רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האמסטר עשה זאת שוב. בזמן צילומי העונה השניה של תכנית ההמשך של Top Gear שנקראת- The Grand Tour התיישב המונד מאחורי ההגה של מכונית קונספט של המותג Rimac המייצרת מכוניות על חשמליות. מדובר היה בדגם קונספט יחיד בשווי מדווח של 2 מיליון לירה סטרלינג (2,550,000 דולר אמריקאי). בסיבוב חד איבד המונד את האחיזה וריסק את הרכב. כידוע התאונה האחרונה של המונד על סט הצילומים כמעט ועלתה לו בחייו, זאת בשנת 2006, כאשר התרסק עם מכונית רקטית במהירות 460 קמ"ש והיה נתון בתרדמת עקב פגיעת ראש קשה. הפעם לנהג שלום! המונד יצא עם פציעות קלות בלבד, כאשר הקשה שבהן היא ברך סדוקה. מכונית הקונספט לעומת זאת...טוב נו...תראו בעצמכם. לינק כתבה: http://www.dailymail.co.uk/ne…
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מחפש מכון בדיקה לפני קניית רכב באזור נתניה. ממה שהבנתי רשת קומפיוטסט היא אחת המובילות כיום בתחום הזה. יש מקום אחר מומלץ?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי רישיון על אוטומט כמעט שנתיים אני מעוניין לקנות רכב ידני בטווח ה6-8,פיגו 106/רנו קליאו/סיטרואן סקסו או שרייד ידני.מהסוג הזה. א.האם ההשקעה הזאת משתלמת לאור תקציבי?חשוב לציין שזוהי תהיי המכונית הראשונה שלי ב.מה אני צריך לעשות כדאי להתחיל בתהליך שכזה,כמה הוא אמור לעלות באופן תיאורתי.
הודעה אחרונה מאת Chamuelm, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 846 צפיות
ערב טוב, ליום האחרון בחופשה באיטליה, יצא לי לבקר במונזה בארוע של פרארי. היו הרבה 458, 430 וכמה f40. תהנו.
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, בעברי שתיים / שלוש מכוניות שהיו בבעלות המשפחה. כשהרכב בבעלותי אני שומר כל נייר (למעט קבלות תדלוק) שקשור לרכב. ביטוחים, טסט, העברת בעלות, מסמכי רכישה, בדיקות קניה, ביטוחים, דוחות חניה / תנועה וכד'. עבר זמן, מכרתם את הרכב, אני מוסר עם המכירה צילומים של כל הטיפולים, ושומר את המקור אצלי. למה? אין לי מושג. עכשיו אני תוהה - האמנם? מה המשמעות של שמירת הביטוח שהיה לפני שנתיים ופג התוקף שלו? את מי מעניין טיפול שעשיתי לרכב בשנת 2011, כשמכרתי את הרכב ב 2014? בקיצור - מה אתם שומרים ומה זורקים?
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 596 צפיות
שאלה שמעט מעסיקה אותי לאחרונה: מהי עמדת המחוקק לגבי ביצוע שינויים במחשב רכב? נשים גבול מסוים לשאלה, ונצא מנקודת הנחה שהשינוי לא מביא לעבירות עקיפות (כמו שינוי רמת זיהום הרכב וכו'). האם חוקי מדינת ישראל ברורים לגבי כך? האם ליצרנית יש זכויות על התוכנה שמונעות מהצרכן (מבחינה חוקית) לבצע שינויים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי, כרגע אני סטודנט שנה א להנדסת מכונות ובשנה השנייה צריך לבחור התמחות. הנטייה שלי היא לבחור ברכב אבך קצת חושש מזה בגלל שאין בארץ תעשיית רכב אמיתית פרט לתעשייה הצבאית. אם יש פה מהנדס מכונות עם התמחות ברכב ושיכול לשפוך קצת אור העניין אני מאוד אשמח.
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
היי, הקורולה חדשה ואני עדיין מתרגל לרכב ושלל הטכנולוגיה שבו . לעיתים קרובות אני מוצא את עצמי מנסה להניע או לכבות עם מפתח . כבר פעמיים עזבתי רכב לא נעול ,למזלי זה קרה בחנייה בבית (רכב שני של המשפחה מצד אחד וגדר בית ספר מהצד השני ).העובדה שהפעלת האזעקה לא מלווה בצליל כלשהו ,ממש לא עוזרת.
הודעה אחרונה מאת Uri-V, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
מאז שאני ילד קטן היתה לי התשוקה למנועים. מגיל 5 הייתי נשכב על הרצפה בבית עם מכוניות צעצוע קטנות ומשמיע רעש של מנועים שממנו ההורים שלי סבלו. אחרי זה, שהורידו לי את הגלגלי עזר מהאופניים הייתי רוכב בשכונה עם כוס חד פעמית בגלגלים ושקצת גדלתי עברתי לשחק בפליישטישן במשחקי מרוצים. אבל אומרים שההבדל בין ילדים למבוגרים הוא המחיר של הצעצועים שלהם... אחח כמה שזה נכון. והנה היום בגיל 20 אני מוצא את עצמי מסתכל בסרטונים ביוטיוב, נכנס לפורומים, קורא מגזינים ואז יורד לחניה ומסתכל על מנוע של אופל קורסה ומתאכזב. איפה אני באמת יכול לראות בעינים ולגעת ביידים, מבעד למסך ולעיתונים בכל מה שקשור לנושא המוטוריקה??
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלתי את הרכב אתמול אבל שכחתי לבדוק במקום את מספר המנוע ואם הוא מתאים לרשום ברישיון. מישהו יודע איפה אני יכול לראות אותו? בדקתי במנוע וראיתי כמה מקומות עם מספרים (שונים אחד מהשני) אבל אף אחד מהם לא תואם למספר הרשום ברישיון. נ.ב קיבלתי את המכונית במצב מושלם ללא סווירלים ובעיות כאלה ואחרות.
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
שלום חברים לפני שלוש שנים רכשנו מיני קופר חדשה מהחברה, בעת הרכישה נאמר לנו כי ברכב יש צמיגי רן פלט ושאין לנו צורך בצמיג חלופי, סופקה לנו ערכת ניפוח כך שבמדיה ויש פאנצ'ר נמלא אוויר וניסע במקרה הצורך לתקן. שלוש שנים לא היה פאנצ'ר עד שלפני מספר ימים אשתי נכנסה במדרכה והצמיג נקרע, הופתעתי לגלות שמדובר בצמיג רגיל ולא בצמיג רן פלאט כפי שרשום ברישיון הרכב !! האוטו סופק לי: בלי גלגל רזרבי בלי מפתח ברגים בלי ג'ק בקיצור, תזמין גרר בשביל להחליף פאנצ'ר ותפסיד יום עבודה !! פניתי לדלק מוטורס היקרים וביקשתי שיספקו את שהבטיחו ואת שכתוב ברישיון הרכב - צמיגי רן פלט והם להפתעתי סירבו! הרכב על 210000 ש"ח, טופל אצלהם והם לא מוכנים לקחת אחריות! פשוט בושה... כששאלתי את מנהל…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
גרסת הביצועים של ה-370Z נוחתת בישראל עם תיבה ידנית, 5.2 שניות למאה קמ"ש ותג מחיר של 350,000 ש"ח. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
12345 Cars-may-2017.pdf
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
אי פעם תהיתם איך מנועי 1.8 של טויוטה מפיקים רק 121 כ"ס או למה מנועי ה"סקייאקטיב" של מאזדה כל כך חסכוניים? דני מסביר לנו מה זה מחזור אטקינסון, איך הוא עובד, ולמה הוא לא ממש פתרון הקסם לכל הבעיות שלנו. ולא. אין קשר למיסטר בין.
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני נופש כעת ביוון. הגענו אתמול. נהגנו והסתובבנו די מעט. אולי סה"כ 3.5 שעות ברכב. באי evia באזורים של מקומיים פשוטים למדי. ראיתי 3 מזדה rx8. מדובר ברכב ייחודי ולא מאוד נפוץ. ובגלל הייחוד אני יודע שהפך לסוג של קלסיקה ממש עם סיום ייצורו. איך זה שיש כאן אותו בצורה כה נפוצה וסטנדרטית? אולי רפליקה? או גרסה עם מנוע רגיל? אגב בשלושה צבעים שונים אז זו לא אותה אחת.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 32 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
כאמור בכותרת אני מחפש אתר לרכישת ארבעה ג׳אנטים מקוריים במקום הטסות שהגיעו עם הרכב (Golf 2013 1.2 Tsi). מי בעצם מוכר את המקוריים - האם החברה? האם מישהו נוסף? תודה
הודעה אחרונה מאת elad_sht, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת איזה מנעול יתן לי הגנה טובה יותר,עם הסנדל המצויין שקניתי מהבחור מישרש קיבלתי מנעול של חברת פלד מצורפת תמונה בהמשך*,כרגע הצלחתי להשיג מנעול רב בריח אבל לצערי אני יצטרך להחזיר אותו בימים בקרובים,האם המנעול של חברת פלד יתן הגנה או שאני יצטרך לקנות מנעול חדש,או אם יש לכם המלצה למנעול אשמח לדעת,תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
השכרת רכב ב LA
מאת MZN- 2 תגובות
- 833 צפיות
שלום רציתי לדעת האם ניתן להשכיר רק בLA (ארהב) בגיל 22? האם מומלץ לבצע את ההזמנה ישירות מהארץ? שמעתי שאפשר גם לבטח ישירות מהארץ, אפשר לדעת איך? ומה עלות יומית בערך לרכב ספורט עממי סטייל מוסטנג? תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האם יש תקן מחייב ומקובל למתאמי ה OBD אצל כל יצרני הרכבים. האם כל כבל זכר עם חיבור OBD II לדוגמה. יכול להתאים ולהיכנס לחיבורי הנקבה, בכל הרכבים מעל שנת 2010.. או לכל יצרן יש מבנה חיבור שונה. ואם כן - האם יש רשימות התאמה. אייל.
הודעה אחרונה מאת רוכב_נוהג, -
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אני טס ל3 לילות בפראג. אני מחפש חוויה בסגנון של השכרת למבו\פרארי לטווח קצר, האם יש חייה כזאת בפראג? תודה
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותי בקבוק wheel and tire cleaer של armorall. האם החומר הנ"ל רק מנקה או שגם מבריק הצמיג? כי אני מנקה איתו את הצמיגים ותמיד אחרי שהם מתייבשים הם נראים כאילו האוטו בא מסופת חול או משהו כזה. ראיתי שרשורים פה של הברקת צמיגים ומציעים שם תכשירים אחרים לגמרי, אני רק רוצה לדעת האם עלי להשאיר את הבקבוק שיש לי כרגע ופשוט לקנות מבריק צמיגים בנוסף?
הודעה אחרונה מאת hochdorf, -
- 2 תגובות
- 827 צפיות
שלום חברים. שמתי לב במקרה, לאחר שנים שלא הסתכלתי על רישיון הנהיגה, ששם המשפחה שלי כתוב בצורה שגויה באנגלית, אלוהים יודע איך ולמה.. כמה קשה כבר להעתיק אות אחר אות בלי שגיאות.. כנראה אני מצפה ליותר מדי מפקידות המשרד. בכל אופן, הטעות הזאת לא הייתה מטרידה אותי יותר מדי, אבל השאלה היא האם שוני בכתיב, מהכתיב המופיע בדרכון עלול לגרום לבעיות בחו"ל? הטעות ממש גסה וגורמת לשם המשפחה להיות שונה כמעט לחלוטין. האם כדאי לי לטרוח ולתקן את הטעות מול משרד הפנים (נדמה לי), או שלא צפויות להיות בעיות. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
** אני מקווה שהנושא קשור לפורום רכב כללי, אם לא אז אשמח שתעבירו. אני רוצה להתקין ברכב מפצל USB שישב במקום מוסתר ברכב , אני רוצה להתקין ברכב מצלמה קדמית + מצלמה אחורית + גלאי מצלמות, במקום ללכת לאיזה מקום להתקין כל דבר בנפרד אז חשבתי להתקין מפצל USB ולחבר אליו את כל הכבלים, דוגמא שראיתי בפורום פה: אני רוצה משהו כמו זה רק לשים אותו במקום נסתר, איזה סוג אני צריך לקנות (משהו איכותי) ? איך אפשר לעשות שהמתח בין כולם יהיה שווה? זה לא יעשה עומס שהכל מחובר למפצל אחד? תודה מראש !!
הודעה אחרונה מאת Alex Not-Exist, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 949 צפיות
יש לנו בעבודה טרנספורטר עם 2 מושבים ואנחנו מעוניינים להוסיף עוד מושב אחד מאחורה שיהיה מתקפל כי הוא לא כל הזמן יהיה בשימוש. או להוסיף עוד מושב בין 2 המושבים הקידמיים למרות שזה יהיה קצת צפוף. איפה אפשר לעשות את זה? כמה זה אמור לעלות? מה עם רישוי? אשמח לפרטים והכוונה ממי שיודע
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, היום בצהריים, תוך כדי עמידה בפקק, רכב יצא מהחנייה על ידי ושרט לי את הפגוש. זו לא שריטה ממש גדולה, אבל הפגוש היה נקי לחלוטין לפני כן ועכשיו הוא לא, דבר שמאד מפריע לי. לקחתי מהנהג הפוגע פרטים, השאלה מה נכון לעשות במקרה כזה. מצ״ב תמונה של השריטה.
הודעה אחרונה מאת Avenger, -
- 3 תגובות
- 996 צפיות
לא ידעתי איפה להכניס את השרשור הזה, אז הלכתי על הכללי. השאלה בשביל קולגה. יש לו אופל קורסה שהמחירון שלה עבור רכב תקין הוא כ-35K. הוא תכנן למכור אותה ולהחליף ברכב גדול עקב התרחבות המשפחה אלא שאז התערב מרפי: 1. הוא לא שם לב שהרכב התחמם והלך המנוע 2. בדרך למוסך מישהי נכנסה בו מאחור הרכב כרגע צריך מנוע חדש (קיבל הערכה של כ-4K), ותיקונים מהתאונה שכוללים לפחות פגוש אחורי חדש והחלפת חלון שהתנפץ (כבר פוצה מהביטוח בכ-3K). הרכב נמצא בירושלים אצל הוריו, כשהבחור גר ברעננה. הוא מסוגל לנסוע למוסך קרוב. אם ימכור לחלפים יקבל כמה מאות שקלים. הוא יכול להשקיע בתיקון ולמכור בכמה אלפים יותר, אבל זה לא מעט טרטור כשמדובר באבא ל-5 עם תינוק שעוד לא עבר ברית. …
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
בימים האחרונים עם ההכנות לפתיחת כביש 1 החדש כתלת נתיבי מסחרוב עד שער הגיא עולה הצעה פופולרית שאחד הנתיבים צריך להיות שמור כנת"צ. אשמח לשמוע דעתכם על כך? אישית אני מתנגד מהסיבות הבאות: 1. האוטובוסים לא מהווים 33% מכלי הרכב על הכביש וכך לא מנצלים ביעילות את הכביש (קל וחומר ההשקעה האחרונה בו). 2. נפח האוטובוסים יירד משמעותית עם כניסת הרכבת. 3. (בהמשך ל-2) משמע מי שיבחר לנסוע ברכב עושה זאת בהיעדר אלטרנטיבה אמיתית ולכן אין מה לתמרץ אותו לעזוב את הרכב ולעבור לאוטובוס-"כי הנה יש לו נת"צ והוא נוסע מהר". 4. בעולם לא מקובל נת"צ אלא car pool line, קרי 4+ (הנתיב המהיר לת"א). שוב לטובת ניצול יעיל של קיבולת הכביש. 5. משום מה הנת"צ הקיים ממש בכניסה לירושלים הוא הנתיב השמאלי …
הודעה אחרונה מאת garicho, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר כיצד ועל פי איזה עקרונות פיסיקליים פועלת מערכת המודדת מהירות רכבים חולפים. מנסיוני יש למערכת טווח של מעל מאה מטר. מעניין מאוד, מישהו מבין ומכיר טכנית את המערכת ויכול לתרום הסבר קצר . צילום הערכת
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
מסתבר שבלתי אפשרי לקבל הצעת מחיר לטיפול בטלפון ממוסכי צ'מפיון. כמו כן בלתי אפשרי לקבל ממוקד שרות לקוחות של צ'מפיון מה אמור לכלול טיפול ראשון. אני מבין שהמוסך מעדיף שתגיע אליו קודם כל ואז תשלם ביוקר אבל אני מעדיף להיות צרכן חכם. קדימה מוסכים, תנו הצעות
הודעה אחרונה מאת mishka.p, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 5 אלף צפיות
הוצגה מתיחת הפנים לניסאן קשקאי 2018: פרטים נוספים באתר: https://www.netcarshow.com/nissan/2018-qashqai/
הודעה אחרונה מאת splesh, -