רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב לכולם אחרי 4 חודשים וכמעט 11 אלף ק"מ שהרכב נמצא איתי הגיע הזמן לכתוב סיכום קצר. הרכב הינו הדור השלישי של הפריוס מבציר 09 כל חייו טופל במורשה והיה אך ורק בידיים פרטיות. חלוקת הנסיעות שלי הינו 50% עיר 50% כביש 6 דרום/כבישים בין עירוניים. הרכב נקנה מתוך רצון להשתדרג ולייצר חוויית "זחילה" בפקקים נעימה יותר. יתרונות: דממה מוחלטת בזחילה עירונית-לוקח זמן להתרגל לזה אבל זה בהחלט משדרג את איכות החיים בנסיעה. צריכת דלק-לאורך כל התקופה שבה הרכב היה בדרכים מגוונות החל מעליות לחרמון,כביש בקעה,איילון,6 ועוד לא הצלחתי לרדת מ1:17 בצריכת דלק. בתמהיל נסיעה שלי הרכב עושה באיזור ה1:19(תלוי כמה אני לוחץ) מדידת משאבה וזה נתון מכובד כשלעצמו. זמינות כוח בזינוק…
הודעה אחרונה מאת alex321, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם היה לנו שקל על כל פעם שעלה כאן דיון על חוקיותן של ערכות הגבהה לרכבי שטח, כבר בטח היה לנו איזה 20 שקל לפחות. מחודש מרץ האחרון - כך מסתבר - אפשר לעשות את זה באופן חוקי לגמרי ואפילו לרשום את זה ברישיון הרכב. Elibaba הלך לעשות את זה ושרד כדי לספר.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי חברה, נפלה בחלקי הזדמנות להזמין מניו יורק שואב אבק לרכב 12 V אשר מתחבר למצת הרכב של חברת Armor all במחיר מגוחך של 80 שח. ראיתי אינספור ביקורות עליו והוא נותן תמורה מלאה לכסף. כמובן שיש רבים וטובים ממנו, זה לא העניין. שאלותיי העיקריות הם? 1. האם הרכב חייב להיות דלוק עם מנוע פועל במהלך השאיבה, או שמא "מצב חשמל פעיל" (סוויץ שני במפתח ACC) מספיק בכדי להפעיל אותו. 2. האם המצבר יכול להתרוקן כתוצאה משימוש בשואב או סתם להינזק? תודה לכולכם.
הודעה אחרונה מאת isak1200, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים מקווה שאני רושמת בפורום הנכון (: אני תושבת תל אביב, וברשותי רכב עם תו חנייה עקב שינוי כתובת ברחבי תל אביב בוטל לי התו חנייה ומסרבים לחדש מכיוון שאני ובן זוגי לא רשומים באותה כתובת. האם מישהו נתקל במקרה כזה בעבר? אשמח לקבלת חוות דעתכם.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי ניסן פרימרה 2007, הבעיה היא שאין חיבור AUX ואין אפשרות להחליף מערכת. מישהו אמר לי שיש אפשרות לחבר למערכת מכשיר ע"י שימוש בתדר רדיו, ובמכשיר הזה יהיה חיבור AUX. אשמח לקבל המלצה על מכשיר כזה באיכות טובה או מקום בירושלים שמתעסק עם כאלה דברים במחירים סבירים. תודה.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
עד גיל 30, גיא לא היה מי-יודע-מה חובב רכב. ואז הוא קנה מיאטה. עכשיו הם סוגרים 4 שנים ביחד והגיע זמן לסיכום ביניים.
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
-
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום למכובדיי, לאחרונה עקב ה״באזז״ שעושה האיביזה החדשה (זו שעדיין לא הגיעה לארצנו הקטנטונת - או - ״מיני לאון״ לאור הדמיון הרב בעיצוב החיצוני) אני נתקל בחוסר ודאות שממש מציק לי על עתידה של האיביזה קופרה החדשה - אם תיוצר או לא. בחלק ממבחני הרכב טוענים הכתבים שלא תהיה עוד אחת - עקב אחוז מכירות נורא נמוך, ובחלק מהכתבות - כמו בטופגיר למשל, טוענים שהמנהלים בסיאט מאד להוטים לגבי הקופרה ושהם חושבים שזה תת דגם מאד חשוב. מישהו יכול להפיג את העננת חוסר ודאות הזו? בברכה, סיאטיסט נלהב.
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 837 צפיות
שלום לכם. למישהו פה יש ניסיון עם מכירת רכב אחרי תאונה לפירוק ? חבר עשה תאונה עם רכב ולא עשה בזמנו מקיף. אז כדי להציל משהו נראה שזה הפיתרון היחיד. הרכב במחירון כמדומני 45,000. כמה יתנו בפירוקיות ? שיהיה לנו מושג כללי. התאונה היא בחלק הרכב הקדמי. הסאן רוף למשל ללא פגע. מה שכן 4 כריות אוויר נפתחו. אודה מאד לתשובותיכם.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
היום ראיתי 2 יחידות של רנו קנגו בנזין 1.2 טורבו אוטומטיות צבאיות, איש קבע אמר לי שזה הרכב המסחרי החדש של צה''ל מעתה. עד היום הצבא השתמש בברלינגו דיזל ידנית, כנראה המעבר בגלל התיבה האוטומטית (שיקל על השימוש) והמנוע הקטן. בנוסף הצבא מחליף גם את הדימקסים ומכניס במקומם בהדרגה את השברולט קולורדו.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
למה היצרניות עושות את זה? אני החלטתי לשאול את זה ולהתעניין מהסיבה הפשוטה שחבר טוב היה חופר לי כל הזמן על הנושא ולא ידעתי לתת תשובות מדוייקות... זה באמת מעניין.
הודעה אחרונה מאת hans, -
אין מכונית מושלמת, אבל אם יש לכם מזל אז אתם מבלים במחיצת מכונית שאתם אוהבים ונהנים ממנה. איזה דבר הייתם ממליצים ליצרן לשנות במכונית, כך שהיא הייתה הופכת לטובה יותר? כדי שזה לא יהפוך ל"מנוע של אוונטדור" או "כנפיים של חמקן" - הכוונה לשידרוג תפקוד של אחד מהמכלולים אבל בכל מקרה לא שינוי שיקפיץ את עלות המכונית ביותר מ 10% משוויה. בוא נוותר על הצעה ל "DSG אמין..."
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן יש ברשותי פיג'ו 206 xs 1600 שנת 2001 180 אלף ק"מ במצב לא משהו פלסטיקים שבורים, מזגן לא עובד, אגזוז שבור, חור בטנק דלק... בקיצור הרכב עשה את שלו. להבנתי המחירון 7700, ואני כמובן לא באשליה שהוא שווה מחירון במצבו הנוכחי. התיקונים הנזקקים מצטברים לאלפי שקלים ולא ברור אם שווים את ההשקעה. האם לדעתכם יש פתרון ריאלי להחלפת הרכב שהוא לא גריטה ותסחוט ממנו כמה אלפים לטובת מימון הרכב הבא? מה אתם מייעצים?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
מאז היותי קטין מחוצ'קן, חיבבתי את תוצרת VAG. כבן לאבא שמרן חובב טויוטה בפרט, יצרן הרכבים הטוב בעולם (לדעתו), ויפניות בכלל, התרשמתי מאוד לראות איכויות אחרות בפולקסוואגן טוראן שנקנתה כרכב משפחה. פתאום פלסטיקים רכים, משטחי אלומיניום, תא נוסעים שקט ונוח ותגובת מנוע-גיר מעולים (כמובן ביחס לרכבים אחרים בזמנו בבעלותנו) שבו את ליבי ומאז חלמתי על וואגית, לכל הפחות גולף. חלומות קטנים מייצרים הנאות גדולות אחרי השחרור מהצבא חיפשתי לעצמי וואגית בתנאים הבאים: 1. לא DSG. לא הייתי מוכן לקחת את הסיכון שאחתום קבע במוסכי צ'מפיון. זאת בידיעה שאם אין DSG6, אין DSG בכלל, שכן הDSG6 בטוראן החזיק 120000 ק"מ על קלאצ'ים מקוריים עד שנמכרה ללא כל תקלה. 2. מנוע 1.4TSI או 1.8TSI מהסדרות החדש…
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
DOD Tec הוציאה קו מצלמות רכב חדש, כולל פתרון קדמי ואחורי משולב למי שמעוניין 1 2 3
מאת Guest Automatic1- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
זוג המצלמות הקטנות, ללא מסך ועם פילטר לסינון השתקפות, כולל WIFI. מצלמה גדולה מרכזית וקטנה אחורית מסונכרנות בינהן. מצלמה משודרגת מדגם 475 ו 475+ עם הפילטר גם כן ויכולת צילום 60FPS בנוסף. http://www.dod-tec.com/index.php/product/index/1
הודעה אחרונה מאת Alex Not-Exist, -
בדור השלישי של ה-C3 החליטה סיטרואן שאם זה עבד לה עם הקקטוס, למה שזה לא יעבוד לה גם פה, והפכה אותה מ"סופר מיני חביבה" ל"בונא! מה זה הדבר הזה?!". בקטע טוב, כן? אז לקחנו אותה למבחן - התוצאה: היא פשוט מתוקקטוס.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
בארץ קרסו נקטו בקו שיווקי-תדמיתי מאוד ברור בהגשת הדצ'יה לוגאן. ייתכן שהם צודקים. ראו לעומת זאת כיצד לשוק הרוסי נקטו בגישה אחרת - ראשית, השתמשו בשם היותר חזק כנראה - רנו ולא דאצ'יה. שנית, הדגשת ההיבט הביצועיסטי והבטיחותי המוטמע (לכאורה...) במוצר. ראו לקראת הסוף איך הלוגאן מנצחת רכבי גרנד פרי....
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 תגובות
- 945 צפיות
שלום, שאלה קצת מפגרת , אבל ראיתי הרבה רכבים שיש להם מין שרשרת כוכב ששמים מתחת למראה בתוך האוטו מאיפה קונים? משיגים? תודה
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן, היום כבר בפעם השנייה מאז שרכשתי את רכבי החדש (3 שבועות) שמתי לב לתופעה בה המוביילאי שהתקינו לי כאביזר חובה מתחמם מאוד בימי הקיץ הישראלי כמו היום ומסרב לפעול עד שהמזגן ברכב לא מקרר אותו. שמעתי על התופעה מעוד כמה אנשים שיש להם את המכשיר שמתקינים כחובה עכשיו. למישהו עוד קרתה התופעה? היכול להיות שהמוצר שהומצא בישראל לא מתאים לקיץ הישראלי?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה הסיבה לכך שצריכת הדלק המוצהרת של הבמוו 330E היא 38 קמ"ל ואילו של הטויוטה CHR היא רק 22 קמ"ל? האם שיטות חישוב שונות בין היצרנים? רוב דגמי טויוטה ההיברידיים עושים בסביבות 20+/- קמ"ל. תודה
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
- 1 תגובות
- 751 צפיות
בוויז אומרים שכן אבל בדקתי הרבה פעמים את הכביש וחא מצאתי שום חריצי לולאות. כמו כן לא רואים את כולם בולמים לפני המצלמה האם מישהו יודע אם היא מבצעית?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
"איזה חמודה!" היה המשפט הראשון שיוליאן פלט כשהוא ראה את האיגניס החדשה של סוזוקי. אחרי שהוא נהג בה - למזלנו - הוא הצליח להגיד עליה עוד כמה דברים.
הודעה אחרונה מאת shakedsm, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 793 צפיות
שלום לכם חברים, כמו שכולם כנראה יודעים, המוסכים המורשים פשוט עוקצים את לקוחותיהם בעלויות של חלקי החילוף לרכב . בזמן שאותו מוסך מקבל על החלק ( לדוגמא פילטר שמן ) 50-70% הנחה, הלקוח שמתקינים לו את אותו החלק נהנה ממקסימום מ 10% הנחה על אותו החלק שהמוסך מקבל 50-70% הנחה . במידה ובן אדם פרטי אמור לעשות טיפול לרכב + החלפת צלחות רפידות לדוגמא לרכב גולף, עלות חלקים לטיפול כזה תעלה במוסך מורשה באזור ה 2500 שקל (חלקים מקוריים) + עבודה של לפחות שעתיים במוסך . האם במידה והלקוח ירכוש את אותם החלקים לטיפול (ב30-45% הנחה) מיבואנים מקבילים לפי מספרי מקט מדוייקים שאכן מתאימים לאותו דגם הרכב ושהמוסך עושה שימוש בדיוק באותם חלקים, האם אותו מוסך יסכים לבצע אך ורק את העבודה ? …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 0 תגובות
- 594 צפיות
מתיחת הפנים של ניסאן אקס טרייל מביאה עיצוב מעודכן, מערכות בטיחות אקטיביות מתקדמות, ועוד קצת ליטרים בבגאז'. כל הפרטים בידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4969928,00.html כותרת שקיימת בכמה אתרים. איך לא מגיבים על זה פה? שהם אומרים ישנים זה 2005 ומטה שזה בערך כל המוניות בבעלות ערבית שמסתובבות בירושליים
הודעה אחרונה מאת malcishua, -
-
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היוש. לא הייתי כאן הרבה זמן, אני בטוח שאף אחד לא התגעגע! אבל הגיע הזמן שיצא משהו טוב מכל הרכבים שאני שוכר בחו"ל, חוץ מצמיגים הרוסים. אקדים ואומר - בשנים האחרונות אני טס המון לחו"ל לעסקים, במיוחד ארה"ב, ובדרך כלל מתנייד ברכבי השכרה שונים. משתדל לשכור משהו שיפיג את השעמום, או יזמן לי צרות, תלוי את מי שואלים. מתוך הרכבים השונים, לפניכם חוות דעת על 4 מכוניות בעלות מכנה משותף אחד: לכולן מנוע V6, בנפח של כ3.6 ליטר המפיק כ300 כ"ס, אוטומטיות ואמריקאיות להפליא. כולן בטווח מחירים של בין 30 ל38 אלף דולרים. עם כל אחד מהרכבים הבאים ביליתי בין 8 ל 18 ימים של נהיגה יום יומית לאורך מאות עד אלפי מיילים, בחוף המערבי של ארה"ב. הפרחחית - Dodge Charger SXT [TABLE] …
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
מה המהירות המותרת במצב המאוד נפוץ הבא: כביש עירוני של 70, מגיעים לצומת מרומזר שהוא- 1. מהירות מקס' בצומת 70 2. מבטל תמרורים קודמים-אנחנו בעיר, מעכשיו 50 אחרי הצומת כ-100 מטר מהצומת עצמו יש שוב שלט של 70 אותו רואים עוד כשחוצים את הצומת. על פניו אם תופסים ירוק אמורה להיות זרימה של 70 לאורך כל הדרך. השאלה מה המהירות באותם 100 מטר שהם בין הצומת שעל פי הספר קובע 50 למיקום המדויק של תמרור שמחזיר ל-70? טענת הנגד תהיה-המהירות היא 50 בין היתר כדי להאט בצומת. סיבת השאלה-ראיתי אכיפה בדיוק בקטע כזה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
קודיאק קוטף חמישה כוכבי ריסוק והופך לרכב התשיעי ברציפות של סקודה לקבל ציון בטיחות מרבי. סוזוקי סוויפט החדשה לא מצליחה לשבור את ה"מסורת" של סוזוקי בשנים האחרונות ומקבלת שלושה. כל התוצאות בידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 5 תגובות
- 674 צפיות
היי חברים , אני מקווה שזה הפורום הנכון, יש מישהו מאיזור המרכז [או לא המרכז אבל קרוב לתחנת רכבת..] שיוכל להשאיל לי מודד מתח ליום אחד ? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
- 0 תגובות
- 673 צפיות
בוקר טוב, ושבוע טוב, אתם בוודאי זוכרים את זה. אנא שריינו את יום שישי ה 23.6.17. פרטים בהמשך. להתראות, סעו בזהירות, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
- 12 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בהמשך לפוסט הקודם נשמור על המומנטום והנה אני מביא לפניכם עוד סקירת רכב, כפולה הפעם: ב.מ.וו סדרה 3 ב2 גרסאות שונות לחלוטין, שהושכרו שתיהן לתקופה של שבוע למטרות נופש. איזו מהן אהבתי יותר? כנראה תופתעו מהתשובה (כן, זה קליקבייט!). יש אפילו בונוס בסוף! 2016 BMW 328i xDrive Sedan Automatic [TABLE=width: 500, align: right] [TR] [TD]מנוע[/TD] [TD] Turbocharged 2.0L I4 - 240 HP[/TD] [/TR] [TR] [TD]תיבה[/TD] [TD]אוטומטית 8 הילוכים עם שליטה ידנית מידית ההילוכים[/TD] [/TR] [TR] [TD]הנעה[/TD] [TD]כפולה xDrive[/TD] [/TR] [TR] [TD]ביצועים[/TD] [TD]6 שניות למאה[/TD] [/TR] [TR] [TD]מועד השכרה[/TD] [TD]אוקטובר 2016[/TD] [/TR] [TR] [TD]מ…
הודעה אחרונה מאת RS,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 295 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Froyne
- Rongaflugen
- גולדן191
- Aviady001
- Fluffy
- amlh
- AloniM3
- פשוטער איד
- flytomars
- nimrodgavish
- BigMak
- rev-Match