רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
מבחן - לקסוס RX200t 1 2
מאת פבל- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
רוני לקח את לקסוס RX200t למבחן, והיה בטוח שהוא הולך למצוא קליפת יוקרה עם מנוע חלש, אבזור עני ו"אוטו סתם" באופן כללי. קטע, שום דבר מזה לא קרה. לינק למבחן המלא *קיימת תקלה עם פתיחת לינקים דרך Tapatalk, אז אנחנו מנסים שיטות שונות. נשמח אם המשתמשים באפליקציה יספרו לנו אם זה עובד.
הודעה אחרונה מאת KOOKE, -
עם יד על הלב, מי מאינו לא אמר את המשפט הבא: "לא, אחי, אתה לא מבין. זה שיש לקורסה שלך שלוש דלתות או שברשיון של הפאביה שלך כתוב 'ספורט' לא הופך אותן למכוניות ספורט." ומי מאיתנו לא הצטער שהוא אמר אותו כשאחרי זה הוא היה צריך לבלות בין 10 ל-53 דקות בהסברים למה הקורסה/פאביה של החבר שלכם היא לא "אוטו ספורט". אז גיא חיימוביץ' עשה בשבילכם את העבודה. שימו את הכתבה במועדפים ופעם הבאה פשוט תשאירו אותה אצל החבר החופר.
הודעה אחרונה מאת SpeedemoN76, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים, קורא פה הרבה, כותב פה מעט. לאור ריבוי הודעות סביב סוגיית הטרייד אין בלובינסקי ראיתי לנכון לשתף בחוויה חיובית שעברנו היום. סייעתי לחבר ברכישת ג'יפון חדש, תקציב עד 140K. המועמדות: 2008, CHR, HRV. בקצרה על החוויה בסוכנויות (כולן בת"א): טויוטה - תקנה או לא, לא מעניין. גם מים לא תקבל אצלנו אם לא תתחנן. אין רכב לנסיעת מבחן. הונדה - נציג מכירות חדש (יחסית), מדבר הרבה צודק מעט, אדיב ונעים הליכות. נסיעת מבחן ללא נציג ברכב וללא הגבלת זמן. פיג'ו - נציג בשם הוד, נעים הליכות, עקשן לטובת הלקוח, יצירתי ואדיב. רכב נסיעת מבחן זמין - אורך הנסיעה תלוי לקוח ורצונותיו. ההונדה נפסלה כבר באולם התצוגה, החבר נוהג היום על סיוויק 2013. לכאורה מדובר ברכבים שנו…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
מפגש סובארו
מאת M.Azulay- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
פרטים נוספים בקישור https://www.facebook.com/groups/1737497883188265/?multi_permalinks=1889214414683277¬if_t=like¬if_id=1495056524612578
הודעה אחרונה מאת M.Azulay, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, האם יש סיכוי שלארץ הגיעה אוקטביה שמתוחה רק בחלק הקדמי? יצא לי לראות אוקטביה חדשה (פרונט חדש), ושמתי לב שהפנסים האחורים לא השתנו כלל, ובתמונות של האוקטביה החדשה שפורסמו לא מזמן שמים לב שהפנס האחורי השתנה. תמונת של האוקטביה המתוחה: תמונה של האוקטביה שראיתי: מה הולך פה? יש סיכוי שלשוק הישראלי זה מה שמגיע? תודה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני זוכר שהיו הרבה פוסטים בעבר על מנועי 3 צילינדרים ו- 1000 סמ"ק/מנועים צנומי נפח. אז מה המסקנות? מישהו מחזיק בסוזוקי אלטו, או כל דגם אחר שחצה את ה-200K ללא שיפוץ מנוע?
הודעה אחרונה מאת avargel, -
לכל המעוניינים: http://vehicle.mof.gov.il/NR/exeres/32CA1211-3727-4FE4-BF7B-9B178F4DB81C.htm
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אקדים ואומר שאישית אני מאד פדנט ושם לב לפרטים שאולי אחרים לא שמים לב אליהם, אבל נמאס לי שכמעט כל פעם שאני יוצא מהמוסך אחרי תיקון או טיפול, אני מגלה כל מיני נזקים קטנים ומאד מעצבנים על הרכב. לכן אני מקפיד שגם המוסך שאני הולך אליו יתיחס ברצינות הראויה לעבודה שלו. לפני כשנתיים רכשתי איטלקיה נחמדה, וכדרכן של איטלקיות היא עושה לי הרבה כיף וחיוכים בנשמה, אבל מצריכה טיפול קפדני. אין לי בעיה אם זה. כאשר רכשתי את הרכב הוא היה בן 5, ובמצב קרוב למושלם. הרכב היה ברשות אשה, מורה, שהתייחסה אליו בכבוד רב ובעדינות ראויה לציון. כל הרכב מקורי לחלוטין למעט תיקון צבע אחד בכנף, ובמיוחד הפנים שלו נכון ליום הרכישה היה במצב חדש לגמרי. דבר מפתיע במיוחד בארץ, ובמיוחד לאור הק"מ הלא מבוטל שהרכב…
הודעה אחרונה מאת Liit2104, -
לפני 4 שנים כתבתי כאן סיכום ביניים לרכב טויוטה קורולה 1600 אוטומטי שהיתה אז 9 שנים אצלי עם 240,000 ק"מ. לפני כשבוע מכרתי אותה לאחר 13 שנות בעלות עם 282,000 ק"מ. להלן לתזכורת הסיכום הקודם ובהמשכו מה קרה בארבע השנים האחרונות. מה עבר על האוטו מאז ? אכן לפני 4 שנים עברה הקורולה טיפול 240,000 מלא במוסך טויוטה רשמי . המחיר היה 3,600 וכלל טיימינג מלא, טיפול גדול לפי מפרט כולל החלפת כל הנוזלים, השמנים, הפילטרים ורפידות+צלחות בלמים קדמיים. המוסך המליץ להחליף משולשים קדמיים שלדבריו בלויים. עקב המחיר הגבוה לא הסכמתי. מאז עבר 4 טסטים ללא בעייה. מאז נסע כ 10,000 ק"מ בשנה , רובן בכבישים עירוניים . כל שנה , או כל 10,000 ק"מ נכנסתי לטי…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
יואב יצא עם הפיג'ו 308GTi למבחן דרכים שגרתי למדי - מעלה עקרבים, מנחת כלשהו במיקום כלשהו בארץ, קצת בורות בפתח תקווה, וילדה קטנה אחת שצורחת עליו "אבא לאט!". לא תאמינו מה הוא גילה כשהוא חזר לאוטו שלו!
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בייבוא אישי של רכב חדש עד שנתיים, או ביבוא של רכב אספנות, אם רכשתי את הרכב בגרמניה, לדוגמא, אך טיילתי אתו והשטתי אותו מיוון או מקפריסין לארץ (דהיינו, עלות הובלה זולה יותר) כיצד מחשבים את עלות ההובלה הימית לעניין המכס, מארץ הייצוא או מההפלגה בפועל? והאם יש הבדל לעניין זה בין חדש לאספנות?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, בקורולה שלי מורכבת מצלמת רוורס , בערב התמונה די מגורענת אבל סך הכל היא תורמת לנוחות החניה וכמובן מתריעה מפני מכשול\חתול או חס וחלילה בן אדם שחיישני החניה יכלו לפספס. אני שוקל להתקין מצלמה מקדימה, סמל החברה הוא המקום בו ראיתי התקנות דומות. אני מעדיף שהמצלמה תתחיל לעבוד ברגע שמפעילים הילוך אחורי והתמונה תוצג במסך המולטימדיה. השאלה העיקרית מופיעה בעצם בכותרת הדיון . תודה רבה למגיבים
הודעה אחרונה מאת Uri-V, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השבוע הייתי במכרז של הוצל"פ באשדוד וראיתי כמה רכבים, אתמול פורסמה רשימת הזוכים וההצעות שאנשים נתנו על הרכבים האילו נראות לי הזויות לגמרי... הונדה אינסייט 2011 הגרסה הלא מאובזרת חברה לשעבר יד3 קצת משופשפת בקליות אחוריות שבורות טמבון צבוע ולפי פנסים עכורים מאוד נראה שעשתה לא מעט קילומטר נמכרה ב40,000 ש"ח (מחיר יד 2 ממוצע לרכב כזה 30,000 ש"ח) סיאט איביזה flow שנת 2014 שצריכה עבודת פח רצינית 42,00 ש"ח (מחיר יד 2 ממוצע 43,000) מאזדה 3 ספיריט ניקלערס שנת 2007 החכר (השכרה??) יד 6 או 5 נמכרה ב22,000 ש"ח. אני לא מבין איך אנשים לא בודקים לפחות את המחיר של הרכב לפני שהם שמים כסף על השולחן מעניין אותי האם אשר להעמיד את הרכב שלי במחסני הוצל"פ?
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
זה יכול להיות שרשור מעניין אם יזרמו איתי אנשים, בשנים האחרונות אני מקפיד שיהיה ריח נעים ברכב, ועברתי שנה שלמה עד שהגעתי למסקנה שבכל הנוגע לריחנים- כסף לא משקר! הריחנים של קליפורניה הם היחידים עם ריח מעודן, נעים, לא מזכיר כלל שירותים בנמל תעופה, וכמובן הכי חשוב מחזיקים לאורך זמן!!! כמובן שבכל סדרה אני קונה 2-4 פחיות, פחית אחת פשוט לא מספיקה, 4 פחיות מספיקות לחודשיים+ של ריח ממש נעים ברכב הבעיה שזה ממש ממש יקר! בין 25-30 שקלים לפחית, מישהו מכיר תחליף זול יותר שיכול לעמוד ברף? או מקום שמוכר את הפחיות הללו בזול אולי בכמויות?
הודעה אחרונה מאת primekart, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, לוחיות הרישוי שלי התיישנו ואני מחפש מקום שבו אוכל לרכוש לוחיות רישוי חדשות. אמנם אני יודע שאפשר לעשות זאת בכל מכון רישוי, אבל העניין הוא שלא כולם עושים את זה יפה. חלק עושים את זה עקום וכו'. בקיצור אין אחידות. מה גם שלא תמיד אפשר לדעת מה יהיו התוצאות. מישהו מכיר מקום שעושה את זה הכי טוב והכי "נקי"? האם אפשר לעשות זאת אצל יבואני רכב? שמתי לב שלוחיות שיצאו מיבואני רכב חדשות ויפות יותר. (באיזור המרכז/השרון)
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- 5 תגובות
- 908 צפיות
שלום לכולם, מבקש עזרה במציאת החלק המצורף... חיפשתי ואני פשוט לא מצליח למצוא את החלק הזה https://goo.gl/photos/gTxXxrdvR4jzn3qM7 [לא הצלחתי לצרף תמונה משום מה] תודה!
הודעה אחרונה מאת dn1978, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 35 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
יש לי צמיגים מהחודש השני לשנת 2014, ויש להם עוד בשר אם זה משנה אז הם פלקן ZE912 במוסך אמרו שהם יבשים, איך בודקים?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
504L הוא איש של פעם, הייתה לו פורד קאפרי, הוא מדבר בעברית תקנית והוא היה האיש הנכון למשימה. שלחנו אותו לבחון את ה-BRZ ואז הלכנו איתו מכות כשהוא (ולא רק הוא) לא רצה להחזיר אותה. זה מה שהוא חשב עליה.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אתמול נתקלתי בסמוך לביתי בוולבו ישנה שנראית מאוד שמורה. אני יודע שהיא מסדרה 2XX. היות ולא היו עליה ספרורי דגם ניסיתי לשער האם זה 240, 244 שהם דגמי 4 צילינדר או זהו דגם 264 שהוא עם מנוע V6. מישהו יכול לזהות באיזה מודל מדובר ובערך מאיזו שנת ייצור ?
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי מכירים את התופעה שנכנסים בנייד דרך תכנת talptalk ללינקים שניתנים כאן בפורום, ומגיעים לעמוד שאומר Error 404? יצרתי אפליקציה קטנטנה שמטפלת בבעיית הלינקים המתים.
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום קראתי לא מזמן בעיתון כלכליסט שהמכוניות החשמליות של טסלה התחילו להמכר בארץ ואף הוזמנו כבר 7 מכוניות. עם מי אני צריך לדבר כדי להתחדש בטסלה?
-
- 0 תגובות
- 831 צפיות
אנחנו גרים ברמת גן, באיזור עם הכי פחות חנייה ביקום (לא בדקתי במאדים, אבל די בטוח שהטענה הזו אוחזת) בכל מקרה, אני חוזר היום אחר הצהריים, אחרי שאספתי את הבן מהמועדונית, וממהר לאללה לאסוף את הילדה מהגן, והמקום היחידי שמצאתי "פנוי" ליד הבית, היה תפוס בחלקו ע"י (תשלימו כל תיאור שעולה על רוחכם, העיקר שיהיה שלילי!!!) שהחליט לחנות באלכסון ולתפוס 2 חניות. ( אם הנהג/ת של המאזדה cx5 הלבנה שחנה היום בסביבות 16:15 ברמת גן כמו בבון, קורא את הפוסט הזה, מראש מתנצל אם יקרה לך משהו בקרוב, לך תדע, אולי אלוהים הקשיב לי במקרה היום) מילא זה היה בחניון ענק שריק בחציו, אבל זה במרכז העיר, מקום בו יש 45685 רכבים על כל מקום חניה (לא בדקתי את היחס מכוניות/חניות, אבל נדמה לפעמים, שזהו היחס +…
הודעה אחרונה מאת sfeigelman1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לפני שבוע החלפתי צמיגים לאוטו,בררתי ומצאתי צמיגים בעלי דירוג מצוינים,ועם המלצות.התקשרתי לכמה מקומות ולא היה את מידות הצמיג שלי(205 60 16)עברתי במקרה ליד צמיגיה שחבר המליץ,נכנסתי ,נראת רצינית מאוד מאוד,גדולה ומסודרת.אך בעל הבית אמר שאין לו את הסוג שאני רוצה,וכל עיניין הדירוג זה שטויות,בקיצר דחף לי צמיג טויו ב450 שקל (כפול 4)לא יודע איך נפלתי,אבל כשהגעתי הבייתה,אומנם ראיתי שזה צמיג יפני ויש גם המלצות,אבל הדירוג לא משהו,המחיר יקר מאוד,ולא מתקרב לצמיגים שרציתי. מוסר השכל:לא ללכת לצמיגיה לפני שהתקשרת ובדקת שיש את הצמיגים שאתה רוצה,וקיבלת הצעת מחיר סבירה!!
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים יקרים. רציתי לשתף אותכם על 9 חודשים שעברתי עם רכב הנפלא הזה. על שעון עוד מעט 12000 קמ. רכב מפנק חבל על הזמן. רק חסר לו מערכות בטיחות מקוריות ולא מספיק מקום מאחור. בגז גדול על חשבון יושב מאחור! רכב שקט גם במהירות מעל 110. רכב זריז. אפילו יש משיכה לאחור בתאוצות ממקום. מצב ספורט מעולה. Start/stop קצת מעצבן, אבל מתרגלים. לפני חודשיים מישהו דפק לי פגוש קידמי ליד הבית בחניה בצד ימין. במוסך רצו להחליף כל הפגוש בעלות 5000 שח. ויש מקומות שהציעו לצבוע כל הפגוש 1000שח. בקיצור תקנתי לבד ליד הבית ותישתשתי עם צבע ונייר מיים ופולישים. יצא בסדר גמור! יש תמונות . צריכת דלק 1-12.5-13 עם רגל כבדה. מולטימדיה: לפעמים יש בעיית שן הכחולה עם טלפון, נסדר בטיפול הראשון. מזגן מעו…
הודעה אחרונה מאת adrakin, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חלק שני והאחרון בסיכום של גדעון עם סוזוקי ג'ימני עלה לאוויר. הפעם - לומדים את השטח, חוצים את הארץ, ו-stormtrooper.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
ראיתי עכשיו ב-CarWow ביקורת על האיביזה החדשה, ובאמצע הסרטון המבקר אמר שהולכת לצאת איביזה עם מנוע 4 בוכנות 1.5 ליטר 150 כ"ס (ב-05:12), כנראה כמו זה שיש בגולף החדשה בחו"ל: מה לדעתכם הסבירות שנראה את הגרסה הזאת בארץ? עריכה: גיגלתי קצת, ואני עכשיו קולט שההודעה על האיביזה 1.5 יצאה כבר לפני כמה חודשים.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לקבל המלצות או שלילות לגבי מתקיני מערכות גז אני מתכנן לקנות פורד מונדאו 2300 סמ"ק כדי להסב אותה להנעה בגז. אני מאזור המרכז תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
הזמנתי בצבע "לבן טהור" (בעיקר משיקולי פרקטיות וסולידיות) והרכב אמור להגיע במהלך השבוע הבא. לאחר שהסתכלתי קצת ראיתי שגם צבע ה"אפור מטאלי" ממש יפה. אני מעוניין לדעת מה אתם חושבים, איזה צבע כדאי יותר? הגולף שראיתי בסוכנות הינה בצבע כחול כך שאין לי ממש אפשרות לראות בלייב איך הצבעים נראים.
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
-
הכל התחיל בשיחת טלפון. "בוא נעשה מבחן השוואתי משותף. נעשה כל מה שצריך, ואז בסוף נביא גולשים מהפורום, שיחוו את דעתם. ויתנו למכוניות ציונים". ציפיתי להרבה תשובות. "נשמע מגניב, בטח!" לא הייתה אחת מהן. מבחן השוואתי בשיתוף וואלה! רכב.
הודעה אחרונה מאת Natanel1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
בסקודה שהייתה לי הייתי יכול לפתוח את החלונות ע"י השלט בלחיצה ארוכה על הפתיחה... כמו"כ הייתי יכול להשאיר חלונות קצת פתוחים כי בשביל לסגור חלונות הייתי צריך ללחוץ לחיצה ארוכה על הכפתור של הסגירה בשלט (קצת מציק אבל שימושי) היום במיצובישי יש לי סוגר חלונות אוטומטי בנעילה של הרכב. האם יש אופציה להשאיר חלון פתוח אם אני רוצה? יש דרך להוסיף משהו למערכת שיפתח את החלונות בלחיצה ארוכה בשלט? ואם אני רוצה לשים את הwindow fan שיש באיביי... מה עושים? הכי אם החלון מרגיש התנגדות הוא נפתח עד למטה
הודעה אחרונה מאת nakניק, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 574 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Night Driver
- פיזיקאי שימושי
- דניאל1983
- David32
- outnex
- ניקו פ.
- mikk
- discoTD5
- asix
- rev-Match
- arice
- tribel