Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי רכב חדש בכ- 250K וקיבלתי אותו לפני שבועיים. במעמד המסירה בדקתי אותו עד כמה שיכולתי אבל בגלל התאורה באולם ושזה היה לפנות ערב לא הצלחתי לבדוק כמו שצריך.

כבר בשטיפה הראשונה שמתי לב שהצבע מלא בסוורלים (שריטות ממש קטנות בצבע, בד"כ רכב שעבר מספר שטיפות "זולות"), הם הופיעו גם בפלסטיק בין הדלתות (מסגרת החלונות). בספויילר מאחורה היו כתמים קטנים צהובים שהצלחתי להוריד, אבל נשארו סימנים כמו צריבות. בחלון שמש יש כתמי מים שלא הצלחתי להסיר. בנוסף חלק קטן מהטמבון מאחור לא מיושר עם הפח (יוצא קצת, כאילו הקליפס שתופס אותו שם דפוק), לא נעשו בארץ התקנות נוספות הכל מקורי מהיצרן.

אתמול היו לי אדים על החלון הקידמי ושמתי לב שיש מספר סימנים של זרוע וואקום מבפנים (כמו של זרועות לסמארטפון וגלאי מכמונות וכו').

אציין שאת הרכב קיבלתי עם 8ק"מ בשעון, אבל ידוע לי שליבואן יש כלים לאפס אותו.

פניתי לסוכנות שממנה רכשתי (לפני ששמתי לב לסימנים של זרועות ואקום), ובקצרה שם ניפנפו אותי בטענה שככה כמעט כל הזמן באים רכבים חדשים.

מה דעתכם? מה עלי לעשות?

Finger's gonna kill me.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא נעשו בארץ התקנות נוספות הכל מקורי מהיצרן.

רכב במחיר כזה מחייב איזה שהוא סוג של אזעקה, הלא כן?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

נהוג לשטוף את הרכבים לפני המסירה - זה יכול להסביר את כל הסוורלרים על הצבע, הרי לא יעמדו על כל המכוניות שיש בבונד עם שטיפה ידנית ולכן משתמשים במכונה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
רכב במחיר כזה מחייב איזה שהוא סוג של אזעקה, הלא כן?

צודק טעות שלי הותקנה מערכת איתוראן, אני התייחסתי לטמבון האחורי לגבי התקנות.

נהוג לשטוף את הרכבים לפני המסירה - זה יכול להסביר את כל הסוורלרים על הצבע, הרי לא יעמדו על כל המכוניות שיש בבונד עם שטיפה ידנית ולכן משתמשים במכונה.

אני לא יודע אם הרכב עבר שטיפה לפני שהגיע למיקום הסוכנות, אני יודע שנעשתה שטיפה לפני שהגעתי לקחת אותו במכון ששוטף ידני עם מכונת הקצפה ומיקרופייבר וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Aדי

Finger's gonna kill me.

פורסם

זה לא נשמע שגרתי בכלל. במיוחד הסימנים של זרוע לפלאפון על השמשה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אם תסתכל בסרטים של בנית מכוניות על פס היצור תראה שאת החלון מתקינים בין עם זה רובוט או התקנה ידנית , שנהם מתממשקים לחלון עם ואקום.

גם בבדיקות הסופיות מכניסים מחשב סורק שמוצמד לחלון מבפנים עם ואקום - על מנת למנוע מהסורק לשרוט את הדשבורד

פורסם

זה עצוב אבל עניין שבשגרה שרכבים נמסרים עם דפקטים רציניים בצבע. גם אני קיבלתי רכב חדש לפני פחות מחודש אבל בזכות ניסיון עבר ביקשתי ללכת לבונדד ולבחור את הרכב שאקבל באופן ספציפי וכמובן נתתי הוראה שלא יעבור שטיפה או פוליש+ווקס לפני המסירה.

בפועל, לאחר סיבוב בבונדד העדפתי לקחת רכב מתצוגה שהיה במצב הרבה יותר טוב מבחינת הצבע. אז כן לקחתי רכב שהיה בתצוגה והוא נמסר לי מלוכלך ומלא אבק, אבל זאת הייתה החלטה מהטובות שעשיתי.

בכל מקרה קשה לי להאמין שיבואן יאפס מונה ק"מ וימסור לך רכב "משומש" אבל אני כן מאמין שקיבלת רכב שעבר שטיפה גרועה ואולי כיסוח בפוליש עם פד מטונף.

לגבי הטמבון האחורי, זה כבר נשמע יותר תמוה, אלא אם כן בוצעה התקנה של חיישני חניה. בכל מקרה בקש שיחזירו אותו למקום, זה דיי פשוט לעשות. על השמשה יכול להיות שהיה מודבק משהו, סביר להניח שהייתה שם מדבקה כלשהי.

לדעתי תגש ליבואן ותנסה להוציא ממנו פיצוי ראוי, אולי דיטייל על חשבונו. בכל מקרה כדי להבין עד כמה זה חמור אשמח לראות תמונות של הכלה עם הריג'קטים.

פורסם

הוואקומים שאתה מתאר זה בזמן ההתקנה של החלונות נעזרים בוואקומים לתפוס את השמשה, גם אצלי ברכב החדש היו את הסימנים הללו, גם בחלון הקדמי האחורי ואפילו בגג הפנורמי.

סווירלים זה בגלל ששוטפים את הרכב במכונה לפני מסירה.

טמבון, יש מצב ששמו לך חיישני רוורס שטוחים בארץ. התקנה של גיל קאר.

פורסם (נערך)

סווירלים לצערי הם עניין די נפוץ בקבלת רכב חדש.

את האבארת הקודמת קיבלתי במצב כמעט משובח, בנוכחית היו סווירלים על הספויילר / פגושים - בנקודות שצופו בניילון העוטף.

אמש קיבלנו אטקה חדשה ו... הפלא ופלא, בדיוק כמו עם הלאון היוצאת והיטי בעבר, גם כאן רובה מכוסה סווירלים עדינים בחלקי הפח וגסים בפגושים. לא ציפיתי אחרת...

היבואנים לא מקדישים לכך יותר מידי (למעט דלק מוטורס. הפוקוס נמסרה לנו דאז ללא סווירלים. כך גם היה המצב אצל חבר שקיבל מיאטה לפני כשבועיים) - לרב שוטפים במכונות שטיפה או מטאטא, או נעזרים בחומרים גסים מידי להורדת שאריות שעווה ודבקים מהניילונים שבהם נעטפים במפעל.

אם זה חמור ומציק לך, פנה אל מחלקת השירות של היבואן. בלאון צ'מפיון ניסו לסדר ורק גרמו נזקים נוספים - ופיצו כספית.

לגבי סימני וואקום, די מוכר. אין לי הסבר הגיוני לזה... מידי פעם בהתקנות מקומיות בודקים שהכל תקין והמתקינים שמים זרוע לסלולרי.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מסתבר שכן, כך השמשה מותקנת במפעל וציוד כזה או אחר שעושים בו שימוש עם וואקום.

כל יצרן והדברים שלו או "ניקוי" הרכבים בהתאם למדיניות שלו, יש ויש.

פורסם (נערך)

סימנים כאלה ראיתי בהרבה רכבים. אני לא בחושב שזה של זרוע סלולארי. אולי חיבור של מכשיר כיול למשהו (על פניו תושבת ואקום די גדולה).

Automatic1, סימני ואקום הם מבפנים, את השמשה מתקינים מבחוץ.

מישהו יודע מה מחברים עם תושבת ואקום ברכבים לפני מסירה?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כשהגעתי לקחת את הרכב שלי מהסוכנות פגשתי באחד העובדים שכל תפקידו בחברה זה לנגב את הרכב עם שתי ג'ילדות שנראו שעבר עליהם המון ואני בספק אם הן רטובות בחומר סיכוך כלשהו או סתם מים... ומרח באופן אחיד ושווה את כל האבק והחול שהיה על הרכב... סווירלים לרוב... זה המצב בארץ

פורסם

לפעמים בפורום כאן נוצר הרושם שמי שחי בשלום עם סווירלים הוא הבעייתי. בתכלס, לדעתי המצב די הפוך.

אני די מרחם על מי שזה מפריע לו. נראה לי מסכת ארוכה של ייסורים מיותרים, אלא אם מדובר ברכב למטרות אספנות....

מי שזה מפריע לו ומוכן להשתעבד לעניין אז צריך לפעול כפי שדניאל מתאר. נראה לי הזוי אבל אם זה מה שמפריע אז זה מה שצריך לעשות.

את הטמבון מן הסתם אפשר לתקן בקלילות. פנה ליבואן להסדרת העניין.

פורסם

מסכים ללא צל של ספק שמדובר על השתעבדות לרכב, אך יש אנשים כמוני שנהנים מן הדבר ושוטפים את הרכב בעצמם בחומרים הכי איכותיים שיש, מצפים אותו באוטמי צבע או PPF וכו'(סטיות נוספות בפורום דיטיילינג). הכל על מנת לצמצם סוורלים ודפקטים בצבע.

בכל מקרה אני חושב שזה לא מוצדק שרכב חדש ימסר בצורה בזויה כפי שמתואר, הרוכש משלם ממיטב כספו עבור רכב שנמכר בארץ במחיר מופקע. זה לא משנה אם מדובר על 70K או 300K ומגיע לו לקבל רכב במצב מושלם. אם הבעלים הוא לא פדנט שיעשה אח"כ מה שהוא רוצה, כולל להכניס אותו למכונות שטיפה ב5 ש"ח.

מנסיון אני יכול להעיד כי רכבי העבר שלי שנרכשו בצ'מפיון, תמיד נמסרו עם דפקטים כאלה ואחרים. בבימר בהם נוהגים הוריי ואחי דווקא נמסרו רכבים במצב כמעט מושלם. הפעם, רכשתי הונדה ודווקא מאד זרמו איתי בנושא וקיבלתי שירות מעל ומעבר, כולל ביקור פעמיים בבונדד ומסירת רכב ללא שטיפה וכו'.

• תוכן חדש...