Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים עם ההכנות לפתיחת כביש 1 החדש כתלת נתיבי מסחרוב עד שער הגיא עולה הצעה פופולרית שאחד הנתיבים צריך להיות שמור כנת"צ.

אשמח לשמוע דעתכם על כך? אישית אני מתנגד מהסיבות הבאות:

1. האוטובוסים לא מהווים 33% מכלי הרכב על הכביש וכך לא מנצלים ביעילות את הכביש (קל וחומר ההשקעה האחרונה בו).

2. נפח האוטובוסים יירד משמעותית עם כניסת הרכבת.

3. (בהמשך ל-2) משמע מי שיבחר לנסוע ברכב עושה זאת בהיעדר אלטרנטיבה אמיתית ולכן אין מה לתמרץ אותו לעזוב את הרכב ולעבור לאוטובוס-"כי הנה יש לו נת"צ והוא נוסע מהר".

4. בעולם לא מקובל נת"צ אלא car pool line, קרי 4+ (הנתיב המהיר לת"א). שוב לטובת ניצול יעיל של קיבולת הכביש.

5. משום מה הנת"צ הקיים ממש בכניסה לירושלים הוא הנתיב השמאלי - אוטובוסים איטיים חותכים שמאלה כדי להיכנס אליו-מפריע לזרימת התנועה הסטנדרטית.

6. יווצר מצב של נתיב ימני למשאיות, שמאלי נת"צ, ורוב כלי הרכב תקועים על האמצעי שיהפוך לפקוק.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כביש 1 ספציפית לירושלים מלא אוטובוסים, יש קווים לירושלים שנוסעים בתדירות של 10 דקות-רבע שעה כמו קווי 405/480.

בגלל ריבוי הקווים על כביש 1 התחילו לפתוח קווים חדשים שנוסעים דרך 443.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

1. מוכרח להיות נתצ כי בלי לעודד תחבורה ציבורית יעילה יהיה פה בלתי נסבל.

2. אפשר להגדיר נתצ בשעות השיא ושבשעות השפל יהיה פתוח וכדו

3. כמות האוטובוסים לא רלוונטית השאלה החשובה היא מה כמות הנוסעים.

4. הרכבת היא לא במקום אוטובוס היא פתרון נוסף/משלים כמה שיותר חלופות לתחבורה ציבורית כך יותר טוב, את רוצה לנסוע באוטו הפרטי שלך בכיף , תפדל שלם על זה בזמן/כסף על יוקרה משלמים. מי ייתן ויהיה פה אובר.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

ה"רעיון" של הפיכת נתיב אחד מהשלושה לנת"צ הוא מעשה מתבקש, זה אפילו לא צריך להיות בגדר רעיון.

זה לא המקום לדבר על תכנון תחבורה ציבורית, אבל בעשורים הבאים אנחנו נחווה כאן מהפכה תחבורתית ומעבר מאסיבי לשימוש בתח"צ על פני הרכב הפרטי, אם נרצה או לא נרצה.

מדינת ישראל לא הבינה (ועדיין לא מבינה) לקראת מה היא הולכת. מקבלי ההחלטות מנותקים מהשטח, הן בגלל עניינים פוליטיים ולחצים כלכליים וגם בגלל ראיית עולם של הדור בו הם גדלו והתחנכו ולא מבינים את הקטסטרופה התחבורתית המתבשלת ובאה. היום אנחנו בגן עדן מוטורי לעומת מה שצפוי כאן. גן עדן.

קו הרכבת המהיר לירושלים הוא בהחלט דבר מבורך וחשוב, אבל להערכתי היקף השימוש בו יהיה נמוך משמעותית מזה הצפוי לו, ובטח שהוא לא הסיבה לבטל נתיב תח"צ קריטי בשעות הבוקר ושעות אחר הצהריים לכיוון תל אביב. אני כן חושב שיש מקום לעשות את הנת"צ נתיב משתנה בהתאם לעומס ולאפשר נסיעה של רכב פרטי במשך רוב שעות היום למעט שעות העומס.

התחבורה הציבורית חייבת לקבל עדיפות על פני הרכב הפרטי, זו בכלל לא שאלה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בד"כ נהוג שבין ערים מחברת רכבת ואוטובוסים זה בתוך העיר.

כמות האוטובוסים שרואים פה על כביש בין עירוני גדולה ממה שרואים על האוטובאנים בגרמניה או על כבישים בין עירוניים בארה"ב.

המהפכה של התחב"צ שצוינה למעלה תתרחש בתוך הערים, לא בבין עירוני - שם אין תחליף ללבנות יותר + מסילות.

בשורה התחתונה שוב-כביש 1 יהפוך ל-80/20: ימני למשאיות, שמאלי לאוטובוסים ונתיב בודד לשאר 80% מכלי הרכב.

פורסם
בד"כ נהוג שבין ערים מחברת רכבת ואוטובוסים זה בתוך העיר.

כמות האוטובוסים שרואים פה על כביש בין עירוני גדולה ממה שרואים על האוטובאנים בגרמניה או על כבישים בין עירוניים בארה"ב.

המהפכה של התחב"צ שצוינה למעלה תתרחש בתוך הערים, לא בבין עירוני - שם אין תחליף ללבנות יותר + מסילות.

בשורה התחתונה שוב-כביש 1 יהפוך ל-80/20: ימני למשאיות, שמאלי לאוטובוסים ונתיב בודד לשאר 80% מכלי הרכב.

הרבה נתונים מספריים והתייחסות למנהגים, אשמח לדעת על מה אתה מתבסס.

מנין לך מה נהוג ומה לא נהוג, בוא אני אגלה לך עוד סוד, אנשים נוסעים מירושלים גם לערים אחרות לא רק לת"א.

בכל מקרה תבדוק את הנתונים אודות העליה באחוז הבעלות על כלי רכב לעומת הגידול בכבישים ותבין שלא משנה מה העתיד נראה עגום לרכב הפרטי ולא ינעזור אם תקצה 4 נתיבים בכביש מספר 1.

אשמח בכל מקרה אם תצרף פה סימוכין ל 80% שנתת, כי לדוגמא ארגון 15 דקות זרק נתון אחר לחלוטין

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

אני בעד לסמן נת"צ בשעות השיא, וביתר השעות - נתיב רגיל\נתיב לרכב מלא.

בכל פעם שמרחיבים כביש והנתיבים בו הם לכלל הרכבים, משמע עדיפות לרכב פרטי, משמע דחיית פקק בכמה חודשים.

בנוסף, גם כאשר יהיה קו רכבת מהיר מתל אביב לירושלים, לא כל הנסיעות הן מתל אביב. מה עם אנשים שרוצים להגיע בתחבורה ציבורית מבת ים\חולון\ראשון לציון וכו' לירושלים? במקום לקחת רכבת לתל אביב ומשם לירושלים, הם יקחו אוטובוס מביתם ובכך יחסכו זמן (אולי) ועומס ברכבת.

פורסם

כל אחד רואה את מה שכואב לו

אוטובוס מוביל 50 נוסעים מול 1-2 נוסעים ברכב פרטי ( ממוצע )

במקרים רבים נותנים אפשרות לפרטי ובו מעל 4 נוסעים להשתמש גם בנת"צ.

בוא נראה איך זה יהיה במציאות, תמיד ניתן לשנות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לירושלים יש הרבה מאוד תנועה מבני ברק, אשדוד, באר שבע וכ"ו. כל התנועה הנ"ל לא תעבור לרכבת, בטח שלא בשלב הראשון.

המטרה צריכה להיות לא להוריד את הפקקים, אלא לשפר את היעילות והאטרקטיביות של התחבורה הציבורית.

פורסם

אם תקצה נתיב אחד לנת"צ מה עשית בעצם בהרחבה של הכביש חזרת ל 2 מסלולים ומה הכוונה...? את רוב נפח התנועה יתפסו 2 הנתיבים הללו.

אני גר במבמשרת והפך להיות בלתי נסבל להגיע מירושלים לפה ובשעות הבוקר מכיוון שער הגיא שם אני מסיים משמרות מידי פעם ועולה בבוקר לכיוון מבשרת,הפתרון הוא לבנות ולהגדיל עוד ,ולא לצמצם ולעודד עוד תחבורה ציבורית כי בינינו התחבורה הציבורית במדינה על הפנים וזה לא יעזור אנשים ימשיכו עם רכבים פרטיים.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם

עיקר הבעיה והפקקים בכביש אלו המשאיות שעולות לי-ם וגורמות לנתיב אחד בעליות להיתקע ולנתיב השני להיסתם ממכוניות עוקפות, 3 נתיבים אמורים לפתור את הבעיה ואין צורך בנתיב נת"צ

פורסם

זו רק תחושה אישית שלי, אך נדמה לי כי מי שבוחר לוותר על נסיעה ברכב מוכן כיום לעשות זאת רק ברכבת ולא באוטובוס. רוב נוסעי האוטובוסים הם גם כך אנשים ללא רכב כך שזה לא מה שיקטין את מספר הרכבים על הכביש.

פורסם

הפתרון הוא לבנות ולהגדיל עוד ,ולא לצמצם ולעודד עוד תחבורה ציבורית כי בינינו התחבורה הציבורית במדינה על הפנים וזה לא יעזור אנשים ימשיכו עם רכבים פרטיים.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

חבל שככה אתה מרגיש. אני יכול להבטיח לך שאם נסיעה ברכב פרטי תיקח פי שתיים זמן מאשר נסיעה באוטובוס לעבודה, רוב האנשים יחליטו לסוע בתחבורה ציבורית. רכב גורם לפרבור, שבתורו גורם לאי יעילות תחבורה ציבורית וחוזר חלילה. תראה את לוס אנג'לס - ארץ האוטוסטרדות הבלתי נגמרות. גם כביש עם 8 נתיבים נסתם לגמרי.

• תוכן חדש...