Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - סובארו BRZ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שמונה עשורים אנשים בכלל נסעו במודל T. העולם מתקדם. אני מאד הייתי שמח לרכוש BRZ, אבל בכסף שנדרש עבורה יש אלטרנטיבות טובות יותר למי שנוהג לכסות מרחקים ארוכים. יכול להיות שאם הנסועה היומית שלי הייתה קטנה יותר, הייתי מדבר אחרת. זה לא רק המתלים, שהם דווקא לא שוברי עצמות. זה הרעש, הרעידות, היעדר המושב האחורי. אני עדיין מנסה לתרץ אותה לעצמי, פשוט לא מצליח. אני מניח שב-180K ואפילו ב-200K זה היה נראה אחרת, אבל למיטב ידיעתי היא לא מגיעה למחוזות האלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יכול להיות שאם הנסועה היומית שלי הייתה קטנה יותר, הייתי מדבר אחרת. ... זה הרעש, הרעידות, היעדר המושב האחורי. אני עדיין מנסה לתרץ אותה לעצמי, פשוט לא מצליח. אני מניח שב-180K ואפילו ב-200K זה היה נראה אחרת

סלח לי רומן, אני לא רואה פה קשר למחיר. אם היא הייתה עולה 120K פתאום היא הייתה שקטה, לא רועדת, עם מושב אחורי מפואר והיית שמח לבלות בה 100+ ק"מ באופן יומיומי? כנראה שלא...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אתה לא רואה, אני כן. אתה לא יכול לנתק מכונית מהמחיר שלה. במחיר הנכון, לי היה יותר קל לעכל את החסרונות שלה ולהתרכז ביתרונות. במחיר הלא נכון, גם החסרונות מקבלים משנה תוקף.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שמונה עשורים אנשים בכלל נסעו במודל T. העולם מתקדם. אני מאד הייתי שמח לרכוש BRZ, אבל בכסף שנדרש עבורה יש אלטרנטיבות טובות יותר למי שנוהג לכסות מרחקים ארוכים. יכול להיות שאם הנסועה היומית שלי הייתה קטנה יותר, הייתי מדבר אחרת. זה לא רק המתלים, שהם דווקא לא שוברי עצמות. זה הרעש, הרעידות, היעדר המושב האחורי. אני עדיין מנסה לתרץ אותה לעצמי, פשוט לא מצליח. אני מניח שב-180K ואפילו ב-200K זה היה נראה אחרת, אבל למיטב ידיעתי היא לא מגיעה למחוזות האלה.

לגבי המחיר, לא לקנות את הרכב הזה במחיר הזה. הוא מופקע.

לגבי מאה ק"מ ליום, כל יום. איך אמרו פה... זה אתה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מנסה לתת לאלו שהם קודם כל ולפני הכל חובבי נהיגה, את ההבנה שהטענה שרכב זה או אחר הוא לא "דיילי", זו לא קביעה ברורה. לפני שני עשורים ויותר, אנשים התנהלו במכוניות ה-רבה פחות נוחות, לא ספורטיביות, ולא חשבו שהמצב בלתי נסבל.

אז נכון, לנוחות מתרגלים מהר, וקנייה בודקים יחסית לצרכים ואלטרנטיבות, אבל זה לא בלתי סביר לחיות עם רכב כזה. זה רק עניין של סדר עדיפויות.

נתייחס רק לחובבי נהיגה. אתה באמת חושב שכולם זהים מבחינת העדפות, נסיבות חיים וכו'? ברור שלא. רעיונית, אני לא אומר שאתה טועה, פשוט מה שנכון לך ולעוד כמה אנשים, לא תמיד מתאים לאחרים - גם אם הם חובבי נהיגה - וזה לגיטימי בשני המקרים.

לגבי המחיר, לא לקנות את הרכב הזה במחיר הזה. הוא מופקע.

לגבי מאה ק"מ ליום, כל יום. איך אמרו פה... זה אתה.

נראה ש-RK דיבר בדיוק על עצמו, אז...

לגבי המחיר, האמת שלדעתי מפספסים פה עניין מסויים. ברז או מיאטה חדשות עולות לא מעט כסף, לכאורה יותר ממה שאמור להיות, אך שוכחים ששני הרכבים הללו ישמרו על ערכם יפה מאוד. בחשבון סופי של רווח והפסד, יש סיכוי לא רע שכעבור 3 שנים ברז תעלה כמו פיג'ו 308, אם לא פחות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
נתייחס רק לחובבי נהיגה. אתה באמת חושב שכולם זהים מבחינת העדפות, נסיבות חיים וכו'? ברור שלא. רעיונית, אני לא אומר שאתה טועה, פשוט מה שנכון לך ולעוד כמה אנשים, לא תמיד מתאים לאחרים - גם אם הם חובבי נהיגה - וזה לגיטימי בשני המקרים.

1. לא התייחסתי ללגיטימיות. בכלל.

2. לא התייחסתי למכלול שיקולים.

התייחסתי רק לעניין הנוחות, שלדעתי חוסר הנוחות של ספורטיבית הוא לא כזה גדול.

לגבי המחיר, האמת שלדעתי מפספסים פה עניין מסויים. ברז או מיאטה חדשות עולות לא מעט כסף, לכאורה יותר ממה שאמור להיות, אך שוכחים ששני הרכבים הללו ישמרו על ערכם יפה מאוד. בחשבון סופי של רווח והפסד, יש סיכוי לא רע שכעבור 3 שנים ברז תעלה כמו פיג'ו 308, אם לא פחות.

זו נקודה טובה, אבל אולי יותר למי שכבר ירכוש כיד 2, ופחות לרוכש המקורי.

פורסם
התייחסתי רק לעניין הנוחות, שלדעתי חוסר הנוחות של ספורטיבית הוא לא כזה גדול.

נוחות במקרה של ה-BRZ היא לא רק נוחות נסיעה, אלא גם השימושיות שלה, שבהחלט לוקה בחסר. המושב האחורי של אותה קליאו ספורט אותה הזכרת מרווח הרבה יותר מזה של הברז.

כלל לא בטוח, במיוחד לא למי שרוכש במימון ולא מוציא את הכסף במזומן. זה בהחלט שיקול, רק שהוא בהכרח כרוך בהימור מסוים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני רק אשים את זה כאן עבור אלו שלא פגשו את הפוסט בעבר..אין מכונה כזו.. במחיר הזה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?588448-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-BRZ-%D7%AA%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%9A-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94

בכדי להשלים את המהלך.. לאחרונה הוחלף הדיפרנציאל לאחד אמיתי מוגבל החלקה קלאצ'ים..

פורסם

בונ'א אתם חבורה של זקנות. היא לא כזאת לא נוחה ורועשת

יצא לי לגמוע כמה קילומטרים על הברז. במשפט אחד - זה האוטו הכי כיף שנהגתי בו בחיים. ונהגתי גם על מיאטה, ועוד כמה וכמה מכוניות שפונות ל"לב".

אני נוסע, לא במוד אטרף, רגיל כזה. אחרי כמה דקות של עמידה בפקק אני מסתכל על הדשבורד וקולט שעדיין לא ליטפתי אותו. אני לא יודע מה איכות החומרים. ואז נפלט לי בקול "לא אכפת לי מה איכות החומרים!" יש מצב שההוא שעמד לידי הסתכל עלי.

כשהכביש נפתח ומתחילים לנסוע מתחיל להיות לי לא נוח. קצת קשה כזה. ואז אני נזכר שסיאט לאון קופרה לא הרבה יותר נוחה, אם בכלל. ואם להקשיב לביקורות על מכוניות כמו סיוויק טייפ R או מגאן RS, הברז כנראה אפילו נוחה מהשתיים האלה. היא גם רועשת, אבל אם לא אונסים את המנוע אז רעשי הרוח/כביש לא יותר חזקים מאשר בסוזוקי סלריו או ניסאן מייקרה או משהו כזה. המושבים המעולים, ידית ההילוכים עם המהלך הקצרצר בטירוף ותנוחת הישיבה שחושפת את שתי הבליטות של מכסה המנוע הופכים את הישיבה לחוויה. אתה מחובר להכל, אבל לא בקטע מציק.

הבגאז' קצת קטן, כן, אבל אפשר לדחוף לשם תיק ואת הקנית מקסימום שמים במושב האחורי. אם בן אדם רוצה לשבת שם, שיסתדר. שישב ישיבה מזרחית, או שישים את הרגליים מאחורי הראש. או שיסע באוטובוס!

אין מה להגיד, התרגלתי למנועי טורבו, התפנקתי מחוסר המאמץ שהם דורשים. כנס לסיבוב, ביציאה תלחץ על הגז ולא משנה באיזה הילוך אתה המנוע ימשוך אותך החוצה. אולי זה לא יהיה סופר מהר וסופר מרגש, אבל את העבודה הוא יעשה.

הברז דורשת ממך לעבוד. כשיא המומנט שלך נמצא ב-6000 סל"ד ושיא ההספק דורש עוד 400 סל"ד, אתה צריך להיות מודע כל הזמן, לתכנן כל כניסה לכל פניה, לדעת מה הרדיוס בהמשך הפניה ולהכין את המכונית מראש. אני חייב להגיד שאם מצליחים לשמור אותה שם, ב-Sweet Spot הזה, לא חסר יותר מדי כוח. וזה היופי, שלא צריך הרבה יותר כח.

אין לה אחיזה בלתי נגמרת, והיא נענית למשחקים גם ב-40 ו-50 קמ"ש. כל עוד אתה בהילוך הנכון ונותן לה את כמות הדלק הנכונה, היא תשחק איתך.

ההגה המעולה, השלדה האולטרא פטפטנית והגיר שפשוט כיף אדיר להעביר בו הילוכים משדרים לך כל הזמן מה קורה. ומה שהכי מגניב זאת הדואליות של ההתנהגות שלה שמתאפשרת בזכות כל המרכיבים האלה. רוצה לנהוג מהר ומדויק? תמנן את הגז ביציאה מהפניה - תן אותו קצת יותר מאוחר וקצת יותר בעדינות והיא תשמור על הקו כשהיא אומרת לך בכל רגע נתון אם הגלגלים האחוריים רוצים לנתק אחיזה. רוצה להיות חוליגן פסיכי? תוריד עוד הילוך, תבעט ברגל ימין ותתכונן להסתכל לתוך הפניה דרך חלון הצד.

תמיד יש את הוויכוח על מה זה מכונית "מהנה". יש את אלה שאוהבים לנהוג מהר ומדויק, יש את אלה שאוהבים להרגיש כאילו הם רוכבים על פר ברודיאו, וה-BRZ נותנת לך לבחור בכל פניה מה אתה רוצה לעשות והיא עושה את זה מושלם.

האבזור לא מעניין, והמושב האחורי - במיוחד כשהמתחרה העיקרית שלה ויתרה עליו לחלוטין - עוד פחות רלוונטי. גם שיקולים של "רוב האנשים" לא משחקים כאן תפקיד, כי "רוב האנשים" יקנו אוקטביה. ה-BRZ נותנת היום משהו שלא נותנת אף מכונית אחרת. תחושה של פעם. עם הצורך לעבוד כמו פעם, עם הקולות והרעידות של פעם, ובעיקר משאירה מחשבה ש... שאולי אהיה מספיק אמיץ ואקנה אחת כזאת, פעם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

רומן לא הבנתי איך 30 אלף ולמעשה פחות - אתה הרי לקוח חוזר של היבואן, ותמיד יש הנחות, מונעים ממך את הרכב. לדעתי אלה דברים אחרים.

ואם תקנה - תביא סיבוב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

כרגע יש ביד 2 יח' BRZ: ידנית יד3 עליה מבקשים 126K ואוט' יד2 עליה מבקשים 132K. בשני המקרים זה עדיין מעל 50% משווי הרכב החדש (בזמנו). ייתכן שבמקרה של המיאטה שמירת הערך עוד יותר טובה.

עכשיו, אם פיג'ו 308 GTI חדשה עולה 190 וקצת על הכביש, האם אתה חושב שהיא תהיה שווה קצת מעל 100 כעבור 5 שנים? אני בספק.

בונ'א אתם חבורה של זקנות. היא לא כזאת לא נוחה ורועשת

הרכב הזה הוא סוג של אלפא רומאו - יש לה פאקים די מעצבנים, חלקם בדברים שאמורים לפחות להיות טובים ברכב כזה, ועדיין, בשורה התחתונה מדובר על מכונית נדירה בנוף הרכבים המודרניים. מעין רכב 90s שדחפו לו דיבורית בלוטוט', בקרת אחיזה ויורו 6 כי 2017, לטוב ולרע.

האם הטוב גובר על הרע? לטעמי האישי, בהחלט. בשורה התחתונה זה רכב ספורט אמיתי לכל דבר ועניין.

האם הוא מתאים לכל חובב נהיגה? לא.

אגב, סיוויק טייפ ערס וקופרה (לפחות במצב ספורט) יותר קשות מהברז באופן מובהק.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
,

רכב מאוד רך זה לא תיאור שהייתי מצמיד ל-125. נכון, הוא לא קשיח מאוד, אבל ביחס לעובדה שמדובר על האצ' חמה, כיול המתלים של הבימר סביר בהחלט. בכל אופן, כנראה שמדובר על אחת ההוט האצ' הטובות בסגמנט.

.

אני לא יודע אם הבימר מהמובילות, לא הרגישה לי כ"כ ספורטיבית. לנהיגת קווים הבימר לא מהמצטיינות, המתלים דיי רופסים וההגה חסר משקל ופידבק. תוסיף גם העדר תיבה ידנית ומנוע חסר דרמה. שוב, זה לא רכב רע לטעמי, אפילו טוב כאולאראונדר אבל מבחינת נהיגה יש אופציות עדיפות.

לגבי STI זה מידע ששמעתי מבעלים של אחת.

אולי זה נכון ואולי לא.

אני מנסה לתת לאלו שהם קודם כל ולפני הכל חובבי נהיגה, את ההבנה שהטענה שרכב זה או אחר הוא לא "דיילי", זו לא קביעה ברורה. לפני שני עשורים ויותר, אנשים התנהלו במכוניות ה-רבה פחות נוחות, לא ספורטיביות, ולא חשבו שהמצב בלתי נסבל.

אז נכון, לנוחות מתרגלים מהר, וקנייה בודקים יחסית לצרכים ואלטרנטיבות, אבל זה לא בלתי סביר לחיות עם רכב כזה. זה רק עניין של סדר עדיפויות.

מסכים לחלוטין. כל פעם שאני קורא כאן תלונות על אינטריור בלאון או על גיר ידני בפקקים זה בדיוק מה שעולה אצלי בראש.

מכאן, כשהחלפתי עגלה לפני מס' חודשים לא הייתי מוכן להתפשר על היכולות של הרכב, קניתי את הרכב הכי ספורטיבי שיכולתי אבל גם הכי פחות נוח שבחנתי ואני לא מתחרט על זה.

הרכב הזה הוא סוג של אלפא רומאו - יש לה פאקים די מעצבנים, חלקם בדברים שאמורים לפחות להיות טובים ברכב כזה, ועדיין, בשורה התחתונה מדובר על מכונית נדירה בנוף הרכבים המודרניים. מעין רכב 90s שדחפו לו דיבורית בלוטוט', בקרת אחיזה ויורו 6 כי 2017, לטוב ולרע.

האם הטוב גובר על הרע? לטעמי האישי, בהחלט. בשורה התחתונה זה רכב ספורט אמיתי לכל דבר ועניין.

האם הוא מתאים לכל חובב נהיגה? לא.

אגב, סיוויק טייפ ערס וקופרה (לפחות במצב ספורט) יותר קשות מהברז באופן מובהק.

לא יודע מה הקשר בין ה-BRZ לאלפא, מדובר על רכב ספורט דיי ספרטני במונחים של היום שאמור להמכר במחירים עממים, זאת דווקא יותר תפיסת עולם של יצרניות יפניות.

הקופרה הרגישה לי כרכב מאד נוח, הטייפ ערס פחות.

פורסם

קראתי בשקיקה את כל התובנות מהרכב הזה.

נהניתי לקרוא את הרשמים.

רק חיזק לי את הידיעה המוחלטת שמתישהו, יהיה לי כזה.

תמשיכו לריב. זה כיף.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
א

לא יודע מה הקשר בין ה-BRZ לאלפא, מדובר על רכב ספורט דיי ספרטני במונחים של היום שאמור להמכר במחירים עממים, זאת דווקא יותר תפיסת עולם של יצרניות יפניות.

כעושים אנלוגיה צריך להתייחס לעניין אותו משווים. כאן דובר על זה שסולחים לרכב על חסרונות, בגלל יתרונות בולטים בתחומים אחרים. זה לגמרי נכון. גם היו אלפות שסבלו מכל מיני תחלואים בתחום הפרקטי, אבל נתנו חוויה. לחובב הגה, זה חשוב.

עכשיו ברור שהברז לא יכולה להספיק, כשיש דרישות פרקטיות מרכב שאי אפשר לוותר עליהן. למשל, גודל מינימלי להסיע את המשפחה. אבל נוחות זה עניין של בחירה, לא של הכרח.

פורסם

כרגיל אצל 504 - כתוב נהדר.

יצא לי לנהוג בברז בתוואי דומה למבחן.

דווקא האין מנוע לעומת ההתנהגות הנפלאה שלה היה מה ששבה אותי.

אולי הזדקנתי, אבל היכולת לשחק איתה במהירות נמוכה וללא תזזתיות התאימו לי בול. לא רוצה טורבו. לא רוצה הספק. לא אכפת לי שברמזורים יצחקו עלי ילדים באיביזה.

בדרך לשם ובחזרה זכיתי לטעום פקקי תנועה חיפאיים.

לטעמי, היא יכולה להיות דיילי נהדרת. היא נוחה מספיק, מאובזרת במה שצריך, ואותי המראה הפנימי לא העליב. אולי הסטנדרטים שלי נמוכים מדי, לא יודע.

אם צריך להקפיץ את הילדים, שישבו בישיבה מזרחית או שיסעו עם אמא.

ממש בא לי אחת.

ממש.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...