רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
פולקסווגן UP-GTI 1 2 3 4
מאת yossiaviel-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 50 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
לפי אתר WHEEL, מתחילים לייצר את הרכב, בעל ביצועים כמעט זהים ל-GTI המקורית{גולף} מ-1976, עם התנהגות כביש בהתאם. http://wheel.co.il/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%90%D7%A4-gti-%D7%AA%D7%92%D7%99%D7%A2-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%AA-2018/ יש סיכוי לראות אותה אצלנו?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 670 צפיות
והכוונה כמובן לרכב הבריטי מבית BMW ולא לסגמנט. רצוי אוטומט אני מעוניין לשכור רכב כזה לכשבוע תודה.
הודעה אחרונה מאת נדב50, -
אפשר למחוק
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5 אלף צפיות
מעניינת אותי חוות דעת מבעלי רכבים שכבר נוסעים עם רכבים כאלה כבר כמה חודשים מה דעתם על המערכות הבטיחות המקוריות שמותקנות להן ברכב. כמו בקרת שיוט אדפטיבית, בלימת חירום, שטחים מתים, שמירת על נתיב,תאורה אדפטיבית וכו'. אין לי ניסיון עם המערכות האלה ולכן בבחירת הרכב החדש שלי לא ייחסתי לזה חשיבות(הזמנתי סיאט לאון שאני ממתין לה שתגיע לארץ) אשמח לשמוע חוות דעת ממכם בציון דגם הרכב ואיזה מערכות בטיחות מותקנות בו ואם הן עובדות בצורה מלוטשת או שזה עדיין מרגיש חצי אפוי.
הודעה אחרונה מאת ash156, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 810 צפיות
מספר תובנות לאחר כמה מאות קילומטרים. הרפרנס היא הפלואנס טורבו דיזל שקדמה לה יתרונות: כוח מנוע וגיר רהוט.גם במהירות זחילה. מזגן מצויין. מערכות סיוע לנהג מקוריות וניתנות לביטול גורף מהמולטימדיה בלי בעייה. כשעובדות לא מציקות בהיסטריה כמו המובילאיי. מערכת מולטימדיה טובה: קליטת רדיו טובה, איכות טאצ מעולה וניראות מצויינת. הרכב מרגיש דבוק לכביש ומשרה בטחון הקצה של החרטום נראה מעמדת הנהג והקורות פחות מפריעות מבפלואנס. מראה מרכזית מתכהה בלילה. חסרונות: אין וויז מושב נהג מעט צר מדי רעשי רוח מורגשים מעל 100 נוחות מעט מתחת לסף הרצוי סיכום: רכב מאוזן שרואים שעובר כבר כמה שנים סבבים של פיין טיונינג. הרשיון כנראה בסכנת שלילה עקב חריגה מהירות. …
הודעה אחרונה מאת asa160, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 11 אלף צפיות
שלום לכולם נדלקה לי נורת אוריאה בלנד קרוזר 2016, מאיפה אני יכול קנות את זה? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
שלום לכולם משיטוטים אינספור וניסיון אישי ברצוני להעלות נק' כואבת ומרגיזה. ישנם מקרים רבים בהם מתבקשת ונחוצה התערבות של מחלקה טכנית מצידו של היבואן(אישור צמיגים מנועים מכלולים אחרים) בעצם כמעט הכל מאחר ומשרד התחבורע בתור גוף ממשלתי עצל שנמצא לו אי שם בשנות 80 עם הנהלים שעוד שמעון פרס השר,לא ממאן לפתוח את נהליו ולעזור ושולח על כל פיפס קטן ליבואן בידיעה ד"א שהיבואן אן המחלקה הטכנית לא תסייע בפתירת הסוגייה וכך יירד ממנו הלחץ בעמדה 1 או בכל מקום שמשמש שלוחותיו. אני מאמין שעוד רבים יצטרפו אלי בכל מיני סיפורים שהמחלקות הטכניות לא מסייעות בעצם בכלום. אני כאן מדבר על כלל היבואנים מבלי להתמקד באחד מסוים. זאת בעיה מרגיזה שגורמת לאנשים רבים ללכת בדרכ הקומבינה (שאותה משרד…
הודעה אחרונה מאת goose, -
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
קראתי שיש למילואימניקים הנחה באגרת טסט, רציתי לשאול אם זה תקף גם לסדירים . תודה
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, עשיתי היום נסיעת מבחן על אסטרה טורבו 13' שמתי לב שיש סימן של רגל כל פעם שמעבירים לP. מצ''ב תמונה שמצאתי באינטרנט מישהו יודע מה משמעות הסימן הזה? בין הP לרוורס
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
חיפוש שערכתי בפורום העלה בעיקר פוסטים ישנים שלא בטוח כי הם עדיין רלוונטים.. אציין שיש לי ניסיון לא טוב עם מכון מבדק שפעם אחת הלבישו עלי לוחיות רישוי שהיו במצב תקין וברור לחלוטין ופעם אחרת נטפלו לצמיגים(שעברו 20K) ללא הצדקה נראית לעין . בשני המקרים ערערתי וירדו ממני אבל לא בא לי לחזור לשם. תודה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
בוקר טוב לכולם! היום אנחנו בהשקת אולם התצוגה החדש של אלפא וג'יפ בהרצליה פיתוח. האולם גדול ומרשים ומגניב והכל, אבל הדובדבן שבקצפת הוא כמובן הסטלביו של אלפא שהושק היום. מישהו רוצה לדעת משהו על הסטלביו? רוצים לשאול משהו את אנשי היבואנית? רוצים סלפי עם דונלד טראמפ? אנחנו פה וזמינים לשאלות שלכם.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני שקופצים - כן, אני יודע שמתקינים את זה בארץ, ואף אחד בחו"ל לא שמע על הדבר הזה. אבל השאלה היא אחרת. יש לי קורולה 2013, ולאחרונה השלט של הקודנית התחיל לעשות בעיות, לכן אני שוקל להעיף אותה לגמרי לפני שאני הולך להתקע. ביררתי עם הביטוח, ולדברי הסוכן אני חייב שיהיה "מיגון מקורי מהיצרן". עכשיו הרכב נרכש מחברת ליסינג, והיא בתורה התקינה את זה במרוכז על מלאי של רכבים, יכול להיות שזה נעשה אפילו בבונדד לפני שהרכב קיבל רישוי. אז במקרה כזה, במידה והתקנת הקודנית בוצעה בארץ לפני שהרכב נמסר ללקוח, האם היא נחשבת ל"מיגון מקורי"? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
הקדמה ושימוש העיקרי של הרכב: לאשתי ולי יש סידור קבוע של כבר מספר שנים, היא מקבלת את הרכב המשפחתי הצמוד שלי מהעבודה הכולל דלקן ופינוקים נוספים ובתמורה אני מנצל את התקציב שמיועד לקניית הרכב משפחתי לקניית סופר מיני שובבה ומהנה יותר בצמוד אלי. הסידור הזה לא כלכלי בכלל, אני נוסע פי שתיים מאשתי אבל עדיין שנינו מאוד מרוצים מהחלפת הרכבים. האיביזה נקנתה לפני שנתיים בכ100K והיא החליפה פאביה 1.4 בעסקת טרייד אין מאוד משתלמת של צ'מפיון. הרכב נוסע כ110 ק"מ ביום, רובם על כביש שש וללא נוסעים נוספים. אבזור ונוחות בנהיגה עירונית: ההתחלה לא היתה קלה. לא היה לי נוח בהשוואה לרכב הקודם שלי שהיה מאובזר הרבה יותר (פאביה ספורט). בעיקר חסרו לי משענות היד המרופדות, הגה …
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
אמל"ק: אני רוצה להבין האם כדאי להפוך את המונית לרכב פרטי (פאביה ספטמבר 13, 280k) לצורך מכירתה או האם כדאי למכור כמונית בעבור נזיד עדשים ולשכוח מהרכב? (רכב מטופל ומושקע מאד שלא נחסך עליו שקל.) הנוסח המלא: מדובר בסקודה פאביה מודל 13 280k ק"מ (עליה לכביש בספטמבר 13) שתוחזקה כהלכה מרגע עלייתה לכביש, ראשית אצל הבעלים הראשונים שטיפל בה במוסך המורשה וביצע את כל הטיפולים בזמן ללא ניסיון לעגל פינות ולחסוך, וכעת אצלנו, אני קונה לאבא שלי את כל החלפים הכי איכותיים לכל טיפול. אבא שלי מתכנן לעזוב את הענף, לכן האפשרויות הן למכור את הרכב בעבור נזיד עדשים כמונית, כניראה באיזור ה-12-13k או להפוך את הרכב לפרטי ע"י תשלום המכס ולמכור אותו כרכב פרטי. (מע"מ בכל מקרה נצטרך להחזיר, …
הודעה אחרונה מאת THELAD, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
צריך לקבל אוקטביה 1.4 בקרוב. בתחילה קצין הרכב אמר לי שמועד האספקה יהיה יולי אוגוסט. היום עודכנתי שנמצא רכב פנוי ואספקה צפויה לעוד 3 שבועות. שאלתי: מה הסיכוי שעדיין מוסרים רכבים טרום מתיחת הפנים ? תודה אורן Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת asa160, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 34 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום רב, מישהו יודע מה המחיר בפועל על הכביש של ה-3008 בגרסאות הבסיסיות של הדיזל והבנזין (active)? אשמח אם מישהו מכם שקיבל הצעת מחיר ל-3008 ירשום אותה כאן ומה היא כוללת. וגם, האם בלובינסקי נותנים נסיעות מבחן בלי בעיה, כלומר לא דורשים לפני זה לבוא להצעת מחיר?
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
צהריים טובים , הרכב הקודם שלי , איביזה 2003 , טיפלתי בזקנה בעצמי , כל חלק קטן הוחלף , סודר , טיפולים תקופתיים הרבה לפני המועד המבוקש , וכל זה שאני שומר את הקבלות בידיעה שאני ימשיך להחזיק את הרכב עד ליום מותו , עכשיו מגיע הבעיה. התחדשתי ביונדאי i20 , 2013 , שטופלה כל חייה במוסך מורשה מטעם אלדן כל 30 אלף ( הזוועה ) , נקנתה מבן דוד שמחזיק מגרש מכוניות , האוטו במצב טוב , הוחלף סליל הגה ( מחלה ידועה ברכב ) , נעשה שמן ופילטר לכבוד 120,000 שהבחורה הצעירה עשתה , עכשיו פה אני דואג . אני יאקי להגדרות יצרן כלל שמן ופילטר שמן , די הזדעזעתי מהשמן שמו לרכב , עכשיו הטיפול הבא שאותו אני מקדים ל127,000 , אני אעשה את העבודה בעצמי , ופה התלבטות שלי , מצד אחד הרכב חדש , אם לא …
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- 0 תגובות
- 529 צפיות
יש אפלקציה מומלצת לניטור נסועה? הכוונה למשהו דומה בסגנון STRAVA לספורטאים. שתדע לספור מרחק, זמן נסיעה נטו, מהירות ממוצעות וכו'. תודה.
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
- 13 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
שלום חברים. היום רכשתי איביזה אבל רק לאחר העברת בעלות הבנתי שאין מפתח שני(כן יודע שזה טעות שלי) והמפתח היחיד שיש אפילו בלי שלט, מפתח פותח ידני. לטענת המוכר הוא איבד את המפתח העיקרי(לא רואה סיבה שישקר את האמת). עכשיו מה עליי לעשות האם יש אפשרות לקנות מפתח שני ולקודד אותו לרכב? כמה דבר כזה יכול לעלות? ודבר נוסף האם עליי לחשוש ממשהו? בגדול הבחור נראה אמין ולא שקרן אבל אי אפשר לדעת
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 30.1 אלף צפיות
אהלן, לאחרונה אני רואה כי המנורות הקדמיות בפולו (2012) שלי די מקרטעות, מדי פעם המחשב מודיע לי שהן לא עובדות ואחרי 5 וחצי שנים כבר כנראה שהם הלכו. אני יודע שמוכרים באייס / אוטו דיפו / הום סנטר ושות' מנורות לרכב אבל לא בא לי משהו סיני אלא משהו שיחזיק קצת יותר. רציתי לדעת בבקשה איפה אני יכול לקנות באזור המרכז מנורות טובות? תודה.
הודעה אחרונה מאת sharon.vosco, -
יבוא מקביל ל-VAG
מאת TDI-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כל כך הרבה שרשורים על מעללי צ'מפיון, ועדיין אין ייבוא מקביל לתוצרת VAG. רק לי זה נראה כמו הזדמנות עסקית נדירה?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול זכו רוכבי דו"ג רבים להרגיש פעם נוספת את נחת זרועה של מסחטת המיסים שנקראת משטרת ישראל אגף התנועה. בניגוד לכל הפרסומים וההיתרים שפרסם משרד התחבורה שמאפשרים לאופנועים וקטנועים להשתמש בנת"צים ברחבי תל אביב, משטרת ישראל פרשה אתמול רשת רחבה ולכדה נהגים רבים ופינקה אותם בדוחו"ת על סך 500 שקלים. העירייה מצידה הגיבה שהיא תדאג לבטל את הדוחו"ת אבל במשטרה אמרו שהנושא בבדיקה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4966488,00.html
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אתמול ראיתי בירושלים את המשטרה פורקים רכבים שהם גררו מהרחובות שטראמפ עובר בהם לרחובות קטנים. לי זה היה ניראה לא טוב איך שהם הרימו והורידו את הרכבים. האם זה עושה נזק לרכב?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת מה סוג הנורה בשברולט ספארק 2017. הרכב מגיע עם פנסי לד עם עדשה ולצערי ללא קסנון. אני רוצה להזמין מאיביי קיט גרמני איכותי בגוון 5K ורציתי לדעת מה סוג הנורה שצריך להזמין? האם אפשר להתקין BXENON שאותה נורה תיתן שתי רמות הארה? ועוד שאלה מה ההבדל בין 35W ל55W ומה כדאי?
הודעה אחרונה מאת pronella, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 861 צפיות
אני מתחיל לקבל קריזה כל פעם שאני נמצא על הכביש, כל פניה, בכל כביש המכוניות מתחילות לזלוג לנתיב הצמוד ולא יכולים לשמור על הנתיב שלהם. פעם זה הסתפק בהחלפת נתיב ללא איתות, אבל עכשיו זה כבר עובר כל גבול הגיוני. היום חזרה הביתה עומד בצומת עם 2 פניות שמאל, הרמזור מתחלף לירוק ואני נותן גז ועוקף את האותו שלידי, בזווית העין אני קולט את החרטום של האוטו השני בזווית מעבר לנתיב שלי, די זה כבר נהיה מפחיד!? מה נסגר עם האנשים היום?
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 729 צפיות
התוכן בכותרת, בלינק מצויינים הדגמים ותאריכי היצור http://abcnews.go.com/Business/wireStory/graco-recalls-car-seats-webbing-hold-child-crash-47607451
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם בעקבות חידוש ביטוח לרכב נתקלתי בכך שהחובה קפץ ב300 שקלים ביררתי למה ובגלל שמשום מה לא מופיע לי ברשיון רכב שישנה בקרת יציבות \ החלקה המחיר עלה. השאלה שלי היא כזאת אם ברכב ישנה את הבקרה הנ"ל איך מתנהלים מול משרד הרישוי\ תחבורה כדי לתקן את הפרטים ברישיון הרכב? Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים אשמח להתיעץ איתכם: ביום ראשון השבוע לאחר שקניתי אופנוע מרובע צילינדרים, כאשר עדיין לא התרגלתי לעוצמה של האופנוע עברתי בצומת קיבוץ גלויות מכיוון מערב למזרח בתום לב במהירות 90 קמ"ש את הצומת. כמובן שלא בכוונה פשוט לא הייתי רגיל לאופנוע ורציתי לדעת למה אני אמור לצפות, המצלמה היא בצבע כתום כאשר עוברים מתחת לגשר מצד ימין לכיוון מזרח תודה על ההתיחסות אלי.
הודעה אחרונה מאת PUNTOGT3, -
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קרוב משפחה צעיר מחפש מיני ידנית . שוחחנו וראינו שאין פער גדול בין מה שמציעים לו יד שנייה מטריידאין לבין חדשה. חשבתי לנתח 2 מצבים : רכב א' - משפחתית אוטומטית . חדשה 120 . בת 3 שנים -80 . רכב ב' - מיני ידנית . חדשה 60 . בת 3 שנים -40 . אלו מקרים תיאורטיים ובשניהם המחירון ירד באותו אחוז לשנה כמובן גם 20K זה לא סכום קטן אבל יותר קל להתאמץ ולהוסיף 20 לעומת 40 . מובן שאפשר לטעון שמראש מי שמחפש מכונית מיני הוא יותר דל אמצעים ולכן 20 משמעותי לו כמו 40 לזה שמחפש משפחתית . אבל - יש גם יותר מבוססים שמחפשים רכב שני קטן ולהם לכאורה יותר קל לגייס 20 לחדש אם אני צודק בניתוח , יוצא מכך שיותר קשה למכור קטנות וכמעט חדשות מאשר משפחתי…
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 84 תגובות
- 17.6 אלף צפיות
לא פעם ראיתי,שמעתי או נתקלתי בהרבה מאוד אנשים שמצבם הכלכלי לא בשמיים ולא מזהיר בלשון המעטה, אבל רכב חדש בחניה(אם בכלל קיימת) יש. אנשים שבקושי סוגרים את החודש, עם משכנתא מפה ועד להודעה חדשה, ובמקרה הרע גם עם חובות בעלי כושר תיעדוף גרוע, קונים רכב יקר ואם הרחיקו לכת אז גם ישר מהניילונים. רוב העם מתלונן על יוקר מחייה, שהממשלה גונבת אותנו , המיסים בשמיים,הדירות יקרות, עזבו שטויות, בואו נעבור לאירופה שם יותר זול. ואז אתה מסתכל על כמות המכוניות שעולות לכביש מידי חודש והנתונים מראים שהמצב פה מינימום כמו בדובאי. לבקש הלוואה או מימון על רכב חדש, כמה זה מטומטם!! אני לא מצפה שמישהו פה יכתוב על עצמו שהוא אחד כזה, שמעדיף מכונית חדשה ויקרה מאשר להשקיע את הכסף שלו בדברים יות…
-
מי מחובר 62 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- Camaro 92
- discoTD5
- shaymolcho
- פינדר
- פריג'י
- Loder
- gpro
- 3n
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- outnex