רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
במוו סדרה 5 החדשה מנסה להיות הכל - היא רוצה להיות נוחה ומפנקת, יוקרתית ומרווחת, אבל האם נשאר בה גם שמץ של "מכונת הנהיגה המושלמת"? יצאנו לבדוק.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 0 תגובות
- 477 צפיות
טעות בפורום, סליחה.
הודעה אחרונה מאת LoveSound555, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום. לפני שקופצים עלי בעניין ביצוע חיפוש... ביצעתי חיפוש, אך לא מצאתי תשובות לכל השאלות שלי בנושא ולכן אני מעלה פוסט בפורום כללי כי יש לי שאלות שנוגעות גם לצד המשפטי, גם לכלכלי וגם לטכני. אודה מראש על ההתחשבות. אז... לעניין עצמו: ברשותי יונדאי i20 2013, מצב טוב, 50K ואני מרוצה ממנה, אבל אני מוצא שאני לא משתמש הרבה באוטו (פעם פעמיים בשבוע) ובזמן זה אני משלם המון עלויות קבועות: חובה,מקיף וצד ג', אגרת רישוי שנתית, טסט, טיפולים שוטפים, שטיפות ועוד עוד... אני לא רוצה למכור את הרכב מכיוון שאני אוהב אותו ובטח אצטרך אותו עוד כשנה שנתיים ואיני רוצה לממש את ירידת הערך שלו. רכשתי אותו חדש מהיבואן לפני כארבע שנים. אז המסקנה שהגעתי אליה היא שאולי כדאי "ל…
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, ראיתי פרסומת לאתר כזה,בדומה לסוויץ שהיה לפני כמה שנים,מישהו שמע על זה? ויודע מה הכתובת של האתר במקרה?
הודעה אחרונה מאת ilgs29, -
פבל לקח את פיג'ו 3008 החדש למבחן, וחזר עם חיוך מרוצה על הפרצוף וברבר משהו על 306 והיסטוריה. את ההסבר (ככה הוא קורא לזה לפחות) אתם יכולים לקרוא במבחן.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
איתמר יצא לבחון את האקטיון ספורטס המחודש של סאנגיונג. משום מה הוא ממש הזכיר לו את אנקל ג'ק שלו - הדוד מאמריקה.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 766 צפיות
בעוד כחודש וחצי אני אמור לטוס עם האישה לבריטניה. מתכוונים לשכור שם רכב, אחת האופציות המעניינות והיחסית זולות שראיתי היתה פיז'ו 2008. השאלה שלי היא אילו גירסאות אני עתיד למצוא שם, כי נתקלתי באיזו כתבה שיש לרכב הזה גירסה עם מנוע 1.2 עם הספק 82 כ"ס ומומנט 12 קג"מ! זה אמיתי?! האם באמת יכול להיות שיש שם מנוע כזה חלשלוש, ומה הסיכוי שזה מה שיש בחברות ההשכרה?
הודעה אחרונה מאת Yellow Engine, -
-
- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי, אני רוצה לשתף אתכם בחווית הרכישה של הרנו מגאן שקניתי מקרסו בפברואר 2017. הסיבות שבחרתי רנו מגאן סטיישן: - פרקטיות, המון מקום בבגאז', רכב נוח - חסכון בדלק - טורבו דיזל - אמינות - מכיוון שרנו "סובלים" משם רע, אני זכיתי לקבל אחלה רכב במחיר טוב לאחר שימוש של כמעט 6 חודשים אני יכול להגיד שאני מרוצה מהרכב מאוד, הרכב נוח, עושה 1:18, מספק את צרכי המשפחה וגם יש לו כוח אם צריך. הסיבות שבחרתי בקרסו: - הם היחידים שנותנים אחריות רצינית על הרכב, למרות שאני יודע שהאמינות של הרכב נחשבת טובה כן רציתי גוף שיתן לי אחריות במקרה הצורך - בדיעבד בהקשר הזה ההחלטה הייתה נכונה. - הם היבואנים של רנו - הנחה וצ'ופרים ממועדון חבר - אפשרות להלוואה 40 אלף ללא ריב…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי. יש לי פולקסווגן פולו 2003 אוטומטית שקניתי בינואר. זה סיפור ארוך ומתסכל אז לא אלאה ביותר מדי פרטים ופשוט אגיד שעבדו עליי בענק עם האוטו הזה. המזגן מרעיד את כל האוטו וגורם לרעש ממכסה המנוע ולמען האמת לא נראה לי שבאמת עובד, הרמקולים והמערכת לא עובדים אולי חוץ מרמקול אחד שבקושי עובד, הפלסטיקה בפנים דפוקה בכל מיני מקומות, הצגים הדיגיטליים ידעו ימים טובים יותר (כנראה אצל הבעלים הקודם) והטסט נגמר עוד חודשיים. הק"מ גם לא משהו - כמעט 175K למנוע 1400. זה גם פחות או יותר הקילומטראז' שקניתי איתו את הרכב כי בקושי נהגתי בו. מה עושים עם כזה רכב? למכור לפירוק? אני לא יכול למכור אותו לאדם פרטי כי אין לי מושג מה עוד דפוק ברכב ואני לא מעוניין לשלם על בדיקה. אני גם לא יודע מי י…
הודעה אחרונה מאת udical, -
- 36 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
תדלקתם באחת מיותר מ-150 תחנות של חברת "דלק"?!, מכרו לכם דלק מהול, שבוע שעבר אושרה פשרה ביצוגית נגד כמה חברות דלק שחשודות במהילה, היקף התביעה המקורי הוא כ-555 מיליון שקל, גובה סכום הסכם הפשרה הוא 2 מיליון שקלים, או בקיצור תקבלו אספרסו או בקבוק מים, בתדלוק מעל 10 ליטרים באחת מ-150 התחנות שחשודות במהילה. פשוט בדיחה מה שקורה פה במדינה, אגב הפרשה נותנת משמעות חדשה לביטוי: כי "דלק" זה לא רק דלק... אני אישית מאז פרשת דלק נדל"ן מחרים את כל עסקיו של מר תשובה, מדלק מוטורס עד הפניקס ואקסלנס. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4992073,00.html
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 0 תגובות
- 593 צפיות
נסענו לחופשה קצרה ראשון עד שישי שעבר באיזור chamonix - mont blanc ההזמנות נעשו בלחץ זמן מסיבות אישיות אז לא בהכרח שמצאתי דיל טוב . היינו 3 נפשות. הזמנתי רכב economy class גיר ידני בשדה התעופה ג'נבה בצד השוויצרי. בדיעבד נודע לי שזול יותר בצד הצרפתי. הרכב שקיבלנו היה פולקסווגן פולו 1.0 מנוע בנזין. מזוודה בינונית + תיקים נכנסו בבגאז' ומזוודה קטנה במושב האחורי חווית הנהיגה : הרכב די חלש לאיזורים ההררים . היה חם והמזגן דלק מה שעוד יותר הקשה עליו לחיוב אציין את הנוחות והשקט צריכת דלק טובה מאוד 1 ל16 מדוד מדויק . תואי מעורב - גם אוטוסטרדות וגם הררי בדיעבד הייתי לוקח compact class למשל פיז'ו 308 . לא יקר בהרבה אבל חזק יותר. הבת שלי הבחינה כמה נקי…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים הרכב נחשב ספורטיבי ? או שמהנה לנהיגה לא בהכרח קשור לספורט ? תודה שי
הודעה אחרונה מאת Henry123321, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
עם המעבר הקרב לידי קונצרן PSA, אופל החליטה לנער את האבק מעל המותג GSi. הפעם היא משיקה אינסיגניה GSi, לפרנקפורט תגיע גם אסטרה.
הודעה אחרונה מאת nimo, -
-
שלום, שלאלה לבעלי מכוניות פיז'ו וסיטרואן. אני פונה בעיקר למי שהרכב אצלו יד ראשונה. עם כמה מפתחות קיבלתם את הרכב? האם עם מפתח אחד שהוא גם שלט ועוד מפתח שרק פותח את הדלתות פיזית אבל לא כולל שלט רחוק לנעילה מרכזית? זוג מפתחות שלט ואחד בלי שלט? הזמנתם מפתח נוסף בתשלום? כמה עלה? מעניין אותי לדעת מה המדיניות לגבי מפתח נוסף בדגמים שמסופקים מהיצרן עם מפתח שלט אחד בלבד. תודה.
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלם חברים, אני טס לפראג שבצ'כיה בספטמבר הקרוב. הרצתי חיפוש בפורום ומצאתי כמה שירשורים ישנים שהם פחות רלוונטים עבורי(חלקם עם קישורים לא תקינים). רציתי לדעת איפה מומלץ להשכיר רכב על (פרארי 458,488/אסטון מרטין/ גייארדו) בפראג. (אפילו בדרזדן שבגרמניה). חשוב לי מאוד שחברת ההשכרה שיוצעו לי יהיו בעלות נסיון שלכם/מכרים שלכם, בנוסף שלא תהיה בעית גיל.(25) תודה מראש, תומר.
הודעה אחרונה מאת pronella, -
-
הסרת שעבוד
מאת Omer Yaron- 10 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אהלן, ערב טוב. לפני כשנה קניתי c4 מטרייד בלובינסקי, באמצעות 100 אחוז מימון של בנק איגוד ליסינג. ברמה העקרונית אני מעוניין למכור את הרכב ולקנות אופנוע, אך למעשה הרכב משועבד. האם יש אפשרות לקחת הלוואה דרך הבנק שלי למטרות אישיות ולבקש מבנק איגוד בעצם לפרוע את הלוואה אצלהם, מה שיביא להסרת שעבוד או שזאת לא הדרך? אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
את הג'וליה, אודותיה נערכו כאן אין ספור ויכוחים, הטרלות וסתם הקנטות אין צורך להציג. מכונית אלגנטית, עם עיצוב שנותר רענן וקלאסי והנאה רבה בנהיגה. עם זאת, בשעתו הבעתי חשש שפיתוחה המואץ של המכונית בעזרת הרבה CAD ולא כל כך הרבה נהיגת אבות טיפוס, יביא לכך שהמכוניות תהיינה עדיין קצת בוסריות ברמת האמינות שלהן. לצערי, לפחות מדיווחים מארה"ב, כנראה שכך הדבר. http://jalopnik.com/here-are-all-the-problems-that-fca-has-attempted-to-fix-1797069082 מה שנקרא, מכונית חדשה, זמירות ישנות. כמה חבל.
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
שיפורי בטיחות 1 2
מאת ilia1-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
איזה שיפורי בטיחות אני יכול להכניס לרכב שלי? למשל כמו מוביליי יש עוד רעיונות?
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מישהו נתקל בזה פעם? הרכב של גיסי בן פחות משנה. פשוט התפוצץ אתמול. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
עצירה בשמאל הדרך 1 2
מאת zaf- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לא מצליח להבין מה קורה בשנים האחרונות עם נהגים (קשי הבנה ?) שנעצרים בשמאל הדרך. אתמול , התאונה בסמוך לצומת גורל, נהגת עוצרת בשמאל הדרך , ניגשת לדלת ימין אחורית ומוציאה תינוקת ישירות לתוך המסלול השמאלי. מחריד. כל אחד ואחת מפרש את חוקי וכללי הנהיגה על פי רצונו? תקר, נורת אזהרה לא משנה מה, מפנים ההגה ימינה ועוצרים בשוליים הימניים . ועוד בלילה, לעצור בשמאל? נשגב מבינתי. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4994052,00.html
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
וייז משולב עם פויינטר מאקס. אחרי קריאה בפורום על התקנות מקומיות ואיכות (או חוסר האיכות) של העבודה מתלבט אם להתקין או לא מי המתקינים שלהם? ברכב עמוס חשמל כמו ה 3008 יש פוטנציאל בעיות מוגבר? תודה! Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
שלום חברים. בזמן האחרון כתבתי הרבה על הרכב שלי שיש לי בעיות של חנק וכיבוי מנוע. אחריי המון בדיקות במוסך נאמר שהרכב תקין מבחינה מכאנית וזוהי תקלה חשמלית. אז עכשיו אני יכתוב את העניין החשמלי... הרכב שלי הוא Mazda 323F 1996 1.8 BA גיר ידני,זה סוג הרכב המדויק שאני יודע. במקום שיהיה את הלוח שעונים המקורי האידיוט הקודם חשב שהוא גאון ושם לוח שעונים של מאזדה ספיריט משנתון מתקדם. אמרו לי שהלוח הזה גורם לבעיות במחשב מנוע והוא משגע אותו כי הוא לא מתאים ובגלל זה הרכב פשוט מנתק את החשמל ומתכבה. עכשיו אני לא יודע איזה לוח שעונים מקורי מגיע עם הרכב שלי... בדקתי באינטרנט ובאיביי וראיתי 2 לוחות שמופיעים לי כל הזמן אבל אני לא יודע איזה מהם הוא הנכון. בדקתי בפירוקיות בארץ ו…
הודעה אחרונה מאת Maor Hananayev, -
- 1 תגובות
- 757 צפיות
קצת מוזר, אבל מאזדה חשפה לפני שעה קלה את ה-CX-8. כן, זו לא טעות, 8. לא 9. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת shus2000, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אנחנו מתרחבים, וצריכים איש (או אישה, או כל דבר שביניהם, הכל זורם) שיעזור לנו במטלות השונות במשרדי המערכת. מיקום: הרצליה פיתוח (בהמשך, אין מניעה לעבוד חלק מהזמן מהבית) היקף משרה: מלאה, שעות גמישות. מה דרישות התפקיד: עדכון הקטלוג (לעכשיו ובעתיד). עדכון מחירונים (כנ"ל). העלאת כתבות. כתיבת ידיעות חדשותיות קצרות. getting shit done. בהמשך, במידת האפשר (של המועמד), אין סיבה שלא ישתלבו גם ביצירת תוכן. הדרישות הן: דופק. היכרות טובה עם עולם הרכב - לא צריך לדעת הכל פיקס, אבל כן חובה לדעת הרבה יותר מהאדם הממוצע. ידע בעבודה עם מחשב, אינטרנט, תוכנות אופיס (בעיקר אקסל). יכולת לעבד קבצי PDF עמוסי מידע (מפרטים טכניים של מכוניות). יכולת לשמו…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
פתאום נתקלתי בזה, להפתעתי נראה שכל בעלי האזעקות הרועשות נדרשים לנתק אותן עד ליום חמישי הקרוב (27.07.17). אני מניח שהאכיפה תהיה רופפת עד לא קיימת, ובכל זאת אי אפשר לדעת מתי מישהו יתחרפן ויתקע לך קנס של 2,800 ש"ח. מכירים? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת T_A, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין לבצע טסט למספר רכבים (פרטיים) במספר מכוני רישוי בארץ ולשם כך אני זקוק לרכבים שצפויים לעבור טסט (רישוי שנתי) בחודש הקרוב. מי שהרכב שלו עומד בקריטריון לעיל, מוזמן לפנות אלי לטלפון: 050-7608596 ולקבל טסט מהבית ללא תשלום. מי שמתאים מוזמן לקפוץ על ההזדמנות
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
טרייד מוביל, למה נתתי להם עוד צ'אנס 1 2 3
מאת Guest boobleit-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 20.6 אלף צפיות
התקשרו אלי מטרייד מוביל ואמרו לי שיש מבצעים בטרייד אין ומומלץ לבוא ולשמוע: לצערי האמנתי לכך, ונסעתי בתקווה שהשתנה משהו. הגעתי לשם המתנתי כמעט רבע שעה עד שמישהו ניגש אלי והציע עזרה. אז התחלנו. אני: שלום, התקשרתם אלי לגבי מבצע טרייד אין של שבוע. נציג: באזיה רכב מדובר ומה אתה מחפש. אני: (נתתי לו את פרטי הרכב) בנוסף אמרתי לו שאני לא ממש מחפש אך אין לי בעיה להוסיף כ15000 ש"ח לרכב קצת יותר מעניין. נציג, מה המחירון? אני: 74 לפני שקלול, 64 אחרי. נציג: איך הגעתה לזה. אני:לוי יצחק. נציג: לא יוכל להיות, תביא את הרשיון אני: מה אני משקר? תבדוק, זה מה שקיבלתי אחרי שסיפקתי את כל הנתונים באתר. נציג: (בלעג) וזה כולל מחירון סחירות אני: יש מחירון כזה?! (…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קיה עשתה "וויש" על הסורנטו וחידשה את העיצוב מלפנים, מאחור ובפנים, והוסיפה תיבת הילוכים חדשה ועוד בטיחות אקטיבית. כל הפרטים בידיעה.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, מקווה שהגעתי לפורום המתאים (כתבתי גם ב-2 פורומים סמוכים, כי לא ידעתי היכן. אם לא מתאים - אפשר למחוק). יש לי התלבטות לגבי סובארו B4, שנת 2000, אוטומטית, יד שניה, שברשותי. מסיבות שונות היא שימשה עבורי כרכב שני, וכעת אני מתלבטת מה לעשות. המחירון על הרכב בלוי יצחק היום הוא 8,500 בערך. לפני כשנה החלפתי בה: משאבת דלק, רצועת טיימינג, משאבת מים, כל מערכת הבלימה (זו שצריך להביא עליה אישור לטסט, לרכב שהוא מעל 15 שנים), וגלגל אחד. = סדר גודל של מעל 4,000 ש"ח. לאחר כל ההחלפות האלו, הפסקתי ליסוע בה לפני כ-10 חודשים, בשל 2 סיבות: 1. היא היתה צריכה לעבור טסט (שילמתי, אך היתה בעיה במערכת חשמל, ולא היה לי כסף ללכת לבדוק ולתקן). 2. היתה לה בעיה שלאחר…
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שר התחבורה מוכיח שוב, שלמרות התדמית שלו מדובר באחד השריפ הטובים והיעילים בשנים האחרונות עם רפורמה נוספת: לא מדובר במהפכה ענקית, אבל מדובר בצעד ראשון בשיפור השירות. לפחות עד שנשמע מה יש לוועד להגיד בנושא... - אין יותר צורך בחידוש רישיון נהיגה עד גיל 70 ( במקום אחת לעשר שנים) - 12 משרדי רישוי חדשים - זימון תורים באמצעות האינטרנט https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3717624,00.html
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 678 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Arielz2405
- Benor
- discoTD5
- Shay Shd Dave
- אהרן ג
- Mr.Hybrid
- David32
- Or05230
- ברווז
- ArikB
- mitsugli
- oxblood