רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
קנינו אסטרה טורבו 13' , בחברת ליסינג, כלומר יד ראשונה הייתה ליסינג ואנחנו יד 2 פרטית. 86K ק''מ הרכב פשוט לא מהנה, הדוושת גז איטית מאוד, הIX35 שלנו עוקף אותה בתגובת דוושה. הדוושת בלמים קשה ולפעמים שאתה לוחץ פעם אחת, הלחיצה השנייה תקשה יותר את הדוושה. הAUX והUSB לא עובדים ואי אפשר לשים מוזיקה, יש מערכת מולטימדיה מקורית של אופל עם מסך מגע, אבל מה זה שווה שרק רדיו ודיבורית אפשר לשים... המזגן מפוצץ ביותר מדי כפתורים וזה מסובך לתפעול באמצע נהיגה. ואם זה לא מספיק, הרכב טוחן דלק ... (גם בנהיגה רגועה בעיר) מה שבעיקר מפריע לי זו דוושת הבלמים, בIX35 היא רכה ונגיעה הכי חלשה בולמת את הרכב, באסטרה צריך ללחוץ יותר חזק לבלימה הכי איטית .. וזה מעצבן ובעיקר…
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
רנו שדחקה את חברת שברולט מהודו ואת כולן... פיתחה בעבור השוק ההודי הידוע באהבתו לרכבים אמנים פשוטים חסכני דלק דליי ביצועים אך זריזים וקטנים מספיק לשווקי עולם שלישי צפופים כמו ישראל. יש בו מזגן הגה כוח וכול הפיצ׳רים שמדברים אל אלו שיודעים לא לרצות יותר ממה שצריך. ואם תקבל שירות טוב עם אחריות ארוכה אפילו עם השתתפות עצמית במחיר החלק המקורי זיכרו: חלקו אותה ב4250$. לפי ערך החלקים הרי מדיניות חלפים הוגנת תציל אתכם מהמפולת המתקרבת בכלכלה שכולם פוחדים ממנה. (אסור לפחד מהפחד אמר תיאודור רוזוולט) מכונית חזו קטנה צריכה לקבל הקלות מס כבדות כרכב להמונים ותקני הזיהום שיהיו בתקן סביר - כי להמונים אין כסף לרכוש את ההיברידיות, ובטח יעשו עם ההודים היברידיות חדשות זה החוט בי…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
מקדים ואומר, הפוסט הבא מחולק לשניים: 1. מעט רקע עלי, על אופן המחשבה שלי והליך הרכישה הכללי 2. האקזמפלר עצמו. מי שלא מתעניין בחלק הראשון מוזמן לקפוץ להודעה הבאה בשרשור (הפרדתי בכוונה בשביל לא לייגע את אלו שהחפירות שלי לא מדברות אליהם). ** מאמי חלאס, המזגן לא עובד, אין ABS, וכשיש גשם נוצרת לך בריכה ברצפת המושבים הקדמיים. הגיע הזמן שתשחרר, הגיע הזמן שתחליף רכב. אם יש מילים שאשתי מתחרטת עליהם יותר מ"מקודשת מקודשת מקודשת", אלו המילים הנ"ל שפתחו את הסכר המוטורי שנבנה אצלי במשך שנים של מעמד-הבייניימיזם. קצת אחרי שרכשתי את ב' (השם המלא שמור במערכת ואינו מוזכר בשרשור ע"מ שלא לפגוע ברגשות הקוראים) היה לי ברור שאני בבעיה. הרכב הקודם שלי היה סבבה …
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
האם זה הלהיט שאנשים דאצ'יה חיכו לו? רומן יצא לסיבוב זריז על הדאסטר האוטומטי של דאצ'יה וחזר פחות אופטימי.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
אאוטלדר PHEV
מאת shus2000-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני יודע שמכירות של הדגם PHEV כל הזמן עולות. יחד עם זאת לעומת שאר רכבים היברידיים זה איטי יותר. מה שמסכרן אותי באמת לדעת האם זה בא מתוך החששות של אנשים לגבי טכנטלוגיה שמגיע עם הרכב או מחיר או עוד פרמטר שלא חשבי לגביו? מה דעתכם על הרכב. אני מתייחס לכל הדגמים לא לשנתון ספיציפי. http://www.mitsubishi-israel.co.il/models/phev/
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
מערכת MOVON
מאת Guest boobleit- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אחרי שקראתי את הכתבה הזו: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-35004-%D7%94%D7%98%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A1-%D7%92%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%95%D7%9F.aspx פשוט אני חושב שזה גם שווה, יש למישהו נסיון איתה שיכול להמליץ? ומישהו יודע כמה זמן לוקחת ההתקנה הזו? ובכלל האם מומלץ להימנע מהתקנה כזו בצרפתיה? יכול להיות שזה יגרום לבעיות כלשהם מבחינת חשמל?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
אחרי כשנתיים עם ה-500SS, הגיע הזמן להשתדרג הלאה... אחרי יום ארוך במיוחד בחברת ה-595C (רובוטית) הדגמה, היה לי ברור שאם היו מחשבות על האיביזה קופרה - הן נכחדו ונעלמו כלא היו. ה-595FL שודרגה מהותית בכל האספקטים החשובים (אפרט עליהם בהמשך...), אלו שגרמו לי פחות לחבב (שלא נאמר לסבול מהם...) את ה-SS היוצאת שלי. הכלה החדשה היא - אבארת' 595 "טוריזמו" ידנית, גוון חיצוני BiColor (כחול פודיום ושחור מטאלי) וכמובן דוד "מונזה" מקורי (אופציונלי) רועש במיוחד. מאוד רציתי שילוב שחור-שחור בפנים הרכב, אך אין כאלו במלאי - וגוון הפנים שלה הוא שחור-חום (שאולי נראה יוקרתי, אבל מעצבן. כל מכנס כהה משאיר את חותמו על בסיס המושב והעור דורש ניקוי לעיתים תכופות). אז מה השתנה? בבקשה: ה-I…
הודעה אחרונה מאת shandor, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום, בצער נפרדנו לאחרונה מהרכב שליווה אותנו בנאמנות רבה 7 שנים, פשוט כי הגיע הזמן להתחדש. בשנים האחרונות הרכב שימש את זוגתי ועשה את עבודתו בצורה מעולה. הרכב נרכש בשנת 2010 ומאז שהוא אצלנו (וגם לפני כן) לא היתה לו אפילו תקלה אחת שחייבה כניסה למוסך. פעם בשנה הרכב נכנס למוסך (רון) לצורך טיפול שגרתי וחוץ מזה כלום. הרכב נרכש עם 57,000 ק"מ ונמכר עם 150,000 ק"מ בדיוק. אלה העלויות על פני 7 שנים: פחת: 54,000 ₪ (640 ₪ לחודש) טיפולים ואחזקה שוטפת (כולל צמיגים ומצבר אחד שהוחלף): 14,616 ₪ (172 ₪ לחודש) ביטוחים: כ-3,000 ₪ לשנה כולל מקיף (250 ₪ לחודש) טסט: 1,100 בשנה (92 ₪ לחודש) סה"כ עלות לחודש לא כולל דלק: 1,160 ₪ צריכת דלק: בערך 1/…
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
[h=2]שלום, האם יש יתרון באחזקה של איתוראן גם ללא דרישת הביטוח ברכב קטן כמו יונאי i10 או פיקנטו חדשה ?[/h]
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
אתם לא באמת צריכים הקדמה, נכון? תהנו.
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
נתקלתי בכתבה זו על הבוקר http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4993494,00.html
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כשלושה שבועות נקנה אוטו (ניסאן מיקרה) הועבר הכסף במלאו ונחתם חוזה על אספקה תוך 14 ימי עסקים., היום היה היום ה14 ובאופן מפתיע אין עם מי לדבר (הצד שמכר (סוכנים) טוענים שזה זרוע אחרת אצלם (כנראה אחסון או משהו) מיותר לציין שגם הם טוענים שהם לא קשורים) אני לא מודאג מזה שאני ימצא את הרכב בסוף . האם יש רעיון לאיך למצוא את האוטו (בוא נגיד שהסוכנות זה לא כל כך מעניין אותם (יותר תחושה כשיגיע יגיע)) בנוסף אני כן רוצה לדרוש פיצוי כלשהו כשאני ימצא את האוטו בכל זאת מדובר על הפרת חוזה מצידם, לאור נסיון עבר על מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב והחלטתי ללכת על השברולט קרוז 2011.. אשמח לשמוע על הרכב האם כדאי לקנות אותו , חוות דעת ,אנשים שהיה להם או יש את הרכב הזה מה יש לכם להגיד??.. והאם כדאי לקנות אותה מחברה כמו שלמה סיקסט?? אם לא כדאי לקנות משלמה סיקסט אז למה??.. אז מה יש לכם להגיד על השברולט קרוז 2011?? רכב טוב או לא?? עושה בעיות? ובכללי.. אני ממש חייב את העזרה שלכם כי ממש עוד חודש אני מתכוון לרכוש את הרכב. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
במסגרת עבודתי לפעמים מגיעות גם מכוניות חדשות יחסית. כזו היא ה-996 קררה4 משנת 99 (לוחית t) עם כ160 אלף קמ. עד כמה שאני יודע פורשה התחילן למכור בישראל ב98 כך שבהחלט ייתכן שמכוניות כאלו מסתובבות טיפה בארץ פה ושם, אך מסופקני עם מחיר של כ-11 אלף לישט יהיה מחירן כמשומשת בישראל כפי שהוא כאן. עניין המחיר הוא לא רק יתרון ועוד נחזור אליו. עיתונאי וכתב רכב גדול אינני, ולכן חשבתי לתת גם את ההתרשמות שלי מהזוית המקצועית שנובעת מעבודה מעשית על האוטו, ובכך לעשות את הכתוב לטיפה יותר מענין עבורי. היסטוריה- יש גוגל, כל שאציין הוא שמכונית מקוררת מים, כאשר הרדיאטור בחזית והמנוע מאחור. הפורשה בת ה18 מגיעה אליי זו הפעם השניה. שנה שעברה היא הגיעה אליי מיד עם קנייתה על ידי בעליה…
הודעה אחרונה מאת Giri Giri, -
-
- 1 תגובות
- 563 צפיות
אהלן חברים, אני אשמח לשמוע מבעלי האאוטלנדר 7 מקומות אם העובדה שיש רק פתחי מיזוג מלמטה ליושבים מאחור בעייתית להם? האם הילדים שיושבים בשורה השלישית מתלוננים על החום?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 תגובות
- 987 צפיות
שלום חברים. האם ניתן לדעת איזה נפח מנוע יש לרכב לפי סימנים חיצוניים? בחור מהעבודה רכש סיאט לאון חדשה וטוען שמנוע הוא בנפח 1.4 150כ״ס. אני ולא רק אני מסופקים. הרכב נראה די בסיסי עם כיתוב TSI בצבע כסף. תודה.
הודעה אחרונה מאת leo69, -
האם כביש אגרה בארץ כביש 6, המסלול המהיר, מנהרות הכרמל, וכד' משתלמים כלכלית ? ואם לא, איפה בדיוק עובר הגבול ? איפה ה Sweetspot שבו כדאי לי בהתאם לצריכת הדלק של הרכב שלי, להעדיף נסיעה בכביש האגרה ? אני פחות נכנס לרמת המיקרו של אקסטרא קילומטראז' כמה זה משפיע על סחירות, או כמה זה מקרב את הטיפול או את החלפת הצמיגים הבאה או אפילו את הזמן עבודה שלך בתור מנכ"ל גוגל שכנראה עושה פי 100 מזה בזמן שלקח לרובנו לקרוא את הכותרת של הפוסט הזה. "להספיק לראות את הילד לפני שהוא הולך לישון" זה חשוב. אבל אי אפשר לכמת את זה. אני מעדיף חישוב קר כלכלי ונקי. לגבי מנהרות הכרמל לדוגמא, יצא לי השבוע לעשות חישוב: מנהרות הכרמל: נסיעה בכל אורך התוואי עולה נכון להיום 17.3…
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
- 1 תגובות
- 750 צפיות
יכולים להמליץ על מישהו שעובד במוסך סובארו להתיעצות לא משוחדת? (בהמשך לשאלה שלי בפוסט #46על תביעה יצוגית נגד סובארו) קצת לחוץ עם התשובה)
הודעה אחרונה מאת kanter_m, -
מד עובי צבע
מאת ניצן א- 0 תגובות
- 574 צפיות
האם יש מקום שניתן להשכיר מד עובי צבע? רצוי בצפון.
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
גנב של כיסוי וונטיל 1 2 3 4 9
מאת sharon.vosco-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 121 תגובות
- 26.1 אלף צפיות
חלק מכם אולי יצחקו עלי וזה בסדר, אבל יש לי גנב סדרתי של כיסויי וונטיל לרכב שלי. אני אוהב שלרכב שלי יהיה יותר מסתם כיסוי וונטיל העשוי פלסטיק שחור ולכן מזמין מאליאקספרס כיסוי אלומיניום שתואם לחישוקים שלי שהם של OZ Racing. הכיסויי וונטיל האלו עולים לי משהו כמו 20 ש"ח, אומנם לא המון כסף אבל יש מישהו שהרבה יותר מפעם אחת גונב אותם בלילה כשהרכב שלי חונה בבניין (כל אחד יכול להגיע לרכב). אפילו את הכסויי פלסטיק השחור הפשוט הוא היה גונב לי כך שנראה שמדובר במישהו שכאילו עושה לי דווקא או שיש לו קנאה חולנית או אלוהים יודע מה. הרי ראבק לגנוב כיסויי פלסטיק שחור מסכן שעולה גרוש וחצי ויותר מפעם אחת, לך תבין. ככה נראים הכיסויי וונטיל שאני אוהב שיש לי על החישוקים: בכל אופן אנ…
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
חברת הליסינג אלבר מדווחת בעקביות על הפסד גולמי ממכירת כלי רכב משומשים הדבר מצביע לכאורה על רישום חסר של הוצאות פחת, שמשמעותו ניפוח ההון העצמי על רקע ההצפה בשוק, קיים חשש שמחירון לוי יצחק גבוה ב-12%-15% בממוצע מהשווי של עסקות בשוק הרכב. מעבר לתלות האדירה של חברות הליסינג במחירון לוי יצחק, צריך לזכור כי למחירון מלאכותי יש השלכות משקיות רוחביות כבדות משקל, כמו לגבי תמחור מעוות כלפי מעלה של פוליסות ביטוח לנהגים. לאור בעיית "השמיכה הקצרה". http://www.themarker.com/markets/ifrs/1.4298628
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 0 תגובות
- 668 צפיות
אם אנחנו מורידים את רכבי החברה/ההשכרה וכדו', ובוחנים רק את הרכבים שלקוחות פרטיים קונים, מה דרוג החברות לפי קנייה?
הודעה אחרונה מאת roeyd102, -
יש כמה חברי פורום ששוקלים רכישה של הפיז׳ו 3008, גם אני ביניהם, חשבתי שאולי ניתן למנף זאת לצורך רכישה מרוכזת ולקבל הטבות (טרייד אין במחיר מחירון ו/או הנחות ו/או אבזור נוסף למשל פתיחה חשמלית של תא המטען שהוסרה מהמפרט). אני מתכנן לקבל את הרכב בחודש ינואר 2018, כלומר לבצע את ההזמנה בסביבות חודש ספטמבר. (כבר הסברתי בעבר למה קבלת הרכב בחודש ינואר היא הכדאית ביותר מבחינה כלכלית). אני עוד לא סגור לגמרי על ה- 3008 ולמעשה גם לא ביצעתי נסיעת מבחן שיכולה לשנות את התמונה, אבל חשבתי שכבר אפשר שכל חברי הפורום ששוקלים לרכוש את הפיז׳ו 3008 (למעשה לא משנה באיזה תאריך הם מעוניינים לבצע את הרכישה העיקר שתהיה מאסה מסויימת של מתעניינים) ישאיר הודעה בשרשור הזה ונוכל לפנות במרוכז …
הודעה אחרונה מאת Itsik, -
רכב לטיול בהודו
מאת דניח- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום כל המבינים: אני נוסע להודו וחיפשתי נהג עם רכב Toyota Innova אבל איזה הציעו לי במקום זאת את הרכב אחר Mahindra Quanto https://en.wikipedia.org/wiki/Mahindra_Quanto אני לא מכיר את הרכב הזה, יש שם דרכי עפר ומעברי הרים. רציתי לדעת אם הרכב טוב מספיק וגם אם הוא נוח (לא קופץ יותר מדי) ברור לי שטויוטה אינובה טוב יותר אבל האם הוא טוב מספיק לטיול. תודה, דני
הודעה אחרונה מאת דניח, -
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, לצערי הגעתי הבוקר לרכב - רנו מגאן II 2007 - הקשתי את הקוד בקודן, הכנסתי הכרטיס (מפתח) לחריץ ולחצתי על הכפתור להניע - לא מניע וכתוב: CARD READING FAULT חזרתי על הפעולה מס' פעמים ונתקלתי באותה תוצאה (שנאמר: "אי-שפיות זה לעשות אותו דבר פעם אחר פעם ולצפות לתוצאות שונות." ) ניסיתי גם לצאת, לנעול את הרכב, להמתין בחוץ כמה דקות (להתאפסות הקודן) ולנסות שוב. לא עזר. התקשרתי למוסך רנו בנתניה ושאלתי מה יכולה להיות הבעיה. אמרו שהבעיה בכרטיס, לנסות לכופף אותו קצת . הגעתי אליהם יותר מאוחר והציעו לי שתי אפשרויות: 1. להזמין פורץ, להגיע אליהם ולנסות לתקן את המפתח ואת קורא הכרטיס במוסך - כ1000 ש"ח. (או להביא הרכב על גרר במקום פורץ). 2. להזמין מפתח חדש - שבועיים המ…
הודעה אחרונה מאת גיא ב, -
- 0 תגובות
- 806 צפיות
האם מאזדה 3 החדשה מנוע 2 ליטר ברמת גימור ספורט, כוללת את מערכת הניווט אייגו? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Lich, -
- 29 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
מה עושים במצב בו החברה מוכרת את הרכב עם מערכת מובילאיי שכלולה באבזור- והלקוח לא מעוניין במערכת הזאת? האם יש דרך למנוע התקנה של מובילאיי?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי אני בן 32,סיימתי לימודי נהיגה עכשיו... עומד לגשת לטסט... די לחוץ. יש לכם טיפים בשבילי אולי? תודה!
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
- 1 תגובות
- 579 צפיות
היי, אם עברתי טסט לפני חצי שנה, ורק היום שילמתי, זה אומר שהמלווה מתחיל מהיום. השאלה היא, אם נשאר לי שנה וחצי עד שאקבל רשיון קבוע, או שזה שנתיים מעכשיו ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
קצת היסטוריה - בשנות ה-90 על מנת לספק לכוחות הבטחון - צה"ל, מג"ב וכיו"ב רכב בט"ש/סיור קל וממוגן יחסית לקחו ג'יפי סופה תוצרת נצרת ומיגנו אותם לדעת. הסופה עברה מיני דורות ושיפורים אבל האילתור של הכבדת הרכב עקב המיגון גרמה לשתי בעיות קריטיות - יציבות עלובה עקב שינוי מרכז הכובד ועומס רב על מכלולי הכח. האמינות הייתה ירודה מאוד. ברכבי בט"ש היה מקובל להחליף מנועים כל 30-40 אלף ק"מ... בשנות ה- 2000 נמצא הפתרון - רכבי הסופה הוחלפו ב"דוד". ציטוט מויקיפדיה - ה"דוד" שמתבסס על לנד רובר דפנדר כבר הצליח הרבה יותר ושירת נאמנה באמינות ראוייה. אבל צצה צרה חדשה לאחרונה. ייצור הדפנדר הופסק באנגליה ב - 2016. מה יהיה בהמשך? צה"ל גילה תושיה ומצא פתרון : http://www…
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 787 אורחים (הצג רשימה מלאה)