Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - סקודה קודיאק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוקיי. ההשוואה מוגזמת בעיני, אבל עוד לא נכנסתי לרכב הזה אז מי אני שאפקפק. תוכל להרחיב על ההבדל בחווית הנהיגה, שזהו בעצם השיקול שלי להחלפת האאוטלנדר בקודיאק?

קרוב משפחה שלי שרכש אאוטלנדר עוד ב2013 ומאד מרוצה מבחירתו, בתשובה לשאלתי מדוע הוא רכש רכב כזה גדול (הם זוג+1 שגרים במרכז ירושלים)

ענה לי כך "לאשתי יש הרגל ללחוץ על הגז לפני שהיא חושבת לאן בכוונתה לנסוע, תגובת הדוושה האיטית של האאוטלנדר מאפשרת לה לשנות את דעתה עוד לפני שהרכב הגיב"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני לא מאלה המתבטאים בסופרלטיבים - בטח לא במקומות שהם לא שייכים. לא מדובר ברכב ספורט שמטרתו לרגש, מדובר בקרוסאובר מגודל ושימושי, שעושה את עבודתו מצויין. אם אתה רוצה השוואה טובה - למעבר מאאוטלנדר לקודיאק, דומה למעבר בין לנסר לסופרב.

חבל שאחראי פורום עושה כאילו השוואות לא לעניין....

נהגתי בשתיהן.

הקודיאק יותר טוב, אבל לא ממש בהכל.

יש דברים שלדעתי האאוטלנדר טוב יותר: נוחות נסיעה , שקט (לא כשלוחצים), VFM.

אמינות מוכחת של הדגם לעומת בעייתיות מוכחת של המותג ובית היוצר שלו.

ההשוואה שלך גם לא במקום וגם מאוד לא נכונה.

פורסם

נוחות נסיעה - אכן, במהירויות איטיות האוטלנדר תהיה נוחה יותר. בנסיעה בינעירונית כבר לא. לגבי VFM - אולי לגבי ה-M אתה צודק, אבל איזה V עדיף יש לאוטלנדר?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נוחות נסיעה - אכן, במהירויות איטיות האוטלנדר תהיה נוחה יותר. בנסיעה בינעירונית כבר לא. לגבי VFM - אולי לגבי ה-M אתה צודק, אבל איזה V עדיף יש לאוטלנדר?

גם בבינעירוני האאוטלנדר נוחה יותר. YMMV

מה ה - V?

כתבתי כבר, תוכל לקרוא עוד הפעם.

ובנוסף, באותו המחיר -הרבה יותר מאובזרת מהסקודה.

בוא ניפגש בעוד שנה ונוכל עוד פעם לדון במה מסתתר מאחורי ה V...

פורסם
נוחות נסיעה , שקט (לא כשלוחצים), VFM.

אמינות מוכחת של הדגם לעומת בעייתיות מוכחת של המותג ובית היוצר שלו.

ההשוואה שלך גם לא במקום וגם מאוד לא נכונה.

אני עם אאוטלנדר כבר שנתיים ו 70 אלף קילומטרים.

נוחות נסיעה? בנסיעה איטית האאוטלנדר מתנדנד. הריסון כמעט לא קיים.

בנסיעה מהירה רק מתנדנדים יותר. שיוט רגוע ב 110 קמ"ש? שם באמת נוח.

אבל פחות מהקודיאק.

שקט? שקט?

האאוטלנדר הוא אחד הרכבים הכי פחות שקטים ומבודדים בסגמט.

אמינות? יפה שיש לך כבר מסקנות על האמינות של הקודיאק.

פורסם

ועל זה אמרו חזלינו - הפוסל במומו פוסל.

1) לגבי נוחות נסיעה נראה לי שאתה טועה

2) המכללים של הקודיאק נמצאים בשימוש כבר כמה שנים ( גם המנוע וגם הגיר ) אמינות טובה.

אני דיברתי על התחושה שלי במעבר בין שתי המכוניות. כמו שאני לא חושב שזה הוגן להשוות בין לנסר (או אפילו גאלאנט) לסופרב.

אני לא חושב שאאוטלנדר וקודיאק מתחרים על אותה משבצת, ובפרט לא הגירסה עם מנוע 2.0 בנזין של האאוטלנדר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איצו, כמו שאומרים ברוסית - אל תבלבל בין חם לרך. במקרה הזה בין רך לנוח. זה לא תמיד חופף, ע"ע מקרה מיצובישי נוסף, הספייס סטאר, כדוגמא טובה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אבל פחות מהקודיאק.

שקט? שקט?

האאוטלנדר (דגמי 2016 והלאה) רכב מאוד שקט בבינעירוני, ובמהירויות גבוהות שקט מהקודיאק.

לא כתבתי על אמינות הקודיאק, כתבתי על בעיית האמינות המוכחת של המותג

(גירים ומנועים בדגמים מסוימים ושונים).

אם לא שמעת אל אותן בעיות, ממליץ לך לעשות גוגל.

פורסם
איצו, כמו שאומרים ברוסית - אל תבלבל בין חם לרך. במקרה הזה בין רך לנוח. זה לא תמיד חופף, ע"ע מקרה מיצובישי נוסף, הספייס סטאר, כדוגמא טובה.

בשפה שלי לא כל כך מעניין אם זה חם או רך, העיקר שנוח.

פורסם
קרוב משפחה שלי שרכש אאוטלנדר עוד ב2013 ומאד מרוצה מבחירתו, בתשובה לשאלתי מדוע הוא רכש רכב כזה גדול (הם זוג+1 שגרים במרכז ירושלים)

ענה לי כך "לאשתי יש הרגל ללחוץ על הגז לפני שהיא חושבת לאן בכוונתה לנסוע, תגובת הדוושה האיטית של האאוטלנדר מאפשרת לה לשנות את דעתה עוד לפני שהרכב הגיב"

כתבת את זה פעם...

המעניין הוא שקראתי שיש שיהוי מעצבן בתגובה של דוושת הגז בתחילת נסיעה בסקודיאק. אז אני באמת מבולבל (ולא, אין לי מושג מה אשתך הרגישה... אולי בגירסה הישנה של הרכב)

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אבל פחות מהקודיאק.

שקט? שקט?

הבידוד רעשים שופר מאוד בגירסה החדשה. אולי אתה מדבר על הגירסה הישנה של האאוטלנדר?

פורסם
האאוטלנדר (דגמי 2016 והלאה) רכב מאוד שקט בבינעירוני, ובמהירויות גבוהות שקט מהקודיאק.

לא כתבתי על אמינות הקודיאק, כתבתי על בעיית האמינות המוכחת של המותג

(גירים ומנועים בדגמים מסוימים ושונים).

אם לא שמעת אל אותן בעיות, ממליץ לך לעשות גוגל.

רלוונטי כמו להשליך אמינות של סיטרואן BX לברלינגו.

כתבת את זה פעם...

המעניין הוא שקראתי שיש שיהוי מעצבן בתגובה של דוושת הגז בתחילת נסיעה בסקודיאק. אז אני באמת מבולבל (ולא, אין לי מושג מה אשתך הרגישה... אולי בגירסה הישנה של הרכב)

גם אם יש השהיית טורבו קלילה בהתחלה, מה שמגיע אחריה שווה התייחסות, לשם שינוי. באוטלנדר שינו דרסטית, בסביבות 2016, את תגובת הדוושה (או את הגיר, לא זוכר), מה שנתן זינוק נמרץ יותר, אבל אחריו עדיין אותו הדבר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
הבידוד רעשים שופר מאוד בגירסה החדשה. אולי אתה מדבר על הגירסה הישנה של האאוטלנדר?

יתכן מאד ואני אהיה הראשון לשמוח על כך וגם לכתוב על זה. 2017 כזה מחכה לי באלדן...

עיקר הרעש מגיע מהגיר.

באוטלנדר שינו דרסטית, בסביבות 2016, את תגובת הדוושה (או את הגיר, לא זוכר), מה שנתן זינוק נמרץ יותר, אבל אחריו עדיין אותו הדבר.

דווקא האאוטלנדר מזנק בסדר. התגובה לדוושה מיידית והייתי אומר שאפילו קצת חדה במטרים הראשונים מה שקצת מעצבן בזחילה בפקקים. אבל - הגיר הרציף מסרס את המנוע הזה ועם הזמן והקילומטרז' הרצועה שלו מתחילה להחליק ולשרוק מה שמוריד עוד מהביצועים.

תכלס, אם מיצובישי היו משתמשים בגיר אוטומטי רגיל לאאוטלנדר, אני בטוח שהתוצאות היו אחרות לגמרי.

150 כ"ס על 1400 ק"ג זה לא רע בכלל.

רק להמחשה, במעבר ל"ידני" הרכב נמרץ הרבה יותר, וגם מסיים את המיאוץ ל 100 בטיפה פחות מ 10 שניות.

נמדד.

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם

קראתי את הביקורת, כתוב יפה ובטוב טעם. עדיין גרם לי להתלבטויות קשות אם לשדרג או לא. אייל הגדיר את זה יפה, הוא יותר מזכיר אוקטביה מאשר סופרב, וזה מפריע לי. לגבי חווית נהיגה אני מבין שהחוויה היא מרגשת, חייב לראות בעצמי. כמו שכתבתי בעבר, אם אייל היה שומע לי, הוא היה לוקח את האאוטלנדר החדש לסיבוב ולאחר מכן את הקודיאק. אז ההשוואה היתה מושלמת, בכל הפרמטרים. בכל אופן נשמע שהקודיאק איכותי וזריז יותר, וזאת כבר סיבה לשקול לשדרג. נראה מה יהיה... אשתי ממש לא מתלהבת מהרעיון.

פורסם

מר אאוטלנדר היקר , שאלה לי אליך בשם כל חברי הפורום, מדוע אתה לא זז לסוכנות ומבקש נסיעת מבחן? אתה כל כך מתעניין ברכב וניזון משמועות וכתבות (מוטעות?) ומביע דעה, אך דעתך שונה מהרבה מגיבים, הם כן נסעו נסיעת מבחן ואתה לא, בא תרים את הכפפה ונשמח מאוד לדעתך על הרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...