Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הניחוש שלי זה שהיבואנים לא מביאים כי אין לזה ביקוש והם לא רוצים להתקע עם אוטובוס. אגד ושאר החברות רוצים רק אוטומט. הגענו למצב גרוע כל כך שאפילו נהגים מקצועיים שאמורים לדעת לנהוג לא יודעים

פורסם
הניחוש שלי זה שהיבואנים לא מביאים כי אין לזה ביקוש והם לא רוצים להתקע עם אוטובוס. אגד ושאר החברות רוצים רק אוטומט. הגענו למצב גרוע כל כך שאפילו נהגים מקצועיים שאמורים לדעת לנהוג לא יודעים

כאשר חברה ציבורית רוכשת כמות גדולה של אוטובוסים, היא יכולה לדרוש גם תיבה ידנית. עובדתית, זה לא קורה.

פורסם (נערך)

*** כידוע לי, רוב התיבות הן רובוטיות בסגמנט הזה, לא כולן אבל חלקן הלא קטן.

אתם שוכחים שוב פעם, שמדובר על בני אדם שאמורים:

1. לנהוג (ידני)

2. לבצע פעולות קופה וחידוש כרטיס ובעיות כאלו ואחרות

3. שירות לקוחות

4. נהגי אוטובוסים להסעות/פנאי צריכים עוד לתפקד בתפקידים נוספים

מה הסיבה לבצע את כל זה ועוד בזמן שהאוטובוס ידני?

מהי הסיבה שנהג אוטובוס יסבול על ידני? אני שמח וחושב גם כן, שהחברות השכילו לפחות, להסיר את הנטל הזה מהם.

קחו בחשבון כי אוטובוס עירוני/קו עירוני בעיר צפופה או פקוקה או בכללי בתוך עיר, הנהג יטחן 8-12 שעות עם גיר ידני? לאיזו מטרה?

זה ממש לא ישיג שום דבר והחסכון בדלק לא שווה את שאר הצרות מסביב, החל משירות שייפגע לבין תאונה לבין עצבנות הנהג וכו'.

נסו לחשוב קצת יותר בכיוון של מי הולך לתפעל את האוטובוס מאשר למה מייבאים או לא אוטובוסים ידניים.

חברת משאיות או חברה פרטית שתרצה לחסוך כסף? שתזמין משאיות/אוטובוסים ידניים ועובדה שגם זה לא קורה אפילו, כנראה שאין באמת ביקוש לסגמנט הזה.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם
*** כידוע לי, רוב התיבות הן רובוטיות בסגמנט הזה, לא כולן אבל חלקן הלא קטן.

אתם שוכחים שוב פעם, שמדובר על בני אדם שאמורים:

1. לנהוג (ידני)

2. לבצע פעולות קופה וחידוש כרטיס ובעיות כאלו ואחרות

3. שירות לקוחות

4. נהגי אוטובוסים להסעות/פנאי צריכים עוד לתפקד בתפקידים נוספים

מה הסיבה לבצע את כל זה ועוד בזמן שהאוטובוס ידני?

מהי הסיבה שנהג אוטובוס יסבול על ידני? אני שמח וחושב גם כן, שהחברות השכילו לפחות, להסיר את הנטל הזה מהם.

קחו בחשבון כי אוטובוס עירוני/קו עירוני בעיר צפופה או פקוקה או בכללי בתוך עיר, הנהג יטחן 8-12 שעות עם גיר ידני? לאיזו מטרה?

זה ממש לא ישיג שום דבר והחסכון בדלק לא שווה את שאר הצרות מסביב, החל משירות שייפגע לבין תאונה לבין עצבנות הנהג וכו'.

נסו לחשוב קצת יותר בכיוון של מי הולך לתפעל את האוטובוס מאשר למה מייבאים או לא אוטובוסים ידניים.

חברת משאיות או חברה פרטית שתרצה לחסוך כסף? שתזמין משאיות/אוטובוסים ידניים ועובדה שגם זה לא קורה אפילו, כנראה שאין באמת ביקוש לסגמנט הזה.

אתה צודק לגבי האוטובוסים העירוניים. אפילו באירופה רחמנא ליצלן האוטובוסים העירוניים הם אוטומטיים. אבל יש גם את האוטובוסים הבין עירוניים, אלה אוטובוסים שונים לגמרי.

כאשר חברה ציבורית רוכשת כמות גדולה של אוטובוסים, היא יכולה לדרוש גם תיבה ידנית. עובדתית, זה לא קורה.

נכון, זה בדיוק מה שאמרתי. האוטובוסים מגיעים בהזמנה, לא כמו רכב פרטי שמביאים כמות מסוימת. אז מראש אף אחד לא מזמין את זה

פורסם

את לימודי הנהיגה שלי על רישיון משא כבד עשיתי בצבא לפני כמה שנים על משאית ידנית.

אלו לא היו משאיות עתיקות (לא ריאו וכד'), אבל גם לא הכי מודרניות לדעתי אם כי מספיק כדי לתת אינדיקציה על החוויה.

מעבר לעניין הקלאץ' בטון, החוסר בסנכרון בגיר שהצריך דאבל קלאץ' בכל העברת הילוך (ושילוב לניוטרל בדרך),

רכב בגודל ובמשקל הזה ידניים, זה דבר מורכב תפעולית הרבה יותר מאשר גיר ידני ברכב (דמיינו רגע זינוק בשיפוע קל עם רכב במשקל 20 טון ומעלה).

מה עוד שבמשאיות כבדות בכלל יש לך 12-24 הילוכים והצורך לתזמן אותם כמו שצריךכדי לא לאבד מומנטום בנסיעה זה לא דבר פשוט בכלל.

כשמדובר באוטובוסים, כיוון שהאחריות של הנהג עוד יותר גדולה הרצון להוריד ממנו כמה שיותר התעסקות תפעולית עם המכונה כדי שיתמקד בכביש, היא לגמרי מבורכת בעיני. כמובן שהעיקרון הזה נכון גם במשאיות, ולכן נראלי שרובן היום אוטומטיות בצורה כזו או אחרת (רובוטי חד/דו מצמדי, אוט' לגמרי וכו').

חוץ מזה שאם אתה לא רוצה שהנוסעים ירגישו כמו בספינה בים, העברת הילוכים ידנית פחות מומלצת (יצא לי בזמן האחרון ליסוע באוטובוס ממוגן עם EZshift, כל האצה הרגשתי שאני עומד להקיא).

פורסם
את לימודי הנהיגה שלי על רישיון משא כבד עשיתי בצבא לפני כמה שנים על משאית ידנית.

אלו לא היו משאיות עתיקות (לא ריאו וכד'), אבל גם לא הכי מודרניות לדעתי אם כי מספיק כדי לתת אינדיקציה על החוויה.

מעבר לעניין הקלאץ' בטון, החוסר בסנכרון בגיר שהצריך דאבל קלאץ' בכל העברת הילוך (ושילוב לניוטרל בדרך),

רכב בגודל ובמשקל הזה ידניים, זה דבר מורכב תפעולית הרבה יותר מאשר גיר ידני ברכב (דמיינו רגע זינוק בשיפוע קל עם רכב במשקל 20 טון ומעלה).

מה עוד שבמשאיות כבדות בכלל יש לך 12-24 הילוכים והצורך לתזמן אותם כמו שצריךכדי לא לאבד מומנטום בנסיעה זה לא דבר פשוט בכלל.

כשמדובר באוטובוסים, כיוון שהאחריות של הנהג עוד יותר גדולה הרצון להוריד ממנו כמה שיותר התעסקות תפעולית עם המכונה כדי שיתמקד בכביש, היא לגמרי מבורכת בעיני. כמובן שהעיקרון הזה נכון גם במשאיות, ולכן נראלי שרובן היום אוטומטיות בצורה כזו או אחרת (רובוטי חד/דו מצמדי, אוט' לגמרי וכו').

חוץ מזה שאם אתה לא רוצה שהנוסעים ירגישו כמו בספינה בים, העברת הילוכים ידנית פחות מומלצת (יצא לי בזמן האחרון ליסוע באוטובוס ממוגן עם EZshift, כל האצה הרגשתי שאני עומד להקיא).

שמע אני די בטוח שאין היום שום גירים לא מסונכרנים.. אולי רק באיזה רכב ספורט קצה לגמרי.. כנראה שהגיר של המשאית שנהגת עליה פשוט היה שחוק וגמור אז היה יותר קל לעשות דאבל קלאץ'. ולגבי אוטובוסים אין שם 12-20 הילוכים יש שם 6-7. כל מה שאתה אומר נכון אולי לגבי משאית אבל לא כל כך לאוטובוס.. ודווקא לדעתי 90% מהמשאיות עדיין עם גיר רגיל גם היום, אפילו כאן בארץ. רק בצבא אני יודע שהם עברו לאוטומט ברוב הכלי רכב, אבל בשוק הפרטי לא

פורסם
במטוסים קלים מדובר בהגאים כפולים מלאים והמדריך נותן לך לגעת בהגאים שלך רק בין סוף ההמראה לתחילת גישה לנחיתה וגם אז כל נגיעה לפי הוראות מדוייקות שלו.

קצת שונה מאוטובוס,לא?

הייתי בשיעור ניסיון שכזה,

ותאמין לי שאם איזה תלמיד-מתאבד יהיה נחוש מספיק בדעתו לרסק את המטוס, זה יקרה בקלות.

חוץ מתשאול בטחוני קצרצר לא נדרש ממני דבר.

אה, ודווקא בהמראה הייתי על ההגאים.

אין שום סיבה ממשית לסרבול הבירוקרטי באוטובוס, סתם הרגל של מתקני תקנות שהתקבע. לעניות דעתי הריגוש שואף לאפס, אז לא הייתי מגדיר זאת כהפסד גדול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מה שכן אהבתי איך הדיון הלך לכיוון אחר לגמרי, אני רק שאלתי איך אפשר להתנסות בנהיגה D:

האפשרות החוקית היחידה שלך היא שיעור נהיגה אצל מורה נהיגה.

הבעיה שבכדי להתחיל ללמוד מעשי על רכב ציבורי צריך להגיש בקשה, לעבור מכון רפואי, לחכות חצי שנה לאישור, ללמוד קורס עיוני, לסיים אותו בהצלחה ורק אחר כך להתחיל ללמוד אצל מורה נהיגה. נראה לי מסורבל מאד בשביל חוויה חד פעמית.

פורסם

זו לא האפשרות היחידה.

למי שיש רשיון משאית, תיאורטית יכול לנהוג באוטובוס שעבר הסבת רישיון למשאית.

אני מכיר מקרה כזה מקרוב.

בהצלחה בחיפושים

Sent from my MicroTAC 9800X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
שמע אני די בטוח שאין היום שום גירים לא מסונכרנים.. אולי רק באיזה רכב ספורט קצה לגמרי.. כנראה שהגיר של המשאית שנהגת עליה פשוט היה שחוק וגמור אז היה יותר קל לעשות דאבל קלאץ'.

זה לא היה רק במשאית שאני נהגתי בה, זה היה ככה בכל המשאיות לימוד נהיגה שהיו אז (כולה ב2009 לא כזה מזמן). הכלים שנהגנו בהם אחרי קבלת הרישיון וההסמכה, היו כבר אוטומטיים (אינטרנשיונל 7400, בחיי שעד היום לא הצלחתי ליסוע בכלי תחבורה כלשהו פחות נוח מזה).

וגם עם הקלאץ' היה גמור, לא הייתה סיבה לשלב לניוטרל בכל העברת הילוך. קיצר תאמין לי שהגיר היה ללא סנכרון.

ולגבי אוטובוסים אין שם 12-20 הילוכים יש שם 6-7. כל מה שאתה אומר נכון אולי לגבי משאית אבל לא כל כך לאוטובוס.. ודווקא לדעתי 90% מהמשאיות עדיין עם גיר רגיל גם היום, אפילו כאן בארץ. רק בצבא אני יודע שהם עברו לאוטומט ברוב הכלי רכב, אבל בשוק הפרטי לא

ברור שבאוטובוסים אין 12-20 הילוכים כי זה לא באמת נצרך, ניסיתי רק להמחיש שגיר ידני ברכב כבד זה דבר קצת יותר מורכב לנהיגה מאשר בסתם מכונית.

לכן כאמור השיקול המרכזי לדעתי הוא נוחות תפעול, כי ברגע שאתה מוריד את זה מהנהג אתה מקל עליו את החיים מאוד (הרבה יותר מאשר אוטו' ברכב נניח),

ומאפשר לו בטווח הארוך לנהוג בצורה בטוחה וטובה יותר, כשהוא פחות עייף.

פורסם
האפשרות החוקית היחידה שלך היא שיעור נהיגה אצל מורה נהיגה.

הבעיה שבכדי להתחיל ללמוד מעשי על רכב ציבורי צריך להגיש בקשה, לעבור מכון רפואי, לחכות חצי שנה לאישור, ללמוד קורס עיוני, לסיים אותו בהצלחה ורק אחר כך להתחיל ללמוד אצל מורה נהיגה. נראה לי מסורבל מאד בשביל חוויה חד פעמית.

כן, זה מה שאני יודע, בגלל זה אני אוותר כנראה.. מן הסתם שאני לא אוציא טופס ירוק וכל זה בשביל זה..

זו לא האפשרות היחידה.

למי שיש רשיון משאית, תיאורטית יכול לנהוג באוטובוס שעבר הסבת רישיון למשאית.

אני מכיר מקרה כזה מקרוב.

בהצלחה בחיפושים

Sent from my MicroTAC 9800X using Tapatalk

זה לא עוזר לי , יש לי רשיון B וקטנוע בלבד P:

זה לא היה רק במשאית שאני נהגתי בה, זה היה ככה בכל המשאיות לימוד נהיגה שהיו אז (כולה ב2009 לא כזה מזמן). הכלים שנהגנו בהם אחרי קבלת הרישיון וההסמכה, היו כבר אוטומטיים (אינטרנשיונל 7400, בחיי שעד היום לא הצלחתי ליסוע בכלי תחבורה כלשהו פחות נוח מזה).

וגם עם הקלאץ' היה גמור, לא הייתה סיבה לשלב לניוטרל בכל העברת הילוך. קיצר תאמין לי שהגיר היה ללא סנכרון.

ברור שבאוטובוסים אין 12-20 הילוכים כי זה לא באמת נצרך, ניסיתי רק להמחיש שגיר ידני ברכב כבד זה דבר קצת יותר מורכב לנהיגה מאשר בסתם מכונית.

לכן כאמור השיקול המרכזי לדעתי הוא נוחות תפעול, כי ברגע שאתה מוריד את זה מהנהג אתה מקל עליו את החיים מאוד (הרבה יותר מאשר אוטו' ברכב נניח),

ומאפשר לו בטווח הארוך לנהוג בצורה בטוחה וטובה יותר, כשהוא פחות עייף.

זה לא שהקלאץ גמור זה הסינכרוס. מאמין לך זה פשוט קצת הזוי. כן מסכים שזה קצת יותר מרכב פרטי אבל עדיין שאתה נוהג הרבה שנים זה בא לך בטבעי ואתה לא חושב על זה בכלל

• תוכן חדש...