Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אקדים ואומר שאישית אני מאד פדנט ושם לב לפרטים שאולי אחרים לא שמים לב אליהם, אבל נמאס לי שכמעט כל פעם שאני יוצא מהמוסך אחרי תיקון או טיפול, אני מגלה כל מיני נזקים קטנים ומאד מעצבנים על הרכב. לכן אני מקפיד שגם המוסך שאני הולך אליו יתיחס ברצינות הראויה לעבודה שלו.

לפני כשנתיים רכשתי איטלקיה נחמדה, וכדרכן של איטלקיות היא עושה לי הרבה כיף וחיוכים בנשמה, אבל מצריכה טיפול קפדני. אין לי בעיה אם זה. כאשר רכשתי את הרכב הוא היה בן 5, ובמצב קרוב למושלם. הרכב היה ברשות אשה, מורה, שהתייחסה אליו בכבוד רב ובעדינות ראויה לציון. כל הרכב מקורי לחלוטין למעט תיקון צבע אחד בכנף, ובמיוחד הפנים שלו נכון ליום הרכישה היה במצב חדש לגמרי. דבר מפתיע במיוחד בארץ, ובמיוחד לאור הק"מ הלא מבוטל שהרכב עבר (מתקרב ל200,000).

אני מקפיד הקפדה יתרה לא להכניס לרכב דברים שעלולים לשרוט/לשפשף, פותח דלתות בזהירות, לעולם לא מחזיק ביד מפתחות או חפץ אחר שעשוי להשאיר סימן, חושב פעמיים מה נכנס לתא המטען, וכן הלאה, וכולי.

המוסך שאני נכנס אליו הוא מוסך מורשה, מהיום שקניתי את הרכב. בפעם הראשונה שנכנסתי אליו התרשמתי. כיסו את הכנף להגן עליה, תחתית הרכב נשטפה, כל קליפס ובורג חזרו למקום, באמת שהייתי מרוצה וגם מופתע לטובה. אבל בפעמים האחרונות הכל התקלקל.

אתמול הרכב נכנס לטיפול רגיל. שמן, פילטר, ועוד חלק שהזמנתי והיה כבר צריך להחליף מפאת הק"מ. (מדובר בצובר לחץ הידראולי שיושב על תיבת ההילוכים). הפעם העובדים שעבדו על הרכב ממש לא שמרו. עבדו עם סיגריות בפה, נאלצתי לגשת ולבקש יפה שלא יעשנו בזמן עבודה. כמובן שהעבודה התעצבן.

לקראת סוף הטיפול התקינו את צובר הלחץ, דבר שהצריך להזיז תושבת מנוע שקצת מפריעה. העובד עשה את זה עם מוט. דווקא ההזזה עצמה לא גרמה לשום נזק, אבל כשהוא שלף את המוט מתא המנוע הוא פגע בכנף וגרם לCHIP בצבע. למרות שהאוטו בן 7 הצבע עדייןמושלם וללא כל סימן WHATSOEVER. זה היה הדבר הראשון. הסבתי את תשומת לב מנהל העבודה והוא לקח את האוטו למחלקת צבע.

איש הצבע ערבב לי צבע לתיקונים, וכשהאוטו חזר לקדמת המוסך פתאום הבחנתי שהאדון הנחמד "דאג" להשאיר לי סריטה ממש יפה על הפנל דלת נהג באורך של כ5 ס"מ, כנראה שהוא עשה את זה עם המפתח שהחזיק ביד תוך כדי שיצא מהרכב.

אני חייב לומר שאני ממש מצטער שהלכתי לשם, התקלקל לי המצב רוח לגמרי, עד עכשיו. יש לי קשרים באיטליה ואני שוקל ברצינות להזמין דיפון דלת חדש (אתם יכולים לחשוב שאני משוגע אבל אתם לא מבינים כמה זה מבאס אותי).

הנקודה היא שכמעט בכל פעם שאני במוסך, הרכב (כל רכב) חוזר עם סימנים, שריטות, קליפסים חסרים, פלסטיק שבור וכן הלאה וכולי. כבעל רישיון כבר 25 שנה למדתי כבר לשקול ברצינות מה ואיך להגיד לעובדים כדי שיתעסקו כמה שפחות עם הרכב. אני ממש אוכל את עצמי שלא הוצאתי לבד את הרכב ממחלקת הצבע. לגבי דיפון הדלת כבר לא הערתי למנהל, הרגשתי כ"כ מדופרס שרק רציתי ללכת משם.

כשאמרתי לו למה העובדים שלו לא מכסים את הכנף ומעשנים בזמן העבודה הוא אמר לי "מה אתה רוצה שיעשו כל פעם הפסקה לעשן?" - בתור מעשן כבד לשעבר אני לא מבין למה לעזאזל בכלל צריך לעבוד עם סיגריה בפה?!

האם זה הגיוני שב90 אחוז מהמקרים שמוסך מטפל ברכב, הוא חוזר עם נזקים וסימנים? התייאשתי.

:-(

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

לא מופתע בכלל.

לא זוכר של מי החתימה בסגנון, "המקום שבו הרכב מתקלקל הכי הרבה הוא המוסך".

כ"כ נכון..

לדעתי עשית טעות שלא הערת לו על הדיפון. על צ'יפ קטן בצבע הערת ועל זה לא?? הייתי אוכל אותו חי.

ואני עוד אדם רגוע :D

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אל תלך למוסך מורשה. לא חסרים לך מוסכים לרכבים איטלקיים שמתייחסים לרכב בצורה קדושה.

לדוגמה אוטואיטליה - לפני כמה חודשים הייתי שם עם רכב לבדיקה ואחד הלקוחות שם כוס קפה מקרטון על אחד הרכבים שהיה במוסך בזמן שדיבר עם גיא.

גיא העיר לו בצורה די תוקפנית לא לשים כוסות על רכבים של לקוחות. זה אולי נשמע בקטנה אבל אישית הייתי סומך על חברה כאלו שיתייחסו בכבוד לרכב שלי.

יש גם את מוסך התלתן, מיכאל אלפא... כולם מומלצים מאוד.

פורסם

גם אני עברתי חוויה במוסך מורשה של הונדה בתל אביב כאשר לאחר טיפול שגרתי גיליתי שריטה ארוכה על הגג. כשדרשתי הסברים ממנהל המוסך, התגלה שבמוסך אפילו לא מותקנים מצלמות. את השריטה תיקנתי לבד ולא חזרתי למוסך הזה יותר.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

ממליץ בחום על אוטואיטליה , ברוך בחור על הכיפאק

אם אתה מאזור חדרה, נתניה - מוסך עדי השאיר עליי רושם טוב

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

אני לא רוצה לנקוב בשמות, אבל דווקא הלכתי במיוחד למוסך מורשה ש*לא* בעיר שלי (אני נוסע 45 דקות במיוחד רק בגלל שהם היו בסדר). אני חיפאי. אולי באמת אשקול נסיעה לת"א בפעם הבאה אם יש לי נזקים באלפי שקלים (פנל דלת חדש גם עם הקשרים שלי במילאנו סביב 1400 שקל).

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

קודם כל בשביל הבריאות שלך תוריד לחץ ותקח דברים בקלות.. כשקונים אוטו - מפסידים.

מציע, שלפני שאתה רץ להזמין דיפון דלת בסכום אסטרונומי, לך לקפוץ לדיטייליר מנוסה שיבחן את השריטה.. בסבירות גבוהה שיוכל לטשטש אותה כליל

פורסם

אני כנראה פדנט כמו פות"ש - למשל, גם אני הייתי מזמין דיפון חדש אם היתה עליו שריטה.

השיטה שלי - לוקח יום חופש ועומד ליד הרכב במשך כל הטיפול. אם צריך, נותן חמישים שקל טיפ לעובד לפני הטיפול.

עושה פלאים לתוצאות ולמעשה חוסך לי כסף רב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מכיר את זה מקרוב, לצערי היום אי אפשר לסמוך על מוסך רק בגלל שהוא מורשה.

אפילו ש"מטופל 10 שנים במוסך מורשה יבואן" נשמע ממש טוב כשמוכרים את הרכב - בהרבה מאוד פעמים שווה לנטוש את רשת היבואן ולטפל במוסכים המומלצים בפורום. (ויש הרבה, לאיטלקיות יש את אוטואיטליה והתלתן ממה שאני מכיר, בטח יש עוד..)

אם אתה מתעקש להישאר במורשים אז תנסה לירוק כמה שפחות לבאר שמטפלת לך ברכב.

אז הוא מעשן ליד המנוע... מה כבר יקרה? עדיף שמתוך עצבים ישרוט לך את הרכב?

כאילו, זה חכמה בדיעבד, אבל אולי אם לא היית מעיר לו אז שום דבר מזה לא היה קורה..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני חושב שמהיום אני מגיע למוסך (כל מוסך) עם PPF ציפוי מגן שקוף על הכנף או משהו דומה שאפשר להוריד, וכיסוי הדיפון עם ניילון נצמד. ראיתי שעושים ככה למכוניות יקרות, במיוחד אם הן לבנות בפנים ואז לנקות זה סיפור. מעדיף שיחשבו שהשתגעתי מאשר לחטוף עוד נזקים. חבל רק שזו התרבות וגם אי אפשר לומר כלום לאף אחד!

פורסם

גיל קאר - התקשרו להגיד שיש צורך בעדכון גרסא למולטימדיה.

הטכנאי הגיע עשה את שלו ואז בסוף היום כשנסעתי הביתה ראיתי שהוא נעץ ציפורניים בציפוי עור שיש על הידית הילוכים..

כנראה הפרעת קשה וריכוז כלשהי, בלעתי רוק ולהבא אני אשב עם כל בעל מקצוע כזה בתוך האוטו לוודא שהם לא מאבדים את הריכוז פתאום.

• תוכן חדש...