Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שישי, הכן לא יום לבצע את המבחן השנתי. טור המכוניות מגיע עד לרחוב. סוף סוף מגיעים לתחנה הראשונה. הבוחן הראשון מכווין אותך קדימה וללא שום סיבה מתחיל לצעוק עליך שכמעט דרסת אותו. ישר הבנתי שהוא חייב למצוא משהו בתחנה שלו, רכב יחסית חדש, מטופל, עבר שטיפה השבוע, נבדק לפני היציאה לטסט שכל הנורות עובדות כולל אורות ערפל, מספרי רישוי, מגבים , אפוד זוהר, אשפתון,מסמכים, הכל פיקס! מתחיל לבדוק מקדימה כמובן שאין כלום עובר אחורה פתאום אני קולט במראה שהנבל מושך וקורע את הגומי של המגב האחורי! זהו הוא היה חייב לעשות משהו... ממשיכים הלאה, בדיקת ברקסים התחנה שתמיד באחת הבדיקות הרכב נזרק אחורנית. אני כמובן לא מתקרב לרכב שלפני למרות שצועקים עליך ובמזל כי הרכב לפני כמעט נכנס בי. ממשיכים הלאה, בבור בודקים חופשים ובתחתית הרכב , כיוון ועצמת תאורה קדמיים ובדיקת גזים. פה ממש לא הבנתי הוא פשוט לא ב-ד-ק (למרות שלא אמורה להיות בעיה רכב חדש) הבוחן אומר לי סע סיימת. הולך לקבל את מסמכים וכמובן הכל פיקס כולל בדיקת גזים בסרק ובטורים גבוהים למעט מגב אחורי. הפקידה אומרת אתה יכול לסדר את המגב כאן באביזרי רישוי...העדפתי לשלם יותר ולבצע במקום מרוחק ואחר. הנזק 50 שקלים מיותרים ללא צורך ועוד 20 על מבחן חוזר סהכ 70 שח וזמן שיכלו ללכת על משהו מועיל יותר. זהו הייתי חייב להוציא את זה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ראיתי לא מכון אחד שבדיקת גזים עושים על רכב אחד ומחליפים במחשב 3 מספרי רישוי,

עברת? תהנה.

בקשר למגב אחורי, זו הצורת בדיקה ואין הרבה איך להתווכח עם זה, אם הלהב (זה שמנגב) "נתלש" ככה, המגב לא תקין.

יצאת בזול.

פורסם

יש מכונים הגונים יותר ויש פחות.

במידת האפשר, אני עושה טסטים לרכב בערב חג משמעותי כלשהו ואז מכוני הבדיקה ריקים, אין יותר מרכב/שניים לפני בתור והכל הרבה יותר רגוע ונעים.

פורסם

לגבי הגזים. גם ברכבים האחרים שהיו בטור ובטור שמנגד גם אם הכניסו את החיישן לצינור פליטה לא עשו את הבדיקה בטורים גבוהים. זה היה ככה גם שנים אחורה שעשיתי באותו המכון לעומת מכונים אחרים שעשיתי בעבר ליד מקום עבודתי שתמיד בדיקת הגזים נעשת בשני המדדים בסרק ובטורים. דיזל גייט זה ככל הנראה גם כאן...

פורסם

טיפ קטן: לטסט באים בסוף יום, עדיף בסוף יום עמוס, כרבע שעה לפני סגירת המכון.

כל העובדים רוצים ללכת הבייתה ואף אחד לא יתווכח איתך על שטויות.

פורסם

אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר?

אני עם רכב "מיושן" קרי מעל גיל 20. אני יכול לומר לך שהרכב שלי מטופל ברמה הגבוהה ביותר. כל מה שצריך לתקן מתוקן, כל מה שצריך להחליף מוחלף. אני שותף להרגשתך ומזדהה איתך בכל ליבי. רק שאת "טקס" ההשפלה הזה אני צריך לעבור פעמיים בשנה. אז יש לי גם רכב וגם אופנוע שאני מתנייד עליו ביום יום. יש מצב שהרכב עובר משהו כמו 3000 ק"מ בחצי שנה ובכל זאת הם מחפשים בקרביים של הרכב רק בכדי למצוא משהו. שלא נדבר על מכון הטסטים שזכה לשם ולתאור המפקופק "מלך הגרמושקות". ששם אתה בטוח נכשל על גומיית צרייה קידמית. מה שהכי מקומם זה שהרכב מיושן חייב באישור מוסך לרכב מיושן. כלומר חייבים להעלות אותו על הליפט ולבדוק. אחד הדברים שאני מקפיד עליהם זה גומיות צירייה. המוסכניק חתם שהכל תקין. הולך לטסט והופה, הפלא ופלא, נכשל על גומיית צירייה. הכיצד?

פעמיים טסט בשנה לרכב מיושן זה בולשיט אחד גדול של המדינה לסחוט כסף מהאזרח ולייאש אותו. רכב כזה הוא תרנגולת שמיטלה זהב עבור מכוני הרישוי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

בדרך כלל שני הרכבים שלי עוברים טסט חלק.

בטסט האחרון כמעט פסלו לי שני צמיגים קדמיים שהוחלפו רק לפני שנה וקצת (בעלות של איזה 700 ש"ח לצמיג). ערערתי על ההחלטה, בוחן אחר בדק ואמר שהכל תקין והעביר את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

אני חושב שהכל בראש של הלקוחות שמרגישים פחד וחשש שמחפשים אותם או משפילים אותם.

כמו אנשים שבאים לבנק לקבל משכנתא, ומרגישים שהבנק עושה להם טובה שהוא נותן להם משכנתא.

המציאות בדיוק הפוכה, נותן השירות צריך את הלקוחות!

אני מדבר בהנחה שהרכב נראה סטוק, נקי, מסודר, ולא משהו כמו ג'נטים במידה שרואים מרחוק שהיא לא נכונה או פנסים ראשיים בצבע ורוד.

גש בראש מורם למכון הטסטים, כמו שהמליצו כאן כדאי בסוף יום עמוס.

יש פסילה אמיתית - גש לתקן. אתה מרגיש שסתם חיפשו אותך - דבר עם המנהל, כתוב למשרד התחבורה, תעשה מה שצריך. תעמוד על שלך.

תמצא מקום קבוע שנעים לך לעבוד איתו.

אני מעביר 4 טסטים בשנה - 2 לרכב מיושן, 1 לאספנות ו1 רגיל. מעולם לא הרגשתי ש"מחפשים" אותי סתם עם אף רכב שהיה לי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לפני כחודש ניגשתי לטסט, הוכשלתי על "תחתית מנוע מלוכלכת בשמן". אז נכון, הייתה דליפת שמן קלה לפני כחצי שנה, טופלה. מה אכפת לטסטר אם תחתית המנוע מלוכלכת..??! זו לא בעיה בטיחותית. זו לא בעיה בכלל. את מי זה מעניין?

פורסם

אני לא טסטר, אבל לדעתי הגיוני שאם תחתית המנוע מלאה בשמן אז לא ניתן לדעת אם ישנה דליפת שמן על כל המשתמע מכך - פגיעה סביבתית, סיכון בטיחותי וכדומה.

גם אצלי, כמו אצל עמוס במוו, כל הרכבים כמעט תמיד עברו טסטים בלי בעיה ובפעמים שלא - היתה סיבה טובה לכך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

קודם כל, דליפת שמן היא לא בעיה בטיחותית.

סביבתית? אולי. רק שאני לא חושב שבסמכותו של מכון הטסטים להתעסק בזה.

מלבד זאת, אם אני מנקה את העניין (כמו שעשיתי), אף אחד לא יכול לדעת אם יש דליפת שמן או אין...

ומעבר לכל זה, אין דליפת שמן כאמור, אז בשביל מה לטרטר?

פורסם

אמרתי כבר כאן בפורום.

מכוני רישוי .הם מסחטות כסף של המדינה בעלי המכונים מרוויחים 3 פעמים.

פעם אחת שהמדינה נותת להם להיות בעלי מכון רישוי

פעם שניה הטסט השנתי

פעם שלישית תיקון ובדיקה חוזרת.

מניסיון אישי רוב המכונים בארץ אם לא כולם מעורבבים בניגוד עיניינים..מושחתים זאת מילה קשה אז נעדן טיפה.אין קשר בין בטיחות הרכב לטסט. ראיתי רכבים גרמנים עם מנוע אמריקאי גיר יפאני ורישיונות של טרקטור שעברו בהצלחה עם תוספת למשכורת של הבוחנים.

כל עוד המדינה מרוויחה לעולם יישאר המצב הקיים.

אולי יחלקו עלי חלק מהאנשים שכמה מהם אף עובדים במכוני רישוי וכותבים כאן .

אין הרבה מה לעשות ...לצערי הפראיירים ימשיכו לשלם והקומבינטורים יהנו.

סעו בטוח

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם
טיפ קטן: לטסט באים בסוף יום, עדיף בסוף יום עמוס, כרבע שעה לפני סגירת המכון.

כל העובדים רוצים ללכת הבייתה ואף אחד לא יתווכח איתך על שטויות.

אני חושב הפוך, אני בא ראשון על הבוקר כשעדיין יש לבוחנים את הכוס קפה ביד, הם רגועים ומחייכים, לדעתי בסוף היום הם עצבנים אחרי ששאפו עשן של רכבים כל היום וכמה נהגים התווכחו איתם.

ושימו לב מה כתב amosbmw

אני חושב שהכל בראש של הלקוחות שמרגישים פחד וחשש שמחפשים אותם או משפילים אותם.

כמו אנשים שבאים לבנק לקבל משכנתא, ומרגישים שהבנק עושה להם טובה שהוא נותן להם משכנתא.

המציאות בדיוק הפוכה, נותן השירות צריך את הלקוחות!

אני מדבר בהנחה שהרכב נראה סטוק, נקי, מסודר, ולא משהו כמו ג'נטים במידה שרואים מרחוק שהיא לא נכונה או פנסים ראשיים בצבע ורוד.

גש בראש מורם למכון הטסטים, כמו שהמליצו כאן כדאי בסוף יום עמוס.

יש פסילה אמיתית - גש לתקן. אתה מרגיש שסתם חיפשו אותך - דבר עם המנהל, כתוב למשרד התחבורה, תעשה מה שצריך. תעמוד על שלך.

תמצא מקום קבוע שנעים לך לעבוד איתו.

אני מעביר 4 טסטים בשנה - 2 לרכב מיושן, 1 לאספנות ו1 רגיל. מעולם לא הרגשתי ש"מחפשים" אותי סתם עם אף רכב שהיה לי.

העברתי כבר עשרות פעם רכב לטסט, כאשר הרוב היה רכב מיושן, אבל מה... הרכבים שלי תמיד תוחזקו, אם בטיפול המוסכניק היה ממליץ לי משהו תמיד הייתי מסכים.

השתדלתי בדר"כ להצמיד את הטיפול השנתי קצת לפני הטסט, כך שדברים מסויימים יתגלו בטיפול ולא בבור בזמן הטסט.

יכול להיות שיש כאלה שנכשלים בטסט על לא עוול בכפם, גם הבוחנים הם בני אדם ועלולים לשגות. אך אינני חושב שמקרים אלה רבים.

• תוכן חדש...