Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - סובארו BRZ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

504 ורומן - אחלה כתיבה, מאד אהבתי לקרוא.

ומאחר שגם אני נהגתי קצת בברז, לא אתן כאן סקירה ארוכה, כי כבר אמרו את זה קודם, לפני. אני רק אגיד שאת החיוך שלי לאחר מעבר של כמה ככרות נטושות עם המכונית הנהדרת הזאת, קשה היה להוריד במשך הרבה זמן. וכן המנוע חלש, היא רועשת וכו', אבל איזה כיף!!!!

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני עשיתי גם כמה סשנים של בית אורן/מחצבות על הBRZ המדוברת. כבישים שאני מכיר היטב ולכן איפשרתי לעצמי לחקור את היכולות של הרכב ולקחת אותו לקצה. וכן, מאד מאד כיף שם - זה בהחלט אוטו מהנה בטירוף, ואני מסכים עם כל הסופרלטיבים שנתנו לו פה. אפשר לנהוג איתו חלק ומדוייק, ההגה מדוייק, חד ומתקשר, השילדה מעולה, המתלים עושים עבודה מצויינת, ואם רוצים אפשר גם להיות חוליגנים ולצאת להחלקות יזומות.

אני אוהב גם את הלוק וגם את הצבע, בהחלט רכב יפה ו'מסובב ראשים'.

אבל כל המחמאות הנ"ל צריכות להילקח בפרופורציה, ואלה הנקודות הפחות טובות, שאת רובן ככולן כבר פירטו קודם :

- אינטריור ברמת המעליב. הדביקו כמה פאטצ'ים של ריפוד עור על הדלתות והקונסולה (בדשבורד מול הנהג זה אפילו פלסטיק קשיח דמוי עור עם תפירה אדומה! הזוי..), מערכת מולטימדיה סינית מעפנה כמו שיש בXV, שום אבזור, הכל מאד בסיסי, כמו ברכב משפחתי משנת 2010 בערך.

- מנוע - גס, רועש (ולא בצורה נעימה), חסר פאנץ' ומשיכה, חי רק בסל"ד גבוה.

- ויברציות מהגיר והמנוע, בידוד תא נוסעים גרוע.

- מושבים אחוריים שטובים אולי לתיק נסיעות או לכלב. שום בן אנוש לא יכול לשבת שם.

עם כל כמה שאהבתי את הרכב מבחינת נהיגה - זה לא רכב שהייתי קונה, וגם לא רכב שהייתי חי איתו ביום יום, מבחינתי יש משקל גדול לאיכות החיים שלי ושל הנוסעים ברכב מול כמה הוא כיף, כי בסוף זה מרחב מחייה שאני נמצא בו די הרבה, ובשביל קצת כיף מדי פעם אני לא מוכן לסבול בשאר הזמן. ובBRZ הייתי מתחיל לסבול מהר מאד..

גם אם הייתי מוכן להתפשר על השימושיות וחוסר הנוחות/פינוק - בחיים לא הייתי משלם משהו שקרוב ל-230K על רכב כזה.

160-170K זה מחיר הגיוני לדעתי למה שהוא נותן. חבל שביזבזו פוטנציאל גדול כזה של רכב, שימו לו מנוע טורבו מוצלח, תשדרגו את תא הנוסעים משמעותית (בניה מחדש, לא קוסמטיקה קלה), ואז הוא יהיה שווה 230K.

בקיצור - אני אשמח לסיבוב על הBRZ בכל יום נתון, אבל לא כרכב יומיומי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הייתה בבעלותי Brz למשל שנה.

זה רכב מצויין להתנהלות יומיומית לנהג + אישה + כלב. אפילו מזוודה ותיקי גב נכנסים לצא המטען. כמובן שהברז לא רכב פרקטי במיוחד אך נהנתי עמו המון במהלך השנה הזו. גם לאחר שירדתי מרכבים בעלי 400-200 כ"ס טורבו משופרים, הברז הסבה לי הנאה מטורפת.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

פורסם
https://www.subaru.com/2017-brz

אני לא מבין באתר סובארו מופיע תוספת של כח סוס ,ושינויים רבים למנוע ולגיר

שלפי פרסומים גורמים לרכב הרגשה יותר נמרצת !

איך לארץ הקודש זה לא הגיע ?

כבר עברנו על זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?628953-מתיחת-פנים-BRZ-2017&highlight=Brz

פורסם
לא נהגתי ב-BRZ אבל ב-125M דווקא כן ולא ממש התלהבתי, מדובר על רכב מאד רך עם הגה ותחושה כללית מנותקת למדי.

מדהים שכל פעם אתה חוזר על אותה המנטרה בניגוד לכל מבחני הרכב שנעשו בישראל. כנראה שההבנה והנסיון שלך בנהיגה הוא רב יותר מ.... אריאל אלסיבוני (לדוגמא)

וואלה.

אז הלכתי לבדוק מה כתב אלסיבוני. סיקרן אותי.

על אספלט איכותי ומהיר, כמו החלקים הסלולים מחדש בסדום-ערד, זו מכונית נטועה ומהירה מאוד. הטרן-אין מצוין ונחשוני, התנועה של הגוף על המתלים מדודה, ומרגע שהגלגלים החיצוניים עמוסים היא מרגישה כמו רכבת על מסילה. על כביש מהיר שלא סלול באופן מושלם (ים המלח לדוגמה) מורגשות תנודות מרכב תחת עומס גבוה. המתלים שהרגישו קשוחים במידה עד כ-100 קמ"ש, לא מרסנים היטב את הגוף במהירות גבוהה יותר על כביש כזה.

ההגה מהיר ומדויק (למרות תחושה מעט מנותקת ואלסטית)

http://www.over-drive.co.il/%D7%91-%D7%9E-%D7%95%D7%95-m125-%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%94/

אז קודם, ותמיד נכון, הכל יחסי. יחסי לציפייה ויחסית לברז, ה-M יכולה להרגיש פחות מתקשרת, ועדיין לא רעה לכשעצמה.

אבל גם יחסית לציפיות של אלסיבוני מהרכב לבדו, הוא מציין שההגה מנותק והמתלים רכים (גם אם בכבישים מסויימים זה לטובה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

בנוגע למחיר, בבדיקה מול UK:

MSRP לברז - מתחיל ב26.5GBP

MSRP לג'ולייטה וולוצ'ה* (לשעבר תלתן ירוק) - מתחיל ב30GBP

באחוזים: באנגליה ברז נמכרת במחיר 88% וולוצ'ה

המצב בארץ:

ברז מתחילה ב230K

וולוצ'ה ב225K

באחוזים: בישראל ברז נמכרת במחיר 102% וולוצ'ה

בונוס: אם היחס היה נשמר - ברז היתה עולה סד"ג של 198,000 ש"ח - שזה גם מחיר הרבה יותר ריאלי מאשר 180K שנאמר פה ע"י כמה מהחבר'ה (שכן בד"כ ברגע שפלוני אומר STFU & TAKE MY MONEY, זה אומר שהמוצר עבור אותו פלוני הוא UNDERPRICED).

אני חושב שהנתונים מדברים בעד עצמם מבחינת תמחור ומיצוב הרכב בארץ... :\

(*)למה בחרתי בג'ולייטה בתור רפרנס? נסיון לנטרל השפעות צידיות, לכן אותו יבואן + רכב נישה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

504L,

כתבה טובה מאוד! נהניתי לקרוא.

3. אסכם בקצרה, במחיר מופרך של 230K ש"ח שזהה ל...M125 אוטומטית ומאובזרת לעייפה (לעומת הסלון בדיחה של ה BRZ), זה כ"כ מובן למה לא רואים BRZ על הכבישים. וכן, לא ממש ניתן להשוות את הכיף שה BRZ מספקת בקלילות כ"כ מהנה לכבדות הפיזית והמנטלית של הבווארית, אבל עדיין, BRZ ערומה, ספרטנית וידנית במחיר זהה ל M125 אוטומטית? גיב מי אה ברייק.

כדאי לחדד: הב.מ.וו אינה מאובזרת לעייפה. למעשה, היא אפילו קצת קמצנית. מעבר להבדלי התצורה (קופה מול האצ'), ההבדלים בין ה-125 לברז ניכרים בהחלט, אבל רשימת האבזור של הב.מ.וו אינה מרשימה במיוחד.

מעבר לכך, הב.מ.וו תספק איכות חיים גבוהה יותר - על כך אין ויכוח - אך הברז יודעת לעשות דברים שהב.מ.וו לא. לכן, זה לא נכון להצהיר שהב.מ.וו עדיפה על הברז, כי זה פשוט לא המצב. הרכבים שונים מאוד ועניין ההעדפה מאוד אינדיבידואלי.

לא נהגתי ב-BRZ אבל ב-125M דווקא כן ולא ממש התלהבתי, מדובר על רכב מאד רך עם הגה ותחושה כללית מנותקת למדי.

נכון שהתמורה למחיר ב-BRZ בעייתית מאד אבל עושה רושם שזה רכב שפונה הרבה יותר לנהג. הייתי שמח לסיבוב.

רכב מאוד רך זה לא תיאור שהייתי מצמיד ל-125. נכון, הוא לא קשיח מאוד, אבל ביחס לעובדה שמדובר על האצ' חמה, כיול המתלים של הבימר סביר בהחלט. בכל אופן, כנראה שמדובר על אחת ההוט האצ' הטובות בסגמנט.

ממה ששמעתי אפשר להוציא STI באזור 250-260K, נכון שמדובר על רכבים שונים מאד אבל עדיין זה רק ממחיש את האבסורד.

ביקום מקביל אולי.

ויש הנחות יפות גם על ה-BRZ. על המיאטה אין.

אם הייתה תחרות "מלכת היופי של ההנחות", אז זו של הברז לא הייתה מנצחת וגם לא הייתה מקבלת תואר סגנית. אחת מהשכונה, לכל היותר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

הג'ולייטה היא לא רכב נישה, היא רכב "לחם וחמאה" של הסיגמנט. ככזו סביר להניח שהיבואן מקבל אותה בעלות שתאפשר לו, אחרי מיסוי, למכור אותה במחיר שיתיישר עם התחרות.

מה מתחרה עם ה-BRZ?

המיאטה.

והיא אכן מתיישרת איתה.

נראה לי שגם סביר להניח שה-BRZ, שנמכרת בכמויות קטנות, לא מקבלת 'הנחת יבואן ישראלי' כמכוניות אחרות, בהיותה רכב נישה אמיתי. הרי גם אם המחיר יהיה 198K... כמה יימכרו?

ואני לא יכול שלא לחזור לעניין הנסבלות של רכב כזה כדיילי.

פעם קליאו ספורט Mk1 היתה הדיילי שלי. גם כשהיתה לי תינוקת היא היתה הרכב הראשי, למרות שהיתה גם 306 4 דלתות בנמצא (ואחת XSI, לא פושטית). לא נהגתי בברז, אבל לא בטוח שהקליאו היא הרבה 'נסבלת' מבחינת נוקשות, קופצנות ורעש.

אני מוכן לחזור לקליאו הזו היום.

היה לי גם המזל להתנייד חודש וחצי עם קאיימן S כדיילי. אם ננטרל את השופוני, שאני דווקא מוצא כמטריד מאוד ולא נעים, לא היתה לי שום בעיה לחיות גם אם הרכב הזה יום יום, כל היום (מבחינת נוחות. מבחינת שימושיות הוא כמובן בלתי אפשרי...). נסעתי איתו גם לאילת. הרכב נוקשה, אבל יצאתי רענן. יותר מרענן, מחייך.

זה כמו להסתובב עם מישהי שהסקס איתה מעולה. כשהיא איתך, אתה כל הזמן עם התחושה הזו, שהיא סקס מעולה, גם כשאתה סתם יושבים איפשהו. נגיד... בתור לקופת חולים. אתה תמיד מגניב איזו נגיעה, לזכר הלילה של אתמול. לוחץ איזו לחיצה, כשמזדמן רגע. כשבטוח.

אתה מרגיש טוב איתה.

עם רכב ספורט טוב, זה אותו הדבר.

ונוח?!

שיהיה לי נוח בקבר.

פורסם

אם הייתה תחרות "מלכת היופי של ההנחות", אז זו של הברז לא הייתה מנצחת וגם לא הייתה מקבלת תואר סגנית. אחת מהשכונה, לכל היותר.

לפני מתיחת הפנים, כשהמחיר הרשמי לידנית היה 225, ניתן היה לקבל ב-210 "על הכביש".

פורסם
בנוגע למחיר, בבדיקה מול UK:

MSRP לברז - מתחיל ב26.5GBP

MSRP לג'ולייטה וולוצ'ה* (לשעבר תלתן ירוק) - מתחיל ב30GBP

באחוזים: באנגליה ברז נמכרת במחיר 88% וולוצ'ה

גם אני חושב שהמחיר של הסובארו בארץ לא נמצא איפה שהיה הגיוני שיהיה.

היא צריכה להיות בפורסטר-money.

אבל הדוגמא הספציפית שבחרת לא הכי מייצגת.

באנגליה, המחיר של האלפא בפועל נמוך בהרבה מהמחיר הרשמי.

על BRZ או מיאטה, תקבל שם הנחה צנועה.

מכוניות פחות מבוקשות, כמו האלפא או 308GTI נמכרות בהנחות גדולות.

למחירון הרשמי שלהן אין הרבה קשר למציאות.

פורסם
אתה מדבר על בערך 20 הנחה. קודם כל, לא הייתי קורא לזה הנחה יפה. שנית, למיטב זכרוני זה הוצע על רכבים שעמדו לקבל יד.

באחוזים, זו הנחה יפה.

זה הוצע על רכבים שאפילו עדיין לא היו במלאי...

פורסם
בסדר, זה אתה. רוב האנשים מסתכלים על זה אחרת.

אני מנסה לתת לאלו שהם קודם כל ולפני הכל חובבי נהיגה, את ההבנה שהטענה שרכב זה או אחר הוא לא "דיילי", זו לא קביעה ברורה. לפני שני עשורים ויותר, אנשים התנהלו במכוניות ה-רבה פחות נוחות, לא ספורטיביות, ולא חשבו שהמצב בלתי נסבל.

אז נכון, לנוחות מתרגלים מהר, וקנייה בודקים יחסית לצרכים ואלטרנטיבות, אבל זה לא בלתי סביר לחיות עם רכב כזה. זה רק עניין של סדר עדיפויות.

• תוכן חדש...