Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - סובארו BRZ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

+little monster?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא נהגתי ב-BRZ אבל ב-125M דווקא כן ולא ממש התלהבתי, מדובר על רכב מאד רך עם הגה ותחושה כללית מנותקת למדי.

נכון שהתמורה למחיר ב-BRZ בעייתית מאד אבל עושה רושם שזה רכב שפונה הרבה יותר לנהג. הייתי שמח לסיבוב.

מדהים שכל פעם אתה חוזר על אותה המנטרה בניגוד לכל מבחני הרכב שנעשו בישראל. כנראה שההבנה והנסיון שלך בנהיגה הוא רב יותר מ.... אריאל אלסיבוני (לדוגמא)

פורסם
מדהים שכל פעם אתה חוזר על אותה המנטרה בניגוד לכל מבחני הרכב שנעשו בישראל. כנראה שההבנה והנסיון שלך בנהיגה הוא רב יותר מ.... אריאל אלסיבוני (לדוגמא)

#קשקשן

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

ממה שאני קראתי, אף אחד לא משבח יותר מדי את ה125 כמכונת נהיגה.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

מאוד ניהנתי לקרוא את המבחן, כתוב היטב ומעבר לקטע האינפורמטיבי מעביר גם חלק מהחוויה עם הרכב.

לגבי התמונות, כרגיל, מדהימות!

שוקל לאמץ את אלה שמתחת לגשר לדסקטופ שלי.

פורסם (נערך)

כתיבה יפה מאוד 504L, אהבתי מאוד לקרוא, להחכים ולהפליג עם הסיפורים והתחושות.

רומן, כתבת כ"כ יפה, מזדהה כמעט עם כל מילה. אנסה להעביר גם כן את רשמיי מהברזייה:

השינויים ב-BRZ (להלן: ברז) מתוחת ההפנים הם מינוריים: כמעט ולא מורגשים, אלא לחדי-עין. וטוב שכך: הברז נאה מאוד מלפנים, מאחור ומהפרופיל. ובצבע הכחול המטמטם שקיבלנו אותה וישב עליה בצורה מושלמת, היא פשוט נראית מעולה. אהבתי, ואפילו מאוד.

יאללה נכנסים:

כשצוללים פנימה (תרתי משמע) מגלים שכצפוי הישיבה נמוכה, מה שנותן תחושה קרבית המושבים עצמם נוחים מאוד, תומכים ובגדול – מצוינים.

כשמסתכלים סביב, אפשר בטעות לחשוב שנכנסו לסובארו אימפרזה גירסת הליסינג: אל תאמינו לתמונות המעולות של פבל ששוב משקרות - עיצוב הפנים מאוד זול והאבזור קלוש עד לא קיים מי שמחפש ללטף דשבורדים ולהתפעל מהכפתורים, משטחי העור הנעימים והמולטימדיה הנוצצת – שיעבור הלאה. למעט דיפוני עור על הדשבורד ובדלתות (שלא ממש הרשימו אותי באיכותם) פה ושם, הרוב השולט זה פלסטיק שחור וקודר. כפתורי השליטה פלסטיקיים ופשוטים, מערכת המולטימדיה קטנה בסיסית ואם אינני טועה, בהתקנה מקומית (סינית?).

מאחורה יש שני מושבים מלאים שיספיקו לילדים קטועי-רגליים או לתינוקות/פעוטות בסל-קל/בוסטר.בכלל, כל עיצוב הפנים של הברז פשוט גורם לך להעביר את המיקוד ולהפנות את כל תשומת הלב לדבר האמיתי שבשבילו התכנסנו: הנהיגה.

יאללה מניעים: לחיצה על הקלאצ' בצירוף כפתור ההנעה ויאללה, יוצאים לדרך. היעד?: כביש בית-אורן. המטרה: לעלות ולרדת, ושוב לעלות ושוב לרדת במסגרת הזמן המוקצב לי.

אז איך היא נוסעת? בדיוק כמו שאתם חושבים..

ההגה נעים למגע - קטן אך בפרופורציות הנכונות. התגובות חדות ומהירות, המנוע לא חזק מידי אך בהחלט מספק: מושך יפה במעלה הסל"ד בליווי פסקול הולם: נוכח, נעים ולא "חופר" מידי. התחושה שהברז נותנת לך היא שהיא באה לעבוד ומתמסרת לגחמותיך בצורה נאמנה.

תחת בקרת ה-ESP/TCS איבוד השליטה קורה רק כשמנסים לבצע פרובוקציה בכוונה. הזנב יוצא, אך בקרת היציבות מחזירה את הברז לסורה במהירות ובנחישות. הברז ניתנת לשליטה די בקלות, אל מבלי לטשטש ולערפל את כל העסק במלאכותיות רבה. תיבת ההילוכים המצוינת ידנית בעלת 6 מהירויות – ההילוכים קצרים ועוברים בקלות. מעולה. בדשבורד עצמו יש מד Torque/Power מגניב למדי שנותן לך אינדיקציה יפה באשר למיקומך על רצועת הכוח.

מהר מאוד, כשההתרגשות קצת יורדת והדקות במחיצת הברז נצברות, אתה מתחבר ולומד אותה יותר ויותר. יש בה משהו גס, חייתי ופרימיטבי , שעובד על החושים הקדומים שלך. קשה לי להצביע מה זה, אבל זה בהחלט עושה את העבודה. לא פעם ולא פעמיים צחקתי כמו ילד. היא לא חזקה מידי, לא מהירה באופן יוצא דופן ולא מתהדרת בהררי קג"מ. אחרי כמעט עשור של נהיגה במנועי טורבו עם לא מעט כ"ס ומומנט, פתאום לעלות על אטמוספרית "קצת אחרת" מרגיש כיף כיף כיף!

ובדיוק כשהעניינים מתחילים להתחמם.. מה, כבר נגמר? בחוסר חשק מוחלט אני נוהג את הברז לנק' ההתחלה ומעביר אותה לבא אחריי. לפחות החיוך נשאר ☺

אז מה, הייתי קונה? בתור דיילי – אין מצב. הברז גסה וקשיחה מידי להתנהלות יום-יומית, המרווח מאחור תיאורטי, וגם הבגאז'. בתור רכב לסופ"שים, ימי מסלול ואירועים מיוחדים, הברז מושלמת.

אבל המחיר מהר מאוד מוריד את החיוך מהפנים: עם כל הכבוד (ויש הרבה), 230K ₪ זה מחיר מוגזם. אחרי הפסקת הייבוא של האחות התאומה GT86,המתחרה הישירה והכמעט בלעדית שלו הברז זו המיאטה. עליה טרם נהגתי, אז קשה להשוות.

אם היא היתה עולה 180K והיה לי את הסכום? שווה קניה. ועוד איך.

עריכה אחרונה על ידי Mr_Shankly

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם (נערך)

יש לי חבר יקר, שאני מתווכח איתו כל הזמן על רכבים. כל הזמן.

בוואטסאפ, בפייסבוק, בטלפון, כשהוא בא לשבת על בירה, כשיושבים עם חברים באיזה פאב. פשוט כ-ל ה-ז-מ-ן. אנשים כבר מיואשים משנינו.

החבר ואני אנשים שונים מאוד כשזה נוגע לנהיגה. אני אוהב רכב כיפי, אחד כזה שיודע לזרוק וגורם לי לחייך מאוזן לאוזן, כמו המיאטה ND שנהגתי עליה לפני שנה וחצי (למי שרוצה להיזכר - לינק). הוא לעומת זאת, מעדיף רכב מקצועי, אחד כזה שמוריד את הכוח לכביש כמו שצריך, שמתנהג בצורה מדויקת, רכב שמתאים לנהיגה של נהג מקצועי.

הברז זה הרכב הראשון ששנינו הסכמנו עליו. היינו בהלם. חיפשנו חזירים באוויר. איך זה יכול להיות?

אז על מה המהומה? בואו נרים קלאץ'.

וואו כמה רעש! המנוע הזה חופר. אני לא כל כך אהבתי את הרעש שלו, ולמען האמת שהוא כל כך רועש, שזה הגיע לרמה שרציתי להעלות הילוך כי חשבתי שאני בסל"ד מאוד גבוה, אבל מבט זריז למד הסל"ד הראה שאני בקושי על 4500 סל"ד. רועש.

הקרקושים שהגיעו מידית ההילוכים לא עזרו לחוויה השנויה במחלוקת.

זה מנוע שצריך לעבוד איתו על מנת לקבל תוצאות, אבל עם הזמן וניסיון אפשר להוציא מהרכב הזה פנינים אמיתיות.

הגיר מדויק מאוד, מוט הילוכים קטן עם מהלך קצר. כמו שצריך.

יאללה, לפיתולים.

בתחילת הכביש יש כיכר, עושים סיבוב סביבה כדי לנסות להבין כמה הרכב רוצה לזרוק. אז הוא רוצה, והוא גם נותן לך להרגיש שהוא זרק, אבל התחת לא באמת יצא. מתעתע משהו. אוקיי, זה רכב שצריך ללמוד אותו וללמוד לפרש את השפה שהוא מדבר בה, והוא מדבר.

עוזבים את הכיכר ומתחילים להתפתל בכביש.

יש ברכב הזה משהו שונה מרכבי הנעה אחורית שיצא לי לנהוג עליהם בשנים האחרונות. אני ממש לא זר לרכבי הנעה אחורית, גם כשיש להם הרים של מומנט, אבל משהו ברכב הזה מרגיש שונה. מאוד. אין ברירה, צריך להמשיך לנהוג כדי להבין על מה מדובר, נו טוב.

הכביש ממשיך להתפתל, ואני שם לב שעם כל פנייה הביטחון עולה. אני עדיין לא נהג מקצועי, אני עדיין לא נוהג מושלם, אבל עם כל הפניה של ההגה, מרגישים אותו עוד קצת ומבינים עוד מילה מהשפה שלו. עם קצת תרגול וקצת ניסיון, אפשר לדבר איתה באופן שוטף, ועל הדרך יהיה לכם ממש כיף.

איכשהו, הברז יודעת גם לאחוז וליישר פניות כמו רכב ספורט אמיתי, אבל כשרוצים, היא יודעת גם לצאת במחול (רק אל תשכחו לנתק את הבקרות).

את כל הנהיגה שלי עשיתי במצב TRACK, שמשחרר קצת את הבקרות אבל לא לגמרי, כי אני לא לוקח סיכונים שהם מעבר ליכולת שלי.

בכל פנייה אתה מרגיש את הרכב עוד קצת ועוד קצת, ופתאום הצלחתי לשים על זה את האצבע - הרכב הזה מצליח להיות גם כיפי וגם מדויק לנהגים שמעדיפים את זה.

ההגה שותף מלא למסע, אחלה טרן-אין, אבל לא שמתי לב ליותר מידי פידבק. התקשורת מגיעה מכיוון השלדה, ישר לתחת, ואת זה הברז עושה בצורה יפה מאוד.

פנייה רודפת פנייה, ואני שם לב שבכל פנייה היא מתנהגת טיפה שונה. אני גם מבין שזה לא היא שמשתנה, אלא אני. תנהג בצורה אחת, והיא תהיה מדויקת יותר. תנהג בצורה אחרת, והיא תשתולל יותר ותוציא יותר את ישבנה. כנס לפנייה כמו שצריך ותמנן את הגז בהתאם, והיא תצא מהעיקול כמו שצריך ובלי לזרוק. כנס לפנייה בצורה אחרת ותצא ממנה עם רגל חזקה על הגז, והיא תתגמל אותך בזנב שרוצה לצאת. וואלה, מגניב.

אז נכון שזה נשמע כמו כל רכב הנעה אחורית שיצא אי פעם, וכאמור אני מכיר רכבי הנעה אחורית, אבל משהו בדרך שבה הברז מתנהגת, הוא קצת שונה. קשה להעביר את זה במילים, ולכן אצטרף להמלצתו של 504L שאמר לקחת את הרכב ולצאת לנהוג. מבטיח שלא תתאכזבו.

על הנוחות אני לא כל כך יכול להרחיב כי לא נהגתי בדרך עירונית רגילה, אבל ממה שכן הצלחתי לשים לב, היא ממש לא שוברת את הגב.

אז יש לנו רכב שמצד אחד יודע לפנות לאנשים כמוני שפחות מחפשים את הקווים ואת הדיוק ויותר מחפשים את הפאן והתחת שקצת יוצא, אבל יודע גם לפנות לאותם אנשים שכן מחפשים את הקווים והדיוק.

אם להשוות למיאטה שנהגתי עליה, וזה די מתבקש להשוות אליה, אז זאת החלטה קשה יותר, אבל בעיקר סובייקטיבית, בהתאם לסגנון הנהיגה של הרוכש.

במיאטה, בנסיעת המבחן שארכה בערך כמו הנסיעה על הברז, הייתי המון עם התחת בחוץ וחיוך מרוח על הפרצוף, לעומת הנהיגה בברז שהייתה יותר נייטרלית.

אז לנהג שמחפש את התחת היוצא, אם יבצע נסיעת מבחן על כל אחת מהמכוניות, כנראה שהוא יקנה את המיאטה.

לעומת זאת, אם הנהג יידע להבין את שני הרכבים, ויידע להבין שהברז, בסופו של דבר, תדע לתגמל אותו יותר גם בפקטור הפאן, אז הוא יבחר בברז.

פשוט שבברז זה ייקח קצת יותר זמן ולא יהיה מיידי, וידרוש ממנו להיות נהג טוב.

מה אני הייתי בוחר? ברז.

מעדיף רכב שידרוש ממני להשתפר ושיאפשר לי להיות גם נהג מדויק יותר אבל גם יאפשר לי להשתולל קצת יותר כשבא לי.

הברז רכב שלם יותר, גם אם הוא בא עם פשרות.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

#קשקשן

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

אז אריאל אלסיבוני אמר, מה אני צריך לומר אמן על כל מילה שלו? במקרה ראיתי כתבה שלו לא מזמן על 308GTI וגם שם לא הסכמתי איתו על כל מילה. סה"כ אני רושם את החוויה האישית שלי ולא דבר מעבר.

לדעתי הבימר חבילה טובה, הרכב יותר מצטיין בדברים אחרים מאשר בנהיגה פרופר. למשל בתנוחת נהיגה מעולה, שילוב מנוע-גיר, תא נוסעים, איכות חומרים ובידוד רעשים. אלטרנטיבה טובה לגולף GTI.

פורסם

יפה כתבתם.

ורומן בכלל שבר שיאים - לא ידעתי שאתה כזה רומנטיקן עד עכשיו.

עושה חשק, ועם מחיר סביר יותר, כנראה שכבר מזמן הייתי לפחות הולך לעשות נסיעת מבחן על אחת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

וואי וואי. עשיתם לי חשק לחפש ברז משומשת. אם כי האמת גם למשומשת אין לי כסף..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני חייב להודות ש504L אחד הכותבים האהובים עליי, אז אני מאוד משוחד, אבל היה מהנה לקרוא.

היה מהנה לקרוא את כולם האמת, כנראה שרכב כזה מוציא הרבה יצירתיות מאנשים. האמת גם אני הופתעתי מהרומנטיקה של רומן. נייס.

התמונות נהדרות וזה כבר עניין של הרגל במבחנים!

תודה לכולם.

הדברים שהייתי מוכן לעשות כדי לעשות סיבוב בדבר הזה.

mr-bean.jpg

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• אחראי פורום
פורסם

זה חתיכת רכב מעצבן.

אתה מתחיל מהתאהבות בפול גז, אתה אוהב את המראה, הפרופורציות, הפשטות הסובארואית שתמיד נראית מגוכחת ופה דווקא די חיננית,

הרעש של פעם, המושב המעולה, המיקוד בכיף, ידית ההילוכים הכי מחרמנת ever שאם היה אפשר הייתי מחליף אותה באיבר הפרטי שלי ומשחק בזה כל היום.

ואז אתה נזכר שצריך לתת קצת גז כי בכל זאת, That's what is all about.

ואז ההתלהבות יורדת.

אין לי מה להוסיף על חבריי שיודעים טוב ממני לרדת לעומקה של שלדה. זה עשוי טוב, עבודת המתלים שומרת על גוף שטוח ועם זאת לא מענישה את הגב,

ההגה הוא החשמלי הכי טוב שיצא לי לנסות, איתו ועם אותה פעולת תיבה הכל זורם בהנאה ודי בקלות, היא כלל לא קשה לנהיגה.

אז מה לא? המנוע. אני לא מקבל מנוע כ"כ מוגבל ברכב כזה. עד 3000 סל"ד התגובה סבירה, עם רמת רעש סבירה, משיכה נאותה.

ואז בא בור. בין 3000 ל-5000 מגלים סרבנות כ"כ downer, כ"כ לא מתאימה לחבילה הזו, כ"כ... וזה הרי הטווח שנשהה בו ברובה של נהיגה טכנית צפופה.

מעל זה מתחילה משיכה טובה יותר. אבל זה טווח צר מדי ורועש בצורה בלתי נסבלת, ממש תזמורת של DL 83 עם אגזוז גדול מדי.

אתה מרגיש שזה יכול להתפתח טוב ומתחיל להתלהב, הרי מזמן לא היית צריך את המשחק הזה ב-5-7K סל"ד עם הטורבואים של היום

ואז בא סיבוב ואתה מקליק להילוך נמוך ובדמיון אתה בסימולטור והנה אתה חוזר לגז רק כדי לגלות שאתה שוב בתחום האפור הזה שלאוטו....

פשוט אין כוח.

ושוב אותו downer.

תו"כ אתה כבר מחליט שברור שתרכיב סופרצ'ארג'ר כי זה מה שמקפיץ את האוטו קדימה וזה מה שכולם עושים

ואז השטן שעל כתף ימין (שבאופן מפתיע נראה כמוך רק מינוס שני ילדים ופלוס שמחת חיים) אומר לך "סתכל רגע אחורה".

ואז אתה מגלה מושב אחורי. כלומר סוג של מושב אחורי. מהסוג שאי אפשר לשבת בו.

בכל מיני מניפולציות וגמישות איברים הצלחנו למקם שם 1 יח' ghostbuster ולסגור עליו את האוטו,

אבל כשהוא הפך לכחול והפסיק לנשום, החלטנו שזה כבר לא מצחיק וחילצנו אותו.

אם המנוע הוא מבאס אבל בר פתרון, המושב האחורי הוא כבר דיל ברייקר ומצטרף אליו מחיר פשוט לא הגיוני.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...