Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי זה רק בחינוך.חינוך לכבוד האדם וכבוד חברך,

אנחנו מצטיינים בזה רק בעת צרה,מלחמה,אבל וכו'.

מה שיוסי אומר כאן.

החינוך שמתחיל מגיל אפס בצורה לקויה, הורים שמפחדים מהילד שלהם, חוסר דחיית סיפוקים ואי הצבת גבולות.

משום שפותח השרשור נתן רק את אחת התוצאות לנ"ל, קרי התנהגות בכביש.

מה עם כל השאר?

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ללמוד מהיפנים ולקחת דוגמא.

האתר עבודה שלי בטוקיו היה ליד בית ספר יסודי,

ככה במשך שנה יצא לי לראות אותם יום יום,וקינאתי מאד.

התלמידים בתלבושת אחידה כמו שטאנץ. ניכנסים בלי צעקות ובאדיבות,

כבוד למורה זה ערך עליון,ומינקות מושרש הכבוד לחבר, ועוד...

את הפירות אוספים בגיל המבוגר יותר,

האדיבות ברחוב ובכביש היא מדהימה

מדובר על אחת הערים הצפופות בעולם,

ללא אפשרות בנית רבי קומות שחיים נהדר רק בזכות החינוך.

פורסם
גנטיקה.

התשובה המלאה היחידה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא רק נהגים אגרסיבים.

הכבישים פה מלאים באנשים שאין להם מושג מה הם עושים ולדעתי לא אמורים להיות על הכביש.

חוץ מאותם נהגים אגרסיבים, אני רואה עוד 2 סוגי נהגים בכל יום (הגדרות שאני המצאתי כמובן, אבל כל אחד מכיר את הנהגים האלה):

1. חסרי המושג - הם לא ממש מבינים איפה הם נמצאים, מדי פעם הם נוסעים בכביש 6 עם טלפון ביד ומזגזגים בין נתיבים בלי לשים לב, מדי פעם הם פשוט תקועים בנתיב השמאלי על 80 קמ"ש. הם יכולים להחליט שהם חייבים לרדת ימינה במחלף הקרוב מהנתיב השמאלי ביותר תוך כדי שהם חותכים 3 נתיבים וכמובן לא מנסים אפילו לאותת. אישית, אותי הם הכי מפחידים.

2. הפושעים - אלה שעושים כל מה שעושים "חסרי המושג" רק בכוונה. הם יזגזו בכביש עמוס, יחתכו בשוליים, יעקפו בקו רצוף, יגנבו רמזור אדום וכמובן אין מצב שהם מחכים בפקק כדי לפנות, הם פשוט יעקפו את כולם, בדרך כלל תוך כדי עלייה על אי תנועה. את אלה צריך לדעתי לזרוק לכלא.

לגבי קפריסין, לא פגשתי טיפוסים שעונים להגדרה מס' 2, פשוט לא. לעומת זאת, מספיקה לי נסיעה של 10 דקות בכבישי הצפון כדי לפגוש כמה וכמה כאלה.

פורסם

התשובה היא לכולם עשו ברית מילה - לכן יש לישראלי הממוצע אגו מנופח.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
תוסיף למשוואה גם תשתיות ישנות שגורמות לצוואר בקבוק. צוואר בקבוק גורם לעצבים ולהתחרות של למי יש יותר גדול.

התשתיות בארץ לא רעות בכלל, יש כאן כבישים שלא מביישים מדינות מערב אירופאיות שביקרתי בהן ובוודאי כבישים טובים יותר מאלו שבמדינות מזרח אירופה כמו פולין, בולגריה או רומניה.

יש בעיה עם המשתמשים שלהן, כמו נתקעי השמאלי, הנדחפים למיניהם, החולמים למיניהם שמתעסקים בטלפון בנהיגה וכדומה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לא רק בנהיגה, זה מתבטא בכל דבר.

מבחינתי המצב בכביש הוא רק תסמין אחד של מחלה כללית של החברה הישראלית.

חד חלק ופשוט.

הכביש הוא עוד מראה של האופי הישראלי המחורבן של "אני ואפסי עוד" ו"כולם על היין שלי".

זו גם, לדעתי, הסיבה העיקרית לרוב תאונות הדרכים. סליחה, "תקריות מוטוריות שליליות", כי תאונה זה משהו שאי אפשר לשלוט בו ואי אפשר למנוע.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
החינוך שמתחיל מגיל אפס בצורה לקויה, הורים שמפחדים מהילד שלהם, חוסר דחיית סיפוקים ואי הצבת גבולות.

אבל מתרבים בלי אבחנה, כי חייב חתונה ו2.5 ילדים עד גיל 30, ויהי מה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למה אגרסיבים?

בגלל נהגים שבפקק תופסים מרחק של 20-30 מטר מרכב לרכב,

בגלל נהגים שעומדים ברמזור ירוק עם הטלפון ומעכבים את כולם (אפילו לחצי שניה!),

בגלל נהגים שעוקפים את כולם בתור לפניות ומשחקים אותה תמימים,

בגלל נהגים שלא יודעים לשמור על הנתיב שלהם,

בגלל נהגים שהכביש ריק אז הם מרשים לעצמם להיזרק על השמאלי,

וגם כשהוא לא ריק הם מרשים לעצמם את זה.

בגלל נהגים שרואים שהרמזור שלהם מהבהב אז מה הם יעשה? יכנסו לצומת ויחסמו אותה לכל מי שיש ירוק,

בגלל בהמות שבשיא העומס בתוך העיר פתאום מפעילים וינקרים ומכריזים "אני עוצר עכשיו וחוסם את כל הנתיב של אבא שלי"

אני עושה 50K ק"מ בשנה, אני נתקל כל יום בתופעות חדשות, איך אפשר להיות סבלני?

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

ברמת העקרון, אני לא יודע אם התרגלתי למצב אבל בסה"כ אני לא מרגיש שהמצב פה כל כך גרוע כמו שמתארים.

בעיקר מפריעים לי 3 דברים:

1. נהגים אגרסיביים למינהם, שנצמדים ומסנוורים אותך למוות אם אתה מסרב לעבור נתיב.

2. שלא מאפשרים לך לעבור נתיב ואז כתוצאה מכך אתה יכול לפספס פנייה.

3.אם התבלבת לפני רמזור ואתה רוצה לתקן ולעבור נתיב, זהו אכלת אותה... למה שיואילו בטובם לתת לך לעבור?

4. גנבי חנייה למינהם.

5. שחלילה התעכבת לשנייה ברמזור אפילו שזה על הצהוב כבר צופרים לך.

6. שלא מאותתים ואז עושים בלימה פתאומית לפני פנייה. או שלא מאותתים במעבר נתיבים/ביציאה לעקיפה.

מניח שיש עוד מקרים, אבל זה בעיקר מה שמפריע לי.

בתוך העיר אני ממש לא אוהב לנהוג. בבין עירוני, כשלא פקוק באמת שלא נורא כל כך...

פורסם

אני עושה 50K ק"מ בשנה, אני נתקל כל יום בתופעות חדשות, איך אפשר להיות סבלני?

לא להיות אמוציונאלי ותגובתי, ולא להתרגש מכל שטות קטנה שעושים לך...

מניח שיש כל מיני דרכים לעבוד על זה. מדיטציות/דמיון מודרך.

זה משהו שגם אני ממש רוצה לתרגל אותו ולעבוד עליו.

כבר שמישהו חותך אותי, לוקח זכות קדימה וכו' וכו' מנסה לשמור על קור רוח ולא להתרגש.

מעדיף את הגישה הזו על נקמנות או על עצבנות.

אני יכול לשלוט על התגובות שלי, אין לי שליטה על התגובות של הנהגים האחרים.

פורסם
למה אגרסיבים?

בגלל נהגים שבפקק תופסים מרחק של 20-30 מטר מרכב לרכב,

בגלל נהגים שעומדים ברמזור ירוק עם הטלפון ומעכבים את כולם (אפילו לחצי שניה!),

בגלל נהגים שעוקפים את כולם בתור לפניות ומשחקים אותה תמימים,

בגלל נהגים שלא יודעים לשמור על הנתיב שלהם,

בגלל נהגים שהכביש ריק אז הם מרשים לעצמם להיזרק על השמאלי,

וגם כשהוא לא ריק הם מרשים לעצמם את זה.

בגלל נהגים שרואים שהרמזור שלהם מהבהב אז מה הם יעשה? יכנסו לצומת ויחסמו אותה לכל מי שיש ירוק,

בגלל בהמות שבשיא העומס בתוך העיר פתאום מפעילים וינקרים ומכריזים "אני עוצר עכשיו וחוסם את כל הנתיב של אבא שלי"

מסכן, תרגע, תאכל סניקרס או משהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ברמת העקרון, אני לא יודע אם התרגלתי למצב אבל בסה"כ אני לא מרגיש שהמצב פה כל כך גרוע כמו שמתארים.

בעיקר מפריעים לי 3 דברים:

1. נהגים אגרסיביים למינהם, שנצמדים ומסנוורים אותך למוות אם אתה מסרב לעבור נתיב.

2. שלא מאפשרים לך לעבור נתיב ואז כתוצאה מכך אתה יכול לפספס פנייה.

3.אם התבלבת לפני רמזור ואתה רוצה לתקן ולעבור נתיב, זהו אכלת אותה... למה שיואילו בטובם לתת לך לעבור?

4. גנבי חנייה למינהם.

5. שחלילה התעכבת לשנייה ברמזור אפילו שזה על הצהוב כבר צופרים לך.

6. שלא מאותתים ואז עושים בלימה פתאומית לפני פנייה. או שלא מאותתים במעבר נתיבים/ביציאה לעקיפה.

מניח שיש עוד מקרים, אבל זה בעיקר מה שמפריע לי.

בתוך העיר אני ממש לא אוהב לנהוג. בבין עירוני, כשלא פקוק באמת שלא נורא כל כך...

לפחות חלק מהדברים שכתבת מרמזים על כך שאתה יוצר אנטגוניזם אצל נהגים אחרים. למשל, לפי דבריך נצמדים ומסנוורים אותך כדי שתעבור נתיב וזה כנראה קורה לא מעט אם רשמת את זה במקום הראשון. המסקנה שלי - אתה נמנה על מתנחלי הנתיב הימני למרות שהוא מיועד אך ורק לעקיפות. דוגמא נוספת - לא מאפשרים לך לעבור נתיב. המסקנה שלי - אתה נמנה על הנהגים שנזכרים מאוחר מדי שהם צריכים לעבור נתיב, מה שמתפרש אצל נהגים אחרים כבריונות וגורר תגובות כמו אלה שאתה מתאר.

יכול להיות שאתה נהג נהדר אבל הדוגמאות שרשמת מרמזות אחרת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני חדש בכביש ויוצא לי להסתכל מהצד על הנהיגה בכבישים ואומר לעצמי מה אני הייתי עושה במקומם

זה לא נתפס לי בראש איך בן אדם שנוסע בעיר בנתיב שלו ורואה רכב שנעצר בצד 4 וינקרים מחכה למישהו

במקום לעבור נתיב בהזהירות ולשכוח ממה שהיה הנהגת מתחילה לצפור ולקלל ולעשות תנועות עם היד... למה את יוצרת לעצמך בעיות ועל מה את מתעצבנת?

גם במהלך העבודה מגיעים מולי אנשים שבבוקר עוד לא פתחו את העניים וכבר צפירות ובלאגן במקום לחשוב קצת ולצאת מהסיטואציה ברוגע!!!! מה נהיה???

פורסם

מכל הרשימה של סמארטקופ, האחרון בהחלט מקומם, עוד יותר אם אין הצהרת כוונות כלל (לא מפעיל איתות/איתות מצוקה). בבוגרשוב/בן יהודה בת"א אני נתקל בזה כ"כ הרבה... מזל שמגיחות ניידות שיטור עירוני/מתנ"א ומחז"לשות אותם.

Sent from my OnePlus 3T

• תוכן חדש...