רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, האם ידועה למישהו הסיבה לכך שהדגם האוטומטי מקבל 5 שנות אחריות בעוד הידני רק שלוש? הפתיע אותי העניין...
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי חבר'ה , משהו יוכל להסביר לי את ההבדלים ביניהם? (וכן אני יודע שA\C זה Air Conditioner)
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, נשבר לי פנס שמאלי קדמי בטויוטה פריוס 2010. חיפוש מהיר באמזון מצא פנס חלופי במחיר טוב אבל הוינקר שלהם בצבע אדום ואילו שלי כתום. בדקתי גם באיביי ומצאתי שניים-שלושה מוכרים מארה"ב עם כמות כוכבים עצומה שמוכרים את הפנס במחיר טוב והשירות שלהם כולל מיסים ומשלוח. השאלה שאני שואל, האם הייתם מרגישים בנוח לקנות מוצר כזה ב-200$ מאיביי, כאשר כאמור למוכר יש 2,257,438 - למעלה משני מיליון כוכבים ו-99.7% פידבק חיובי. http://www.ebay.com/itm/Headlight-Headlamp-Driver-Side-Left-LH-NEW-for-10-11-Toyota-Prius-/370927458694?fits=Make%3AToyota%7CModel%3APrius&hash=item565cffd986:g:G94AAOSwJq1Zafeu&vxp=mtr תודה למייעצים
הודעה אחרונה מאת aviron1984, -
-
בימים אלה משטרת ישראל פתחה בקמפיין גיוס למשטרת תנועה ארצית.. http://police-jobs.org.il/traffic/ עם כל הזלזול באגף זה לדעתי מספיק ש-10 גולשים בפורום יתגייסו וכבר אפשר לשנות משהו בדרכי הגישה והטיפול בעבירות קשות קצת יותר מעבירות תנועה מינוריות.. נקווה שגם יורידו את כל המתנדבים המעצבנים שלא עושים באמת כלום חוץ מלמרר לנהגים את בחיים ולהציק להם כי עקפו את הטיוטה אוונסיס "הסמויה" שלהם.. גילוי נאות אין לי שום קשר למשטרת ישראל (חוץ מכמה דוחות תנועה מעצבנים..), הפוסט לידיעה בלבד לחובבי הרכב ולציבור הכללי שגולש פה..
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
סובארו אימפרזה החדשה מנסה לנער קצת את האבק מהמוניטין הספורטיבי של אילן היוחסין עם גרסת 2 ליטר הנעה כפולה שמכוונת עמוק לתוך השוק הפרטי. הצליחה?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בקרוב מגיעים קרובים מאוקראינה וברצוננו לתת להם את הרכב שלנו שיהיו ניידים (לא לגמרי לבד). התשובה הרשמית של משרד התחבורה פשוטה מדי: http://rishuy.mot.gov.il/he/driving/licence/faq/602-outland אז ברצוני לשאול: רישיון נהיגה אוקראיני תופס בארץ? הם צריכים להוציא "רישיון בינלאומי"? הפוליסה שלי מכסה את מי שאמור לנהוג, יש משהו שצריך לדעת/ לעשות מבחינת הביטוח? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת noogie, -
וולנטיין 1 1 2
מאת omrim95-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ברצוני לרכוש מכשיר וולנטיין 1 בארה"ב האם יהיה אפשר לתכנת את המכשיר שיתאים לארץ ואם כן איך עושים את זה Sent from my LG-H960 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
עקב הפרסומים על הקקטוס האוטומט החדשה קפצתי לסניף הקרוב והתרשמתי מהרכב. בסוכנות התרשמתי מעיצוב חיצוני מאוד נאה עם המון ירידה לפרטים, אך עוד יותר מעיצוב הפנים המקורי והמרענן, אהבתי! העיצוב לא בא על חשבון פונקציונליות (למעט אולי חוסר בחלון אחורי נפתח) והרכב מרגיש מאוד מרווח ואוורירי. המושבים מקדימה נוחים מאוד וניתן למצוא תנוחת נהיגה טובה על אף שאין כיוון מרחק להגה. המושב האחורי גם כן מאוד נוח ועם סידור חגורות נכון שמאפשר לשים שלושה בוסטרים וכיסאות בטיחות ועדין לחגור אותם. המושב עצמו דיי רחב עם רוחב בין ידיות הדלתות של 129ס״מ (לצורך השוואה זה רק ס״מ אחד פחות מהאטקה ושניים פחות מאאוטלנדר, מדהים). היום בצעתי נסיעת מבחן, הנסיעה מאוד נוחה עם שיכוך מהמורות טוב מאו…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 1 תגובות
- 789 צפיות
מחפש את הג׳אנטים שבתמונה. ראיתי אותם על גולף ועל פולו תודה רבה, שבת שלום
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז אתמול מאזדה השיקו את ה-CX-5 החדש והזמינו אותנו לנהוג בו. מה חשבנו עליו? שהוא הרבה יותר טוב מהדגם הקודם כמעט בכל פרמטר. למה כמעט? בואו לקרוא. צילום: רונן טופלברג
הודעה אחרונה מאת Johnik, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ברגעים אלו ממש אאודי חושפים את ה-A8 החדשה. אתם מוזמנים להצטרף לשידור הישיר (עם ראז' מ"המפץ הגדול"... באיזה קטע?!) *השידור נגמר, אנחנו מנסים למצוא את הוידאו המלא שלו. עד שנמצא אותו, תהנו מוידאו של הרכב עצמו. הפרטים המלאים, עכשיו בכתבה במגזין.
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם לצערי אנשים רעים גנבו את זכוכית המראה השמאלית של הרכב שלי - הונדה סיוויק האצ'בק 2014. לא שברו (לפחות לא למראית עין) אף חלק, והמנגנון של המראה עובד בצורה תקינה. רציתי לדעת האם ניתן להשיג זכוכית חדשה במוסך מורשה והאם יש יתרון מלבד ה"מקוריות" וכמה בגדול זה אמור לעלות לי? והאם ישנן אלטרנטיבות במקומות אחרים (אשמח שמי שמכיר משתף)? תודה
הודעה אחרונה מאת aviron1984, -
-
רומן יצא למבחן על האאודי S5 החדשה ולקח איתו את מי שמסתובב ביומיום באחת המתחרות הגדולות - ב.מ.וו 440i. זה מה שהיה להם להגיד עליה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש להחליף את הסיוויק הידנית הנוכחית, ברכב ידני חדש! אני מעוניין בליסינג בלבד, יצרתי קשר עם כל חברות הליסינג המפורסמות בארץ, חוץ מלגלוג בטלפון (ויחס מזעזע מכולן - לא ניכנס לזה) לא הציעו לי כלום. חברה בודדת שכן הסכימה לתת לי הצעה לידני - נתנה לי הצעה יקרה פי 1.5 מרכב משפחתי בעל תיבה אוטו' שהמחירון שלו שווה יותר בכ20,000 שח מהידני! בטוענה שזה לא כלכלי להם - וזו כבר חזירות, אם ידני עולה 110K לדוגמא, והאוטו' כמעט 130K לדוגמא, הם כבר חוסכים בהזמנה של ידני, וגם דורשים מחיר גבוה בהרבה מהעלות של ליסינג אוטו' . מה כבר ביקשתי? להחזיק רכב משפחתי *ידני* בסגנון הסיוויק ולשלם מחירי שוק בליסינג, לא אפשרי בישראל? למה התמחור השערורייתי. * לא מדובר על קיה פ…
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לצערי נתקלתי בבירוקרטיה החביבה ואני נאלץ לפנות לנציג משרד התחבורה בממן/נתבג כדי לאשר שיחרור חבילה. כל הטפסים בידי. באתר ממן מופיע שהוא נמצא בימים א, ב, ד, ה בין השעות 08:00-08:30. אני ממש מקווה שהוא שורד יום עבודה ארוך ומתיש כל כך. מישהו יכול לאמת? האם אלו באמת שעות הקבלה (חצי שעה?). היכן פיזית הם נמצאים? ממן בוויז?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לפני כשנה הגיע לשוק בארץ פורד פוקוס עם מנוע חדש - 1500 טורבו וגיר "ישן" . לפי מבחני הדרך נראה רכב טוב, למה לא רואים בכבישים מכוניות כאלה וגם בחברות ליסינג לא כל כך... האם הגיר הקודם הרס את המכירות גם לדגם החדש? ומה דעתכם על הרכב, יש למישהו ניסיון?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
אבי, חולה טויוטה מושבע בכלל, וטויוטות גדולות לוגמות סולר בפרט, החליט לשדרג עצמו. אז את הלאנדקרוזר 2011 תחליף לאנדקרוזר 2016, ולצדה עומדת גם היילקס 2016. אז במה הדגם הספיק להשתנות במשך חמש שנות ייצור? טוב, רשמים גורפים אין לי לאחר זמן קצת כלכך, אבל בכל זאת יש כמה הבדלים משמעותיים: התנהגות מתלים שונה לטובה, הרכב מרוסן יותר, פחות "ספינתי" ומתנועע על צירו. מושבי העור החשמליים הם מעבר לגימיק - התנוחה המדויקת אותה אפשר להגדיר שווה זהב במיוחד לאנשים שסובלים מכאבי גב תחתון אדירים כמוני. המושב מתכוונן בכל מיני צורות, כשהבסיס מתכוונן למעלה,למטה, בזווית קדימה,בזווית אחורה, תמיכה לגב תחתון מתכווננת וכמובן גב המושב עולה ויורד. איכות החומרים - עדיין, לא משהו ששווה לכתוב על…
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 0 תגובות
- 776 צפיות
שלום מדובר על גלאי משולב מצלמה, השאלה אם מישהו מכיר תודה
הודעה אחרונה מאת Gerpbt, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
מידע אמיתי מהדלקנים, ממוצע של מאות רכבים : [TABLE=width: 515] [TR] [TD=align: right]דגם[/TD] [TD=align: right]צריכה ממוצעת ק"מ/לליטר[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]טויוטה יאריס HYBRID STYLE 1500[/TD] [TD=align: right]18.5[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]טויוטה אוריס HYBRID TS (סטיישן) 1800 אוט'[/TD] [TD=align: right]17[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]טויוטה פריוס HYBRID GLI 1800 אוטו'[/TD] [TD=align: right]17[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]טויוטה פריוס פלוס HYBRID עם 7 מושבים אוט'[/TD] [TD=align: right]17[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]יונדאי איוניק פרימיום[/TD] [TD=align: right]15[/TD] [/TR] [TR] [TD=align:…
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
ביום רביעי הקרוב (מחרתיים, לפגועי החופש הגדול שלא מבינים איזה יום היום) אנחנו פוגשים את מאזדה CX5 החדש. הדור השני של הרכב שבגדול היה נושא הבשורה של פילוסופיית ה-SkyActiv של מאזדה. אני חייב לציין, שמאזדה החליטו להשיק את הרכב במהלך מעניין מאוד: ברביעי אנחנו נבלה איתו את כל היום, אבל זה לא החלק המעניין, החלק המעניין הוא שהם החליטו שבערב לפני זה - כלומר מחר בערב - ניקח את הדור הנוכחי שלו, כדי לקבל "אמת מידה" לשינויים והשיפורים שמאזדה עשו. אז הפניה אליכם היא כפולה. קודם כל, וכרגיל, מה אתם רוצים על ה-CX5 החדש ומה אתם רוצים שנשאל את אנשי היבואנית, והדבר השני הוא האם יש משהו שמעניין אתכם בנוגע לדגם היוצא. תנו בשאלות, נשתדל לענות על כולן.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
תמיד אמרו לפבל שלא יפגוש את הגיבורים שלו כי הוא רק יתאכזב. אבל הוא אידיוט, אז הוא לא הקשיב והלך להתאכזב מאאודי RS6.
הודעה אחרונה מאת falou, -
פוקוס 2012- התקנת מתג ביטול כרית אויר 1 2
מאת Guest botzek1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד לפני קניה של פוקוס סטיישן 2012 ידנית. ברכב אין מתג לביטול כרית האויר של הנוסע. הבנתי שניתן להתקין מתג מקורי במוסכים המורשים. מישהו התקין מתג שכזה או לחלופין יודע כמה זה עולה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
מחיר ממש מפתיע במוטודיל, האחריות כמובן מקוצצת ל-3 שנים, ולא ברור באיזו גרסה מדובר (באתר כתוב life, אבל מכיוון שהפארטאץ' כל כך משמעותי שם שאפילו באחת התמונות הם פישלו, יש מצב שהם פשוט התבלבלו עם הקליאו. או שלובינסקי התחילו להביא גרסה חדשה?) בכל אופן, מצער לראות שהמכירות כנראה לא משהו עד עכשיו. כנראה שלא משנה מה תעשה, אם כתוב "סיטרואן" מאחורה, לא קונים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ביום חמישי האחרון הגעתי לסניף ראשון לציון של שלמה סיקסט, על מנת לאסוף רכב לחתונה (היינו צריכים רכב מרווח וגבוה, ולכן הוזמן רכב מסוג קיה ספורטאג' או דגם דומה). במועד ההזמנה (מול נציגת שירות) ציינתי מפורשות כי הרכב מיועד ליום החתונה, ולכן ביקשתי לקבל רכב נקי ובמצב פנימי וחיצוני טוב (לא בקשה חריגה לדעתי, בטח לא לאירוע חשוב). הגעתי בחמישי בבוקר לסניף, כדי לאסוף את הרכב, ומכאן התחילה "חווית" השירות של שלמה סיקסט: 1. ראשית, נאלצתי להמתין קרוב לשעה עד לקבלת הרכב, מכיוון שהנציג רצה לחייב אותי בסכום הגבוה ב-30% ממה שהופיע לי על החשבונית לאחר אישור ההזמנה. רק לאחר ויכוח ושיחות רבות מול ה"בקרה" שלהם, הנושא הוסדר. 2. כשקיבלתי כבר את הרכב, גיליתי כי הרכב מלא בשריטות ו…
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום כולם. היום, ליד ביתי, משאית של כ-15 טון, עם צמיג מסוכן בעליל, כמעט מנוקב. (המתינה זמן רב, כדי להחליף צמיג אחר עם נקר...) כאזרח אכפתי, התקשרתי לתחנת המשטרה הקרובה שיבואו להוריד את הסכנה הזו מהכביש, לפני שזה מתפוצץ ב-100 קמ"ש מי יודע היכן. המוקדן לקח כתובת, אמר ששולח ניידת, שכמובן לא הגיעה. אז מה אתם הייתם עושים?
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בחנתי היום באולם התצוגה את האקסטרייל והקשקאי לאור מבצע חבר. ראשית כל, הדבר שבולט בשני הרכבים הוא איכות, חומרי הפנים ברמה גבוהה מאד, ריפוד המושבים באיקס טרייל ברמה גבוהה מאד, מין קטיפה נעימה (בקשקאי אני שכחתי איזה ריפוד היה ואם הוא זהה לאקסטרייל), לדעתי ניסאן פשוט התקדמו והדביקו לגמרי את הפערים מול האירופאים (לא הבחנתי בנחיתות מול הקודיאק והטיגואן שבחנתי לאחרונה אולי חלק מהמתגים קצת פשוטים יותר ואיכות החומרים אפילו גבוהה יותר מה- 3008 שבדקתי לאחרונה, העיצוב של ה- 3008 כמובן ייחודי יותר). תנוחת הנהיגה בשניהם גבוהה ובאקס טרייל גבוהה עוד יותר. באקס טרייל המרווח במושב האחורי טוב מאד, המושב האחורי מאד גבוה ויותר גבוה מהמושבים הקדמיים והראות החוצה מצויינת והשילוב עם הג…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
למי שלא זוכר, לפני כחודשיים התחדשתי בגולף חדשה ממקום העבודה. הרכב משמש את אשתי. לצערי, לפני מספר ימים היא הייתה מעורבת בתאונה חמורה בכביש בין עירוני. מדובר על פגיעת חזית - צד (הגולף), לאחר התאונה הרכב הסתובב מספר פעמים תוך כדי פגיעה בעצמים נוספים. אישתי נהגה ברכב ומאחור היו הילדים. אני לא הייתי ברכב בזמן התאונה. כל כריות האוויר נפתחו, כל מערכות הבטיחות מצילות החיים עבדו ללא דופי. חגורת הבטיחות נמתחו לאחור. קיבלתי גם טלפון מיידי מאיתורן שהרכב עבר תאונה יחד עם מיקום מדויק של הרכב כדי לסייע לאשתי. למרות הנזק הקשה ועוצמת המכות הרבות הרכב הגן על בני המשפחה שלי בצורה טובה מאוד. הילדים יצאו ללא פגע, אשתי סובלת ממספר שברים - פצועה "קל" לפי ההגדרה ה…
הודעה אחרונה מאת trekampt, -
אז ככה. בפתח דברי אני מתנצל ששוב נפתח כאן שרשור על האאוטלנדר אבל כאדם אחראי וחבר בקבוצת מובילי הדעה, לאחר פרסום המבחן על הקודיאק ולאחר שקיבלתי לרשותי אאוטלנדר מהמודל האחרון הרגשתי חובה לרשום מעין "תיקון". אינני יודע מתי בדיוק אבל איפשהו בתחילת 2017 יצאה לה ב"שושו" עוד מתיחת פנים לאאוטלנדר. אתעכב כאן רק על השינויים המהותיים ואני מדגיש שוב - מדובר על דגם 2017 ששונה במספר דברים מהותיים ממתיחת הפנים הגדולה שנעשתה ב 2016. אז מה נשתנה? (אני מתייחס לרמת גימור INSTYLE - מ 2016 לעומת 2017) 1. עיצוב הפנים שונה במספר נקודות. הקונסולה המרכזית עוצבה מחדש, כל הפתחים כוסו, משענת היד לנהג/נוסע רופדה מחדש והפכה לרכה ונוחה יותר. נוספה תאורה פנימית לרגלי הנוסע והנהג…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
שלום לכולם. היום העברתי את רכבי טסט במכון מסוים, אחרי שסיימתי את המסלול גיליתי להפתעתי שהוכשלתי על "כיוון אורות פרונט", [לקח לי 30 דקות לעבור אותו בפעם הראשונה] מכיוון שאני קפדן לא קטן לגבי הרכב שלי ומעביר אותו טיפולים שוטפים ודואג לכל מכאוב ומתקן ומחליף כל חלק עוד לפני שהרכב מתחיל להתלונן ולקרקש. [בקיצור דואג ושומר על הרכב], הופתעתי עד מאוד . אמרתי אוקיי נלך לסדנת אביזרי הרכב ונברר מה גודל הטרגדיה. עמדתי בתור עוד כ 20 דקות, המכונאי שמכוון פנסים מסתכל על הרכב,מסתכל עלי, בודק שוב גובה פנסים, מחפש ומכניס את הראש שלו לתוך הרכב ואומר "אה אז תגיד שהזזת את הסוויטצ' ,תחזיר אותו לאפס ותחזור לטסט חוזר" כמובן שהייתי חייב לחכות את כל התור מחדש ולהיכנס למסלו…
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 753 צפיות
שלום חברים, מאמין בכל ליבי שלפני שמשקיעים ברכב, משקעים בנהג אי לכך אשמח לשמוע המלצות על קורס מקצועי , וסדר גודל של עלות כספית. תודה ויום נפלא
הודעה אחרונה מאת fusion-x,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 678 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Arielz2405
- Benor
- discoTD5
- Shay Shd Dave
- אהרן ג
- Mr.Hybrid
- David32
- Or05230
- ברווז
- ArikB
- mitsugli
- oxblood