רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 590 צפיות
למי שיש לו את הדגם הנ"ל, גם לכם יש תקרת גג שעשויה משטיח מחוספס?
הודעה אחרונה מאת אנונימי4006, -
- 2 תגובות
- 785 צפיות
אהלן חברים, מחפש לקנות חלקי חילוף במחירים שפויים כגון מנורות וברגים לצמיגים אזור הצפון-חיפה דגם רכב: יונדאי i30 supreme 2008 תודה
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 814 צפיות
אני מחפש לקנול את הסרט המפריד בין שני הצבעים ראה תמונה. המחיר אצל היבואן כאילו שהסרט עשוי זהב 24 קארט
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 37.8 אלף צפיות
שוטר עומד בכביש דו נתיבי על השול הימני ומכוון את האקדח כלפי המכוניות שמגיעות לכיוונו. יש לי כמה שאלות: 1. האם הוא יכול לכוון על אחת משתי מכוניות שנוסעות במקביל אחת ליד השניה (למשל אחת עוקפת את השניה) 2. אם הוא תפש מכונית, איך הוא עוצר אותה? הרי היא עוברת אותו במהירות.. הוא קופץ לכביש? (איך יעצור את הרכב שנוסע בשמאלי...) 3. האם הוא חייב לעצור את הנהג כדי להנפיק דו"ח או שניתן לשלוח בדואר? (ובאופן כללי האם מלבד מצלמות המהירות הקבועות יש עוד אמצעי אכיפה שבהם הדו"ח לא ניתן פנים אל פנים?) תודה
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב איפה ניתן לעשות רשת לגריל של סובארו ? ומה אמורה להיות העלות ? תודה.
הודעה אחרונה מאת עומר2013, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, התחדשתי בשברולט ספארק ונאמר לי בזמן מסירת הרכב שישנה אפליקציה למערכת המולטימדיה שלי ברכב שמציגה תכנים מהסמארטפון ישר למערכת. עוד נאמר לי שהאפליקציה לא זמינה כרגע בארץ ואפשר להוריד אותה מאתר כלשהו. מישהו מכיר ויודע מהיכן להשיג את האפליקציה?
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
לוח יד 2 בירדן 1 2
מאת tinoki-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
מישהו מכיר? לשאול בן דוד? צריך קישור בבקשה. תודה
הודעה אחרונה מאת abbcia, -
-
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בפעם החמישית התפוצצה לנו השמשה בטנדר, מעצמה. שום גורם חיצוני, כפי שניתן לראות בסרטון המצ"ב, לא גרם לפיצוץ שלה, לפחות לא גורם ויזואלי. בפעם הראשונה היבואן לקח אחריות והחליף ללא עלות. בשלושת/ארבעת הפעמים הבאות נאלצנו לשלם מכספנו בטענה כי לא ייתכן שהשמשה התנפצה מעצמה. הפעם למזלנו מצלמות האבטחה של הבית קלטו בדיוק את הרגע, שעות אחרי שהרכב חנה ובשעה 22:52, כשהרחוב שקט מאדם. היבואן מצדו לא להוט לקחת אחריות, וטוען כי במידה והיצרן יאשר יחליף את השמשה באחריות. עם זאת, מעבר לעניין ההחלפה הנוספת באחריות, מדובר פה על תשלום של אלפי שקלים בגין החלפות קודמות, כמו גם על בעיה מתמשכת שלא מוצאים לה פתרון. כל פעם מחדש מתבזבז זמן ודלק על נסיעות למקום מרוחק בכ60 ק"מ מאיתנו על מנת להחליף, ומ…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב ברכב שלי האור ברקס שנמצא על השמשה (לא בפנסים) לא עובד. בבדיקה של המנורה הבנתי שמדובר בנורות שמולחמות למעגל מודפס וזה חתיכת עבודה להחליף אותם השאלה היא האם בטסט יכשילו אותי על זה או לא?
הודעה אחרונה מאת Escre1, -
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הייתי שמח לדעת אם מישהו מכיר קורס ערב למכונאות רכב בתל אביב. אני לא מחפש קורס שיקנה לי תעודה בסופו של דבר. מה שאני רוצה זה לקבל מושג כללי על סוגי הטיפולים השונים, הרכיבים וכד'. זאת במטרה להבין דבר או שניים כשאני מגיע עם הרכב לטיפול במוסך. חוץ מזה זה גם סוג של תחביב והייתי שמח ללמוד על הנושא. שוב לא במטרה לעבוד בתחום. הייתי שמח לקורס קצר עם קצת התנסות מעשית. מכירים משהו בסגנון? ואם כן כמה אמור לעלות דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
אם אני זוכה במכונית בהגרלה, האם זה אפשרי להוציא את המכונית מהסוכנות ככה שעדיין ה"יד" שלה תהיה "יד 0", ואז לנסות למכור את אותה מכונית לבן אדם אחר ככה שאותו בן אדם בעצם יהפוך ל"יד 1" של הרכב?
הודעה אחרונה מאת yossy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בוקר טוב פורסם היום: http://www.thecar.co.il/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%A1%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%95-%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F/ האם גם בישראל תיפתח חקירה לדעתכם?. אני רק אומר, שלדעתי אם היה מדובר ברכב צרפתי/גרמני מזמן הכותרות בעיתונים הראשיים היו צועקות. בגלל שמדובר ביונדאי וקיה, שומרים יחסית על שקט. אינני יודע אם גם אצלי ברכב מדובר באותו מנוע, מה שטוח זה שבנתיים לא הצליחו לפתור אצלי את בעיות ההתנעה שמתרחשות לעתים קרובות מאוד (לפחות פעם ביום) ובעיות הכיבוי באמצע נסיעה (מתרחשות לעתים רחוקות יותר)
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אתם, ואנחנו, כולנו "חולי הגה". כמה חולים? ובמה בדיוק חולים? כדי לענות על השאלה הזו הביא לנו גיא כמה מהפרעות הנפש הנפוצות יותר בקרב חובבי רכב.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה היא די פשוטה . האם יש הבדל בין השניים? כלומר בוא נקח באופן תאורטי האם יש מנוע שיכול לעלות את הרכב בו הוא נמצא דיונות וכו׳ אך בלהאיץ במהירות הוא לא יהיה טוב ומאידך האם יש מנוע שבהאצות יהיה מאוד מהיר וזריז אך בעליית דיונות וסחיבה וכו׳ לא יהיה יעיל. *מדובר על המנוע של הרכב ולא על המכלולים מסביב. יצא לי לחשוב על זה שראיתי מנועים מטורפים 5.5 טורבו וכו׳ בטנדרים או בלנד קרוזרים ופג׳רואים אך ההצאות שלהם היו ממש על הפנים.
הודעה אחרונה מאת markus1, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עלה לפני כמה דק ברוטר. לכבוד שר לבטחון פנים גלעד ארדן(שתפו!) לפני מספר דקות חטפתי אבנים בכביש חוצה שומרון. נסעתי מהר מהאזור כדי לברוח, חצי ק"מ משם, תוך כדי נסיעה עצר אותי שוטר שלא עניין אותו שרגמו אותי באבנים וראה שהרכב פגוע אבל נתן לי דוח ושלל לי את הרישיון במקום. לא עזרו התחנונים וההסברים, את השוטר זה לא עניין. לא נראה לי שמסקנה המתבקשת לכלל אזרחי מדינת ישראל זה שיסעו לאט, ויתנו לערבים לרצוח כדי שלא יאלצו לעבור מסכת ייסורים ע"י משטרת ישראל. אודה לטיפולך https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1257440151051223&set=a.103573433104573.2727.100003557495969&type=3&permPage=1 קישור למקור - http://rotter.net/forum/scoops1/404462.sh…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ערב טוב. לצערי אין לי הרשאה עדיין לאוף טופיק אז אני פותח כאן כדי שתעבירו אני מתכנן לטוס בקיץ הקרוב לצפון איטליה, אני מעוניין לנהוג ברכב על פרארי / למבורגיני. חשוב לציין שאני נהג צעיר ועוד לא בן 20. בקיצור אשמח לקבל המלצות מכם איפה כדאי לשכור רכב, או לחלופין מסלול סגור. בנתיים דיברתי עם חברה ישראלית שמבצעת נסיעות במסלול סגור במחיר שנשמע לי יקר. (ברור לי שזה לא זול אבל עדיין נשמע יקר) רצו 400 יורו על 3 סיבובים בפרארי ו 2 בלמבורגיני. כל סיבוב 2 קילומטר. אשמח גם לקבל המלצות בנוגע לשכירת רכב רגיל והצעות לטיול. עשיתי כבר חיפוש אבל עדיין אשמח לקבל המלצות נוספות. תודה מראש Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
זוכרים את ה-M8 המקורית? לא? זה בגלל שהיא מעולם לא עברה את שלב האבטיפוס וננעלה ב"אחסון רעלים" של היצרנית אחרי שהיא הוכרזה כלא מספיק בטוחה לכביש הציבורי. חוץ מיחידי סגולה, עד לפני כמה שנים אף אחד בכלל לא ידע על קיומה של הפרופלורית שהייתה אמורה לתת לפרארי בראש. אז עכשיו היא חוזרת.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
לא ראיתי שמישהו דיבר על זה בפורום. עברתי היום בצומת יגור (הפקוקה כתמיד) ובאמת היה התקהלות של משטרה ורכבים שעצרו אותם בצד, יותר מהרגיל. לא ייחסתי לזה חשיבות אבל בדיעבד מדיבורים בwhatsapp הבנתי שהפעילו שמה רחפן, בפקק, ועצרו נהגים על טלפון. זה חדש.
הודעה אחרונה מאת malcishua, -
- 2 תגובות
- 933 צפיות
היי חברים, יש מישהו שיש לו את הסיאט איביזה 1.2 ידנית ויצא לו לנסוע לירושלים מאזור תל אביב-הרצליה ויודע בערך מה צריכת הדלק הממוצעת לליטר?
הודעה אחרונה מאת beresford, -
היי אני אהיה באודסה ב17-21.8 מעונין לשכור רכב ספורטיבי ליום יומים. הנעה אחורית סגנון M3 BRZ MIATA יש המלצות? מעל גיל 26.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים יש לי ציטה c50 ואני לא יודע איך קוראים לכבל הדלקה של הציטה מצד ימין(לא של העדכונים download) משהו יודע מה השם שלו שאני יחפש כי כבר השתגעתי לא מוצא מאיפה לקנות תודה לעזורים Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת A&A, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, עדיין לא פנינו למוסך אך רוצים להיות מוכנים לקראת מחר... אז ככה: הרכב דייהטסו גראנד מוב. הרכב יצא מהכנה לטסט במוסך ולאחר בדיקה ושיחה טלפונית אושרו מספר דברים, בין השאר: רצועות מנוע(היו סדוקות), תושבת מנוע. ועוד מספר דברים שלא רלוונטיים להמשך האירוע. זהו רכב שעובד בשבת שנוהג עליו עובד(העובד קבוע עם הרכב הזה). מאז שהרכב יצא מהמוסך הוא עשה 20-40 ק"מ כולל הנסיעה היום. היום נקרעה רצועת מנוע(זו שמפעילה את האלטרנטור וכנראה גם את משאבת המים, לא התעמקתי). כאשר עד שהעובד הבין מה קרה המנוע התחמם ונראה שהרדיאטור התפוצץ(המנוע בסדר). מצבר כמובן נפרק. הרכב עומד כרגע במרחק 20 ק"מ מהמוסך. נעזוב בצד כרגע הוצאות נלוות של זמן עבו…
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כתבה ארוכה ומעניינת מאוד על הסיבה האפשרית (ותכלס המאוד הגיונית) למותו של פול ווקר ורוג'ר רודאס. http://www.thedrive.com/opinion/5189/the-truth-behind-what-caused-paul-walkers-fatal-crash נ.ב. אני לא כותב אמ;לק בכוונה כדי לא לעשות ספויילר למי שמעוניין לקרוא.
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
- 14 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יחידות ראשונות של האופנוע החדש של משטרת התנועה כבר הגיעו ליחידה. מתוכננים להירכש כמה עשרות אופנועים שיחליפו את ה- BMW ואת ה- YAMAHA המזדקנים.[h=3][/h]
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קופון להתקנת חיישני רוורס ב150 ש"ח בסלולר התקנות בחולון. האם מישהו התקין אצלם ויכול להמליץ? או שכדאי לשלם קצת יותר ולהתקין בחברות גדולות כמו אוטודיפו למשל? תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היי, קניתי קיו נירו חדשה עם בקרת שיוט אדפטיבית. הרכב נוסע ובולם בהתאמה למהירות של המכונית לפניי. אם אין מכוניות, הוא מאיץ עד המהירות המוגדרת. השאלה היא מה קורה אם אני משייט ב-100 קמ״ש ורואה לפני, עוד 500 מטר רמזור עם מכוניות עומדות. האם בקרת השיוט תראה את המכוניות בזמן? האם היא מסוגלת להתמודד עם מצבים כאלה? ניסיתי מצב דומה במהירות 60 קמ״ש וזה עצר בסדר גמור. אבל במהירויות גבוהות אני מפחד שהיא תקלוט את המכוניות העומדות מאוחר מדי ותעשה בלימת חרום.
הודעה אחרונה מאת Liit2104, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישהו יודע מה פשר ההודעה הבאה מהדף הראשי של אתר VW ישראל?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
שלום, החנתי את הרכב בחניה פינתית אדום-לבן בת"א (מקובל בדרך כלל בשעות הערב ע"י התושבים), בבוקר ראיתי שמישהו כנראה שיפשף לי את החלק השמאלי של הרכב בצורה אגרסיבית (הפח התעקם), ולא השאיר פרטים. מה מומלץ לעשות במצב כזה?
-
- 6 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
הרכב עלה לכביש בסוף מאי 2014 לאחר המתנה של ארבעה חודשים לרכב אוטומטי לבן עם גג פנוראמי ניפתח. מחיר בסיס 120, תוספת לגג 8k, סה"כ כ 130k על הכביש. הרכב שימש משפחה בת 5 נפשות ונסע 37000 ק"מ עד יום המכירה. הרכב עמד בדיוק בציפיות שלי. רכב משפחתי שימושי, חסכוני, מאובזר ובטיחותי וגם שומר ערך (נקנה במימון עם "בלון" ולכן ערך מכירה חשוב). עלויות האחזקה היו ממש נמוכות: צריכת דלק של 1/13.5. ביטוח זול (לא מציין מחיר כי זה אינדיבידואלי). טיפול ראשון (קטן) ושני (ברקסים) היו ממש זולים (500 ו-1500) לאחר הנחה של 50 אחוז על העבודה כחלק מעסקת הרכישה של הרכב. תקלות? אין, חוץ ממצבר שסיים את חייו לאחר שנתיים והוחלף בטיפול השני במסגרת האחריות. ירידת ערך - נמוכה מהמק…
הודעה אחרונה מאת markb205,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 574 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Night Driver
- פיזיקאי שימושי
- דניאל1983
- David32
- outnex
- ניקו פ.
- mikk
- discoTD5
- asix
- rev-Match
- arice
- tribel