רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי באוטו מבחן לדגם המחודש, אך באתר של רנו אין כל סימן לכך. מישהו יודע מתי החלו לשווק את הדגם המחודש?
הודעה אחרונה מאת mightybear, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, נשתדל להמעיט בפרטים כי אני באמת לא יודע עדין מה לעשות. בשבוע שעבר נסעתי נסיעה של שעה וחצי כדי לראות רכב. זה אחרי שבמשך שבוע שלם אני בקשר עם הבן אדם, בחור צעיר שעשה רושם טוב. מתחייב לבדיקה - שילדה, מנוע וגיר - חלום. אחרי יומיים אמר שנתחלק בסכום במקרה של בעיה, הסכמתי. היה לי חשד קטן לגבי האוטו מסיבות שלא אפרט אבל לא משהו יוצא דופן במיוחד. בכל מקרה, הולכים לעשות בדיקה הבודק מרים על ליפט עושה פרצוף מוזר וכותב משהו, ברגע שהמוכר ראה את זה הוא אמר לי " אני אהיה איתך כנה, לא עשיתי בדיקה לאוטו דוד שלי בא איתי ובדק במקום" בקיצור, יש לאוטו הלחמות בשילדה בערך 60 סנטים בתוך האוטו, תאונה בצד ותאונה מקדימה, אגזוז מעוך, בעיה בהגה ועוד כמה עניינים. הבחור התמם והיה בשוק (או שלא).…
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול לאחר נסיעה של שעה בערך שרובה הייה בשיוט סביב ב110 קמ"ש, הגענו הביתה, עצרנו להוריד את הילדים (שישנו) בכניסה לבניין ומיד כשנעצרנו הרכב כבה, פשוט נדם! לא היו סימנים קודמים, עד אז הכל היה חלק גם בנסיעה וגם בעצירות, לא היו נפילות סל"ד ולא שום דבר אחר ששמתי לב אליו... נסיתי להתניע ו...לא הולך, כשניסיתי למשוך קצת יותר זמן את הסיבוב בסוויץ' הרכב התחיל לרעוד מעט בעוצמה, ניסיתי מס' פעמים והתייאשתי, הודינו לקב"ה שזה קרה לנו מתחת לבית ולא רחוק ממנו, לא נעים להיתקע עם 3 ילדים ישנים באוטו באמצע שום מקום, במיוחד לא מאיפה שחזרנו (אזור ג'לג'וליה, כפר קאסם וכו'). העלנו את הילדים הביתה וחזרתי לאוטו והוא התניע כאילו לא קרה כלום, אני לא מבין כל כך במכונאות אבל עשיתי בדי…
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי אני מתכנן טיול לצפון איטליה והרי הדולומיטים בדצמבר, בעבר נהגתי באלפים השוויצרים בעונה זו ולא הייתה לי שום בעיה, כל הכבישים היו מפונים והתנועה זרמה כרגיל, ראיתי איפה שהוא שבאיטליה יש הרבה חסימות כבישים בהרים בגלל הצטברות קרח, מישהו נהג שם בתקופה הזו שיודע לומר כן/לא ? אציין שלא מדובר בטיול נהיגה, אלא בטיול רגיל לצפון איטליה שיכלול בתוכו אתרים בהרים. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, בכל רכב שנהגתי עד היום, מוט תיבת ההילוכים, היה יורד לתחתית הרכב, כי מתחת היתה תיבת ההילוכים עצמה. אני מדבר כמובן על גיר ידני. בסקודה יטי, ראיתי שבצד ימין של המנוע (עם הפנים לרכב) ישנן 2 צינורות עם קפיצים. בהתחלה חשבתי קשור לגז, ברקס, קלאץ' ואחר כך גילית להפתעתי הרבה, זה שייך לגיר. כאשר אני מזיז את הידית, הצינורות והקפיצים זזים בהתאם. זה די משגע... ביטי (אולי בסקודה בכלל) הגיר נמצא ליד\מתחת למנוע?. אני לא זוכר את תחתית את הרכב ולא זוכר אם ראיתי את הגיר מתחת לנהג או מתחת למנוע. מי יודע?.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
היי לכולם, אחרי שהאיביזה נמכרה החלטתי החלטה, לא עובד התפשרויות, לא עוד רדיפות אחרי מה יתקלקל, ולא עוד הוצאות סתם. החיפוש היה די זריז והתקציב היה בין 20k ל80k תלוי בשגעת שלי באותו יום.. 1 גדול 2 חסכוני 3 אמינות 4 תוספות 5 כמה שיותר חדש מהר מאוד נדלקתי על המגאן סטיישן, יפה, חסכוניות, אמינה, חדשה, עם תוספות... הלכתי לקרסו טרייד בראשון לציון, אחלה אנשים, הזמנתי מכונית מהמלאי, מגאן סטיישן ex רמה פחות מהמפוארת, אמרתי לא נורא, העיקר שהרכב במצב טוב. חכיתי שיגיע הרכב וכשהגיע, הגיעו איתו עוד 4 מגאנים, ואחת מהן המפוארת ביותר, נדלקתי, לקחתי לבדיקה, הכל טוב. ונגיע לעיקר, הרכב שנקנה הוא מגאן סטיישן פריוויליג', 107k, מטופלת בחברה, ללא טיפולים חריגים כמו נזילות טורבו…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הכוונה בעממיים - עד 120K ש"ח. מערכות בטיחות מתקדמות: גם מערכת בלימת חירום אוטונומית וגם בקרת שיוט אדפטיבית. יש?
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם. היום בפעם הראשונה ואחרי הרבה אירועים שונים בתחום התחבור. הגעתי למסקנה שהחומר האנושי מעצב את כל התמונה. היום החניתי את הרכב בחניה מוסדרת בבני ברק, תוך שמירה והקפדה על הזולת שלא אגנוב משטח התנועה של החומה ליידי והאמת בצורה הכי נעימה שאפשר וחשבתי שמקובל. אבל... בן.. .. או בת... פשוט החליטו שלא משנה, הם ידפקו את הרכב, אבל בצורה כזו שלא ניתן להבין שזו טעות. חשוב לציין, אני לא מסוכסך עם אף אחד. תורם צדקה ותומך בקהילה. לפחות הייתם משאירים פתק של "סליחה" או סתם הבעת חרטה. אני לא צריך את הכסף שלכם לתיקון ואני באמת לא מבקש מכם כלום. אבל, אנשים, אתם חייבים להיות אנושיים. אז נכון בהתחלה איחלתי שרק תרופות יחנכו את הצד הפוגע. אבל אז אמרתי. אולי הוא/י במצוק…
הודעה אחרונה מאת רוכב_נוהג, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מעניין לקרוא, זה ראשוני, ההתפתחויות יתחילו מכאן ואילך https://m.calcalist.co.il/article.aspx?guid=3717645
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
הי לכולם. כמו שמתואר בכותרת, האיביזה עם גיר ידני ו- 1400 סמ"ק (85 PS). עברה לה שנה במהירות. הרכב נסע טיפה מעל 22000 ק"מ. טופל במוסך סגול בכרמיאל ה(מורשה סיאט). בואו נעבור ביחד על התרשמותי במהלך השנה: אבזור: הגיעה עם פנסי ערפל (נחמד בלילה כשאני חוזר הביתה מחיפה והגשם סוער בחוץ). מע' סטיריו מקורית. חלונות קדמיים חשמליים , אחוריים ידניים. ISOFIX במושבים האחוריים, קרוז קונטרול, מצויין בנסיעות ארוכות. נוחות: האיביזה נוחה יותר מהגטס והקווליר שהיו לפניה. הגיעה עם חישוקים בגודל 15, שלדעתי תרמו לרכב להיות יותר נוח מדגם הספורט (חישוקי 16). היא מרווחת מקדימה, צפופה מאחורה. אני בחור גבוה יחסית והיה לי מאוד קשה לשבת מאחורה, טוב שאני הנהג במקרה כוח: המנ…
הודעה אחרונה מאת omar87, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם נשאר תא מטען לאחר קיפול הגגון? אם כן, מה נפחו?
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו מכיר סוכנות כלשהי או מגרש שמוכנים לבצע טרייד של רכב באופנוע? ניסיתי לחפש בגוגל ומצאתי סוכנות שנקראת טרייד צוק, אבל לא מצאתי מספר.
הודעה אחרונה מאת Omer Yaron, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
דרישת ביטוח מינימלית היא איתוראן save, יכול לקבל כל אחד מהם ללא עלות, עלות חודשית 30 מול 60. הפער לא מהותי מבחינתי, אבל עדיף לשלם פחות אם אפשר. 1. האם יש יתרון ל SAVE מבחינת הרכבה פשוטה יותר בלי לפרק את הדשבורד? 2. האם יש יתרון משמעותי מבחינת הגנה על הרכב לאיתוראן הרגיל? בקיצור, תובנות יתקבלו בברכה Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת matansab, -
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הבנתי שצריך הפרדה בין הקבינה לבין המטען... איך אפשר להשיג את זה למטען של כ200 קילו בצורה הכי זולה?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בהמשך לשרשור שהעלתי בזמנו בנוגע לטויוטה ורסו. החליפו לי החודש את הרכב לטויטה ורסו 2016 חדש מהניילונים. להלן התרשמותי הראשונית - בגדר של "אורח לרגע רואה כל פגע" באופן רשמי הרכב הוא אותו רכב ללא כל שינוי - כך גם חיצונית, לא רואים שום שינוי. פנימית ישנם הרבה שינויים קטנים שלא מצאתי להם תיעוד באתר החברה: 1. השטיחים כעת עם שערות ולא גומי פשוט - זה נוח יותר לרגליים אך הלכלוך נדבק אליהם יותר. 2. בעת ביטול בקרת היציבות, ב-2013 הייתה נורית כתומה בולטת בלוח המחוונים, כעת זו שורה קטנה במסך הצדדי, דבר שקל מאוד שלא לשים לב אליו. 3. נוריות חיווי חגורות בטיחות במושבים האחוריים היו לפני זה במסך התפריטים, דבר שאיפשר במבט קצר, תוך כדי נהיגה, לדעת איזה ילד פתח את החגו…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 17 אלף צפיות
כשמעבירים בעלות. תודה.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 93 תגובות
- 16 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עובד במרכז הארץ וגר בצפון. 4 ימים בשבוע אני עובר מרחק של כמעט 100 ק"מ לכל כיוון, כלומר 200 ק"מ ביום. כמעט 40K בשנה. במילים אחרות, אני נמצא לא מעט על הכביש ולצערי מבלה לפחות שעתיים כמעט בכל יום עם ה"נהג הישראלי". הרבה דובר על הנהג הישראלי לעומת הנהג האירופאי. יצא לי לנהוג במדינות רבות באירופה וההבדלים האלה אכן בולטים מהרגע הראשון. אבל אני דווקא רוצה לדבר על הנהג הישראלי מול עם שקרוב יותר אלינו גם במראה וגם במנטליות, יוונים. לפני כשבועיים חזרתי מקפריסין, פעם שנייה שלי שם וגם הפעם שכרתי רכב. במסגרת הטיול, גם הזה וגם הקודם טיילתי בכל האי כאשר הנסיעות כללו גם כבישים מהירים, גם ערים וגם כבישי חצץ בהרי הטרודוס. ציפית שכיאה לעם שיותר קרוב למנטליו…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
שלום רב חברי הפורום, מחר אני נוסע מחולון לקריית שמונה לקנות רכב. עשיתי בדיקה במשרד הרישוי דרך האתר שלהם ומופיע שהאוטו משועבד לבנק הפועלים. המוכר יודע את זה וטוען שאנחנו הולכים לבנק ביחד ובאותו רגע שאני מעביר את הכסף - האוטו משתחרר ואפשר לעשות העברת בעלות בדואר. ממה שאני מכיר את המשרדים בארץ קשה לי להאמין שהמידע על ביטול שעבוד עובר כל שך מהר מבנק למשרד רישוי ומשם לדואר, אבל המוכר טוען שהוא יודע שזה לוקח כמה דקות. אני דיברתי עם דואר ומשרד רישוי - שם לא יודעים לתת תשובות ברורות. טוענים שיהיה אפשר לדעת רק כשאנסה להעביר בעלות. אני לא מצאתי מידע מעודכן לגביי הנושא באינטרנט. אשמח שתעזרו. תודה
הודעה אחרונה מאת darion, -
הכלל הבסיסי הוא הרי זכות קדימה לרכב הבא מימין, קרי במצב הבא הרכב המצלם נותן זכות קדימה: אבל לכולנו ברור שזה לא המצב, כ"כ ברור ששוכחים את הכלל הבסיסי הנ"ל - ופה הבעיה. למה ברור לנו? מי שנגמר לו הכביש ונאלץ לבצע פניה - הוא בקדימות נמוכה בזכות קדימה. זאת "האינטואיציה" שלנו. איפה הבעיה 1: מי אמר שמי שנגמר לו הכביש הוא לא בכביש הראשי? קרי זה עם היותר תנועה. איפה הבעיה 2: על פי הספר, צריך להגיע לצומת, להאט, למתוח צוואר, לראות שבצד ימין מתחבא מאחורי ענף ותמרור חניה המשולש - ואז יודעים שההוא מימין נותן זכות קדימה (כאמור אף אחד לא חושב אפילו על זה - הרוב בכלל שכחו את הכלל ורגילים לאינטואיציה הנ"ל). כמובן שיש פתרון והוא תמרור המעוין הצהוב (או משולש לך זכות קדימה במקרה …
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
פיג'ו 3008 מקבלת גרסת פרימיום גם למנוע הדיזל, ועוד מערכות בטיחות אקטיבית לשתי גרסאות הפרימיום. המחיר - 165,000 לדיזל פרימיום וללא שינוי לגרסאות האחרות. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת Y_u_v_a_l, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום ראיתי באזור מודיעין משאית עמוסה באופל קורסה עם לוחית ספרדית. מתוך סקרנות, מה פשר הענין?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הזמנתי לפני שבועיים את התושבת של ידיות האיתות לרנו, השבוע הם הגיעו ונעצרו במכס. לאחר כמה ימים קיבלתי לדואר טופס שאומר שהחבילה משוחררת ליחידת הדואר בישוב ושהאישור מותנה בחתימת היבואן על "הצהרת יבואן", זה אומר שאני צריך ללכת עכשיו למחלקה כול שהיא בקרסו שיחתמו לי על טופס שלפי איך שהוא מנוסח אין סיכוי שמשהו יחתום עליו ? עמוד 63 בקובץ. גוד שבס לכולנו
הודעה אחרונה מאת בוגדני מגעיל1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אחרי שחרשתי את מסלול הנורבורגרינג עם אין ספור רכבים שונים ומשונים בשנים האחרונות, מצאתי את עצמי גונב "כמה" הקפות בסוזוקי סוויפט ספורט בנויה ומוכנה לנהיגה על מסלול - והאמת, פשוט התאהבתי ברכב הקטן והחלש הזה. בהמשך הפוסט אסביר בפירוט מה הסיבות. לפני שממשיכים, הנה טעימה קטנה מאחת ההקפות באותו היום - רודף אחרי קורבט על המסלול, עד ש... טוב, אז אחרי שהכנסתי אתכם לעניינים עם הסרטון. אסביר קצת יותר. אז בגדול, מה היה לנו שם? הסוויפט צ'אלנג' - המטרה הייתה להקיף את המסלול כמה שיותר פעמים, ללא עצירות, עם זמני הקפה כמה שיותר עקביים ומתחת ל-9:00 דקות להקפה (אה...ולהחזיר את הרכבים בחתיכה אחת לחברת השכרה...). נשמע פשוט? לא כל כך. לרדת מ-9:00 דקות להקפה ברכב של…
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מבקש להתייעץ במיוחד עם מדריכי נהיגה מתקדמת. מדובר על נהגת כבת 50 שנוהגת כ-25 שנה. לפני כשנה פנתה אלי, שמרגישה חוסר ביטחון בנהיגה, היא תלתה את זה בגיר הידני וחשבה להחליף לרכב אוטומטי מאחר והרגישה יותר טוב ברכב האוטומטי הגדול של בעלה. אני המלצתי לא רק להחליף את סוג הגיר אלא גם להחליף לרכב מקטגוריה גדולה יותר על מנת להעלות את תחושת הביטחון. לא התפנינו לבצע את החלפת הרכב, ולאחר מספר חודשים היא נתקלה בילדים בכביש, ועל מנת לא לפגוע בהם התרסקה לתוך קיר. לא הייתי נוכח אבל לדעתי היה כאן קושי בשליטה ברכב. לאחר אישפוז והחלמה מהפציעה ברגל הבנו שהיא צריכה לחזור לנהוג כמה שיותר מהר, כי אחרת לא תנהג אף פעם. קנינו קיה סיד אוטומטית במקום הפולו הידנית שהושמדה בתאונה…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הזימזומים הופיעו כמעט מיד אחרי קניית רכב חדש : טויוטה ורסו כנראה בגלל התקנות של גיל קאר: חיישנים + קיפול מראות ונמשכים כבר שנתיים. ביצעתי אפילו הקלטה. מוסכים מורשים של טויוטה לא הצליחו לפתור אחרי כ-10 ביקורים ועכשיו טוענים שאין לי שום דבר. מה עושים ? האם יש המלצה למוסך פרטי בפתח-תקווה שירצה לפתור את זה? גם אם יצטרך יום שלם לשבת על האוטו. והממצאים + חשבונית + הקלטה אני אשלח למשרד התחבורה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הקופרה החדשה כבר כאן, רצה לה במסלול בפצאל. יש פנסי ערפל אין חבילות צבע, בקרוב באולמות התצוגה
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
סוזוקי סוויפט החדשה מגיעה לישראל עם תג מחיר שמתחיל ב-79,000 ש"ח (לידנית) ו-שוב-בלי מערכות בטיחות אקטיביות. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
בשעה טובה - רכשתי אאוטלנדר INSTYLE מנוע 2.0 בנזין 2X4 יד שנייה - שתיהן פרטיות עלייה לכביש 12/2013. 88000 ק"מ. רכישה מחבר קרוב. תוספת מובילאיי כולם מברכים אותי שאסע בדרכים ישרות. לא ברור לי מה אני אמור לעשות בסיבוב... נתונים בולטים בשלב הצעת הרכב: - טיפול אחרון היה אמור להיות ב-80,000 ק"מ. כעת 88000. - צמיגים גמורים (המקוריים של הרכב). - נראה שצריך כיוון פרונט או כיוון גלגלים (לא זוכר מה ההבדל. התופעה: שחיקה בלתי אחידה בסוליית המציג). - מכות ולחיצות קלות סביב הרכב. - חור קטן כתוצאה מסיגריה במושב ליד הנהג (הנהג לא מעשן. חברים, אתם יודעים....). - מגן פלסטיק קדמי תחתון שבור. - קונסולת לחצני החלונות ליד הנהג לא עובדים. - חסר מפתח שלט. - חסר וישר אחורי …
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
צהריים טובים, בשבועיים-שלושה האחרונים שמתי לב לתופעה מטרידה. בבוקר מופיעים רעשים מצד הדשבורד. הצלחתי לאתר את מקור הרעש. מדובר בנקודה על הדש מעל פתח האוורור מצד שמאל. אם אני לוחץ עם האצבע,הרעש נעלם. כאמור,הרעש מופיע כשהדש קר ובהמשך היום כשפנים הרכב מתחמם,הרעש נעלם. אשמח אם תמליצו על פתרונות . אני ממש לא רוצה ללכת למוסך המרכזי שם יפרקו את הדש ולא בטוח שיחזירו למקום כמו שצריך. תודה מראש למגיבים
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
בשתי השורות לפני הלינק למבחן, בדרך כלל נהוג לכתוב כמה מילים על הרכב שנבחן. מה, איך הוא, ומה התוצאה של כל זה בעולם האמיתי. הקודיאק של סקודה לא באמת צריך הקדמות. אז הנה המבחן.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 561 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- yor2
- עידן מ
- פריג'י
- yoav911gt2
- הרקוליטו
- zvigolden
- גולדן191
- beresford
- גרנד פריקס
- פינדר
- davemustaine87