Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה 98'- סיכום 13 שנה/282,000 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה צודק, ברור שהכח יורד, אבל לא עד כדי כך שהרכב ממש לא יסחוב, יש הבדל.

עייפות החומר. מנוע בנזין זה לא CPU של מחשב שיכול לעבוד באותה מהירות כמו לפני 10 שנים. יש חלקים נעים במנוע, החומר מתעייף, החום, הלחץ כל זה משפיע. עם השנים נגרמת ירידת הספק בכל רכב תרצה או לא, מה יותר מה פחות תלוי כמובן בהמון משתנים. אולי כדאי לך לעשות בדיקה רק של המנוע אם אתה רוצה לדעת כמה ההספק שאתה מקבל כרגע.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

השאלה, נניח וניקח את הקורולה של הבחור שמכר, טען שהיא המשיכה לסחוב יפה,

האם זה אומר שבבדיקה יראו 110 כח סוס?

בטוח לא, אלא הרבה פחות ובכל זאת הרכב סחב יפה.

אם אני טועה, תקנו אותי, אבל הספק כנראה שזה לא הכל.

פורסם
יודע, זה פשוט הרגשה של חוסר סחיבה.

רוב הנסיעות שלי מסתכמות בקיק דאונים והורדת הילוכים אחרת הרכב לא ממש מתקדם.

בסך הכל, רכב מעולה ואמין באופן כללי.

רק מה, לשים מבוגרים שלא שוקלים 50-60 קילו מאחור זה קצת מצחיק, כמו דגיגונים חטופים...:wink:

קודם כל, הרכב שלך גיר ידני או אוטומט?

דבר שני, אתה מדבר על האצה של רכב מלא? אצלי בקורולה 95' גיר ידני, כשהייתי נוסע עם רכב מלא בודאי שהוא לא היה סוחב חזק.

איך הוא מתנהג כשאתה לבד ו/או עם נוסע אחד?

אגב, כתבתי היום בשרשור סמוך, שבע שנים החזקתי את הקורולה, ואף פעם לא נשרפה לי נורת ברקס או נורה אחורית :shock:

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

הוא לא מתנהג משהו, אני לא אידנקציה כי אני בחור די שחיף.

אני בטוח שבאוטו חסר הצתה נכונה\משהו שקשור לממיר\משאבת דלק.

אני לא אגיד לך שלפעמים אין לו תאוצות יפות, אבל זה לא מה שהאוטו אמור לתת.

בנוסף, אם האוטו מתקשה לנסוע רגיל בכל שיפוע קטן, האם זה יכול להיות קשור לגיר?

אין לו כח כאילו, אז קיק דאון.

גיר אוטומט כמובן, הגיר הידני מאוד זריז וכנראה היה חוסך מלא בעיות של סחיבה...

בואו נשתחרר , אחרת יאכלו אותי עוד פעם בלי מלח בגלל שאני שוב מדבר על קורולה:D

פורסם
השאלה, נניח וניקח את הקורולה של הבחור שמכר, טען שהיא המשיכה לסחוב יפה,

האם זה אומר שבבדיקה יראו 110 כח סוס?

בטוח לא, אלא הרבה פחות ובכל זאת הרכב סחב יפה.

אם אני טועה, תקנו אותי, אבל הספק כנראה שזה לא הכל.

אני לא מומחה גדול אבל בטח שהספק זה לא הכל, למעשה המומנט (או עקומת המומנט\סל"ד) חשוב במידה שווה ואולי אפילו יותר. מה שכן אני מניח שהשוואת הספק נוכחי להספק המקורי תיתן לך אומדן גס לגבי כמה כוח "אבד" עם השנים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
בדיקת קומפורסיה?

אני חושב שכן.

חוץ מזה לגבי "סחיבה" באופן כללי, ובאופן יחסי בגלל שסחיבה זה כעיקרון משהו שאתה "מודד" בעיקר בצורה יחסית לסביבה (שהרי אם היית נוסע עם משאיות מסביבך כל הזמן אז כל רכב פרטי היה מרגיש לך מטוס), ובגלל שמדובר ברכב ישן יחסית, וגם בגלל שארצנו היום מרובה ברכבי ליסינג עם נהגי ליסינג שלא אכפת להם מהוצאות דלק או מלקרוע את הרכב, לדעתי דיי טבעי שעם רכב ישן אתה עשוי להרגיש כאילו הרכב "לא סוחב", כשבאמת הבעיה היא וירטואלית.

בוא אני אבאס\אשמח אותך (תלוי איך אתה מסתכל על זה :)), אצלי יש רכב עם מנוע 3.4L ולא כזה ישן 2005, ולמרות שזה מנוע וגיר ענתיקות משהו, עדיין יש הספק ומומנט מכובדים (180 ו 29) ובכל זאת, לפעמים בכביש הרכב מרגיש קצת "כבד", בעיקר בפתיחות ברמזורים בכביש המהיר ובעיקר אם אני רוצה לנסוע "רגוע" ולא מחפש ללחוץ סתם, אז בפתיחה סבירה אני כן מרגיש איתי קצת לפעמים, אבל זה לאו דווקא כי הרכב איטי (כי בד"כ ביחס למנועים קטנים עדיין יש לו יותר כוח משמעותית), אלא פשוט כי כל נהגי הליסינג מסביב רוצים לרוץ מהר מהר והם לוחצים בלי סוף כי אין להם בעיה. אבל מצד שני אם תנהג ברכב ליסינג (ולי יוצא לפעמים, אין לי קבוע אבל אני כן משתמש פה ושם בשל העבודה כשצריך) תבין כמה זה קל "להרביץ" איתו כאילו אין מחר, לא מעניין לא דלק ולא העובדה שאתה קורע את האוטו, כי הוא לא שלך, כשאני נוהג ברכב כזה, אני נותן קיק-דאון מתי שבא לי וכו', זה שונה מהרכב הפרטי שאתה אח"כ משלם על זה שאתה קורע את האוטו (לא שאני מתרגש ולפעמים אני לוחץ גם לוחץ עם הרכב הפרטי אבל זה בטח לא כמו ליסינג).

בקיצור מה שאני בא לומר זה שהרכבים הפרטיים שלנו מזדקנים לאט לאט אבל רכבי הליסינג תמיד יהיו חדשים ותמיד ממהרים, אז יכול להיות שהיום רכב ישן מרגיש אפילו יותר ישן כי הסביבה נהייתה מהירה יותר (וחסרת סבלנות, בעיקר בארץ :)).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
הוא לא מתנהג משהו, אני לא אידנקציה כי אני בחור די שחיף.

אני בטוח שבאוטו חסר הצתה נכונה\משהו שקשור לממיר\משאבת דלק.

אני לא אגיד לך שלפעמים אין לו תאוצות יפות, אבל זה לא מה שהאוטו אמור לתת.

בנוסף, אם האוטו מתקשה לנסוע רגיל בכל שיפוע קטן, האם זה יכול להיות קשור לגיר?

אין לו כח כאילו, אז קיק דאון.

גיר אוטומט כמובן, הגיר הידני מאוד זריז וכנראה היה חוסך מלא בעיות של סחיבה...

בואו נשתחרר , אחרת יאכלו אותי עוד פעם בלי מלח בגלל שאני שוב מדבר על קורולה:D

תראה, בקורולה שלי יש כמובן ירידה מסויימת בכח מול מה שהיה כחדשה, אבל רחוק מאוד ממה שאתה מתאר, זה לא אמור להיות ככה. תראה, בזמנו בסוברו רקס שלי, כשהחלפתי חוטי הצתה וניקיתי קרבורטור הורגש שיפור רציני, אז יכול להיות שזה משהו שטותי כזה שהגיע הזמן לרענן...

פורסם

110 כ"ס אולי היה לרכב ביום שיוצר וגם אז הנתון מתייחס להספק במנוע ולא בגלגל.

עד הגלגלים יש בד"כ איבוד של 10-15% כך שכשהרכב היה חדש היה לו בגלגלים כ-95 כ"ס, ועם השנים ככל הנראה הנתון הזה איבד עוד כמה אחוזים (שחיקה, עייפות חומר וכו').

אני מעריך שלרכב יחסית לא צעיר עם נתוני פתיחה כאלה תוצאה של כ-80-85 כ"ס בגלגל תיהיה סבירה בהחלט.

מעבר לזה, כמו שמישהו ציין, הסיבה שהרכב מוריד הילוכים בכל שיפוע מתון זה לא היעדר סוסים אלא העדר מומנט, אלה מנועים שמלכתחילה לא בורכו במומנט גבוה ושוב, עם השנים יש ירידה בתפוקת המנוע ולכן אתה מרגיש היום שיש קצת יותר משחק בין ההילוכים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

להורים של אישתי היה כזה רכב מודל 2000 במשך כמה שנים,גם הוא גילה אמינות מצוינת,במהלך השנים הייתה לו תקלה של חיישן חמצן,מעבר לזה כלום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי זכרוני בשנת 2000 כבר מדובר במנוע אחר (תזמון שסתומים משתנה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
110 כ"ס אולי היה לרכב ביום שיוצר וגם אז הנתון מתייחס להספק במנוע ולא בגלגל.

עד הגלגלים יש בד"כ איבוד של 10-15% כך שכשהרכב היה חדש היה לו בגלגלים כ-95 כ"ס, ועם השנים ככל הנראה הנתון הזה איבד עוד כמה אחוזים (שחיקה, עייפות חומר וכו').

אני מעריך שלרכב יחסית לא צעיר עם נתוני פתיחה כאלה תוצאה של כ-80-85 כ"ס בגלגל תיהיה סבירה בהחלט.

מעבר לזה, כמו שמישהו ציין, הסיבה שהרכב מוריד הילוכים בכל שיפוע מתון זה לא היעדר סוסים אלא העדר מומנט, אלה מנועים שמלכתחילה לא בורכו במומנט גבוה ושוב, עם השנים יש ירידה בתפוקת המנוע ולכן אתה מרגיש היום שיש קצת יותר משחק בין ההילוכים.

יחסית לסופר מיני וכאלו, 15.1 זה אחלה מומנט גם היום:-P.

למשל, אתמול נסעתי אחרי שלא נסעתי כמה ימים , נסעתי לחברים לקחתי את הרכב זה היה בלילה והאמת הוא הרגיש לי זריז ולא רע בכלל(יחסית ל250,000) אבל איך שמתחילם להגיע לכביש קטן עם שיפוע או עליה קבועה האוטו כבר נחנק לגמרי ומרגישים את זה.

אגב, רוב קושי הסחיבה קוראת ביום , באור יום וקיצי.

בלילה, בעיקרון ובעיקר בעיר, אני לא מרגיש כל כך בעיות, פרט לעליות קטנות.

והתזמון שסתומים הגיע בשנת 2001 ולא 2000.

מנוע חזק , אבל באותן תקופות ממש לא אמין כמו המנועים הקודמים.

• תוכן חדש...