Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

שאלה קצת מוזרה .. :) בא לי פעם אחת לנהוג על אוטובוס. לכאורה הייתי יכול פשוט ללכת לשיעור אחד וזהו, אבל צריך להוציא טופס ירוק, להחתים רופא, ובגלל שזה רכב ציבורי לעבור בדיקה במכון לבטיחות בדרכים, משטרה, וכו..סיפור קיצר שמן הסתם אני לא אעשה בשביל פעם אחת.. השאלה אם יש מצב איכשהו סתם לבוא למורה ולעשות שיעור אחד, אני מניח שזה בעייתי בגלל הביטוח

מישהו יודע? שמעתי על מישהו שעשה את זה פעם לפני איזה 10 שנים..

וכן, לא יודע למה בא לי אבל נראה לי מגניב להתנסות בזה פעם אחת :)

פורסם

כנראה שאני לא היחיד שחשב על הרעיון הזה :) אין מצב שזה קשור אלי הפוסט הזה :)

תודה

פורסם
בערך כמו הסיכוי שמישהו ייתן לך להטיס F15 פעם אחת. זה דיני נפשות תרתי משמע ויכול להיגמר באסון.

קצת טיפלה הגזמת.

• אהבתי 1
פורסם

מה הקשר? דוקא על מטוסים קלים יש "טיסת ניסיון", בלי שום בדיקות רפואיות וטפסים, אפילו די בזול. לא כל סיבוב קצר באוטובוס עם מורה זה דיני נפשות (וגם כמה "בדיקות רפואיות" וטפסים לא הופכות את זה ממגה-פיגוע לשיעור רגיל)

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
מה הקשר? דוקא על מטוסים קלים יש "טיסת ניסיון", בלי שום בדיקות רפואיות וטפסים, אפילו די בזול. לא כל סיבוב קצר באוטובוס עם מורה זה דיני נפשות (וגם כמה "בדיקות רפואיות" וטפסים לא הופכות את זה ממגה-פיגוע לשיעור רגיל)

במטוסים קלים מדובר בהגאים כפולים מלאים והמדריך נותן לך לגעת בהגאים שלך רק בין סוף ההמראה לתחילת גישה לנחיתה וגם אז כל נגיעה לפי הוראות מדוייקות שלו.

קצת שונה מאוטובוס,לא?

פורסם
בערך כמו הסיכוי שמישהו ייתן לך להטיס F15 פעם אחת. זה דיני נפשות תרתי משמע ויכול להיגמר באסון.

קשקוש.. זה כמו שאני אקח שיעור פשוט על אוטובוס. מה ההבדל? אפשר גם להגיד ששיעור על אוטו פעם ראשונה גם מסוכן..חוץ מזה אני נוהג כבר 16 שנים.

גם לי היה את החלום הזה, עד שהבנתי שריגוש שנביסעה על אוטובוס אוטומט אין בו שום ריגוש.

אתה צודק בעקרון, כל דבר אוטומטי הוא משעמם.. אבל עדיין נראה לי מגניב לנסות את זה.. אולי אם קצת מזל אפשר למצוא אוטובוס עם גיר רגיל, בטח יש עדיין עוד איזה שלושה כאלו בארץ... D:

פורסם
אין אוטובוסים כאלה כי המדינה לא מאפשרת לייבוא.

אם תמצא, הם או רכב אספנות או נהפך לקרוואן.

האוטובוסים הידנים האחרונים שראיתי, הם בתחילת שנות ה-90

אני לא מדבר על אוטובוסים ציבוריים של אגד וכו'

אני אישית זוכר שנסעתי באוטובוס גיר רגיל כשהייתי בתיכון באיזה טיול שנתי, זה היה ב2001 בערך, אבל כן מאז לא זכור לי משהו, מצד שני לא ממש יוצא לי לנסוע באוטובוס...

אני לא חושב שהמדינה מונעת את זה, זה עניין של יבואנים.. זה כמו שהמדינה לא מונעת לייבא מאזדה 3 ידנית או כל דגם אחר בערך, זה היבואנים הדרעק

פורסם

אין לי מקור רשמי שהמדינה לא מאפשרת ייבוא של אוטובוסים ידנים.

משנת 96 אף יבואן לא ייבא אוטובוס ידני, כולם אוטומטים.

עד לא מזמן (ייבוא אוטובוסים סינים), הרבה חברות היו סוחרות בין אוטובוסים שלהם: בין ציבורי לפרטי.

גם בתי הספר לנהיגה באוטובוס קונים רכב משומש (בגלל העלויות), והם נאלצים ללמד ברכב אוטומט.

אני לא חושב שיש אפשרות שהמדינה תנפיק רישיון לאוטובוס ידני, כאשר התלמיד הוא לומד על רכב אוטומט.

פורסם
אין לי מקור רשמי שהמדינה לא מאפשרת ייבוא של אוטובוסים ידנים.

משנת 96 אף יבואן לא ייבא אוטובוס ידני, כולם אוטומטים.

עד לא מזמן (ייבוא אוטובוסים סינים), הרבה חברות היו סוחרות בין אוטובוסים שלהם: בין ציבורי לפרטי.

גם בתי הספר לנהיגה באוטובוס קונים רכב משומש (בגלל העלויות), והם נאלצים ללמד ברכב אוטומט.

אני לא חושב שיש אפשרות שהמדינה תנפיק רישיון לאוטובוס ידני, כאשר התלמיד הוא לומד על רכב אוטומט.

זה שאף יבואן לא מביא זה לא אומר שזה מגיע מהמדינה.. שוב, מאזדה לא מביאים גיר רגיל והם לא היחידים לצערינו..אבל זה החלטה שלהם.. לגבי רשיון זה תכלס לא כל כך משנה.. כי בשביל להוציא רשיון על אוטובוס אתה חייב שיהיה לך רשיון רכב או משאית קודם כל. אז אם אתה יודע לנהוג על גיר רגיל ברכב, אתה תדע גם באוטובוס, זה לא באמת שונה, חוץ מזה שיש עוד איזה 2 הילוכים והדוושה יותר קשה

• תוכן חדש...