Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנקודת מבט שלי אין בעיה שיהיה נתיב לתחבורה ציבורית אם אוטובוסים יסעו עליו ואך ורק עליו

ממה שאני רואה גם כשיש נתיבי תחבורה ציבורית ברגע שקצת עמוס בנתיב המסומן נהגי האוטובוס גולשים לשאר הנתיבים והפקקים רק גדלים, צריך להחיל בחוק, יש נתיב לתחב"צ שיסעו רק עליו בלבד למעט עקיפות אך חזרה מיד לנתיב גם אם הוא עמוס

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני יכול להבטיח לך שאם נסיעה ברכב פרטי תיקח פי שתיים זמן מאשר נסיעה באוטובוס לעבודה, רוב האנשים יחליטו לסוע בתחבורה ציבורית.

רק שזה מצב היפותטי לגמרי שלא יכול לקרות במציאות. נסיעה באוטובוס אף פעם לא תהיה יותר מהירה מנסיעה ברכב פרטי.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

אני מסכים עם רוב התומכים פה בעיקר בגלל שראיתי ממבט ראשון שהרחבת כביש היא לא פתרון.

מוסקבה , לוס אנגלס , ניו יורק וכו...

לא משנה כמה נתיבים יש עדיין יש פקקים.

הפתרון ? תחבורה ציבורית לא יעזור כלום , גם עם אוטובוס יוריד רק 10 מכוניות מהכביש זה שווה את זה.

2017 Type R

פורסם

1. לדעתי צריך להפסיק עם הדוגמאות של לוס אנג'לס, מוסקבה וכו' - מדובר על ערים שהן גדולות יותר מכל ישראל, ואקסצנטריות גם ברמה גלובלית - לא דוגמא לשום דבר בהקשר שלנו.

2. ניסיתי פעם להגיע לעבודה באוטובוס - נסיעה משכונה א' לשכונה ב' בעיר. שעה ועשרים במקום 40 דק - כפול זמן. חוץ מהמאסף בשכונה הכל על נת"צ. בגלל הנת"צים האלה הפקקים של הרכבים רק גדלים. לפני שבנו את הנת"צים זה היה לוקח לאוטובוס אותו זמן אבל ברכב יותר מהר. ככה שאף אחד לא הרוויח כי המודל הזה רווחי במצב היפוטתי שבו אנשים עוברים מרכב לאוטובוס. וזה פשוט לא יקרה בשום מצב.

פורסם

רוכב נוהג, סליחה, אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר ולא מבין איך מודלים תחבורתיים עובדים (כשהם עובדים, כיום ישראל היא לא דוגמה לכלום בעניין תכנון תחבורה).

אני חוזר ואומר שבשנים הבאות (לא שנה הבאה, מדבר על עשור או שניים קדימה) תהיה מגמה של נטישת הרכב הפרטי ומעבר לשימוש בתחבורה ציבורית. עניין העדיפות לתח"צ צריך להיות מעוגן בחקיקה ולא נתון לגחמותיו של מהנדס או פוליטיקאי זה או אחר. ישראל הולכת ונסתמת בקצב מסחרר ומשרד התחבורה עדיין לא לגמריי החליף את הדיסקט והבין מה תפקידו בעולם.

לעניין הרחבת כבישים - הרחבת כבישים ומחלוף הם בהחלט צעד מתבקש, אבל הם לא תחליף לתחבורה ציבורית. יתרה מכך, ברגע שמשפרים תשתיות אז בהכרח מעלים גם את רמת המינוע באיזורים אותם התשתית משרתת. המודל הכי בסיסי בתכנון תחבורה מבוסס על "תיאוריית החור השחור" שאומר שלא משנה כמה נשפר את התשתית, נוסיף נתיבים ומחלפים, התנועה גם תלך ותגבר ובסופו של יום הכל יסתם מחדש.

הוספת נתיבים וכבישים היא לא הפתרון לשינוע מהיר ויעיל של מאסות של בני אדם. תחבורה ציבורית לעומת זאת כן, וכל אחד שהיה באיזו מדינה מערבית קצת יותר מפותחת מאיתנו מבין את זה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
רוכב נוהג, סליחה, אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר ולא מבין איך מודלים תחבורתיים עובדים (כשהם עובדים, כיום ישראל היא לא דוגמה לכלום בעניין תכנון תחבורה).

אני חוזר ואומר שבשנים הבאות (לא שנה הבאה, מדבר על עשור או שניים קדימה) תהיה מגמה של נטישת הרכב הפרטי ומעבר לשימוש בתחבורה ציבורית. עניין העדיפות לתח"צ צריך להיות מעוגן בחקיקה ולא נתון לגחמותיו של מהנדס או פוליטיקאי זה או אחר. ישראל הולכת ונסתמת בקצב מסחרר ומשרד התחבורה עדיין לא לגמריי החליף את הדיסקט והבין מה תפקידו בעולם.

לעניין הרחבת כבישים - הרחבת כבישים ומחלוף הם בהחלט צעד מתבקש, אבל הם לא תחליף לתחבורה ציבורית. יתרה מכך, ברגע שמשפרים תשתיות אז בהכרח מעלים גם את רמת המינוע באיזורים אותם התשתית משרתת. המודל הכי בסיסי בתכנון תחבורה מבוסס על "תיאוריית החור השחור" שאומר שלא משנה כמה נשפר את התשתית, נוסיף נתיבים ומחלפים, התנועה גם תלך ותגבר ובסופו של יום הכל יסתם מחדש.

הוספת נתיבים וכבישים היא לא הפתרון לשינוע מהיר ויעיל של מאסות של בני אדם. תחבורה ציבורית לעומת זאת כן, וכל אחד שהיה באיזו מדינה מערבית קצת יותר מפותחת מאיתנו מבין את זה.

ואתה לא הבנת שלמדינה יש אינטרס שלא תעבור לתח"צ....הרי מי ישלם אם ה 40 מיליארד שקר כלשהו מהמיסים בתחום הרכב (דלק, אגרת רישוי מס קניה על הרכבים וכו')?

בוא תסביר לי למה רכב ירוק כביכול עולה יותר מאותו הסוג שהוא שחור ומזהם....??! כי למדינה יש אינטרס לא להוריד את המס עליו כדי שימשיך להיות לא משתלם כדי שתמשיך לשלם על הדלק ושהם ימשיכו להרוויח 67% או יותר מס.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם (נערך)
ואתה לא הבנת שלמדינה יש אינטרס שלא תעבור לתח"צ....הרי מי ישלם אם ה 40 מיליארד שקר כלשהו מהמיסים בתחום הרכב (דלק, אגרת רישוי מס קניה על הרכבים וכו')?

בוא תסביר לי למה רכב ירוק כביכול עולה יותר מאותו הסוג שהוא שחור ומזהם....??! כי למדינה יש אינטרס לא להוריד את המס עליו כדי שימשיך להיות לא משתלם כדי שתמשיך לשלם על הדלק ושהם ימשיכו להרוויח 67% או יותר מס.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

צודק לגמרי.

מדברים כל הזמן על עידוד תחבורה ציבורית.

אבל לדבר לא עולה כסף. בתכליס, הקופה הרבה יותר חשובה מהתחבורה הציבורית.

אפילו את התוכנית המסכנה של גריטת הרכבים הישנים והמזהמים, הפסיקו.

ולמה? שיקולים כלכליים. כל רכב כזה שעדיין נוסע, יצרוך יותר דלק, יותר חלפים, טסט, והמדינה מפסידה הרבה יותר מ- 3000 שקל[עלות גריטה], על כל רכב כזה, שיורד מהכביש.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם
רק שזה מצב היפותטי לגמרי שלא יכול לקרות במציאות. נסיעה באוטובוס אף פעם לא תהיה יותר מהירה מנסיעה ברכב פרטי.

זה לא מצב היפותטי. רוצה דוגמא? הנתיב המהיר לתל אביב.

פורסם

חכה כמה שנים ולא רק שם.

מאז שבנו את המנהרות בכביש 1, מצב התנועה החמיר.

עוד לא נסעתי בכביש מאז שפתחו את הנתיב השלישי(אני מתאר לעצמי שמצב הפקקים השתפר), אבל אם יהפכו את הנתיב לתח"צ בלבד - נגיע למצב שהוציאו מיליארדים והפכו את המצב לגרוע יותר.

אין ספק שדרוש שיפור בתחבורה הציבורית, וצריך להקים מסלול ייעודי. אבל שני נתיבים בכביש הזה פשוט לא מספיקים.

היה צריך לתכנן הכל מראש, ולהגיע למצב שלפחות בזמן סיום הבנייה המצב יהיה נורמלי.

פורסם
ואתה לא הבנת שלמדינה יש אינטרס שלא תעבור לתח"צ....

למה אתה מייחס לי דברים שלא אמרתי? אני בהחלט מסכים עם מה שכתבת, כל מה שקשור לענף הרכב הפרטי הוא מכרה זהב להכנסות המדינה, בין אם זה הכנסות ממס על דלקים, רכבים, חלקי חילוף, מוסכים וביטוחים.

ויחד עם זאת ואם נשאיר קונספירציות בחוץ, אני יכול להעיד מנסיוני על שינוי מגמה במשרד התחבורה והוא מתחיל להבין את חשיבות התחבורה הציבורית. לאט מדי, מאוחר מדי, אבל מתחיל.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אבל זה לא משנה כמה נתיבים יוסיפו, כי כל נתיב שמוסיפים זה עידוד נוסף לשימוש ברכב במקום בתחבורה ציבורית. רוצה לראות שינוי, תוריד נתיבי רכבים ותהפוך אותם לנת"צ. תקח כבישים ותבטל אותם לגמריי.

פורסם
חכה כמה שנים ולא רק שם.

מאז שבנו את המנהרות בכביש 1, מצב התנועה החמיר.

עוד לא נסעתי בכביש מאז שפתחו את הנתיב השלישי(אני מתאר לעצמי שמצב הפקקים השתפר), אבל אם יהפכו את הנתיב לתח"צ בלבד - נגיע למצב שהוציאו מיליארדים והפכו את המצב לגרוע יותר.

אין ספק שדרוש שיפור בתחבורה הציבורית, וצריך להקים מסלול ייעודי. אבל שני נתיבים בכביש הזה פשוט לא מספיקים.

היה צריך לתכנן הכל מראש, ולהגיע למצב שלפחות בזמן סיום הבנייה המצב יהיה נורמלי.

התאור כאילו אם עושים נתצ נשארים שני נתיבים פשוט חוטא למציאות. הרי האוטובוסים ויש נפח תנועה משמעותי יצאו מ2 הנתיבים ויעברו לנתצ. כמו כן תמיד אפשר להגביל תנועת משאיות בשעות העומס.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם (נערך)
בשנים הבאות (לא שנה הבאה, מדבר על עשור או שניים קדימה) תהיה מגמה של נטישת הרכב הפרטי ומעבר לשימוש בתחבורה ציבורית. עניין העדיפות לתח"צ צריך להיות מעוגן בחקיקה

1. המגמה שבוודאות תהיה זה עבודה מהבית ולכן פחות נסועה.

2. תן לכוחות השוק להחליט מה נכון-עזוב חקיקה, זה כ"כ המאה ה-20...

3. העתיד ב- Urban עבור מעמד בינוני+ זה פרטי בסופ"ש, ושאר הזמן Autonomous Uber.

4. התחב"צ יעבור לשאטלים Autonomous במסלולי שאטל מוגבלים - להלן נת"צים. זה אחד המודלים שכבר עובד היום בקמפוסים מכיוון שמסלול מוגדר מראש מקל על הנדסת התוכנה שם.

5. נק' 4 תשליך על עוד יותר רכבות למרחק הבינוני.

6. נק' 5 תשליך על תעופה למרחק הגדול (באר שבע->חיפה) בזכות חידושים במנועי High Bypass Ratio (להלן איסלנד ניו יורק ב-150 דולר במטוס צר גוף מהדור החדש).

7. נק' 6 משליכה שמשרד התחבורה צריך להילחם את המלחמות האמיתיות להקמת שדה צפוני והשלמת השימושיות ברמון.

8. וטוב עושה משרד התחבורה שכרגע לא נוגע בפיתוח נת"צ בכביש 1. נכון להיום הרחבת הכביש יצרה בעיה אמיתית לתושבי פרוזדור י-ם ובהינתן מצב התחב"צ היום וההשקעה בהרחבה, עדיף להשאיר 3 נתיבים פתוחים.

9. אני רוצה שמשרד התחבורה ימקם מצלמות בכביש 1, יפיק נתונים מספריים, ישים אותם באקסל ויפתח אותם עבור מפתחים לנתח את הדאטא, לבנות מודלים ולראות מה מביא את ה- flow הכי גבוה ביחס לדאטא היום וביחס להפעלת פקטור גדילה יחסי שידמה מצב עוד 5,10 וכו' שנים.

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג

• תוכן חדש...