Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זאת בדיוק הסיבה לכך שההגדרה מאד נזילה. ייעוד המכונית לספורט הוא אינדיקציה טובה לצורך העניין. במקום להשוות השוואה מאד מופרכת ל-S-קלאס, תשווה ללאון קופרה, שהמחיר שלה די קרוב לצורך העניין. כרכב ספורט, הקופרה עדיפה בהרבה - היא תגבר על הברז בכל בוחן מדיד. מצד שני, לא תמצא הרבה שיטענו שהקופרה מהנה יותר, וגם לדעתי היא לא. אז אם לשאול אותי - הקופרה ספורטיבית יותר, שכן היא מאפשרת לנהג להקיף מסלול (או לעבור קטע כביש מפותל) בפרק זמן קצר יותר ובשליטה טובה יותר. מאידך, שיקולי פרקטיות בצד, לא הייתה לי כל התלבטות בין שתיהן בשאלה מי לרכוש עבורי.

למה ההשוואה מופרכת? אין פה שאלה של מחיר. יש רכבי ספורט יקרים ויש רכבי ספורט זולים (בחו"ל כמובן, פה כלום לא זול).

גם הבנטלי בנטייגה יהיה מהיר יותר מהברז, אין לזה כל קשר לספורטיביות.

לגבי למבורגיני, פרארי, פאגאני וקונינגסאג; הן כמובן מאוד ספורטיביות, אבל רובן בקטגוריה של סופר-קאר או הייפר-קאר, לא ספורטס-קאר.

למשל, אם תלך לאתר של מקלארן, תגלה שאת הדגמים הפחות חזקים (570S וה-540S) הם מגדירים כ-Sports Series בניגוד לדגמים היותר קיצוניים שהם מגדירים כ-Super Cars.

http://cars.mclaren.com/sports-series

בראיון עם אחד הבכירים שלהם הוא אמר שאת ה-570 ו-540 הם בנו להנאה מנהיגה על כבישים ציבוריים ועל מסלול ולא לכדי ליצר הקפות מהירות.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני נוטה לקרוא הצהרות יחצ"נים לא עם קורט מלח, עם משטח של סוגת כל פעם. עדיין, הנאה מנהיגה זאת לא דרישה הנדסית פרופר. אפילו אותה ברז, אם תרכיב לה צמיגים טובים, תתן זמנים נהדרים כי השלדה שלה קשיחה והמתלים מצוינים. רק המנוע יפריע, אבל במסלול, היכן שתוכל לשמור אותו מספיק גבוה, פחות. רק שכל זה לא קשור להנאה. בספורט ההנאה היא אחת - להשפריץ שמפניה.

הנושא של השרשור הזה מציק לי הרבה זמן, לראיה השרשור שפתחתי בזמנו והחייתי השבוע. שוב, לדעתי אין הגדרה חד-משמעית. הרי קח מכוניות ספורט איקוניות כמו אסתי או איבו - הן הרי בסה"כ גרסאות למשפחתומטיות בנאליות, ועדיין מכוניות נהדרות. מאידך טויובארו ומיאטה ומצד שלישי מכוניות ספורט יקרות ומכוניות-על. אין כאן נוסחא אחת, ואולי זה היופי שבדבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני תוהה למה חשובה ההגדרה - הרי ההגדרה היא כל כך סוביקטיבית וכל כך גמישה, שהיא למעשה לא אומרת כלום. אחד מהרכבים שהכי נהניתי לנהוג בו היה ה 106 (XR כן? לא GTI) כי היא היתה קלה, זריזה, חיברה מעולה את הנהג לכביש, והיה כיף לדחוף אותה למגבלות (הצנועות) שלה - ואחד מהרכבים שהכי לא אהבתי היתה הסובארו WRX - חזקה, מהירה, זריזה, הכל נכון, אבל משהו ב X-factor פשוט לא היה שם (עבורי), היא לא הרגישה לי מתגמלת, יותר מדי Brute force, פחות מדי finesse.

אז מה זה משנה שה 106 היא לא ספורטיבית בהגדרה, כרכב לנהג, עבורי היא היתה מוצלחת יותר מ WRX.

פורסם

Fazer - זאת בדיוק הנקודה. אין הרבה קשר בין היות המכונית ספורטיבית להלכה להנאה מנהיגה, בוודאי במובן אליו הורגלנו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
"ברשיון של הפאביה שלך כתוב 'ספורט' לא הופך אותן למכוניות ספורט."

רגע, אבל...

הפאביה שפורט מגיעה עם כיול מתלים בהשראת ה VRS ושונה לחלוטין מה1.2TSI הרגילה!

איך ייתכן שגיא חיימוביץ' פספס נקודה כה חשובה?!

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ללא ספק אין הגדרה ברורה, ובכך גם סיימתי את הכתבה.

זה שיצרן מסויים משקיע הרבה בהפיכת הרכב למהנה לנהיגה לא אומר שאין רכבים אחרים שיותר מהנים לנהיגה גם אם המהנדסים לא כיוונו לכך בהכרח (106 למשל).

ברור לי שאני נלחם בתחנות רוח עם נסיון ההגדרה, אבל זה לא אומר שאני לא אמשיך לנסות :)

פורסם

רכב ספורט זה מושג כל כך מעורפל בימינו, בדיוק בגלל כל המישמש שעושים עם רכבים מקטגוריות שונות. פעם רכב ספורט היה רכב ספורט ורכב מנהלים היה רכב מנהלים. היום יש דברים כמו E63S AMG ואאודי S8 Plus שלא בדיוק ברור מה הם-יותר מנהלים/פאר או יותר ספורט.

לדעתי האישית רכב ספורט הוא רכב עם ביצועים (0-100, יכולת פניה/אחיזה), מהנה במסלול, לא מהנה בעליל כדיילי. לדוגמא-סיוויק טייפ R של שנת 2008. במקרה הזדמן לי לבלות עם אחת כזו למשך שבוע וכמה סבלתי מלקפוץ איתה סתם לקניות, לא היה לי ספק לרגע שזה רכב ספורטיבי.

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם

יש מצב בו הגרסה שנקראת "ספורט" היא למעשה גרסה זולה יותר.

למשל ריינג' רובר ספורט, אאוטלנדר ספורט (ASX בארה"ב), קפטיבה ספורט.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ניתן להוסיף מדבקת אלבר לכל רכב ומיד הוא הופך לרכב ספורט.

מה המטרה בלמצוא הגדרה לרכב ספורט? מעבר לפן השיווקי. הייתי מניח שרכב ספורט בהגדרה צריך להיות מיועד לתחרות במסלול המרוצים וחייב כלוב. מישהו אחר יגיד שרק הייעוד מספיק. מישהו שלישי יגיד שרק המיצוב יעיד וכולי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הייפר וייפר, לגבי קארט - בתחרויות של 2 פעימות, אני לא לגמרי בטוח שבכל קטגוריה כולם נוהגים באותו הקארט בדיוק. גם לעניין של אחזקה יש שם משמעות (מה שמבוטל לחלוטין בליגות של ה-4 פעימות, בהן הקארטים נבחרים באקראי).

אני מניח שמי שעוסק בנהיגה ספורטיבית, בהכרח גם נהנה ממנה, אבל אני גם לא כזה בטוח שחווית נהיגה זה מה שחושבים עליו מהנדסים שבונים את מכוניות המרוץ לנסקאר או פורמולה או כל דבר אחר. מניח שאם מאוד מזקקים את זה, אז רכב מרוצים זה רכב שנבנה או עבר אפטר מרקט כזה או אחר, כדי להיות הכי מהיר על סוג המסלול לו הוא מיועד. הפלפולים שלנו על מכוניות ספורטיביות, לעומת זאת, זה סתם, די פלפולים. גם אם למכוניות הספורטיביות שיש לחלקנו יש מאפיינים או מכלולים אלו ואחרים, שהגיעו מעולם המרוצים, כולנו כן מוכנים להתפשר על מהירות לטובת תפיסה מאוד סובייקטיבית של כיף, כמו למשל בדוגמא של brz. קשה לי להאמין שמישהו בא בגישה כזו בעולם המרוצים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לקחתי, מה שמסכם את הדיון - זה המשפט בסוף הכתבה.

רכב ספורט הוא רכב שנבנה מהתחלה ללא פשרות - כלומר כל ייעודו הוא להיות כלי נהיגה (לשם נהיגה,ולא לשם מא' לב'), והתוספות של סאונד ומיזוג וכו'. - הן כורח צורך המכירה

רכב ספורטיבי הוא גרסא חמה או חמימה לרכב סטנדרטי.

Jdi said:מומנט מזיז משקלים, כ"ס מוכר רכבים.

8)

פורסם

מה המטרה בלמצוא הגדרה לרכב ספורט? מעבר לפן השיווקי. הייתי מניח שרכב ספורט בהגדרה צריך להיות מיועד לתחרות במסלול המרוצים וחייב כלוב. מישהו אחר יגיד שרק הייעוד מספיק. מישהו שלישי יגיד שרק המיצוב יעיד וכולי.

רכב עם כלוב שמיועד למירוצים הוא "רכב מירוץ" או "רכב מסלול" (Track car / Race car). רכב ספורט זה לגמרי רכב לכביש ציבורי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה משתנה לפי חוקי המדינה שאתה חי בה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רכב ספורט? בעיקרון וקודם כל - עד שני אנשים בלבד.ולמקפידים- ללא גג! כן כן היום כבר אין הרבה כאלה...

.​Another fine day ruined by responsibility...

פורסם

מה הקשר בין כמות האנשים שהרכב מסוגל להכיל לאופי הרכב?

ניסאן GTR ,פורשה 911, פרארי קליפורניה, ועוד רבים וטובים כוללים 4 מקומות ישיבה, והם רכבי ספורט מהעצמות שלהם.

• תוכן חדש...