רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
פולקסווגן חושפת את הדור השישי של הפולו, הופכת אותה - לפחות על הנייר - למכונית הכי מרווחת בקטגוריה ומשווה אותה למי שלפני 15 שנים נחשבה למשפחתית סטנדרטית בגודל מלא. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יום שישי, רואה רכב של אם עם ילדים והצמיג הקידמי - חושך בעיניים. לא יכולתי לשתוק ופשוט זעקתי שלא תיסע אפילו מטר נוסף. איך? מסכנים כך? עריכה - התמונה צולמה בפנצריה שהיתה ממש מטרים מהמקום (למזלם) Sent from my SM-N920I using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 811 צפיות
שלום, מכר מעוניין להוציא רישיון על רכב ציבורי ולאחר מכן לעבוד כנהג/להיות עצמאי. המכר עבר אירוע ביטחוני טראומתי והוכרו לו על ידי ביטוח לאומי 5% נכות נפשית (על הטראומה) ו- 5% נכות על הפגיעה הפיזית. ידוע לו על מספר אנשים שהוציאו רישיון על רכב ציבורי למרות שרשומה להם נכות פיזית, אך לא ידוע לו על נהגים עם אחוזי נכות נפשיים. אז לפני שהמכר מתחיל בתהליך ומוציא כספים רבים, אשמח לדעת מבעלי ניסיון או ידע ודאי האם נכות נפשית מקשה או מונעת הוצאת רישיון על רכב ציבורי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
השכרת רכב בגרמניה 1 2
מאת Lorinser- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום. אני מעוניין לבקר בגרמניה, האם אתם מכירים חברות השכרת רכב הפועלות במדינת הבירה-נקניק הזו? כמה זה עולה?
הודעה אחרונה מאת niv, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי לנסר 2008. עד היום כשהייתי נועל באמצעות השלט, היתה תגובה של צפצוף כפול, ובפתיחה צפצוף בודד. ביום בהיר אחד זה הפסיק. השלט אמנם נועל והוינקרים מאירים לרגע, אך אין קול. מה יכול להיות הסיבה? תודה
הודעה אחרונה מאת Mr. MAG, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם .ענף הרכב בארץ הינו ענף גדול מאוד שמכניס כסף רב ליבואנים ולחברות הביטוח וכמובן לאח הגדול המדינה. בכל אלו הציבור אנחנו די מחוץ ללופ. הפוסט כאן הוא על השקיפות וזכות הציבור לדעת ולקבל מידע על רכב יד 2 בהיבט של הסטוריית התאונות ובעיקר על רכבים שהושבתו עי הביטוח וחזרו לכביש עפ תקנה 309. הרי ברור לכולם שרכב ששמאי פסל אותו כאובדן להלכה ועולה אחכ על הכביש כרכב כשר. הינו סכנה בטיחותית ממדרגה ראשונה. כולנו מכירים ושומעים יום יום כולל כאן בפורום את הסיפורים ההזויים של מגרשי מכוניות אפילו המכובדים שבהם שמקבלים כאלה רכבים. מכוני בדיקה אינם הפתרון מאחר וגם להם עפ מיטב ידיעתי אין גישה למידע חברות הביטוח. אם כן נמצא שחברות הביטוח הן העבריין הגדול בחסות המדינה. …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5 אלף צפיות
שמתי לב לתופעה משונה ביותר מדיי פלואנסים, כשאשר בולמים אז במקום שהתאורה האדומה האחורית תתחזק, היא נכבת ובמקומה נדלקת קבוע נורת איתות. בטוח אני לא היחיד ששמתי לב לזה. מישהו יודע מה המניע? התקנה מקומית קלוקלת או פאק ברכב?
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
במשך תקופה ארוכה ישנם שאלות והתייחסויות לאמינות של רכבי VAG בהתייחס לגיר ה DSG. ברצוני לשתף מנסיוני מתוך כוונה לשפוך אור על הנושא מנסיוני. ברשותי גולף 7 שעלתה לכביש באוגוסט 2015, דגם יורו 6 מנוע 1.4 TSI עם גיר DSG. הרכב שמור ואדיקות וננהג בזהירות. מהנסיון הקצר שלי חוויתי את הבעיות הבאות: 1. מערכת מולטימדיה מקורית שמדי פעם המסך מוחשך וחזרתו לפעולה מתאפשרת רק ע"י כיבויי מוחלט של הרכב ןהמתנה - נאמר לי שהבעיה מוכרת. הוחלף בדגם חדיש יותר 2. מסגרת פלסטיק עם ציפויי אלומיניןם מסביב לידית ההילוכים מתקלפת - הוחלף למסגרת חדשה 3. רעש אקראי שהופיע בערך ב 15,000 ק"מ (כמו של מיסב חורק) בתחלית נסיעה שמופיע באופן רנדומאלי שהרכב חם ללא רעידות או תופעות אחרות - כ 50%…
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
צ'ק בנקאי 1 2
מאת talbin1212- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 13 אלף צפיות
מחר מישהו רוצה לבוא לראות את האוטו שאני מוכר, הוא אמר שאם הוא יקנה הוא ישלם בצק בנקאי, מה זה צ'ק בנקאי? איך אני יכול לדעת שזה לא צ'ק מזוייף או משהו? הוא צריך את הפרטים של מי שמקבל את הצ'ק?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
כשקניתי את הרכב בסיאט הרצליה, רכשתי אותו עם איתוראן SAVE, בעת הרכישה לא הוחתמתי על כל חוזה התקשרות עם חברת איתוראן כמו כן שאלתי את נציג המכירותומנהל אולם התצוגה ונאמר לי כי אין שום חיוב מעבר לתשלום חד פעמי בהתקנה, כל מי ששאלתי אומר לי שהתקשרו אליו אחרי שנה ודרשו תשלום חודשי עבורהאיתוראן מישהו יכול להגיד לי מה נכון?
הודעה אחרונה מאת car_me, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום קניתי רשת כזאת לאחסון שהגיעה עם דבק דוצ,הדבק המקורי לא מחזיק אז קניתי דבק דוצ יותר חזק שהחזיק יותר טוב אבל גם אינו החזיק יותר מיום. איזה פתרון יש בשביל להדביק את זה חזק בלי שזה יפול?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
-
- אחראי פורום
- 47 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
נשמע ממש זול - המשפחתית סטיישן של דאצ'יה לוגאן MCV מוצעת למכירה לדגם טורבו בנזין אוטומטית ב - 69,990 בלבד ! מה דעתכם - תמורה מעולה או רכב מיושן ולא אטרקטיבי ?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
פינוי רכב לברזל או פירוק 1 2
מאת Guest UberFreak-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום חברים. חשבתי שזה יהיה מאד מהיר וקל, אולי פשוט אין לי מזל. ברשותי רכב בן 27, ללא טסט ורישוי (ירד מהכביש). החלטתי שאין עוד טעם להחזיק בו, וניסיתי למצוא מישהו שיקח אותו לפירוק או ברזל. התקשרתי ללמעלה מ-20 אנשים שפרסמו שהם מפנים כל רכב בכל מצב. כל אחד מהם שאל איזה רכב יש לי, והתגובה תמיד הייתה "תודה, זה לא בשבילי". לא ידעתי שדגם הרכב משפיע במשהו על מיחזור ברזל פרסמתי את הרכב גם ב-Junkyard וגם ב-Yad2, ללא תוצאות. כל מי שהתקשר ניתק ברגע שהבין שרשיון הרכב בוטל. השבוע שוב קיבלתי התראה לפני גרירה מהעיריה והאמת, נמאס לי ממשחקי חתול-עכבר איתם. אשמח לכל עצה בנושא, רוצה להפטר מהמטרד כמה שיותר מהר. תודה!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. השבוע קיבלנו רכב חדש (אפס ק״מ) כמו שרשום בכותרת פורד פוקוס 2017 מרכב סדאן (אם זה משנה). מבדיקת תצרוכת הדלק (בנסיעה רגועה יחסית,סביב 120 קמ״ש) של הרכב,הוא עושה 1 ל- 7.5. מבדיקה אצל שכן שלי שגם לו יש את האותו דגם ושנה התצרוכת שלו היא 1 ל- 13. רציתי לדעת אם זה הגיוני שיש הפרש כל כך גדול בגלל שהרכב שלי חדש כביכול או שבאמת יש בעיה ברכב. אני פונה אליכם כי לא תמיד מה שיגידו לי בסוכנות זה מה שבאמת נכון. אז מי שמכיר/יודע/יכול לייעץ לי בעניין הזה אני אודה לו מאוד.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
- 0 תגובות
- 749 צפיות
לדעתי נראית נחמד מאוד. מרווחת יותר ובוגרת יותר. יותר בייבי גולף מתמיד.(למרות שעם הפלטפורמה החדשה MQB הפולו כבר לא ממש בייבי) גרסת GTI תקבל מנוע 2.0 ליטר עם 200 כ"ס שזה גם נחמד. חוץ מהקטע של פתחי המיזוג האמצעיים נמצאים במקום לא קשור במטרה לתת במה למערכת המולטימדיה. בפולו הנוכחית פתחי המיזוג במקום מושלם. חבל שקילקלו. כמובן הכל תלוי ברמת האבזור והמחיר שצ'מפיון יחליטו לשווק בארץ. הנה סרטון: נ.ב. מנהלים רק עכשיו ראיתי שנפתח כבר נושא. אפשר למחוק.
הודעה אחרונה מאת papikian, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ערב טוב, אני נוהג על רכב של העבודה שגמע כבר 50K קמ מיולי האחרון. (הרכב אצלי מ0 ק"מ) אני הנהג היחיד עליו. הרכב בליסינג דרך החברה בה אני עובד, ובשעות הצהריים החנתי בחניה מקורה של קניון בת ים, חניה פינתית, עם הפנים לתוך החניה (כלומר מול קיר). אחרי שעה כשחזרתי לרכב התחלתי לסוע וראיתי סדר באורך של 15 ס"מ באמצע השמשה שלי. ניסיתי לראות ואין שום מכה מסביב ושום דבר... אחריות של מי זה, יצרן? ליסינג או לקוח? אין ביטוח שמשות.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 8 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
רכשנו סיאט איביזה 2017 דגם סטייל 1 ליטר. עכשיו הביטוח דורש ממני קוד רכב של משרד התחבורה של האוטו הזה. התקשרתי לצמפיון לא קבילתי תשובה ברורה חלק אומרים 184 183,אין בידי את רשיון הרכב עדיין . למישהוא יש נסיון או מוסג מה הקוד של משרד התחבורה לרכב הזה? בדקתי ברשת אבל ישנם כמה קודים אני צריך לדעת איזה מהם שייך לרכב שלי. זה הקוד הנכון עלפי הבנתי הדלה לדגם הזה :0183 - 0778 תקנו אותי אם לא ^
הודעה אחרונה מאת Bennik, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי, הזמנתי להשכרה בחו"ל רכב מסוג סובארו טרייבקה. ברור שחברות השכרת הרכב אינן מתחייבות לרכב זהה, אך כן לרכב מקביל. הזמנו 3 רכבי סובארו טרייבקה, קיבלנו בפועל קאיה ספורטאג', סובארו XV וסיטרואן C4 פיקאסו. לטענתי רכבים מקבילים לסובארו טרייבקה יכולים להיות, אודי Q5, וולקסווגן טוארג, שברולט טרוורס וכיו"ב, אך לא אף רכב מהרכבים שקיבלנו. אשמח לדעתכם בעניין.
הודעה אחרונה מאת amir77a, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי שברולט סוניק האצ'בק, שנת 2012, מנוע 1400. נראה שעלות חידוש הרישיון שלה הולכת ומתייקרת כל שנה, כשהשנה המחיר כבר טיפס ל-1,337 ש"ח. זה נשמע לכם סביר לרכב קטן בן 5 שנים? (ובכלל, המחירים לא היו אמורים לרדת בעקבות ביטול האגרה של רשות השידור?). כשעיינתי בדף הרישיון שמתי לב לפתע שהרכב נרשם ע"י משרד הרישוי בתור דרגת זיהום 14 , דרגה אחת מתחת לרכב המזהם ביותר שיש בעולם. סוניק איננה רכב חסכוני, אך מכאן ועד לשים אותה באותה קטגורייה עם כל מיני רכבי שטח אימתניים וגרגרנים נראה לי הזוי. באתר של שברולט רשום בכלל שהרכב הוא בדרגת זיהום 7, אבל הנתונים כמובן נכונים לרכבים שהם מוכרים השנה. התקשרתי למוקד של משרד הרישוי לנסות להבין מה קרה, אבל מי שענתה לא ידעה להסביר כלום ורק הפנת…
הודעה אחרונה מאת guya72, -
היום אנחנו פוגשים לראשונה את סיטרואן קקטוס האוטומטי בהשקת נסיעה. מה אתם רוצים לדעת עליו? מה אתם רוצים שנשאל את אנשי היבואן? כל התשובות בקרוב.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
סיאט לאון המחודשת מקבלת מנוע חדש, מחיר אטרקטיבי בטירוף, ובתכלס נראית כמו אחת מחבילות ה"ביצועים לשקל" היותר מעניינות בשוק. אבל איך היא כמכונית משפחתית? יצאנו לבדוק.
הודעה אחרונה מאת iliahrom, -
- 0 תגובות
- 680 צפיות
למי שיש כיסוי ישן מיותר כזה - אשמח לקבל. נא לשלוח הודעה פרטית. אם זה לא הפורום המתאים - אנא התנצלותי והעבירו לפורום המתאים. תודה
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
שאון שהסתיים ברון 1 2
מאת Speedool-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מתנצל שזה הולך להיות ארוך, אבל שווה לקרוא: בגולף 7 שנת 2014 מנוע 1.2 גיר די.אס.ג'יפה, אשר ננהגת ע"י זוגתי בקצב הפנדה, בתמהיל של כ- 50:50 עיר וספר, ואשר גמאה פחות מ- 60 אק"מ, החלו רעידות קלות בשילוב לראשון ולרברס. ע"מ לנצל את חודש האחריות האחרון שנותר לרכב, ולמרות שבי נשבעתי כי כף רגלי לא תדרוך יותר בשום מוסך מורשה-יבואן, התפתיתי בכ"ז והכנסתי את הגולף למוסך מורשה-יבואן, האחרון באיזור המרכז שטרם דגמתי (והתאכזבתי). שמח וטוב לבב אספתי את הרכב בערבו של יום לאחר החלפת מצמדים, וחשתי כי בשן ועין הצלחתי להינצל מהוצאה כספית כבדה. ברם, כבר למחרת בבוקר החלו להישמע מתחתית הרכב נקישות בנסיעה על כל מהמורה, לא כל שכן על באמפרים או בורות ביוב אשר, סחטו מפאר תוצרת גרמניה קולות נאקה ו…
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, קניתי אוטם פצצה של מנזרנה ומרחתי אותו על כל האוטו חוץ מחלונות פנסים וכו' השאלה שלי אם אפשר למרוח אותו גם על הסאן רוף ועל החלונות והפנסים בלי חשש?
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
החפזון מן השטן, כך אומרים. וצודקים. אתחיל עם סיפור הרכישה של הרכב, שהוא ככל הנראה הקצר ביותר בהיסטוריה - נכנסתי לסניף של אלבר שנמצא סמוך לעבודה וחיפשתי הפתעות של 0 ק"מ באיזור ה 80K ש"ח שהן לא i10ביקנטוזבייסטאר, משו כמו חצי ליגה (שניה, הפועל ת"א סטייל) מעל. אותרה לה כמעט במיידית קיה ריו האצ'בק צ'חורה עם 15 ק"מ על השעון שעלתה על הכביש בתחילת חודש מאי השנה ; הרכב ברמת גימור LX (כמובן, למה שיהיו LEDים) שכולל מולטימדיית אנדרואיד (מזעזעת, אבל לפחות יש iGo עם מפות עדכניות לסוף 2016 וווייז), מצלמת רוורס (מפתיעה לטובה באיכותה), חיישני רוורס (שאפילו עובדים), מובילאיי 630 (רחמנא ליצלן) ופה זה פחות או יותר מסתיים. ניגשתי לסוכן, הצבעתי על הרכב - הצהרתי בריש גלי "יא חאצ'ו!",…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 732 צפיות
לטובת פרוייקט כלשהו, יש סטטיסטיקה על כמה מכוניות מגיעות כל שנה בייבוא אישי? איזה דגמים? תודה!
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כל פעם אני רואה את השאלה הזו עולה. אז מנסיון, היום חזרתי אחרי חופשה של עשרה ימים: 1. מיצובישי לנסר 2009, מצבר בן שלוש +, הניע כמו נינג'ה בסטרטר ראשון וקצר. 2. פיאסטה 2014 עם מצבר מקורי, כנ"ל. מסקנה שלי שגם אחרת שבועיים לא צריכה להיות שום בעיה. ליאור.
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5 אלף צפיות
סקארוק? סקורוק? סקודרוק? קארקודה? למישהו יש עוד רעיונות מעניינים איך לקרוא לסקודה קארוק, מחליף היטי שנחשף לאחרונה?
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי אתמול BMW, אולי דגם i8, עם לוחית רישוי בצבע לבן, שמורכבת מ 5 תווים - 3 אותיות באנגלית ושני מספרים. החלק הימני של לוחית הרישוי היה בצבע כתום, ובתוכו היו 6 מספרים נוספים. מה זה הדבר הזה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, אז אני בתכנון של טיול לחול, את הזמנת הרכבים ביצעתי דרך rentalcars, באתר של rental יש אופציה לבחור בביטוח "הגנה מלאה", לאחר הסבר שלהם מדובר בביטוח של rental ולא של חברת ההשכרה, ז.א שאם קורה משהו לרכב בחברת ההשכרה אני צריך לשלם ולאחר מכן לתבוע בחזרה את הכסף מrentalcars, מישהו פעם היה צריך להתעסק בסוג תביעה כזו? נראה לי כמו חתיכת כאב ראש. מנסיונכם, בדרך כלל הביטוח ש"חברות התיווך" כמו rentalcars זול יותר או יקר יותר ממה שהחברה תציע לי ברגע שאגיע לשם?
הודעה אחרונה מאת alonjp,