Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה עברו להם 900 קילומטר מאז קניית הרכב ורציתי לשתף אותכם בהתרשמות הראשונית שלי :)

חווית קנייה

אחרי החלטה של המשפחה, מקרה שבו כסף ששמתי למטרה אחת שוחרר לרכב ויותר נכון להגיד שהבת זוג שלי החליטה לשבור קשר בידיוק לפני שחשבתי להציע לה וכל הכסף להטבעת וההצעה הלכו בסוף לרכב והפולו שהתחילה לאכול שמן בצורה לא סבירה, התחלתי לעשות חיפושים לרכב. עברתי במספר סוכנויות וחברות ליסיניג, קיבלתי מספר הצעות והלכתי לעשות שיעורי בית, לבסוף החלטתי לעשות נסיעות מבחן על סוזוקי סוויפט, קיה ריו וניסאן מיקרה.

נסעתי, הרגשתי, בדקתי שוק ואת הפרטים שהיו לי חשובים, שיחקתי קצת ב"אני הולך" עם הנציגים בסוכנות וקיבלתי הצעה מאוד טובה מא.פ.צ חדרה(סוזוקי) והוחלט על הסוויפט, הנציגה בדקה במחשב והייתה אונייה בדרך לארץ אז שריינתי לעצמי סוזוקי אחת.

ההתנהלות של הסוכנות מולי כלקוח הייתה משביעת רצון, גם אחרי הצקות של כל שבוע טלפון לבדוק מה עם האוטו זכיתי למחמאה של "אתה היית הלקוח הכי פחות נודניק של השנה" :lol: וכשהייתי צריך מספר מסמכים גם לאחר מסירת הרכב היו שמחים לעזור לי.

קיבלתי 2 מפתחות, את הרכב, קודנית, מובילאיי ואת כל מה שהיה ברשימת איבזור עד הפרט האחרון שהגיע לי. הרכב הגיע אליי עם 4 צמיגי קונטי טריים ועץ ריח.

נוחות, מראה פנימי וחיצוני ואיבזור

לרכב ישנם קווים עגלגלים שנותנים לו מראה נעים לעין מבחוץ, בפנים הוסיפו קצת פסים כסופים ולדעתי זה הכניס מראה צעיר אבל עדיין שמרן לתא הנוסעים והפלסטיק לא מרגיש כאילו זה יצא מ"כתר פלסטיק", המושבים נוחים לטעמי ואין הרגשה של קמצנות מוגזמת, קל מאוד להגיע לתנוחת ישיבה מתאימה גם אם לי לקח 3 ימים למצוא את המיקום המושלם. לשם שינוי ברכב יש 4 חלונות חשמל והוסיפו חוט שמחזיק את המדף בתא מטען מה שהבנתי שלא היה בדגמים הקודמים. יש 4 רמקולים ו2 טוויטרים שבהחלט עושים עבודה טובה והסאונד מרגיש טוב(יש מקום לשיפור).

לשלילה יאמר כי התא מטען ממש קטן ולא כלכך יעיל, נוחות הישיבה מאחורה שואפת לאחל שבדגמים הבאים זה ישתפר כנ"ל גם מקום ליושבים מאחור ישתפר, המערכת שמע בסיסית מידי ויש רק כניסת USB שדרך אגב גם על זה צריך להגיד תודה, חסר מערכת מניעת הידרדרות שזה יכול להפריע לכמה אנשים אבל אישית אני מסתדר, מחשב דרך קצת יבש אבל זה טעם אישי ואחרון חביב חלק מהתאי איכסון לא באמת יעילים או שאולי אני לא יודע מה לשים שם ? :lol:

מנוע, גיר וטכני

הרכב מגיע עם מנוע של 1.2 ו93 כ"ס שמשודך לתיבה ידנית או אוטמטית, במקרה שלי התיבה הידנית עם 5 הילוכים. לחיוב יאמר שהמנוע צנום אבל עושה את העבודה, הרכב זריז ולא מרגיש "פרייר" ליד מכוניות אחרות. גיר נעים להעברה ויחסי העברה קצרים, קצת לקח לי זמן להתרגל למצמד והכנסת הילוך אחורי אחרי המעבר מהפולו לסוזוקי והנה עכשיו הכל חלק. אם תלחצו את הרכב טיפה מעל 3000 סל"ד תשמעו גירגורי מנוע אז אל תבהלו זה לא חתול זה המנוע:-)

לשלילה אגיד שאמנם הרכב זריז אבל קצת חסר כוח והיה רצון לאיזה 1.4 עם 110 כ"ס אבל גם מה שיש זה טוב, הגיר קצת מרגיש מכאני באת העברת הילוכים וזה מעצבן לפעמים. כמו שאמרתי קודם לכן בידוד רעשים לוקה בחסר וזה מתבטא ברעשי כביש כבר בערך במהירות של 60 ומעלה ורעשי מנוע בהתקרבות ל3000 סל"ד(ראה ערך גירגורי מנוע). בכביש משובש הרכב מעביר לך את ההרגשה של הכביש ולפעמים זה לא כזה נעים, כמו כן כל רעש של מהמורה נשמע ומורגש. אחרון חביב לחלק הזה הוא ההגה שלדעתי קל מידי ורגיש, כל תזוזה קלילה שלו והרכב מסתובב ימינה/שמאלה.

צריכת דלק

אין לי כלכך מה לפרט כי יש לי רק נתון תדלוק אחד וזה היה כשהמחוג הגיע לחצי נכנסו כ25 ליטרים ובזמנו הרכב עבר 483 קילומטר מהתדלוק אז יצא 1:19(מקווה שהחישוב נכון). מקווה שבהמשך הנתונים יהיו טובים כמו זה.

שורה תחתונה

האם מומלץ ? כן, בהחלט ! קחו בחשבון את הבידוד רעשים שקצת מציק, תא מטען פיצפון וזה שלחלק ממכם/ן הרכב יהיה חלש מבחינת כוח...או כן גם המחיר קצת גבוה יחסית לרכב כזה.

אני אישית מרוצה מאוד מהרכב הזה והוא עונה על הדרישות שלי למרות החסרונות ובהחלט הייתי חוזר על התהליך שוב :) הנה לכם כמה תמונות.

20150512_125224.jpg20150514_195614.jpg20150524_184306.jpg20150528_153636.jpg20150528_153649.jpg

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש.

אוטו חמוד לגמרי.

לא מבין רק דבר אחד - למה לשים כיסויים על המושבים וההגה? למה לא להנות מהגה העור שמגיע ובטוח שכיסוי המושבים פוגע בנוחות שלהם כיוון שמעוות את צורתם?

תהנה

פורסם

תתחדש ותהנה!

מסכים לגבי כיסויי המושבים, הם נראים די מיושנים ולא מחמיאים.

לגבי כיסוי ההגה - מומלץ בחום לנסוע בלי שום דבר על ההגה.

פורסם

סקירה יפה מאוד ומקיפה. אהבתי ששמרת על איזון וציינת גם חסרונות שגילית - אובייקטיביות ראויה !

לטעמי בחירה בהחלט טובה , כמובן שמותנית במחיר הספציפי שקיבלת. מבין שעולה סביב ה -80K.

לחיזוק הבחירה אציין את מוניטין האמינות המצויין של הדגם והסחירות הטובה (אם כי בעיקר לדגם האוטומטי..)

אציין לאיזון היבט פחות חיובי. הדגם הזה מאוד וותיק - כחמש שנים כמעט ללא שינוי. בטח בקרוב יצא דגם מחליף...

אני אישית בתקציב זה הייתי אעדיף אירופאית מודרנית בכל ההיבטים. בעלות דומה יש פאביה TSI ידנית חדשה וגם הקליאו 0.9 ידנית בעלת קסם משלה.

פורסם

תתחדש וסע בדרכים טובות.

נהגתי על אחת כזו מס פעמים.

אוטו שעושה את העבודה שלו ובזול.

כמה עלתה לך בסוף?

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

תודה על הסקירה. תחזור לכאן אחרי כמה אלפי ק"מ לעדכן- הסקירה טובה אבל מוקדמת מדי לטעמי.

אני מצטרף לחברים שביקרו את עניין הריפודים, מילא אם יש לך ילדים שאתה מוביל בספסל האחורי אבל למה גם מקדימה? מה גם שאולי הם מכסים את כריות האוויר. כדאי לבדוק את זה.

...

הבת זוג שלי החליטה לשבור קשר בידיוק לפני שחשבתי להציע לה וכל הכסף לטבעת וההצעה הלכו בסוף לרכב

...

אני מקוה שלא התכוונת להשקיע את ערך הסוזוקי בטבעת. 8)

ותתחדש!

פורסם

יש לי את הסוויפט בליסינג כשנה וחצי (שנת 2013) עם גיר אוטומטי.

את האמת? מרוצה (בהתחלה היה לי קצת קשה עם האוטו). למרות הגיר האוטומטי, הרכב דיי זריז והיכולת הדינמית שלו מצויינת. יש מעט ניתוק בהגה אבל בסה"כ הייתי אומר שהרכב דיי מהנה לנהיגה.

שמח שבחרתי בזמנו בסוויפט ואני אפילו אשקול לבחור שוב בעוד כשנה וחצי (אם לא יהיו דגמים מתחרים מעניינים).

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מבחינת בטיחות - ממליץ להוריד את הכיסויו מהמושבים הקדמיים.

בכסאות הנ"ל קיימות כריות אוויר צידיות המגינות בעת התנגשות צידית.

כיסויי מושבים קדמיים הם דבר אסור.

כיסוי המושב פוגע ביכולת כרית האוויר (המותקנת בתוך המושב) להיפתח כראוי

ולמעשה מבטלת את אפקט הכרית ומעמידה את הנוסעים בסכנה.

ניתן להתקין כיסויים על המושבים האחוריים בלבד,

או כיסויים מיוחדים המיועדים למושבים עם כריות אוויר.

מאחל לך נסיעה בטוחה ומהנה ברכב החדש.

פורסם

מבחינת המחיר שלה הוא 80 אלף שקלים, קיבלתי הנחה של 4000 שקלים, על הפולו טרייד-אין קיבלתי עוד 4000, שמתי עוד 14 אלף שקלים כמקדמה במזומן(זה כולל את ה2000 ששמתי כדי לשריין את הרכב), את השאר לקחתי מימון מלאומי קארד ואני משלם כ840 שקלים בחודש ל36 תשלומים ובסוף התקופה נחייה ונראה.

לגבי הכיסוים אני מאוד רוצה לשמור על האוטו ולכן שמתי אותם, הם לא מהווים לי הפרעה וכן הדגם של הכיסוים האלה מותאם לכך שהכריות יפתחו בבטחה.

לגבי הטבעת היה לי סכום של בערך 10 אלף שקלים ששמרתי לקניית טבעת טובה ויפה ועוד כמה דברים וכן כשהיא קמה ועזבה את הכסף השקעתי באוטו.

לגבי סחירות ראיתי שהידניות מ2012 נמכרות לפחות ב50 אלף שקלים לעומת המיקרה שנמכרת ב40 ופחות, חבר מכר את הסוויפט הידנית שלו ב49 אלף כשעל השעון היה לו 50 אלף קילומטר והאוטו היה שמור מאוד.

פורסם

התקנת כיסויי מושבים קדמיים -

"וכן הדגם של הכיסוים האלה מותאם לכך שהכריות יפתחו בבטחה".

המושבים המצוידים בכריות אוויר צריכים כיסויים מיוחדים המתאימים לרכבך.

פנה למרכז שירות מורשה מטעם היבואן כדי לברר אם ניתן להשיג כיסויים כאלה.

השימוש בכל כיסוי אחר (או בכיסויים מיוחדים המתאימים לרכב אחר),

עלול להשפיע על התפקוד התקין של כריות האוויר ונושא סכנה לבטיחותך.

פורסם

אבדוק את זה באמת מול היבואן

פורסם

קודם כל תתחדש.

בקשר לכיסויים, קשה לי להבין אותך.

אתה רוכש רכב חדש בכמעט 80K ובמקום להנות מרכב חדש אתה משקיע עוד כמה מאות שקלים בכיסויים שלא רק נראים רע, אלא רוב הסיכויים שגם הבד שלהם פחות נעים. במקום להנות מהגה מצופה אור אתה שם עליו כיסוי פשוט. כל זה בשביל לשמור על האוטו? לשמור עליו כדי שהקונה הבא יהנה מזה שהשקעת באוטו חדש ולא נהנית ממנו?

בשביל שימוש של רווק אתה יכול להנות מהאוטו ואת אותו הסכום שהשקעת בכיסויים להשקיע אצל דיטיילר פעם בשנה-שנה וחצי ותאמין לי שהאוטו ישאר חדש.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

האמת לא חשבתי על זה ככה ותודה שאתם אומרים את זה איך שיש, אני אוריד אותם ובאמת אהנה מהמושבים וההגה :)

פורסם

תתחדש על הרכב, הוא יפה מאוד מקווה שתהנה ממנו.

הציק לי בעין הכיסוי ששמת על ההגה. אם כבר כיסוי, רק מעור איכותי. מניסיון שלי, מה ששמת כרגע לא מחזיק לאורך זמן ומתפורר.

• תוכן חדש...