Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש ותהנה מהרכב!

הסוויפט הייתה אחת מהמתמודדות כשבחרתי סופר מיני חדשה. מתחבר לרוב הדברים שכתבת לגבי הרכב.

מצטער על החברה(אבל הכל לטובה :),הסוזוקי תיהיה חסכונית יותר כנראה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מניסיון ראשוני עם המזגן הוא עושה את העבודה, בימים חמים מאוד קצת לוקח לו יותר זמן.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

כמו שאמרו לפני, סקירה מוקדמת מדי. בכל מקרה - תתחדש!

טיפ לגבי צילום: התרחק קצת יותר מהאובייקט המצולם. והכי חשוב: תחזיק את הסמארטפון לרוחב (אופקית) ולא לאורך (אנכית). כך התמונות המתקבלות יתאימו טוב יותר לצפייה על מסך המחשב.

נ.ב.

כל אחד והכסף שלו...אבל באמת תכננת להוציא כמעט 10,000 שקל על טבעת? וואוו...אני כל פעם בשוק - אין לאנשים על מה להוציא את הכסף...אבל זה לדיון אחר, לא בשרשור הנוכחי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ואני אוסיף קצת אחרי ~16000KM:

יתרונות:

התנהגות כביש טובה

מנוע מרגיש חזק יחסית לגודלו (בעיקר כשנוסעים ברכב לבד :) )

חסרונות:

מזגן מקרר טוב אבל הכניסה של המדחס לפעולה נשמעת בתא הנוסעים (רק בנקודה שבו הוא נכנס לפעולה, וזה קורה כל כמה דקות).

מחשב דרך - צריך לבחור אחד מהמצבים שיוצגו - צריכת דלק רגעית/ממוצעת/קלומטרים/טווח עד לתדלוק. הייתי רוצה לראות לפחות שתי תצוגות - קלומטרים + צריכת דלק.

תא כפפות די קטן.

תא על הדשבורד - לא מצאתי לו שימוש יעיל. כרגע שם בוא מטלית.

בגאז' קטן.

בהילוך חמישי ב-100-110 מגיע בערך ל 3000 סלד, היה עוזר עוד הילוך או הילוך חמישי יותר ארוך.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הגיע הזמן לעדכן :) על השעון 10800 ק"מ ושנה על הכביש.

מבחינת נוחות: אני מרוצה מאוד, תנוחת ישיבה נעימה ובנסיעות ארוכות אני לא מתעייף.

מבחינת כוח: חסר כוח אבל זה לא משהו שמציק לי, אני מסתדר מעולה גם ב90-100 קמ"ש.

מבחינת דלק: כשעוד הייתי באריאל הצריכה שלי הייתה בערך 1:18 כאשר 85 אחוז מהנסיעות שלי היו בינעירוניות, עכשיו כאשר אני גר בחדרה ו90 אחוז מהזמן אני נוסע בעיר הצריכה ירדה ל1:15. הצריכה הכי טובה שמדדתי ברכב הייתה 1:20 והכי גרועה 1:13.

מבחינת הוצאות: לפני מספר שבועות נכנסה בי מיני קופר כשעצרתי להולך רגל, הנהג לקח אחראיות אבל הנזק היה 3800 שקלים בערך להחלפת פגוש, מגן פנימי ועוד כמה ירקות. טיפול ראשון צריך לבצע ביום ראשון ואז אעדכן מחירים.

מחשבות לעתיד:

אני רוצה לשים גלגלי מגנזיום שיתנו טיפה יותר יופי לרכב, אגב אם מישהו יודע מקום שבו אפשר לעשות טרייד אין על הג'נטים שמורכבים כרגע ולקבל גלגלי מגנזיום בהנחה אשמח לדעת :) אני רוצה גם להתקין מערכת דאבל-אין שתחליף את המערכת המובנית.

כרגע אני יכול לומר שאני מאוד מאוד מרוצה, הרכב עושה את העבודה נקודה !!! כמובן אני פוזל לכיוונים שונים אבל אני לא שוכח שהרכב משועבד וזה בלתי אפשרי כרגע.

פורסם

כמה הערות מבעל סויפט אוטומטית 2013 ברמת הגימור הבסיסית:

נוחות - מבחינתי הרכב נוח. אמנם מרבית הנסיעות דלי קצרות, אבל לא היתה לי בעיה גם בממושכות. גם לאשתי אין תלונות.

כח מנוע - אכן קצת חלש. אם אני נתקע האחורי מישהו בעליות של חיפה ובהמשך עוקף דינרגיל למשוך ל-4000 סלד ויותר למספר שניות. אשתי מתלוננת יותר ממני, אבל התרגלה .

צריכת דלק - סביב 13 קמ"ל. עניין של תיבה אוטומטית 4 מהירויות, טופוגרפיה וסוגי כבישים, וגם סגנון נהיגה.אצלי גם הבנים נוהגים בו, מה שלא בדיוק תורם לחסכנות.

מזגן - קצת חלש בימים חמים.

מערכת - מבחננתי כבויה 99% מהזמן. חסר BT. כעת, כשהרכב עבר לאשתי, הותקן Alcatel CP100 והבעיה נפתרה.

תא מטען - אכן קטן, אבל מספק את הצרכים לקניה השבועית. לטעמי פונקציונאלי מאד, אין כל מיני בליטןת מפריעות בצדדים. לנסיעות עם תיקים יש רכב יותר גדול.

עלויות - הרכב די חדש, בינתיים וחפולים שוטפים ותו לא,

דגם מחליף -מדובר בו כבר כשנתיים. יש מדינות בהן הוחלף המנוע בכזה עם הספק מעט מופחת ומומנט מעט מוגדל, אצלנו לא. יש גם דיבורים על דגם מחליף, בינתיים רואים רק את הבאלנו שהוא חצי סגמנט יותר גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם בבעלותי סוויפט ידנית, שנת 2013 (מתקרבת ל-60 אלף). הרכב בהחלט זריז, אם כי במהירויות גבוהות (100+) מורגש לעתים מעט מחסור בכוח באזורים הרריים (בחיפה, ירושלים וכדומה). כמובן שזה לא משהו שהורדת הילוך אינה יכולה לפתור. סך הכל אין בעיה לשמור גם על קצב של 110-120 בכבישים מהירים.

כרגע רוב הנסיעות שלי (מעריך שכ-80-90%) הן בדרכים בינעירוניות, והצריכה עומדת לרוב על כ-1/17 בנסיעה נמרצת (כשגרתי כמה חודשים במרכז וביליתי את רוב הזמן בפקקים, הצריכה הייתה באזור ה-1/14-15).

מבחינת נוחות/מרחב - לי הרכב מרגיש נוח, גם מבחינת המושב וגם מבחינת תנוחת הישיבה (במיוחד עם משענת יד לנהג). תא הנוסעים מרווח יחסית לרכב סופרמיני, ותא המטען צנוע, אך מספיק לקניות השבועיות (וגם למזוודה אחת גדולה כשנוסעים לנתב"ג).

אגב, אם כבר יש פה אנשים עם סוויפט מהצפון/שרון - יש המלצה למוסך טוב לעשות בו טיפול 60? בדקתי במוסך בחדרה (א.פ.צ) ובמוסך רווה בחיפה, והמחיר עומד על כ-800 ש"ח, בעוד שבמוסך בב"ש הסכום עומד על כ-1200 ש"ח, כולם מוסכים מורשים.

מה שכן, בב"ש מבצעים גם כיוון שסתומים, בדיקה והחלפת אומים מאחורה ועוד כמה דברים קטנים שכנראה לא עושים ב-2 המוסכים האחרים.

פורסם

גדי ק: כבר שנים רבות אני מטפל אצל שמר בצ'ק פוסט. קשה לי להשוות מחירים, אבל לא מעמיס טיפולים מיותרים.

עד כה נזקקתי מעט מאד לטיפולים מחוץ לשגרה, ולא היו לי תלונות.

הייתי גם מרוצה מהפחח הצמוד אליו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עידכון לגבי הטיפול: 450 שקלים החלפת שמן+מסננים ובדיקה מקיפה וכל זה בוצע בא.פ.צ חדרה

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אחרי שנתיים וחודש ו 25,400 ק"מ אני חושב שניתן להוסיף קצת מידע.

מבחינת הטיפולים השוטפים, בוצע טיפול 15,000 בוצע ב10,000, בפברואר האחרון כאשר הקילומטרז' היה בערך 19,000. מבחינת מחירים אז באף טיפול לא עלה המחיר מעל 900 שקלים(אולי כי לא נדרש לבצע טיפול בלמים).

מה שכן הוחלף ברכב זו מערכת מובילאיי שהחליטה להפסיק לעבוד כנראה בגלל החום הישראלי, ההחלפה הייתה בחינם כיוון שעדיין הרכב והמערכת תחת אחראיות.

גם אחרי שנתיים וחודש, אחרי לא מעט נסיעות ומעבר לאריאל אני עדיין מאוד מרוצה מהרכב. הציעו לי מספר הצעות טרייד אין לסוזוקי בלאנו אבל בינתיים אני נאלץ לסרב כי בקרוב אני הופך להיות סטודנט שוב, אז מה שנשאר זה לשבור את הבלון לעוד שלוש/ארבע שנים ולסיים לשלם את הרכב עד השקל האחרון :)

בשורה תחתונה ואחרי די הרבה זמן אני יכול לומר שאני לא מצטער על הקנייה שביצעתי. מדובר ברכב פשוט ונוח שעושה את עבודתו נאמנה(טפו טפו שימשיך ככה לעוד כמה שנים), משתדל לשמור מאוד על הרכב ולא לעבור את ה3000 סל"ד ובתמורה אני מקבל שקט נפשי. גם היום אם ישאלו אותי אם כדאי לקנות סוזוקי סוויפט, אני אגיד שכן.

פורסם

עדכון על הסויפט 2013 של אשתי: נכנסה למוסך להחלפת דלת (תאונת חניה). באותה הזדמנות התלוננה על חולשת המזגן, נמצא מחסור בגז. הוחלפו איזה צינורות ומולא גז - סיפור של כ-800 ש"ח.

מדובר בתקלה ראשונה שמעבר לטיפולים השוטפים. ככב בן 4 עם 51000 ק"מ.

פורסם

למה לא לעבור את ה3 אלף בסלד? דווקא ההפך, רצוי פעם בפעם כן להגיע לסלד גבוה ולת למנוע לעבוד.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני מודע לזה ולכן גם לפעמים לוחץ בצורה חזקה יותר על הדוושה :)

אגב שכחתי לציין שעד היום צריכת הדלק שנמדדה עמדה בין 1-14 לבין 1-18, אין מה לומר הרכב בהחלט חסכוני

• תוכן חדש...