Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שליטה רק בטמפרטורה זה בדיוק המימוש של בקרת האקלים מול מזגן מכני לא?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי היום בסוכנות ומדדתי את רוחב המושב האחורי בין ידיות הדלתות והפלא ופלא הוא ברוחב זהה כמעט לאטקה (129ס״מ)..

גם ביחס לאאוטלנדר הוא דיי מרווח באופן מפתיע (או שלא, האאוטלנדר צרה עם רוחב מושב החורי של 131ס״מ בלבד).

המרחב במושב האחורי לא רע ואפילו טוב מאוד, אני 185 וישבתי בנוחות לאחורי מושב הנהג שהיה ממוקם לפי תנוחת הנהיגה שלי.

תא מטען גם דיי גדול, לא ענק אבל גדול.

סה״כ רכב סבבה למשפחה ובמחיר בדיחה ביחס לתמורה.

אהבתי!

פורסם
שליטה רק בטמפרטורה זה בדיוק המימוש של בקרת האקלים מול מזגן מכני לא?

לקקטוס, למרות הפיקוד האלקטרוני ממסך המגע, אין בקרת אקלים. מכיוון שכך, שינוי המכוון מקר (כחול) לחם (אדום) הוא בדיוק כמו בפיקוד מכני רגיל.

לעניות דעתי העלות של הוספת בקרת אקלים היא גרוש ורבע, אם בכלל. הרי כל הפיקוד הוא גם ככה אלקטרוני וכל מה שחסר (או שאולי הוא כבר שם רק ללא ניצול) זה חיישן טמפ', שעלותו זניחה למדי, ותוכנה שתבצע את הבקרה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אין בקרת אקלים אבל המימוש דומה מאוד. מהניסיון שלי אתה קובע עוצמה 1-8 אם אני זוכר נכון.

היינו עם עוצמה 3/8 ורק שלטנו בטמפרטורה.

לא מושלם כמובן אבל עושה לגמרי את העבודה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם (נערך)

בקרת אקלים עושה שני דברים:

1. משנה את עוצמת המפוח.

2. מנסה להגיע לטמפ' שכיוונת. לא הטמפ' של האויר שיוצא מהמזגן אלא הטמפ' של חלל הרכב.

מה שיש בקקטוס, כמו בכל רכב עם בקרות מכניות, זה מכוון לעוצמת המאוורר (אכן, 8 דרגות) ומכוון שאתה יכול לקבוע באמצעותו את טמפ' האויר שיוצא מהפתחים. הטמפ' לא תשתנה כתלות בשינוי בתנאי הסביבה, כמו התחממות או התקררות. במקרה של שינוי כזה צריך להתאים מחדש את הבחירה של הטמפ' באופן ידני.

ברכב עם בקרת אקלים כל זה נעשה אוטומטית. אתה נכנס לרכב ביום חם וקובע את הטמפ' הרצויה, נניח 22 מעלות. בקרת האקלים תתחיל עם עוצמת מאוורר חזקה וקרור מקסימלי ואז לאט לאט תחליש את עוצמת המאוורר ותשנה את הטמפ' שיוצאת מהפתחים ע"מ לשמור על הטמפ' שבחרת. בקקטוס אין את היכולת הזאת, לצערי (כבעלים של אחד).

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בקקטוס אין את היכולת הזאת, לצערי (כבעלים של אחד).

הבקקטוס משווק ברחבי העולם עם שלוש רמות של מערכת שמע ובקרה. לישראל הגיעה המערכת ברמה האמצעית הכוללת בלוטוס ושליטה מההגה. (ברמה הראשונה הבסיסית זה רדיו בלבד.)

המערכת ברמה הגבוהה משלבת בקרת אקלים, רדיו דיגיטאלי וניווט. כידוע לכם בישראל אין מפות לנווט של יצרן ואין רדיו דיגיטאלי וכך הפסדנו את בקרת האקלים. בכל מקרה על פי דיווחים באירופה, הנווט של סיטרואן די מאעפן ולאחר תום האחריות עלות עדכון המפות יקרה מאד.

במערכת המותקנת ב C3 החדשה כבר יש בקרת אקלים ברמה האמצעית של המערכת ואני מניח שהיא תיכנס לקקטוס 2018 עם העדכון הצפוי.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

כשכתבתי שבקקטוס אין התכוונתי שבקקטוס בגרסה המקומית אין. מה שיש או אין בקקטוסים ברכבי העולם לא רלוונטי אלינו.

אני רק תוהה האם הרכיבים הנדרשים למימוש בקרת אקלים קיימים בכל הרכבים, בארץ ובחו"ל, וכל שנדרש זה תוכנה מתאימה. להבנתי זול יותר ליצר את כל הרכבים עם כל הרכיבים הנדרשים מאשר ליצר גרסאות שונות.

פורסם

נתקלתי בקקטוס רובוטית בארץ עם בקרת אקלים, הייתה של היבואן פעם. לא שמתי לב אם יש לה ניווט או כפתור ניווט, חושב שאין.

סתם לידע כללי.

ט.ל.ח

פורסם

אין קשר בין מערכת ניווט לבקרת אקלים - הקקטוס ניתן להזמנה באירופה עם כל אחד מהם בנפרד, שניהם יחד או אף אחד מהם, ובנפרד או כחבילה עם דברים אחרים. בבריטניה לדוגמה חבילת בקרת אקלים מוסיפה גם חיישני אורות וגשם, וחבילת ניווט (שאפשר לזהות מסמל הניווט על הטאבלט) מוסיפה בלוטות' ונגן מוזיקה עם תצוגת אלבומים (שני דברים שקיימים בישראל בלי ניווט).

סיטרואן קקטוס 1.2 טורבו בנזין 110 כ"ס פאן ידני - 96,900 ₪ (86,900 ₪ מחיר השקה)

האם זה נכון?

כן, זה מחיר ה"מבצע-ללא-הגבלת-זמן" הנוכחי.

פורסם

כנראה הקקטוס שהייתי איתה באיטליה הייתה עם בקרת אקלים (בטוח ניווט וחיישני אורות היו).

הניווט היה כושל ממש.

Renault Clio RS EDC 200

פורסם (נערך)
בקרת אקלים עושה שני דברים:

1. משנה את עוצמת המפוח.

2. מנסה להגיע לטמפ' שכיוונת. לא הטמפ' של האויר שיוצא מהמזגן אלא הטמפ' של חלל הרכב.

מה שיש בקקטוס, כמו בכל רכב עם בקרות מכניות, זה מכוון לעוצמת המאוורר (אכן, 8 דרגות) ומכוון שאתה יכול לקבוע באמצעותו את טמפ' האויר שיוצא מהפתחים. הטמפ' לא תשתנה כתלות בשינוי בתנאי הסביבה, כמו התחממות או התקררות. במקרה של שינוי כזה צריך להתאים מחדש את הבחירה של הטמפ' באופן ידני.

ברכב עם בקרת אקלים כל זה נעשה אוטומטית. אתה נכנס לרכב ביום חם וקובע את הטמפ' הרצויה, נניח 22 מעלות. בקרת האקלים תתחיל עם עוצמת מאוורר חזקה וקרור מקסימלי ואז לאט לאט תחליש את עוצמת המאוורר ותשנה את הטמפ' שיוצאת מהפתחים ע"מ לשמור על הטמפ' שבחרת. בקקטוס אין את היכולת הזאת, לצערי (כבעלים של אחד).

בקרת האקלים ב-C3 גם שולטת מאלו פתחים להוציא אויר, לא רק העוצמה.

אני לא אוהב מסכי מגע לא ברכב ולא מחוץ לרכב, אבל לשם הטכנולוגיה הולכת. האמת שהמסך ב-C3 איכותי, זריז, והיות שיש אייקונים קבועים אין שום התעסקות עם "תפריטים". למערכת השמע יש כמובן שליטה גם מההגה והשליטה בטלפון ממילא קולית.

מה שאני לא אוהב אבל ממש לא אוהב זה את החיבור המתהדק בין לובינסקי לאיתוראן. אנחנו (טוב אני לפחות) רוצה את הרכב שסיטרואן תכננה וייצרה לא את השעטנז הסיני שמחברים לה באיזולירבנד מתקלף בארץ (ואני לא אומר איזולירבנד כמשל). הדבר האחרון שאני רוצה שיתעסקו לי בו באוטו זה החשמל. ולא רוצה להיות לקוח של איתוראן, מותר לי?

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

Jack457 - היבואן לא מחייב אותך לרכוש מערכת הגנה של איתורן.

במרבית חברות הביטוח לרכבים בשווי הכספי של הקקטוס ואף למעלה מכך,

לא נדרשות מערכות הגנה מפני גנבה נוספות לאלו שמגיעות מקוריות מהיצרן (אמובילייזר).

פורסם

לא מדובר על מערכות האיתור של איתוראן, מערכת ה המולטימדיה היא שלהם.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
לא מדובר על מערכות האיתור של איתוראן, מערכת ה המולטימדיה היא שלהם.

רק למי שמוכן להוסיף עוד 1000ש"ח במבצע ההשקה או 4000 לאחר מכן, כך שזה ממש לא חובה.

• תוכן חדש...