רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
אחרי שנמכרה ה306, ידעתי שאם אצטרך רכב הוא יהיה אריה. כאשר קפץ הצורך במרובע גלגלים, התחילו החיפושים אחרי 206. ההתלבטות הייתה קשה אם לחפש 1.4 חדישה או 1.6 קשישה, אחרי 1.4 עצל קצת חששתי, מה גם שלמצוא 1.6 ראויה זו משימה לא קלה בפני עצמה. כמעט התייאשתי ופזלתי לקוריאנית בשם גטס או גטז או נבלה אחרת. אחרי שנרדמתי כמה פעמים על הF5 היא קפצה. 1.6 עם 90 סוסים באורווה, בציר 2001, יד 3 שגמעה רק 143 אלף ק"מ. שעה אחרי זה היא כבר שלי, כמובן לאחר בדיקה ותיאום ציפיות. בנתיים לא הספקתי לנסוע ברכב הרבה מכיוון שהוא רכב שני בבית, אבל הוא כבר פונק בזוג צמיגים וניקיון יסודי. וחווית הנהיגה... אריה אשמח אם למישהו יש קישור לספר רכב עבור דגם ה90 סוסים כי כל מה שהצלחתי למצוא היה…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אינפיניטי ישראל משיקה את ה-Q60. היורשת של המכונית ש"עשתה" את המותג. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב לכם, אני מעוניין לדעת האם חל מס מסויים על יבוא של סורק תקלות, אני מתעניין בדגם MS906, ובארץ נמכר בכ 9000 שקלים, מצאתי בחול כולל משלוח ב 6400 שקלים, השאלה היא האם יש מכס על זה, או שזה נחשב לכלי עבודה למוסך? תודה רבה לכם.
הודעה אחרונה מאת Samiro, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
שלום לכולם, בתאריך 26.5 הזמנתי קיה נירו מהיבואן. בתאריך 1.6 אמרו לי שהרכב הגיע לארץ ואמרו שימסר תוך 18 ימי עסקים מהרגעשהגיע לארץ. אמרו לי שכרגע הרכב נמצא באתר ההתקנות בהכנה. יש לכם מושג אם אפשרי שיהיה מוכן לפני?
הודעה אחרונה מאת Gluty, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מתכנן קניית רכב חדש מהיבואן, סקר שוק בבנקים מביא אותי לפריים + 0.5%. מרגיש יקר! מי שלקח הלוואה לאחרונה אנא שתפו איך משפרים את זה תודה! Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי שזוכר את פורד לפני למעלה מ-10 שנים. באולם תצוגה היה נמצא רק פוקוס סדאן והצ'בק ומונדיאו בגרסה אחת. היום נראה שהם בדרך שוב להיצע דליל. חבר שבדק את הפוקוס החדשה, הוצעה לו ההאצ'בק בהנחה משמעותית כיוון ש"מדובר ביחידות אחרונות ולא ידוע מתי יהיה עוד מלאי זמין" - מה שרומז על הפסקת הייבוא של גרסת ההאצ'בק. לפיאסטה הוצג דור חדש וכרגע מוכרים שאריות של הדגם הישן - לכו תדעו מתי החדשה תגיע, ואם בכלל תגיע בקרוב. ייבוא הקוגה הופסק. אין מונדיאו. אין S מקס או גלאסקי, ועל C מקס שיכלה להחליף את מאזדה 5 אין בכלל מה לדבר. אין אקוספורט שיכול להתמודד מול הג'וק. והקונקט העלתה כמה יחידות בודדות. וכל זה ששער היורו נמוך. מעניין מתי דלק שוקלים להעיר חזרה את פורד, כי נ…
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום, זכור לי שלפני כמה שנים, כשנתנו למכוניות פרטיות חדשות פטור ממבחן רישוי לשלוש שנים במקום לשנתיים כמו שהיה קודם, דיברו גם על שינוי דומה לרכב מסחרי - הארכה משנה לשנתיים. בפועל, זה לא מתקיים. גם רכב מסחרי שנרכש מיבואן ישירות ונרשם על שם אדם פרטי (לא ליסינג, לא "0 ק"מ") נדרש לבצע טסט אחרי שנה כמו שהיה תמיד. מישהו יודע איפה זה עומד ולמה השניוי לגבי כלי רכב מסחריים לא נכנס לתוקף? או שאני מדמיין ובכלל לא הייתה כוונה לעשות שינוי כזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פורשה מחזירה את הGT2 ליין וכעת תהיה הפורשה הסדרתית החזקה ביותר בייצור סדרתי. בצעד לא שגרתי פורשה בחרה להשיק את הGT2 בשיתוף פעולה עם מייקרוסופט , כאשר בתערכות E3 שנערכת בימים אלו בלוס אנג'לס הפורשה הוצגה לראשונה בהכרזה על הכותר הבא בסדרת סימולטורי המרוצים של מייקרוסופט. טרם פורסם מפרט רשמי אך מה שידוע כעת זה שהמנוע הוא גרסה משופרת של המנוע שקיים בטורבו (כמו בדגם הקודם) שכעת יספק 641 כ"ס ו76 קג"מ , ויאפשר לGT2 לסיים את המיאוץ ל100 בפחות מ3 שניות ולהגיע למהירות מירבית של 339 קמ"ש והכוח יעבור אל הגלגלים האחוריים דרך תיבת PDK. ההשקה הרשמית תערך בתערוכת פרנקפורט הרשמית בספטמבר הקרוב , והמשחק עצמו בנובמבר. סרטון ריגול של הקפה בגהנום הירוק טריילר למשחק …
הודעה אחרונה מאת MMi, -
- 36 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
בוקר טוב, על מנת שהרכב יתחמם פחות, בחרתי צבע לבן. היצרן דאג לשכבת מגן מפני קרני השמש על כל ארבעת החלונות ברכב ואולי אף על השמשה האחורית אך לשמש בארץ זה ממש לא מזיז הנכדים כל הזמן מתלוננים שהשמש מפריעה ושחם להם. לפעמים אפילו המזגן לא עוזר. מה האפשרויות הלא יקרות העומדות בפניי? תודה רבה ושבועמעולה לכל חברי הפורום
הודעה אחרונה מאת קפצתי לשניה, -
- 1 תגובות
- 497 צפיות
שלום לכולם, הרכב במוסך, אמרו שהפולי מזגן נדפק בדייהטסו סיריון, מה המחיר של חדש ומה המחיר של משומש במקרה הנ"ל תודה רבה, יניב
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
שלום, במידה ואני נכשל במכון טסטים אחד, האם אני יכול לעשות טסט חוזר רק במכון בו נכשלתי? בהנחה שאני מוכן לשלם שוב מלוא עלות הטסט (כ 100 ש"ח) ולא עלות טסט חוזר (25 ש"ח) האם אז אני יכול לעשות טסט במכון אחר באזור אחר בארץ. אני שואל כי אני רוצה לעשות טסט בבאר שבע אבל אם אכשל ארצה לבצע תיקון במרכז הארץ ואז את הטסט שם. תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום. לאחרונה קיבלתי שלום מישראלים בשני כנפיים של הרכב. ימין - שמאל - הפריע לי מאוד, אני סך הכל מרוצה מהאוטו ולא מתכוון להפתר ממנו בקרוב. לכן חשבתי לתקן פגיעות ולצבוע. לאחר בדיקה במוסכי מורשה של שברולט בפ"ת, החלתתי לתקן ב ש.י. אמריקו אוטו, בגלל קרבה פיזית של מוסך לעבודה שלי. מחירים כעיקרון היו זהים, בהפרש של מאה שקל, בין המוסכים. מסרתי את האוטו ביום רביעי ב- 8:00 והספתי אותו ב- 8:30 היום, יום שישי, סך יומיים. נראה תיקון כך: ימין - ומקרוב: נקודה פה ושם, לא נורא, למראת שציפיתי ליותר טוב ממורשה. אך מגיעים לשמאל: נראה בסדר. אך מקרוב... נקודות: פסים: צבע על כרום: חוסר צבע: ככה מתקנים בישראל, או ככ…
הודעה אחרונה מאת ReifA, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 819 צפיות
בהמשך לפוסט על שוק ההלוואות לרכישת רכב חדש, אותי מעניין בתקופה זו דווקא שוק ההלוואות לרכב משומש. התחלתי להתעניין מעט כי אני אולי יחליף אוטו ואין לי מזומן לשפוך על זה. קיבלתי בינתיים הצעה אחת, בנק אוצר החייל הציע פריים+2.9 ועד 50% מערך הרכב בלבד. הבנתי שבמגרשים מציעים 100% דרך מימון ישיר, אבל אני לא יודע אחוזים. אשמח אם תשתפו מה שאתם יודעים.
הודעה אחרונה מאת garicho, -
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן שאלה קצת מוזרה .. בא לי פעם אחת לנהוג על אוטובוס. לכאורה הייתי יכול פשוט ללכת לשיעור אחד וזהו, אבל צריך להוציא טופס ירוק, להחתים רופא, ובגלל שזה רכב ציבורי לעבור בדיקה במכון לבטיחות בדרכים, משטרה, וכו..סיפור קיצר שמן הסתם אני לא אעשה בשביל פעם אחת.. השאלה אם יש מצב איכשהו סתם לבוא למורה ולעשות שיעור אחד, אני מניח שזה בעייתי בגלל הביטוח מישהו יודע? שמעתי על מישהו שעשה את זה פעם לפני איזה 10 שנים.. וכן, לא יודע למה בא לי אבל נראה לי מגניב להתנסות בזה פעם אחת
הודעה אחרונה מאת whiterabbit, -
אף פעם לא הבנתי מה הקטע של אלפא. עכשיו אני מבין. אלפא רומיאו ג'וליה במבחן. ^ פורד פוקוס סטיישן שצולמה נוסעת ממש מהר ברוורס בכביש שמותר בו 110 קמ"ש.
הודעה אחרונה מאת bjlb, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 713 צפיות
חברים, אנחנו מחפשים למרכז השירות שלנו מכונאי רכב מקצועי, בעל ניסיון למרכז השירות שלנו באור יהודה. עדיפות לבעלי ניסיון ברכבי פורד ומאזדה (אך אין חובה). תנאים טובים, אווירה משפחתית ואפשרויות קידום למתאימים. לפרטים: 052-3610062 עדי 050-3775366 שמעון
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
כותרת ?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אז אני הבנתי שלמרות שזה גיר רובוטי זה בכל זאת הילוכים מה שאומר שבעליות אני צריך ללחוץ ברקס עכשיו אני לא זוכר ממש איך עושים תקטע הזה בגלל שהיום הייתי בעלייה ועזבתי תגז ללחוץ ברקס ואז גז שוב וזה נתן עצירה פתאומית כזאת וכמעט נכנסה בי משאית מאחורה -_- איך עושים את זה?
הודעה אחרונה מאת shahar188, -
-
היי ראיתי שמפרסים שהולך להיות מבצעים לVW האם מישהו יודע את המחירים משהו מישהו?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 0 תגובות
- 502 צפיות
שלום לכולם יש ברשותי הונדה אקורד שנת 2009 דגם comfort האם קיימת אפשרות להוספת בקרת שיוט? תודה להעונים
הודעה אחרונה מאת eran-louzon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום וערב טוב, אני כבר כמעט שנה נוהג על שברולט ספארק, באמת שהרכב נהדר קניתי עם 55 על מד האוץ, בספט 2016 נרכש מליסינג, היום כבר עם 80, לא היו לי תקלות, וחסכתי המון דלק, ובגלל הק״מ החלטתי למכור, מדוע הרכב נמכר במחיר כזה זול? יש למישו תשובה לזה? Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4 אלף צפיות
צהרים טובים, אתמול חניתי במקום חוקי לחלוטין, נהג משאית שהיה צריך להיכנס לחצר והרכב הפריע לו, נכנס לרכב (שכנראה שכחתי לנעול בשלט, קורה לפעמים) והוציא את הידית p כשהמנוע מכובה למרות התנגדות הנעילה, זה כנראה היה בכוח רב כי נראה שהידית זזה טיפה הצידה. הגעתי לרכב וראיתי שהוא הוזז בחצי מטר, עשיתי בדיקה והכל נראה תקין, מה אתם אומרים לעשות ? כרגע חסמתי אותו, מחכה.
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בתור חובב רכב ונהיגה הממתין לכשיתאפשר לי לקנות רכב כלבבי, יוצא לי הרבה פעמים לחשוב לדמיין או לפנטז (מה שתרצו) על הרכב המושלם בשבילי, ואני בטוח שלא רק אני כלוא במצב הזה, לכן רציתי לשתף את חברי הפורום ולשמוע את דעתם של המנוסים ממני בעולם הרכב מהו הרכב המושלם לצרכים שלי ומהו הרכב המושלם לצרכים של המזדהים עם מצבי.. הצרכים שלי הם קצת קשים לסיפוק אני חושב, התשוקה שלי ברכבים היא פחות שופוני ויוקרה אלא הנאה מנהיגה ספורטיבית, מהירות וכל מה שמסביב, ובאיזור שבו אני גר ובקהילה שבה אני נמצא אין זה מקובל כל כך להחזיק כזה רכב, לכן אני צריך כמה שפחות לבלוט אז במילים אחרות - מהי הסליפרית המושלמת המשלבת בין הקיצוניות של מראה לא מנקר עיניים וסולידי ובין מכונת נהיגה …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הזמנתי מסכים כולל משענות ראש בצבע הריפוד לרכב,שני המשענות נשלחו ע"י פדקס,כתוב במעקב משלוחים שדרוש אישור ייבוא והחבילה ממתינה לשחרור. השאלה שלי ממתי צריך אישור ייבוא למשענות ראש עם מסכי די וי די...? ככל הנראה אומר לפדקס שיישלחו את זה חזרה לשולח. ההפתעות לא נגמרות בחברות הללו. Sent from my SM-G610F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת moshe_levy, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפי אתר האינטרנט של המירור, ריצ׳ארד האמונד מטופ גיר נפגע בתאונת דרכים רצינית בשוייץ שכללה רכב שעלה בלהבות.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
המסמך מכיל את כל הרכבים שנרשמו (וכמה מתוכם פעילים עדיין) החל משנת 2000. כולל רמת גימור, נפח מנוע, הספק, חלון בגג, הנעה, מרכב ועוד. אפשר להוריד, לפתוח באקסל ולהשתעשע עם בדיקה של רכבים נדירים, או סתם רכב שאתם מעוניינים לקנות ורוצים לדעת כמה נשארו על הכביש. לדוגמה עבור הרכב שלי, אנחנו רואים שהושבתו שני 208GTI משנת 2014 קישור למסמך
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 30 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
ככה עברו להם 900 קילומטר מאז קניית הרכב ורציתי לשתף אותכם בהתרשמות הראשונית שלי חווית קנייה אחרי החלטה של המשפחה, מקרה שבו כסף ששמתי למטרה אחת שוחרר לרכב ויותר נכון להגיד שהבת זוג שלי החליטה לשבור קשר בידיוק לפני שחשבתי להציע לה וכל הכסף להטבעת וההצעה הלכו בסוף לרכב והפולו שהתחילה לאכול שמן בצורה לא סבירה, התחלתי לעשות חיפושים לרכב. עברתי במספר סוכנויות וחברות ליסיניג, קיבלתי מספר הצעות והלכתי לעשות שיעורי בית, לבסוף החלטתי לעשות נסיעות מבחן על סוזוקי סוויפט, קיה ריו וניסאן מיקרה. נסעתי, הרגשתי, בדקתי שוק ואת הפרטים שהיו לי חשובים, שיחקתי קצת ב"אני הולך" עם הנציגים בסוכנות וקיבלתי הצעה מאוד טובה מא.פ.צ חדרה(סוזוקי) והוחלט על הסוויפט, הנציגה בדקה במחשב והייתה אונ…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אבא שלי קנה רכב חדש לפני 4 חודשים, עם אחריות ל-3 שנים. לפני כמה ימים המצבר שבק חיים, שהוחלף במסגרת האחריות במוסך יבואן. אבל - למצבר שהוחלף יש תעודת אחריות ל-20 חודשים בלבד. האם זה אומר שאחרי 20 חודשים, אם יילך המצבר - לא ניתן יהיה להחליף אותו תחת אחריות של רכב שהיא 3 שנים?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
היי שלום חברים , אני פונה אליכם מכייון ולא הצלחתי להשיג תשובה במוקד הטלפוני של משרד התחבורה( עושה הרושם שהם יודעים רק איך קוראים להם ושם זה נגמר , זאת מכיון ותשובה מהם לא קיבלתי ) עשיתי לפני זמן מה לפורד פוקוס 2008 שלי סאן רוף במושב גנות (מומלץ וממליץ) שמח ומאושר הלכתי למשרד הרישוי אל עמדה מס' 1,זאת על מנת לאשר את הגג נפתח ברישיון. הנפקת הרישיון גזלה מהמדינה כ20 שניות ודף נייר בודד . עלות השינוי 258 ש"ח ! עלות בלתי נתפסת אם מתחשבים ששינוי למניהם במכון הרישוי הוא כ-30 שקל בלבד ! קראתי באינטרנט ולא מצאתי שום יזכור למחיר שכזה בגין שינוי ברישיון . אשמח לדעת אם ידוע לכם האם המחיר הגיוני בכלל , אולי נפלה טעות ( עדיין לא שילמתי, מחכה לתשובתכם ) תודה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 0 תגובות
- 741 צפיות
היי בבעלותי B4 2011. ברכב מותקנת מערכת אייואקס להתרעה (אם צריך אעלה תמונה) הבנתי שיש הנחה לאגרת הרישוי, רק שהמידע חלקי ולא ממש מדויק אשמח להבהרה מבקיא בתחום.
הודעה אחרונה מאת yd b-4,