Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עדיין לא פנינו למוסך אך רוצים להיות מוכנים לקראת מחר...

אז ככה:

הרכב דייהטסו גראנד מוב.

הרכב יצא מהכנה לטסט במוסך ולאחר בדיקה ושיחה טלפונית אושרו מספר דברים, בין השאר:

רצועות מנוע(היו סדוקות),

תושבת מנוע.

ועוד מספר דברים שלא רלוונטיים להמשך האירוע.

זהו רכב שעובד בשבת שנוהג עליו עובד(העובד קבוע עם הרכב הזה).

מאז שהרכב יצא מהמוסך הוא עשה 20-40 ק"מ כולל הנסיעה היום.

היום נקרעה רצועת מנוע(זו שמפעילה את האלטרנטור וכנראה גם את משאבת המים, לא התעמקתי).

כאשר עד שהעובד הבין מה קרה המנוע התחמם ונראה שהרדיאטור התפוצץ(המנוע בסדר).

מצבר כמובן נפרק.

הרכב עומד כרגע במרחק 20 ק"מ מהמוסך.

נעזוב בצד כרגע הוצאות נלוות של זמן עבודה נוסף לעובד(שעתי, שכר שעה, יקר!), דלק אליו וחזרה, עצבים וכ"ו.

מהי אחריות המוסך במצב העניינים הזה?

האם הוא צריך לצאת מחר לתיקון דרך?

האם הוא צריך לתקן על חשבונו גם את הרצועה, הרדיאטור, מים ירוקים וכ"ו?

אבקש מניסיונכם.

אשמח שגם בעלי מקצוע יגיבו.

תודה

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

אשיב לך כמנהל מוסך איך אני הייתי נוהג במצב כזה.

ראשית הייתי שולח גרר על חשבון המוסך ומביא את הרכב למוסך.

לאחר בדיקה ואיתור התקלה ,וקבלת מסקנות ממה נקרעה הרצועה הייתי נוהג כך.

במידה והכשל נבע מאיכות החומרים או מעבודה לקוייה על המוסך לתקן את הרכב ללא דיחוי וללא עלות מצד הלקוח.

לגבי הנזק הנלווה כגון רדיאטור שהתפוצץ אני אומר שיש גם אחריות של הנוהג ברכב לתוצאה הזו היות ולאחר קריעת הרצועה נדלקת נורת אזהרה של הטעינה והמנוע מתחיל להתחמם ורואים זאת בשעון החום.נושא זה נתון למחלוקת ותלוי במידת הרצון של המוסך לסייע ככל שניתן.בכל מקרה יש גם צירופי מקרים שיכולים לקרות אך לדעתי המוסך אחראי במידה זו או אחרת לתוצאה הסופית ועליו לעשות הכל על מנת לתקן את הרכב לשביעות רצון הלקוח

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם

לדעתי המוסך אחראי וצריך לנהוג כמו שיורם אמר.

לשלוח גרר. לתקן את הרכב ולהחזיר את המצב לקדמותו, כולל כל החלקים שניזוקו.

לגבי אובדן הזמן/דלק וכו׳ - רק אם תחליט לתבוע בתביעות קטנות וגם אז לא בטוח שתזכה.

פורסם

תודה על התגובות,

אין כוונה להיות קטנוני, דברים קורים, כל הרצון הוא שהרכב יחזור "לעמוד על הרגליים".

אשמח לעוד תגובות.

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

צריך לבדוק שהתקלה קרתה אכן בגלל החלקים או העבודה.

לדוגמא במוסך שבו אני עובד הגיע רכב לטיימינג, כשעה וחצי אחרי שיצא מהמוסך הרכב עלה באש ונשרף. כמובן שאין קשר בין התיקון לתקלה.

פורסם
צריך לבדוק שהתקלה קרתה אכן בגלל החלקים או העבודה.

לדוגמא במוסך שבו אני עובד הגיע רכב לטיימינג, כשעה וחצי אחרי שיצא מהמוסך הרכב עלה באש ונשרף. כמובן שאין קשר בין התיקון לתקלה.

נרשם מפורשות...

הוחלפו רצועות מנוע, אחת מהן נקרעה לאחר כ 30 ק"מ.

אין שום ספק שהרצועה(החדשה) נקרעה בגלל איכות גרועה/חיזוק יתר/הרכבה לא נכונה.

נכון לכרגע המוסך שלח על חשבונו גרר שיביא את הרכב למוסך ומשם נתקדם.

•  

• תוכן חדש...