל מס של 400% על רכבים של יצרן עם יבואן אחד ותראה איך מהר מאוד כולם מוצאים עוד אחד.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
היצרנים לא מוכנים לזה?

איזה מן טענה עקומה זו?

תטיל מס של 400% על רכבים של יצרן עם יבואן אחד ותראה איך מהר מאוד כולם מוצאים עוד אחד.

יצרני רכב אמריקאים אוסרים על סוכנים שלהם למכור רכבים לייצוא, זה חלק מההסכם שלהם.

לפני כמה חודשים קרייזלר תבעו סוכן שלהם שמכר מכוניות לייצוא לסין.

כל הרכבים שמגיעים לארץ לא דרך היבואן נמכרים לישראלים בקומבינה שזה אומר שלא כולם כשרים לגמרי להיות על הכביש.

תהייה בטוח שיש יותר ביקוש בסין למכוניות ביבוא מקביל מאשר בארץ.

מה זה יעזור שיהיה עוד יבואן חוקי של מותג?

אם הוא עובד בצורה חוקית היצרן ידרוש משני היבואנים למכור באותו מחיר.

http://www.autonews.com/article/20161105/RETAIL07/311079987/dealer-scores-in-suit-against-illegal-exporters

אייל

פורסם (נערך)

יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שתהיה דרישה של היצרן משני היבואנים לעמוד במחיר מינימום מסויים. זה עדיין לא אומר שהם ימכרו את הרכבים באותו המחיר, או שאתה טוען שהיצרן בעצם קובע את תמחור הרכב ליבואן מה שלא מתיישב עם המציאות. שים לב מה קרה ליצרנים שעברו ליבואן אחר, הרבה פעמים המחיר השתנה, מה שאומר שהטענה שלך כנראה לא נכונה.

בכל מקרה מצב של יבואן אחד הוא בטוח גרוע יותר משני יבואנים. יבואן אחד בטוח לא התחרה בעצמו. שני יבואנים אולי יתחרו האחד בשני.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...