רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
מבחן דרך - טויוטה יאריס 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
ישה יצא לסוף שבוע עם טויוטה יאריס המחודשת. אף אחד לא יודע איך זה קרה, אבל עכשיו קוראים לה ביאטריס.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
ככה, הייתי בדרך חזרה הביתה והיה בחניון תמרור זכות קדימה, הרכב שבא מימני לא בא מהר ממש אז פניתי הנהג ממש התעצבן שלקחתי את הזכות ונופף ביד שלו כזה, והתחיל להיצמד אליי. ממש נלחצתי , שהשתלבנו לכביש נסעתי קצת כדי לנסות להיפתר ממנו אבל הוא עדיין נצמד. הגענו לרמזור אדום וראיתי שהוא שולף את הטלפון שלו ומתחיל לצלם , לא יודע אם אותי או את הרכב. כשפנינו מהרמזור , הוא היה נתיב לידי ועשה לי ''חכה חכה'' עם היד, לא הספקתי להגיד לו שאני מתנצל והוא המשיך לדרכו. הצלחתי לקרוא את המספר שלו. אני לא יודע מה לעשות מכאן... אני רק רציתי להגיד לו שאני מצטער שלקחתי לו את הזכות וההתנהגות שלו הפחידה אותי.. מה לעשות? אני מפחד לספר להורים , אני חייל דרך אגב.
-
ביום שבת האחרון (1.7.2017) בסביבות השעה 23:30 ( לפי הסרטון של המצלמה באוטו) התרחשה התאונה על כביש 20 מתחת לגשר ההלכה. אני הייתי בנתיב הימני נסעתי במהירות 80-85 קמש בערך, שפתאום שמעתי צפירה ארוכה מאחוריי. ישר הסתכלתי במראה להסתכל מה קרה וראיתי שרכב פרייבט מסוג שברולט קרוז נכנס בגיפ והגיפ נדחף עלי. הגיפ פגע בי בכנף האחורית בצד של הנהג וכתוצאה מהפגיעה במהירות הזאת הוא גרם לרכב שלי (שברולט אופטרה) להכנס לסחרור עצמי .. מצאתי את עצמי מתחיל להסתובב עם הרכב על כביש איילון בין הנתיב הימני עד שנעצרתי בנתיב השמאלי ( במזל מהשמיים לא היו רכבים אחרים בנתיב האמצעי והשמאלי כי זה היה יכול להגמר הרבה יותר גרוע). הנהגת שפגעה בגיפ שהעיף אותי יום אחרי האירוע לא מודה בכך בפני חברת הב…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 40 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
יצא לי לראות היום שחברת המזרח משיקים מחדש את המותג, לפני מה שנראה כלום לא השתנה בגזרת המחיר, ולדעתי המכירות ימשיכו להיות נמוכות וחבל כי בסה״כ עם המחיר הנכון המותג כן יכל להתרומם, כדאי שמחשהו יתליל להתעורר שם.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מחפשים כבישים יפים ומאתגרים לטיול נהיגה בסופ"ש? קבלו רשימה ממצה של כל כבישי הנהיגה המעניינים שיש לארץ שלנו להציע לנהג החובב. https://www.drivelogic.co.il/drivingroads
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
רוצה לזרוק איזו מילה על ג'יפוזה ו/או על האנטי הדי גדול שיש למביני עניין בתחום הרכב מקרוסאוברים ("למה לשלם יותר בשביל רכב פחות טוב, במחיר של סופר מיני בתצורת קרוס אפשר לקבל משפחתית" וכו'). זו טענה כזו שממש חוזרת על עצמה פעם אחר פעם אחר פעם, וזה תמיד מסקרן בעיני לראות: מה, באמת, יש כזו אטימות בנוגע לשיקולים של נהגים עם צרכים/העדפות שונות? נשים שניה את הפרמטר של פוזה-פקטור בצד (למרות שזה בהחלט פרמטר משמעותי עבור לא מעט לקוחות, ואני לא רואה פסול בכך - כאילו חסרים רכבים שדורשים פרמיה על פוזה/מיתוג/עיצוב) - לגובה של הקרוסים יש יתרון רציני בכל הנוגע לתחושת בטחון על הכביש לנהגים מסוימים, ולגישה לתוך הרכב עבור אנשים עם בעיות גב ו/או משקל. זה נשמע לי ממש הגיוני, שלא לומר…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, מחפש המלצות לתחנות זולות יותר ובעלות מוניטין סביר, 98 באיזור קריות נהריה.
הודעה אחרונה מאת mogo, -
- 4 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
היי, אם קיבלתי רשיון לפני כ7 חודשים ועדיין לא שילמתי (לא נסעתי גם, מן הסתם), האם זה נכון שיקחו לי את הרשיון ? או שאין טעם להלחץ
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
אפשר לקבל מידע על רכבי BMW של השנים האחרונות. דגמי המנועים והנפח בסדרות 1 2 3 , שנים 2016-2017. כגון דגם מנוע: F-30 F-31 F-32 , נפח המנועים 1997 , 1998. 1.5. מס' צילינדרים 3 או 4 , סוגי המדחסים / מגדשי הטורבו. האם בוצעו בהם שינויים, ועוד מידע.. כמה שיותר, תודה. אייל.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
שאלה הוחלפו לי פלגים לרכב בערך לפני שבוע ומשום מה שאני מתחיל לנסוע ישנו קרטוע בלחיצת גז האם זה יכול להיות קשור לפלגים או סיבה אחרת
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הבוקר ניגשתי לטסט, הכל עבר חלק מלבד פס לד אחורי, שלא דולק. בקונקטור עצמו של הצמה עובר חשמל, כך שהבעיה היא לא משם. ולגבי הלד עצמו, אני לא רואה איזה נגד שרוף או ריח של פג תוקף. לקחתי את הרכב לחשמלאי, ואמר לי שאין לו פס לד אדום, אמר לי "תקנה פס 2 מטר, אני אעשה לך את העבודה-300 ש"ח." עכשיו, לחבר פס כזה גם אני יכול. הלחמה פשוטה וגמרנו. השאלה האם יש מצב שנגד שרוף/שרופים והעניין פשוט יותר? רוצה לסיים עם זה עוד היום, אשמח לתשובות/עצות מעשיות.
הודעה אחרונה מאת nimo, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום! אני נוסע פעמיים בשנה לאירופה: פעם אחת (כבר פעמיים ביצעתי את זה) רוכש רכב בלונדון, ונוסע איתו עד אוקראינה (לאומן בראש השנה), שם מוכר אותו במעט יותר זול, נניח רוכש ב-600 פאונד ומוכר ב-500$. סאאב פאסאט וולוו וכאלה. פעם שנייה חופשה רגילה לשלושה ימים עם רכב שכור. הבעיה היא שלרכוש רכב בצורה מידית בלי התקשקשות וממש בזול זה רק באנגליה (משלמים ולוקחים). והמסלול הארוך כבר מוכר לי. אני מעוניין לרכוש רכב מעט יותר טוב בלונדון, לנסוע איתו לאוקראינה, ולחזור איתו למערב אירופה (גרמניה או מדינה סמוכה) ולאחסן אותו עד לנסיעה הבאה של הנופש, וגם בנסיעה הבאה לאוקראינה להשתמש באותו הרכב. כך אוכל לרכוש רכב בתקציב קצת יותר גבוה ולהשתמש אתו כמה שנים. אני מחפש בעצם פרטים על מגרש…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, קראתי את הכתבה שפורסמה פה במגזין לגבי המתיחת פנים של הראפיד. בכתבה רשום שברמת הגימור הנמוכה שמיועדת לציי הרכב ייבוא מהיום עם תיבה רובוטית חד מצמדית במקום עם הDSG. לדעתי מדובר ב"נו גו" לגבי השוק של הרכב בעולם הליסינג - נהגי הליסינג לא אוהבים לנהוג, לא אוהבים להתערב בנהיגה ולא רוצים "להרגיש" את הגיר, ההחלטה(שכנראה לא בשליטת היבואן) הינה לדעתי הרסנית לנתק השוק של הראפיד בליסינג הישראלי - הקהל העיקרי של הרכב. מעניין איך יתנהג הגיר עם המנוע הזה - לדעתכם נהג הליסינג יתרגל לתיבה חד מצמדית?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
פוליש לרכב
מאת odiva-art- 0 תגובות
- 601 צפיות
טיפול פוליש לרכב נעשה באמצעות נוזל כימי ייעודי לרכב ותפקידו העיקרי לספק הגנה לרכב מפני לכלוך ושריטות. בעת ביצוע פוליש לרכב נעשה שימוש במעט שעווה איכותית וייחודית לרכב באמצעותה יושג מראה מבריק לאורך זמן. באודיוה ארט תקבלו את השירות והמקצועיות שרכבכם זקוק לו. לפרטים נוספים חייגו עכשיו - 09-3750950 כתובתנו - צבי שכטרמן 26, נתניה/ המוסכים 27, חיפה אתר הבית שלנו - http://www.odiva-art.co.il/
הודעה אחרונה מאת odiva-art, -
- 0 תגובות
- 852 צפיות
תאורה דקורטיבית לרכב תורמת רבות למראה שלו. בין אם אתם רוצים לשדרג את האווירה בתוך הרכב או להעניק לו חזות חיצונית מיוחדת, תאורה דקורטיבית תחולל פלאים ברכב שלכם. אודיוה ארט, מאפשרת לכם לבחור היכן להוסיףאת התאורה ברכבכם בהתאמה ובעיצוב אישי וייחודי! לפרטים נוספים חייגו עכשיו - 09-3750950 כתובתנו - צבי שכטרמן 26, נתניה/ המוסכים 27, חיפה אתר הבית שלנו - http://www.odiva-art.co.il/
הודעה אחרונה מאת odiva-art, -
- 0 תגובות
- 594 צפיות
חיפשתי בautoscout ובmobile de והאפשרויות שם מאוד מצומצמות ויקרות,מישהו מכיר עוד אתרים?תודה רבה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת nani123, -
דאצ'יה משיקה גרסה אוטומטית לדאסטר החל מ-100 אלף שקלים לגרסת דיזל עם הנעה קדמית. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני עשר שנים הטכנולוגיה הכי מתקדמת בעולם הרכב הייתה פחות או יותר רדיו דיסק קורא MP3. מאז קיבלנו GPS, מולטימדיה, ומכוניות שנוהגות כמעט לבד. מזראטי החליפו לגראנטוריזמו גריל.
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- 2 תגובות
- 836 צפיות
במקרה מצאתי את התמונה הזו באיזושהי תיקיה נידחת כשעשיתי סדר במחשב, ותהיתי מהו היצור דמוי היונימוג הזה. לדעתי היא צולמה באיזה מוזיאון טרקטורים שהייתי בו מזמן עם הילדים.
הודעה אחרונה מאת nepet, -
- 0 תגובות
- 604 צפיות
שלום, יש לי ברכב מקדימה פנסי איתות אשר הינם בצבע כתום והנורה הפנימית לבנה. אם אני מחליף אחד מהם לפנס בצע לבן ושם נורה כתומה, כך שבשני התדדים יש איתות כתום אבל הפנסים שונים (אחד כתום מבחוץ ואחד שקוף) - אפשר לעבור ככה טסט? תודה
הודעה אחרונה מאת פלי, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שיש ירידה במחיר של דלק 95 , גם דלק 98 יורד במחיר ?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מצד אחד יותר עיצוב, יותר איכות, יותר אבזור ויותר פרימיום (נראה שהיא נמצאת בראש הקטגוריה בפרמטרים אלו). מצד שני אותה פלטפורמה, אותן מידות, אותן יחידות הנעה. בינתיים גם נוספו מתחרים מוכשרים לקטגורייה. האס של מאזדה- נראה שכבר בגירסת הבסיס יציעו רמת אבזור דומה לגרסאות היקרות יותר של המתחרים. יהיה מעניין.
הודעה אחרונה מאת בוני03, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברכב בו קיימת מערכת TPMS ומבצעים החלפת חישוקי ברזל למגנזיום איך מבצעים את העברת החיישנים? האם הם מתאימים לכל גנט?
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 5 אלף צפיות
אהלן, לפני יומיים חזרתי מקורס נהיגת מירוצים להוצאת רשיון מירוצים רשמי של FIA בקטגוריית פורמולה רנו גרופ B. הקורס נערך במסלול המירוצים הבינלאומי בעיר ז'והיי שבסין כאשר בכל יום ביצעתי 3 מיקצי נהיגה באורך 30 דקות כל אחד עם מאמן צמוד שבתום כל מקצה ישב איתי ובאמצעות תוכנה שמנתחת את כל ה-DATA של המכונית ניתח איתי את ביצועי במקצה ועבד איתי על שיפור הביצועים. בתום הקורס קיבלתי תעודה שבימים הקרובים תזכה אותי בקבלת רשיון מירוצים של FIA. מבחינת המכונית, מכונית פורמולה רנו גרופ B תקנית במשקל 480 ק"ג, שלדת קרבון מלאה, מנוע 2 ליטר (דומה למנוע של הקליאו ספורט 192 עם חיזוקים מתבקשים), תיבת 6 הילוכים המעבירה את הכח דרך דיפרנציאל מוגבל החלקה אל הגלגלים האחוריים. כמצופה, …
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
רכב לנסיעה ארוכה 1 2
מאת Roy_toyota-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי ערב טוב לכולם. יש ברשותי שני רכבים בבית ומחר נוסע מירושלים לצפון דרך כביש הבקעה. באיזה רכב עדיף לנסוע ראנקס 2005 קצת ישנה עם 110k? או יונדאי i10 2015 מנוע 1000? תודה
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פיאט משיקה גרסאות חדשות ל-500X, עם בטיחות אקטיבית והכל. ממש טוב, באמת. אבל זה לא החלק המעניין. מה שמעניין זה שבנסיון להבין מה הסיפור נתקלנו ב"מבצע" על פיאט 500 שמדגים באופן מושלם את המושג ypu get what you pay for. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת tepic, -
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הרכב חונה כל השבוע תחת כיפת השמיים בשמש ישירה ומכוסה בכיסוי חיצוני,האם השארת חלון פתוח מעט (כמה סנטימטרים) יעזור לשמירת הפלסטיקה בתוך הרכב בכך שיפחית את הטמפרטורה השוררת בתוכו?
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- 2 תגובות
- 684 צפיות
שלום אני חייב עזרה עם השכרת רכב במיאמי, שמעתי על מקרים שלקחו מאנשים מאות דולרים על פנצ'ר וכו'... האם כדאי להשכיר ישירות מהארץ? ואם כן, איך מבטחים? הרי קורה לפעמים שאתה בא לקחת רכב ומחליפים לאחד אחר.. האם מבטחים דרך האתר שמשכירים ממנו או דרך חברות חיצוניות כמו passport card (אם הם מתעסקים בזה בכלל). או אם מישהו מכיר מדריך מסודר שמסביר איך לעשות, אשמח לקבל קישור. תודה!
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
התייצות דחופה חברים, הכנסתי רכב למוסך ספציפי (בגלל המלצות טובות) לאחר תאונה שלא באשמתי ומסתבר שיש איזה הסדר של מוסך-סוכן-ביטוח(לא בדיוק ברור לי איך זה עובד) עם שלמה סיקסט שהם מספקים את כל החלקים ביבוא מקביל. 1. איך אפשר לבדוק שהחלקים באמת מקוריים וחדשים? (רכב חדש עד שנתיים על הכביש) 2. האם אני יכול איך שהוא להפגע מזה? בקיצור אפשר להיות רגוע ואם לא מה לעשות? תודה רבה חברים.
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
מבית היוצר של הבמאי Mr_Shankly, שהביא לכם את הלהיט "זה מה שהמכונית שלכם עוברת בדרך לחדר המסירה" מגיעה כתבה חדשה ולוהטת שתבעיר לכם את הקיץ! או שפשוט תתן לכם המון אינפורמציה מעולה על איך זה לחיות 3 שנים עם סיאט לאון 1.8 טורבו DSG.
הודעה אחרונה מאת mIkE_LiToRiS,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 507 אורחים (הצג רשימה מלאה)