Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקודה חשובה:

אני גר בב"ש. יש בב"ש אוטובוס ישיר לירושלים (אגד) או לת"א (מטרופולין). מי נוסע באוטובוס? סטודנטים וחיילים בעיקר. אף אחד מאחת הערים לא משתמשת באוטובוס בשביל להגיע. אם כבר אותו תושב מחליט לנסוע לעיר שוכנת, הוא נוסע ברכב בגלל נוחות והתרגלות. אני ישראלים שרגילים לנוחות ואוהבים אותה, יהיה לי קשה להאמין שהישראלים ביום בהיר אחד יעדיפו את האוטובוס.

לדעתי רק דרך חקיקה מסוימת (שאולי תקרה בעוד כמה עשורים עם כמות המכוניות), הישראלים יגלו את התובנות בתחבורה הציבורית בין עירונית.

או במילים אחרות: מי באמת חבר בפורום שמשתמש באופן קבוע באוטובוס בשביל להגיע לעבודה? מניח שאפשר לספור אולי ביד אחד. אולי.

נ.ב.

ידוע לי שיש יישובים מרוחקים מהעיר, שרמת השירות של תחבורה ציבורית שווה לערך לצמיג סיני. יש, אבל לא עושה את העבודה כנדרש.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תחבורה ציבורית לעומת זאת כן, וכל אחד שהיה באיזו מדינה מערבית קצת יותר מפותחת מאיתנו מבין את זה.

ארה"ב?

הייתי לפני מספר חודשים בעיר לא קטנה בארה"ב. סדר גודל של 4 מליון איש.

אין שם תחבורה ציבורית כמעט בכלל.

היה לי שם רכב שכור. היה תענוג של ממש.

הרמה של הכבישים כל כך גבוהה שאין כמעט פקקים.

וזה בארץ עשירה שלכל משפחה יש 2 מכוניות, ועדיין לא מורגש עומס.

מבחינתי זה המודל המנצח, לא תח"צ.

פורסם

לי יש רכב. ואני משתמש באוטובוס כל יום כדי לסוע לעבודה ובחזרה. האוטו משמש רק בסופי שבוע. עשיתי לא מעט בדיקות, ונסיעה במסלול שלי בבוקר לוקחת באוטו בד"כ 10-20 דקות יותר מאשר באוטובוס (לאוטובוס יש מסלולי נת"צ ועדיפות שאין במכונית). בחודשים האחרונים זה גם השתפר עם התקנת המצלמות החדשות שמנתרות נסיעה על נת"צ - רואים בהחלט שיפור במהירות האוטובוס.

וארה"ב, עם כל הכבוד, היא לא דוגמא טובה לשום דבר שרלוונטי לתחבורה ציבורית. אשמח לדעת איזה עיר זאת הייתה, ומה היו שעות ה-commute שלך. גם בארה"ב היו בטוחים במשך הרבה שנים שהמכונית היא המודל המנצח. ואחרי המכונית הגיע הפרבור, ואז כבר אי אפשר היה להחזיר את השעון לאחור.

תחבורה ציבורית טובה לא אמורה לפתור את בעיית הפקקים. תחבורה ציבורית טובה נועדה לתת אלטרנטיבה למי שלא רוצה לעמוד בהם.

פורסם

ראוי בהחלט.

כמות האוטובוסים על כביש 1 אל ירושלים וממנה היא לא פחות ממדהימה.

מדובר על מאות (!) אוטובוסים בכל שעה שנוסעים לירושלים, כל אוטובוס מוביל 30-50 אנשים מה שמוביל לחסכון של אלפי כלי רכב על הכביש!

נתיב שכזה בהכרח גם יקל משמעותית על התנועה בשני הנתיבים הקיימים ככה שכולם יוצאים מרוויחים מהעניין.

באופן כללי דעתי היא שאוטובוס חייב לקבל עדיפות על פני רכב פרטי שכן לרוב מדובר בנוסע 1 בפרטי לעומת 50 על האוטובוס.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מאוד לא מסכים.

נתחיל מהסוף - אתה נמצא בפורום רכב, משמע הרוב פה פריקים של רכבים ולכן סיכוי גבוה שיש פה הרבה שנוסעים ברכבם הפרטי לעבודה ולא באוטובוס, יחד עם זאת עדיין גם כאן תמצא המון שנוסעים באוטובוס לעבוסה (כולל אותי).

הישראלים "אוהבים את האוטו" כי ממש עד לא מזמן התחבורה הציבורית בארץ הייתה בסטטוס נפקד, תוסיף את לובי יבואני הרכב והכנסות המס ותבין למה הישראלי "מכור" למכונית שלו.

ההרגלים האלו של הישראלים ניתנים לשינוי בקלות על ידי חקיקה (מס גודש, נתיב מהיר, נתצ) ועל ידי הגיון בריא (אני לא אסע עם רכב לתל אביב בבוקר כי עם הרכבת לוקח תי חצי מהזמן)

בקיצור - הרגלים רעים שכאלה ניתנים לשינוי מהר יותר ממה שנדמה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

בידיוק. אני עובד במרחק של 5 דקות מתחנת השלום ותחנות האוטובוס שעל דרך בגין. בחברה שלי יש כ-250 עובדים. כולם אנשי הייטק. מבין העובדים כ-90% משתמשים בתחבורה ציבורית או נוסעים באופניים\קורקינט לעבודה. והדבר נכון לכל הדרגים - מהמנכ"ל ומטה. ולמקום העבודה יש הסדר חניה בחניון כך שמי שרוצה מקבל מקום חניה.

כל מי שלא נוסע בתחבורה ציבורית, עושה זאת בגלל אילוצים - בד"כ עקב מגורים בחור כלשהו. וגם רוב אלה שגרים בחורים נוסעים באוטו לתחנת הרכבת הקרובה ומשם ממשיכים ברכבת.

כל זה בא להגיד שבהנתן תחבורה ציבורית טובה ציבור המשתמשים יצביע ברגליים.

• תוכן חדש...