Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לך לשלם 670 שח בשביל שמן שלא עומד בתקן היצרן ופילטר שמן...

וכשתצטרך להגיע לטיפול 10,000 תשלם פי 3

ולא לשכוח לשלם חשבון חשמל ביציאה.

בהצלחה.

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מילת המפתח זה סקר שוק!

ראו דוגמא יש לנו 2 ווגיות בבית לסקודה לא חשבנו וישר הלכנו לעשות טיפול איפה שקינינו יצא 760 ש"ח כי היינו בכיס שלהם.

עכשיו אח שלי היה צריך לעשות טיפול ראשון לאיביזה היתקשרנו ל3 מוסכים באיזור תל אביב בסוף הלכנו למוסך ביפו יצא 450 עם הנחת הכרות ובלי זה 510 ש"ח.

יש לציין ששתי הטיפולים זהים ושני המוסכים הם מורשי יבואן

how it's like to drive :twisted:

פורסם

אבזור:

הגיעה עם פנסי ערפל (נחמד בלילה כשאני חוזר הביתה מחיפה והגשם סוער בחוץ). מע' סטיריו מקורית. חלונות קדמיים חשמליים , אחוריים ידניים. ISOFIX במושבים האחוריים, קרוז קונטרול, מצויין בנסיעות ארוכות.

האיביזה עושה רושם ממש טוב ויחסית למחיר ניראה שהיא עדיפה על היפניות מקטגוריה סופר מיני וגם איכות נסיעה טובה יותר.

בקשר לפנסי ערפל, זה לא כל כך נחמד כי זה מסנוור. אני מקווה שאתה מפעיל אותם רק בערפל, כי לאחרונה יש הרבה מאוד נהגים שמפעילים אותם סתם וכאשר החרטום של הרכב עולה זה מסנוור את הנהגים שנוסעים מולך. גם לי יש פנסי ערפל והפעלתי אותם רק כאשר היה באמת ערפל (כפי שהחוק דורש).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מילת המפתח זה סקר שוק!

ראו דוגמא יש לנו 2 ווגיות בבית לסקודה לא חשבנו וישר הלכנו לעשות טיפול איפה שקינינו יצא 760 ש"ח כי היינו בכיס שלהם.

עכשיו אח שלי היה צריך לעשות טיפול ראשון לאיביזה היתקשרנו ל3 מוסכים באיזור תל אביב בסוף הלכנו למוסך ביפו יצא 450 עם הנחת הכרות ובלי זה 510 ש"ח.

יש לציין ששתי הטיפולים זהים ושני המוסכים הם מורשי יבואן

צודק. מי שרוצה לחסוך במוסכים שירים טלפון לפחות ל3 ויברר מחירים לפני הטיפול.

טיפול גדול 105K עם טיימינג לB4 יצא לי 2700 עם מותחנים, ברקסים ועוד מלא דברים, לאחר שבמוסך מורשה אחר שבו הייתי לקוח קבוע הציעו לי 2800 רק טיימינג ואפילו "לפני מותחנים".. בקלות הייתי יוצא משם בקנס של 5K.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

איפה יש מוסך מורשה של צמפיון באזור הצפון לסיאט איביזה ?

אני מעכו

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם

אם אתה נוסע לכיוון נהריה,אחרי הקניון יש מוסך,זה גם איפה שחנות מזון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם אתה נוסע לכיוון נהריה,אחרי הקניון יש מוסך,זה גם איפה שחנות מזון.

קוראים להם מוסך מורג

יש גם איפה שאני מטפל באוטו, מוסך סגול- כרמיאל. שניהם מורשים של סיאט

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
קוראים להם מוסך מורג

יש גם איפה שאני מטפל באוטו, מוסך סגול- כרמיאל. שניהם מורשים של סיאט

איך המחירים שלהם ? גם בנהריה וגם בכרמיאל

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם
צריכת דלק:

אני נוסע בערך 80 ק"מ ביום, 90% בינעירוני. האיביזה אוכלת 1:14 בממוצע.

בחודש הראשון על הכביש הייתי מגיע ל 1:15 אבל בזמנו לא הייתי עובר את ה 2500 סל"ד בגלל תקופת ההרצה.

אם אתם תמשכו הילוך , תקבלו רכב יותר זריז וצריכת הדלק תפול לכיוון 1:13 (גם זה סבבה לדעתי)

**חשוב לציין שמהירות מעל 80 קמ"ש, אתם תשמעו רעשי רוחות כאילו אתם יושבים על הגג ולא בתוך האוטו. קחו את בחשבון ותגבירו את הקול של הסטיריו.

**מקווה שלא שכחתי משהו, בכל מקרה אתם מוזמנים לשאול.

בסה"כ אני נהנה מהאוטו עד עכשיו, הוא נחמד, כיפי לנהיגה, הגיר חלק , ללא רעשים. חסכוני ונראה יפה מאוד בכביש.

תודה על השיתוף. שמח בשמחתך שאתה נהנה מהרכב.

אני מניח שאתה נוהג פחות או יותר סביב המהירות החוקית המותרת בבין עירוני, שאחרת לא היית מקבל צריכת דלק כזו. אחרי שנה ו-10,000 ק"מ עם רכב כזה, אני יכול לציין שצריכת הדלק שלו מאכזבת מאד. אמנם אני גר בחיפה וסגנון הנהיגה שלי אינו חסכוני, אך צריכת הדלק של המכונית, גם בנסיעות בינעירוניות עם שיוט על הקרוז סביב 120 קמ"ש, היא נפילה. לבקשתי, הרכב נבדק במוסך, חובר למחשב - והכל נמצא תקין.

מבחינת רעשי רוח, ודא שהחלונות האחוריים(הידניים) סגורים היטב. אין לי כל רעשי רוח גם במהירויות כביש 6 סבירות.

ביצועי המנוע סבירים והוא די גמיש, גם בעליות חיפה, בעומס ועם מזגן.

נוחות הנסיעה של האיביזה נופלת במעט מהפאביה אך יש לה הגה מהיר וניהוג חד יותר. עושה רושם שגם תגובת המצערת נמרצת יותר.

מכוניות כאלו "מנצחות את השיטה". כן ירבו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
חשוב לציין שמהירות מעל 80 קמ"ש, אתם תשמעו רעשי רוחות כאילו אתם יושבים על הגג ולא בתוך האוטו.

בדבר רעשי רוח במהירויות גבוהות, ייתכן שהגומיות בדלתות לא עושות את עבודתן כמו שצריך.

פורסם

מבחינת רעשי רוח, ודא שהחלונות האחוריים(הידניים) סגורים היטב. אין לי כל רעשי רוח גם במהירויות כביש 6 סבירות.

מחר אני אבדוק את זה !!

פורסם

אני מניח שאתה נוהג פחות או יותר סביב המהירות החוקית המותרת בבין עירוני, שאחרת לא היית מקבל צריכת דלק כזו. אחרי שנה ו-10,000 ק"מ עם רכב כזה, אני יכול לציין שצריכת הדלק שלו מאכזבת מאד. אמנם אני גר בחיפה וסגנון הנהיגה שלי אינו חסכוני, אך צריכת הדלק של המכונית, גם בנסיעות בינעירוניות עם שיוט על הקרוז סביב 120 קמ"ש, היא נפילה. לבקשתי, הרכב נבדק במוסך, חובר למחשב - והכל נמצא תקין.

ביצועי המנוע סבירים והוא די גמיש, גם בעליות חיפה, בעומס ועם מזגן.

נוחות הנסיעה של האיביזה נופלת במעט מהפאביה אך יש לה הגה מהיר וניהוג חד יותר. עושה רושם שגם תגובת המצערת נמרצת יותר.

קח בחשבון שזה מנוע קטן, תקרע אותו יותר, הוא יאכל יותר דלק ממנוע גדול.

אבא שלי נהג עיקרי על הפאביה, לא אכפת לו כל כך מהחשבון של הדלק, הוא נוהג וזהו, הילוכים הוא מושך בעליות גם עד 4.5K למרות שב3.5K זה אידיאלי להעביר.

בכללי הוא לא חוסך, אני למשל חוסך עם הרכב, מתי שאני מרגיש שאפשר להכניס הילוך מבלי לחנוק את הרכב, אני מכניס.

ונגיד והוא נוהג סביר (לא חסכוני אבל לא קורע), היא צורכת לנו בערך 1/14 משולב (גם עיר גם בינעירוני), אני חושב שאם נוהגם חסכוני בבינעירוני ניתן להשיג 1/16.

קח בחשבון שאצלנו בינעירוני זה כביש 6 ב130 קמש (מותרת), וזה איזה שעה+ על יותר מ3.5K סלד (לא זוכר בידיוק).

אני אומר, תנהג רגוע וחסכוני, מה הטעם בלנהוג אגרסיבי עם מנוע 1.4?

גם שאני יום יום נוהג בקוואליר 2.2L רוב הזמן תמצא אותי מזדחל בימני, עם "פינצטה" על הגז, נוסע בכיף ונהנה מהמוזיקה, ממש נדיר שאני מביא קיק או נוהג אגרסיבי.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ממש מהר עברו להן שנתיים והגיע הזמן לסיכום קצר.

האוטו נכנס לטיפול 30K לפני 6 חודשים בערך, הוחלפו פילט שמן/ שמן מנוע/ הוסיפו נוזל קירור/ נוזל שמשות ועבודה, עלה 500 שח בלי שמן (אני הבאתי איתי קסטרול 5W40).

לפני שבועיים הרכב עבר טיפול 45K גם בצ'מפיון הוחלף פילטר שמן / פקק לאגן שמן ועבודה ב 430 ש"ח./ שמן מנוע לא כלול במחיר (גם קסטרול מגנטיק 5W40- שאני הבאתי)

הרכב נוסע נהדר, יציב גם במהירויות גבוהות, חסכוני, עושה בערך 1:13/14 בלי להתאמץ וגם עם לחיצות מדי פעם. אגב הצמיגים של בריג'סטון B250 עדיין מחזיקים טוב ומראים סימני בלאי מעטים מאוד גם עם הנסועה הגבוהה יחסית. אני חושב שהרכב באמת היה שווה את מחירו והוא אכן רכב אמין וטוב שהייתי ממליץ עליו לכל קונה.

אשמח לענות לשאלות/ הערות אם יש.

פורסם

1:13-1:14 בנסיעה שרובה בינעירונית? לא מרשים במיוחד.

הנתון הכי נמוך שהשגתי עם הקליאו בנסיעה שרובה בינעירונית הוא 1:15.5. בשגרה אני מוציא 1:16.5-1:17. קרה פעם אחת שהצלחתי לשבור שיא והשגתי 1:18.2.

במשולב אני משיג בסביבות 1:14-1:15.

מעבר לכך, לרכב שלי יש אחריות ארוכה יותר, הוא בטיחותי יותר, לא נפוץ בשוק כמו האיביזה שהציפה את לוחות היד השניה, והטיפולים אצלי זולים מהותית. (טיפול אחרון אצלי בוצע לפניי כ-1500 ק"מ, עלה 450₪)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...