Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
העומס בכבישים, צפיפות וחום.

בדיוק זה.

ואנחנו בערך באותה סקאלה כמו הנהגים באיסטנבול, אתונה, מקדוניה בולגריה וכד'.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי, חוסר זמן ולחץ תמידי.

עובדים 9 שעות , לברי המזל שבינינו עוד כשעה על הכביש.

צריך להספיק לבנק שנסגר ב18:30 וגם זה רק יומיים בשבוע, לרופא שמקבל פעם בלא יודע כמה,

לאסוף את הילד מהגן, לראות השרדות/הפח הגדול/כוכב נולד וכו'...

אנשים פה כל הזמן בלחץ , מספיק אחד כזה בסביבת הנהיגה שלך, הוא כבר ידאג שכולם יצפרו ועוד כמה יגררו אחריו...

פורסם
לא כי בטח אצלכם חיוורי העור הנאורים כולם אדיבים ואצילים נכון?

נמאס כבר מהטלת האשמות בעדות המזרח והאתיופים וכו'.

כל הדיבור פה על גנטיקה פשוט מבחיל,

כאן זה מתחיל השנאה הפנימית שלנו.

זבל יש בכל עדה ומוצא, ולא פעם אני נתקל בזה בכבישים.

חבל על העצבים כולם יגיעו למחוז חפצם תדליקו מזגן ותתרווחו במושב, תחיו יותר.

תן להבין אותך נכון,גם הנתונים שמראים כי באכלוסיה הערבית יש פי כמה תאונות מאשר בשאר האכלוסיה היא סתם אשמה?

די להיתממות.

ההורים שלנו באו ממדינות שונות, בעלי השקפת עולם שונה, מנהגים שונים ועוד.

חלק ניכר מהדברים הללו עברו אל הדור שלנו אם נרצה או לא.

דוגמאות לדברים שעוברים אלינו מההורים ורלוונטים גם לנהיגה: "תפיסת האני בעולם" (חשיבות המעמד והכבוד), חשיבות רווחת הזולת לעומת רווחתי, מופנמות או ראוותנות.

מקווה שעוד כמה דורות נהיה עם יותר הומוגני אבל עד אז... הדברים קיימים. (ולא יעזור לטתא אותם מתחת לשטיח).

פורסם

אני תמיד נוהג לעצור ולתת לאחרים להשתלב בתנועה,אני חושב

אולי בתמימותי שנהג שמקבל כבוד גם יחזיר לאחר,

המנטליות מתחילה מכל אחד מאיתנו.

אותו דבר (משתדל בכל אופן), אבל אני מנסה לחשוב על זה במונחים של קארמה (אני לא באמת אומר את המילה הזאת)

והשפעה על הסביבה דרך ההתנהגות שלך.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
ואנחנו בערך באותה סקאלה כמו הנהגים באיסטנבול, אתונה, מקדוניה בולגריה וכד'.

אוי ואבוי לנו אם היינו כמו הנהגים באתונה או באיסטנבול!

אבל כן, מדובר במידה רבה בתגובה לעומס בדרכים שהוא גדול יותר כאן מאשר במדינות אירופה וארצות הברית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מה גורם? הפחד. הרבה מתנהגים בכביש (למשל, בינעירוני) כמו הסוטים מסרטי אימה. הנה, היום, בעליה מהשורש לירושלים איזה אחד שנסע מאחורי מאותת פניה ימינה, אבל !!! לפני זה הוא היה חייב לעקוף אותי משמאל!

איך להתנהג במקרה כזה?

להוריד מהירות? אבל הוא מאחוריי

להמשיך לנסוע רגיל? אבל אני רואה אותו מתפחלץ כדי להעיץ ולעכוף. אז כן, פשוט בחרתי להעיץ ולברוח ממנו.

ויחד עם זאת, אני מבין שזאת לא יכולה להיות התנהגות נכונה. זה יותר מזכיר התנהגות של ילד על הכביש - מה זה המשחקים האלה?!

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

לפעמים זה סתם טיפשות כמו טיפשות של ילד שלא יודע מה הוא עושה ומה ההשלכות למעשים שלו.

אני הכי אוהב לצחוק לאנשים בפרצוף כשאני מגלה שאותו אחד שזגזג וסיכן חיים של אנשים אחרים פשוט נתקע לבסוף אחרי רכב שנוסע יותר לאט.

מקרה שקרה לי הערב. ירידות מירושלים לכיוון מעלה אדומים. קצת אחרי המחסום התנועה זורמת במהירות 80-100 בשני הכיוונים. אני עם המיאטה שלי בנתיב השמאלי. אין מה להשתולל, אין מה לעקוף. כולם זורמים באותה מהירות בירידה החדה. לפתע מתקרבת במוו סדרה 1 שחורה עם נהג עם קצת יותר מידי ביצים הייתי אומר. חותך מימין, משתלב לשמאל ואז רגע לפני הסיבוב החד מבצע עוד פעם חיתוך חד לימין ועוקף שוב מימין במרחק של כלי רכב אחד מהרכב השמאלי.

הלו, תירגע קצת. לא חשבת שאולי הנהג משמאל נבהל ממהירות ההשתלבות שלך בחזרה לנתיב השמאלי? לא חשבת שאם הוא היה בטעות סוטה ימינה בגלל בור בכביש שניכם הייתם נפגשים ומייצרים תאונה רבת נפגעים ? מה קרה? מה הלחץ?

בסוף הבן אדם נתקע אחרי מכונית ממש לפני המחסום של מעלה אדומים ואני הייתי אחריו.

ולמי שמתכוון להגיב על נתיב השמאל ומכוניות שתקועות בו. המהירות בכביש הזה צריכה להיות לא יותר מ-90 מכיוון שזו ירידה וכשיש משאיות בנתיב הימני ואנשים רוצים לעקוף אותן, הדבר מוביל להאטה פתאומית משמעותית בנתיב השמאלי עד כדי תאונה.

אז חברה, סעו בכיף, החיים יפים. חבל להרוס אותם ושל אחרים בגלל עצבים או לחץ.

קנו מיאטה, סעו בכיף :wink:

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לצערי (או לשמחתי, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים על זה) יוצא לי לנהוג במדינות אחרות (בעיקר ארה"ב אך לא רק) במצטבר כמעט שלושה חודשים בשנה.

הרוגע והסבלנות בהם אני נוהג כשאני שם מדהימים אותי כל פעם מחדש. כשאני תייר זה די הגיוני, מקום חדש, תרבות חדשה, אתה באווירה אחרת - הגיוני שתהיה פחות לחוץ ויותר סבלני. אבל יש מקומות שאני שם פעמיים - שלוש בשנה כבר עשור, לכחודש בכל פעם, רחוק מלהיות תייר. גם שם, רגוע, סבלני, לא מצפצף גם במקרים שפה מזמן הייתי שובר את הצופר מעצבים.

כל פעם מחדש אני מנסה לחנך את עצמי לנהוג כך גם בארץ ולעזאזל העולם. זה בדר"כ הולך לפח ביציאה לכביש 1 מנתב"ג.

יש אמנם סיבות אובייקטיביות:

1. ההאצה הראשונית פה אחרי עצירה ברמזור היא האיטית ביותר שנתקלתי בה מעולם. בארה"ב זה הקיצון השני, אך גם באירופה יוצאים מרמזור הרבה יותר מהר ובהרבה פחות אדישות.

2. כאילו שסיבה 1 לא מספיק מעצבנת את הישראלי המצוי, ההתעסקות פה ברמזור אדום וחוסר תשומת הלב לירוק שהגיע היא הרבה יותר גרועה ממקומות אחרים. נכון, זה קורה בכל מקום. לא באותה תדירות.

3. הסימונים בכביש ובצמתים. במקומות נורמלים תמיד מסומנים נתיבים. במקומות נורמלים ברור מרחוק איזה נתיבים ברמזור הולכים לאיזה כיוון. אצלנו, כמו אצלנו, לפעמים ככה לפעמים אחרת.

4. ההתייחסות לחסימות בכביש, מפגעים ועיקופים. נותנים כאן לנהג לנחש מה הוא אמור לעשות. במקומות נורמלים, כל שינוי קטן גורר שילוט וסימונים שלא יביישו שדה תעופה.

אבל זה בעיקר התרבות. זו התרבות שהתהוותה בארץ, שום דבר לא ישנה את זה.

פורסם
לצערי (או לשמחתי, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים על זה) יוצא לי לנהוג במדינות אחרות (בעיקר ארה"ב אך לא רק) במצטבר כמעט שלושה חודשים בשנה.

הרוגע והסבלנות בהם אני נוהג כשאני שם מדהימים אותי כל פעם מחדש. כשאני תייר זה די הגיוני, מקום חדש, תרבות חדשה, אתה באווירה אחרת - הגיוני שתהיה פחות לחוץ ויותר סבלני. אבל יש מקומות שאני שם פעמיים - שלוש בשנה כבר עשור, לכחודש בכל פעם, רחוק מלהיות תייר. גם שם, רגוע, סבלני, לא מצפצף גם במקרים שפה מזמן הייתי שובר את הצופר מעצבים.

כל פעם מחדש אני מנסה לחנך את עצמי לנהוג כך גם בארץ ולעזאזל העולם. זה בדר"כ הולך לפח ביציאה לכביש 1 מנתב"ג.

יש אמנם סיבות אובייקטיביות:

1. ההאצה הראשונית פה אחרי עצירה ברמזור היא האיטית ביותר שנתקלתי בה מעולם. בארה"ב זה הקיצון השני, אך גם באירופה יוצאים מרמזור הרבה יותר מהר ובהרבה פחות אדישות.

2. כאילו שסיבה 1 לא מספיק מעצבנת את הישראלי המצוי, ההתעסקות פה ברמזור אדום וחוסר תשומת הלב לירוק שהגיע היא הרבה יותר גרועה ממקומות אחרים. נכון, זה קורה בכל מקום. לא באותה תדירות.

3. הסימונים בכביש ובצמתים. במקומות נורמלים תמיד מסומנים נתיבים. במקומות נורמלים ברור מרחוק איזה נתיבים ברמזור הולכים לאיזה כיוון. אצלנו, כמו אצלנו, לפעמים ככה לפעמים אחרת.

4. ההתייחסות לחסימות בכביש, מפגעים ועיקופים. נותנים כאן לנהג לנחש מה הוא אמור לעשות. במקומות נורמלים, כל שינוי קטן גורר שילוט וסימונים שלא יביישו שדה תעופה.

אבל זה בעיקר התרבות. זו התרבות שהתהוותה בארץ, שום דבר לא ישנה את זה.

מסכים עם הכל.

אני אוסיף שלדעתי אחת הסיבות לתרבות הכביש שנוצרה כאן היא חוסר נוכחות משטרתית, והעדר הרתעה שיפוטית.

הסטטיסטיקות מראות בבירור שכשהמשטרה נוכחת בכבישים ( אחרי פיגועים, בזמני כוננות, כשמגיעים נשיאים לביקור) מספר התאונות יורד דרמטית. בעשרות אחוזים.

במשטרה לקחות את זה לתשומת ליבם ובשנים האחרונות חתכו ביותר מחצי את מספר הניידות בכבישים. כמובן שמספר תאונות הדרכים בעלייה תלולה. ובריוני הכביש מרשים לעצמם הרבה יותר בידיעה שהסיכוי שייתפסו קלוש.

פורסם

דווקא בניגוד גמור להיגיון, מספר ההרוגים בתאונות דרכים (יחסית למספר התושבים כמובן) בארץ הוא מהנמוכים בעולם. הרבה פחות מרוב מדינות מערב אירופה, ארה"ב וקנדה.

ההסבר היחיד שאני יכול למצוא לעניין זה יכולות גבוהות של חילוץ, הצלה ומתן עזרה ראשונה בעקבות הניסיון הרב שלנו עם אירועים שדורשים את זה. לא מצליח למצוא שום סיבה הגיונית אחרת.

פורסם
דווקא בניגוד גמור להיגיון, מספר ההרוגים בתאונות דרכים (יחסית למספר התושבים כמובן) בארץ הוא מהנמוכים בעולם. הרבה פחות מרוב מדינות מערב אירופה, ארה"ב וקנדה.

ההסבר היחיד שאני יכול למצוא לעניין זה יכולות גבוהות של חילוץ, הצלה ומתן עזרה ראשונה בעקבות הניסיון הרב שלנו עם אירועים שדורשים את זה. לא מצליח למצוא שום סיבה הגיונית אחרת.

ופה כל רכב שני עם מכות בפח ואין מקום לזוז כדי לצבור מהירות שתגיע לתאונה עם הרוגים.

סימן שפה יש יותר תאונות קלות ופחות הרוגים (יש מקור?)

פורסם

נתקלתי בהרבה יותר מקרים של תאונות קלות וקשות בחו"ל. מספר מוסכי הפחחות שראיתי בערים בארה"ב גם מבהיר יפה את כמות הפרנסה שהם זוכים לה.

ההבדל? כמו במבנים שלהם, כמו בשטחים הפתוחים שלהם, כמו בשטחים הציבוריים שלהם, כשקורה משהו - מתקנים.

כאן לא מנקים, לא מתחזקים ולא מתקנים. שוב - זו תרבות.

מקורות למספר ההרוגים במדינות השונות פר מספר תושבים תוכל למצוא בקלות בגוגל הקרוב למקום מגוריך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בארץ הרכבים נראים מוזנחים בעיקר בגלל האבק והפיח. ככל שהרכב ישן יותר, הסיכוי שהבעלים יתקן נזקי קוסמטיקה נמוך כמו הסיכוי שהוא ישקיע בתיקון גדול שמתקרב לערך הרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מצב הצבע לא משפיע על נוחות או ביצועים.

כל עוד זה נוסע טוב, לא עושה בעיות, צריכת דלק סבירה, יש רדיו ומזגן, מצידי שייראה כמו המכוניות במקס הזועם (יותר טוב - ככה אתה זורע פחד בשורות האויב).

האוטו צריך לשרת אותי, ולא אני אותו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אני זוכר נכון את הנתונים (ויש לזה כמה מדדים) זה לא שאנחנו בדיוק מצטייני הכיתה. אנחנו יחסית בטווח התחתון בקרב המדינות שנמצאות בטווח העליון בבטיחות בדרכים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...