Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פינוי רכב לברזל או פירוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לרכב שלאעבר טסט שנתיים הם מבטלים את הרשיון פשוט ככה?

פעם ראשונה שאני שומע על זה האמת.

מה יקרה אז עוד 3 שנים אם ירצו לרשום את הרכב כאספנות?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כנראה שלא תהיה שום בעיה להחזיר את הרכב לכביש. הכל יימחק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

לרכב מיושן עם רשיונות מוקפאים מעל לשנתיים, נדרשת בדיקת מעבדה על מנת להחזירו לכביש.

אני רוצה לקנות רכב בן 20, במצב מעולה כאילו ישב בקפסולת זמן.

בבדיקה שעשיתי, זה החוק.

אם אני אחליט לרכוש אותו, הוא יהפוך תורם חלקים לרכב שלי, וזה מבאס לפרק רכב במצב מושלם.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

התייאשתי מלמצוא מישהו שיקח את הרכב, החלטתי לפנות אותו בעצמי למגרש גרוטאות.

מצאתי אחד כזה בצפון, אבל כל אלו שדיברתי איתם באיזור המרכז לא מקבלים כלי רכב.

מישהו מכיר מגרש (רצוי בת"א והסביבה) שמוכן לקבל רכבים לברזל?

פורסם
מה יקרה אז עוד 3 שנים אם ירצו לרשום את הרכב כאספנות?

רכב מיושן (מעל 19 שנים משנת ייצור) שלא עשה טסט שנתיים עובר אוטומטית במחשב משרד הרישוי לסטטוס "מבוטל תקנות תעבורה". זאת אומרת מבוטל טכנית אבל אפשר להחזיר אותו לכביש בשתי דרכים:

1. לפני שהגיע לגיל 30 שנה משנת ייצור - על ידי בדיקת מעבדה מוסמכת של מכון התקנים ותשלום חוב אגרות רישוי אם ישנו.

2. אחרי שהגיע לגיל 30 שנה על ידי שינוי סטטוס ל"רכב אספנות", בלי בדיקת מעבדה מוסמכת ובלי תשלום חוב אגרות.

אבל אם בעל הרכב ביקש במשרד הרישוי להוריד את הרכב מהכביש, אז הרכב מבוטל לחלוטין, אי אפשר להחזיר אותו לכביש לא בדרך הראשונה ולא בשניה.

באופן כללי, ביקוש אצל אספנים למכוניות עממיות פשוטות שלא מאוד ישנות, נמוך. כמעט אף אחד לא רוצה לשמר פיאט אונו, פיז'ו 104/205, איביזה, דייהטסו שרייד ועוד. מכוניות שהיו מאוד מאוד נפוצות אבל היום בקושי רואים אותן במפגשי אספנות.

כך שאוטו כזה גם במצב מצויין יתקשה למצוא קונה בסכום משמעותי.

פורסם

דווקא מכוניות פשוטות שהיו בעבר וממש נכחדו כמו 104 או 305, לנצ'יה דלתא, אלפא סוד, פורד אסקורט וכד' - יהיה לך מאוד קשה למצוא. מי היה מאמין שנתלהב מסובארו ליאונה כלשהי, ותראה איזה ערך יש לאלו מתחת לשנת 85'.

קשה מאוד לחשוב היום על רכב ישן שהיה נפוץ והיום הוא גרוטאה, כעל רכב אספנות.

זה לא שהפיאסטה הזו תהיה שווה עשרות אלפי שקלים, אבל כמה אלפים טובים בעוד עשר שנים, כנראה שכן. או כתורמת איברים למי שמחזיק כזו ויש לו מקום להניח אותה לפירוק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ללנצ'יה דלטא ואלפא סוד יש ערך מוסף והן יחסית מבוקשות.

לסובארו גם יש סוג של נישה נפרדת וקהל מעריצים.

אני מדבר על מכוניות רגילות משנות ה 80, מכוניות שהיו המוניות אבל בלי ערך מוסף מיוחד.

לי יש הרגשה שאף אחד לא רוצה לשמור אותן. לא ראיתי עדיין אונו או איביזה או שרייד וכו' עם לוחיות אספנות למרות שהיו המון כאלה בשנים 85-87.

זה נכון לעכשיו, יכול להיות שבעוד 15 שנה הן כן יהיו מבוקשות.

אבל כרגע - זה לא מיוחד מספיק כדי שמישהו ישפץ וישמור. רק אולי מכוניות שעוברות במשפחה שיש להן ערך סיטימטלי.

• תוכן חדש...