רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, בימים הקרובים אני מקבל רכב כדוגמאת דוקאטו וחבריו. רציתי לקבל עצות בנוגע לזה שאני כרגע נוהג על רכב מיני ובפעם הראשונה עובר לרכב גדול שכזה. בעיקר אני מפחד מנושא הפניות והרוורסים. כל עצה תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת Moshe.g, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, לפני כמה ימים פתחתי שרשור בפורום הטכני -הדיבורית ברכבי זייפה. ספר הטלפונים לא עבד , שיחה נכנסת לא נשמעה ברמקולים, שיחה יוצאת לוותה ברעשי רקע. הסמארטפון בו אני משתמש ביומיום הוא סיני מסוג THL 4000. היום חברתי סמארטפון מסוג סמסונג גלקסי מיני ולהפתעתי ,כל התקלות נעלמו כבהינף יד. הצלחתי להשתמש בספר הטלפונים ברכב הן בתנועה והן בעצירה והשיחות הן הנכנסת והן היוצאת נשמעו טוב למדי ללא הפרעות כלשהן. קרוב לוודאי שאצטרך להחליף סמארטפון , השאלה מה הפרמטרים שעליי לבחון במכשיר החדש? היו בבעלותי 4 סמארטפונים בעבר, כולם עבדו טוב (חוברו לדיבורית ניידת ). עם הקורולה ,לראשונה נתקלתי באי תאימות כלשהי ואני אובד עצות. תודה מראש למגיבים
הודעה אחרונה מאת Toyota17, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי לכולם, אתמול התחדשתי בקיה פיקנטו הדגם היוצא. הרכב נמסר לי בקיה שורק בראשון לציון , לאחר שיצאתי משם שמתי לב לקילוף צבע קטן בטמבון הקדמי, כמובן שהתקשרתי לסוכנות/ לאתר מסירה וגם לשירות לקוחות ונתקלתי באטימות/ התנערות מאחריות/ זלזול / אמירות של מנהל אזור יחזור אליך וכדומה וכמובן שעד לרגע זה לא קיבלתי מענה או פתרון לדבר. מה עליי לעשות?? מיותר לציין שהייתה חווית מסירה מזוויעה כנראה מרוב המכוניות שטלקאר מוכרים השתן עלה להם לראש. אני זוכר שבעבר היו אומרים שצ׳מפיון מוטורס זאת חברה גרועה אבל ראוי לציין שלאחר חווית מסירה מלפני שבע שנים עם סיאט איביזה אז טלקאר פשוט גרועים. בקיצור זהו הסיפור.. מה לעשות חברים?
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האם יש אנשים שייבאו לישראל מקלארן F1 שנת 1992 או חדשות יותר ? Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 1 תגובות
- 869 צפיות
שוקל כזו כרכב צמוד, לא ברור אם קיימת אפשרות שיקוף טלפונים במערכת המולטימדיה, גם לא למי שליווה אותי בנסיעת המבחן ( לא היה, אבל האוטו כבר לא עולל ), גם לא לנציג המכירות באולם. אם יש כאן מישהו מעודכן יותר, אשמח אם ישתף אותי. תודה.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הזמנתי פס לד צבע לבן + צהוב (איתות) הוא אמור להשתנות ברגע שיש איתות. אמרו לי שצריכים לחבר לתאורת יום ברכב מה זה אומר ? הלד מגיע עם 3 חוטים אדום - פלוס (צבע לבן) שחור(מינוס) צהוב ( פלוס צבע צהוב) תודה לעוזרים זה תמונה של הלד + חוטים 2X45-ס-מ-DIY-צינור-אות-תור-הרצועה-גמיש-לבן-אמבר-מלאך-עיני
הודעה אחרונה מאת diller, -
-
יום שישי, הכן לא יום לבצע את המבחן השנתי. טור המכוניות מגיע עד לרחוב. סוף סוף מגיעים לתחנה הראשונה. הבוחן הראשון מכווין אותך קדימה וללא שום סיבה מתחיל לצעוק עליך שכמעט דרסת אותו. ישר הבנתי שהוא חייב למצוא משהו בתחנה שלו, רכב יחסית חדש, מטופל, עבר שטיפה השבוע, נבדק לפני היציאה לטסט שכל הנורות עובדות כולל אורות ערפל, מספרי רישוי, מגבים , אפוד זוהר, אשפתון,מסמכים, הכל פיקס! מתחיל לבדוק מקדימה כמובן שאין כלום עובר אחורה פתאום אני קולט במראה שהנבל מושך וקורע את הגומי של המגב האחורי! זהו הוא היה חייב לעשות משהו... ממשיכים הלאה, בדיקת ברקסים התחנה שתמיד באחת הבדיקות הרכב נזרק אחורנית. אני כמובן לא מתקרב לרכב שלפני למרות שצועקים עליך ובמזל כי הרכב לפני כמעט נכנס בי. ממשיכים הלאה…
הודעה אחרונה מאת Tatra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
סקודה חושפת פרטים ראשונים על הקארוק, מחליף היטי. בין אם אתם אוהבים את העיצוב הקופסתי והתכליתי ובין אם אתם חושבים ש"זה לא ג'יפ בכלל! מה זה? זה בכלל וואן זה!", תתכוננו להגיד לו ביי ביי. כל הפרטים כאן.
הודעה אחרונה מאת mpol, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 56 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
קרוב משפחה התייעץ עימי מה לעשות בבעיה שיש לו מול מוסך. מה דעתכם ? סיפור המעשה : רכב בן 15 מדגם נדיר עם תקלת של משאבת מים. נכנס למוסך פרטי שמתמחה במותג. מדובר במוסך "של פעם". בעל הבית בסביבות גיל 80 ועובד בעצמו על הרכבים, כנראה בהחלט מקצוען של פעם. בעל הרכב שאל מה העלות הצפויה. בעל המוסך התחמק מתשובה ברורה ואמר :"אל תדאג, יהיה בסדר." לאחר יום התקשר בעל הרכב לברר מה קורה. המוסכניק אמר לו - "תבוא, הרכב מוכן." כשהגיע הראה לו בעל הבית בפרטנות מה בוצע - הוחלפה משאבת המים וכמו כן "החלפתי לך חגורת מנוע ותושבת קרועה של המנוע". אמנם לא התקשר לעדכן מראש, אבל מילא - העיקר שהרכב טופל היטב. בעל הרכב שאל - כמה עלי לשלם? בעל הבית הכניסו למשרד, של…
הודעה אחרונה מאת mor-t, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום חברים. איך בודקים כמה אחוז מיסים יש על רכב ספציפי כדי לדעת כמה יעלה חנכה בעל 70 אחוז הנחה כל המיסים? תודה רבה Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קניתי לפני שנה רכב עם הלואה של מימון ישיר ולא קיבלתי אז העתק של המסמכים שחתמתי אבל זכור לי שאמרו לי שאין עמלת פרעון מוקדם וכעת שאני רוצה להחזיר הם טוענים שיש האם יש למישהו מידע בנושא?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אנחנו רגילים לרטון על תופעת הסוחרים הסמויים ביד 2, שלא זו בלבד שאינם מפרסמים בזירה הייעודית לסוחרים, אלא אף מעיזים פנים בטלפון ומכחישים את היותם סוחרים, עד שאתה מגלה זאת לבד - על פי רוב אחרי נסיעה מתישה לפגוש הברנש. בכל רגע נתון יש כמה שרשורים כאלה פה בפורום עם סיפורים מסמרי שיער יותר או פחות. לצערי, אני מעריך שהתופעה הגיעה גם לפורום הנכבד הזה. יש לכל הפחות יוזר אחד שפעיל אך ורק בפורום המכירה, ומקומם אותי בעיקר שהוא מסגנן את מודעותיו בגוף ראשון ("בבעלותי x שנים"...) ברי לי שיש כאלה שמפרסמים מודעות עבור חברים וכד', או שאכן מוכרים את במקביל מס' מכוניות שאכן בבעלותם, אך הרגשתי היא שאין זה המקרה המדובר. הצעתי: לחייב גילוי נאות כחלק מכללי הפורום,…
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
משתף לידיעה, כידוע ערוץ יד 01 פעיל בישראל לא מעט, ההנחות בסגמנט המסחריות הקלות מברלינגו ועד פיאט דוקאטו גבוהות מאוד עד כ30% , דוגמא: ברלינגו דיזל ידני למשל, מחירון 138, נמכר ב98 ביד 01. ייעצתי לחבר שעמד לפני קניית רכב מסחרי שיגיע לסוכנות ישירות ולא ביד 01 אך עם כסף מזומן ללא טרייד או הטבות מימון ויבקש הנחה זהה: הרכב שנרכש: פיגו בוקסר, מחירון 270K (הדגם שנרכש), מחיר על הכביש שנסגר: נשאר מעט עודף מ200. זה תקף כמעט לכל הסגמנט, פיאט, סיטרואן ופיג'ו.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מפגש ספונטני שתוכנן שבוע מראש של מועדון PSI היה צבעוני ומגניב
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי. היום בבוקר מישהו נכנס בי בפקק (כלומר ללא מהירות גבוהה). לפגוש על פניו לא נגרם נזק כזה גדול שנראה לעין...יש לי ציפוי נגד שריטות שהוא זה שספג את כל השפשופים... אני מאמין שאת הצבע אפשר להוריד בקלות ושפשופים בעזרת פוליש או משהו כזה... השאלה שלי היא האם לקחת את הרכב למוסך לבדוק שאין משהו יותר רציני. מדובר בפולקסווגן גולף 2016. אשמח לעצה או שניים כיצד להתנהל..(כמובן שיש לי את פרטי מי שנכנס בי ופרטי רכבו)... אצרף תמונה להמחשה... נ.ב אני בסדר גמור וגם הנהג הפוגע
הודעה אחרונה מאת roni_bel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, יש לי סוזוקי סוויפט 2012 החלפתי את הטסות המקוריות בגלגלי מגנזיום , האם יש מקום בו ניתן למכור את הטסות? מקום מסודר או פירוק שקונה? בכמה אפשרי לממכור 4 טסות מקוריות ?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
מכוניות טסלה בישראל 1 2
מאת kobi_g- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 14 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3712460,00.html?dcRef=ynetCube לפי הכתבה מתחיל טיפטוף של כלי הרכב האלה - וזה מעולה. השאלה איך כן אפשר להתחיל יבוא שלהם לארץ ולפתור את הבעייה שכולנו סובלים ממנה - "יבואן בלעדי" הטווח של מכוניות אלה כמעט כמו טווח של מכוניות בנזין ובניגוד לרכבי BP שנסעו 100 פלוס קצת ק"מ. מי לא ישמח לרכב מדהים כזה?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
V40 זה השלושים החדש. עכשיו ב-₪980 לחודש ללא ריבית והצמדה** מנועי טורבו עוצמתיים ׀ עד 190 כ"ס* לפרטים והרשמה לנסיעת מבחן - לחצו כאן האותיות הקטנות: 190 כ"ס לדגם T4 ** לדגם T3 מחיר מחירון ₪159,900, מקדמה בסך ₪44,620, ₪980 לחודש ב-36 תשלומים יתרה בסך ₪80,000 בסוף תקופה כפוף לאישור הגורם המממן. לדגם T4 מחיר מחירון ₪169,900 מקדמה בסך ₪48,720, ₪980 לחודש ב-36 תשלומים יתרה בסך ₪85,000 בסוף תקופה כפוף לאישור הגורם המממן. ט.ל.ח. אין כפל מבצעים. המבצע בתוקף עד 1.6.2017 מה אתם אומרים על המבצע?
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אז אתמול בערב נתקלתי בטמקא בזה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4957388,00.html והנה, היום בבוקר אני פתאום מוצא את עצמי נוסע אחריו בכבישי הגליל
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם רכב טויוטה וורסו שנת 2012 שעשתה נכון להיום 60 אלף. היום הייתי בטיפול במוסך סוכנות מורשה טויוטה, ואמרו לי שמתחיל להיווצר מעט קורוזיה סביב המשאבת מים, ובבדיקה של כמה חודשים אכן ירדו המים לאט לאט(בתקופה של כמה חודשים) השאלה שלי האם זה הגיוני שרכב(די חדש) שנת2012 שעשה רק 60 אלף ומטופל אך ורק במוסך מורשה של טויוטה(החברה עצמה) הגיוני שכבר מתחיל סוג של ״נזילה״ או רטיבות באיזור? אשמח לתגובות מאנשים שמבינים
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
היי, ראיתי שיש בקרוב ימי מכירות ל-A3. בדקתי באתר של אאודי, וכל המידע שמצאתי זה "תיבת s-tronic שבעה הילוכים" בכל הדגמים. האם מדובר באותו DSG יבש ובעייתי שכדאי לוותר, או שיש סיכוי שזה ה-DQ381 שפולקסווגן הכניסו לאחרונה? לא הצלחתי למצוא על זה מידע באינטרנט, ומבחינתי זה עניין של דיל ברייקר.
הודעה אחרונה מאת serg90, -
-
מה אני אצור לעשות עם הטופס הבא
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
- 3 תגובות
- 701 צפיות
רכשתי סיאט איביזה וקיבלתי אותה שבוע שעבר, זה הרכב עם הגיר הרובוטי ומנוע טורבו הראשון שברשותי. לפני זה היה לי פורד פוקוס 2006 עם גיר פלנטרי רגיל. אני לא יודע אם הנושא הבא קשור לטורבו או לגיר עצמו אבל שמתי לב שבעליות(של ירושלים) בלחיצה מתונה מאוד על הגז, מחוג הסל"ד קופץ בשלב מסוים מאיזור 1500 ל2500 בשניה ללא שום שליטה שלי, וזה לא שפתאום לחצתי חזק יותר, הלחיצה נשארה באותה עוצמה לאורך כל הדרך. בפורד הייתי רגיל שבעליות(ובכללי) מחוג הסל"ד הגיב מיידית לעוצמת הלחיצה שלי, כלומר כשאני לוחץ חזק הוא ישר עולה, כשאני מוריד לחץ הוא ישר יורד וכשאני לא משנה את עוצמת הלחיצה - המחוג נשאר באותו מקום. מדוע זה קורה באיביזה ואיך ניתן לשלוט בזה?
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 34 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
סיפור שהיה, כך היה: חזרתי עם בני מרופא ילדים בשעות הערב, וחיפשתי חנייה במשך חצי שעה!!! (מרכז רמת גן ב18:30) אחרי סיבובים מרובים, אני קולט שמישהי בדיוק משלבת לרוורס ביציאה מחנייה. מיד נעצרתי לידה, אך בגלל שחסמתי את התנועה מאחוריי, התקדמתי כמה מטרים אחריה, כדי מצד אחד לתת לה לצאת, ומצד שני, להצמד מספיק לשמאל (רחוב ביאליק בצד החד סטרי שלו) כדי לא לעכב את התנועה מאחורי. לכשלבסוף היא יצאה, אני משלב לרוורס ומתחיל להתקדם אחורה לכיוון החניה שהתפנתה, ופתאום, איזה נבלה מגיח ומשתחל לחניה. אני בשלב הזה, עומד להתפוצץ (ילד בן 7, עם כאבים באוזניים מתלונן כבר חצי שעה, בצדק, מתי מגיעים הביתה ושמים טיפות באוזניים) אבל עדיין מחזיק את עצמי, יוצא מהרכב ודופק לו קלות על החלון שיפת…
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
במקומונים פורסם על פעילות נועזת של בלשי המשטרה בסופ"ש הקודם בו הצליחו בסיכול מופלא למנוע סכנה חמורה לציבור. להלן הכתבות : מה דעתכם? הכצעקתה? האמנם המשטרה פעלה היטב ומנעה סכנה מוחשית של "פצצה מתקתקת"? האם נמנעה אכן פעילות עבריינית מסוכנת וניצלו עוברי אורח תמימים?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הסיאט ארונה, הבייבי SUV מבוסס איביזה דלף לרשת , עם מה שנראה כמו משהו בין אטקה מכווץ לאיביזה מוגבהת, דווקא יחסית נאה לטעמי. צפוי להגיע באזור 2018 לשווקים ולהתחרות במתחרים כמו הניסן ג'וק , הקפצ'ור ה2008 וכו'. http://www.autoexpress.co.uk/seat/94892/new-2017-seat-arona-crossover-leaked-ahead-of-summer-debut
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
חברת הדרכות הנהיגה המתקדמת "פרודרייב" וחברת קרסו יבואנית רנו לישראל מזמינות אתכם ל-RPC - רנו פרודרייב צ'אלנג'. אתגר נהיגה של דיוק, מהירות ושליטה במכונית שהמנצח בתחרות הסופית יזכה ברנו קליאו 1200 טורבו. עוד פרטים כאן
הודעה אחרונה מאת misterb, -
וולוו S90 נותנת לנו טעימה קטנה של עולם שכולו פייסבוק ב-130 קמ"ש ועיתונאי רכב מובטלים שנרקבים על הספה בגופיות מוכתמות בצ'יטוס. אבל בינתיים, "אוטו שנוסע לבד" זה ממש מגניב, אז יצאנו לבחון אותה.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 8 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
לפני הפירוט שלי, יש גם תיעוד נפלא של חבוב אחר כאן. על התגובה המעליבה והמביכה של משרד התחבורה בנידון אין מה להרחיב, זה די מובן מאליו. נתחיל עם הטיפים - *תגיעו כמה שיותר מוקדם - כמה מוקדם? לפחות שעה לפני הפתיחה הרשמית. ישנה רשימה אליה נרשמים לפחות 100 ברי-מזל שהשכימו קום וייזכו להכנס אל כותלי המשרד בחצי שעה הראשונה שלאחר הפתיחה. כל אלו שהגיעו סמוך לשמונה ו/או לא טרחו להירשם, ייכנסו על פי הגחמות של השומר/ים. *תגיעו כמה שיותר מאוחר - כמה מאוחר? רבע שעה לפני הסגירה (12:00), לפתע שלוש וחצי הפקידות שמאיישות את האשנבים (כולל האשנב ה"מהיר") ואמורות לתת שירות למאות אנשים, נכנסות להילוך גבוה ומתחילות לזרז אותם, לחץ בית ככל הנראה. *ארגנו לעצמכם יום חופש נקי מכל עי…
הודעה אחרונה מאת yossy, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, אני מתלבט בין השכרת רנו סניק (הרגיל לא גרנד) לבין מרצדס B class לטיול בשוויץ/אוסטריה. הפרש המחיר דיי זניח. איזה רכב יהיה מהנה יותר לנהיגה? איזה רכב מרווח יותר למשפחה (שני בוסטרים וכיסא בטיחות מאחור)? יש גם אופציה של פורד c-maxx שמשום מה עולה קצת יותר מהסניק ולא ממש מבין למה (נראה לי בדיוק אותה הקטגוריה). ועוד משהו, תמיד מתחייבים לקטגוריה ולא לרכב ספציפי (סניק או מקביל לו..). השאלה היא מה בדיוק מקביל למרצדס B class?
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- pooh-bear
- yd b-4
- benny62
- לב טוב
- arice
- ידית
- Pavlik
- zvigolden
- Shay Shd Dave
- אלעדית
- lanosforce